onsdag, januar 20, 2021

Flokimunitet Prolog. Livet i en børmehave.

Daily Rush Debat Off-topic Flokimunitet Prolog. Livet i en børmehave.

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  mengsk
  Bruger
  1.106 indlæg
  Offline

  Jeg er pædagog, i en Nordsjællandsk kommunen. Vi har i en uge forberedt os på at åbne op, nu på mandag. Det har vi gjort ud fra offentligt retningslinjer, snusfornuft og med de værnemidler vi havde på lager.

  Som pædagog med børneperspektiv i fokus, som forældre til 3, som ansvarsbevidst samfundskritisk borger, som søn af en lungesyg far og som astmapatient er jeg helt ude og skide.

  Jeg ved nærmest ikke hvor jeg skal starte. Jeg har prøvet i en uge at finde en økonomisk udvej, andet end at sige op med dags varsel. Men. Forholdene er så uendelige dårlige at jeg ikke kan se hvem der skulle varetage min stue, mine børns interesser hvis jeg ikke gør det. Det offentlige er totalt ligeglad og mener alt er fint. Hvis jeg bliver kan jeg ikke have kontakt med mine børns bedste forældre, ud over via videochat og afstand. Jeg var indlagt en uge før Corona, og nedlukningen. Det var med lav lungekapacitet og i isolation, i bedste Corona stol.

  Idag har jeg fjernet legetøj, sagt farvel til børn jeg skulle have gjort skoleklar, (6er stoppet nu jer en månede før tid, og får ingen afsked eller skolebesøg osv) ja det lyder måske patetisk. “kære brevkasse agtigt”. De siger konstant i medierne at vi selvfølgelig trøster børnene og krammer osv, men i vores 4 dage gamle retningslinjerne står der ordrwt vi ikke må.

  Vi tager imod børnene på legepladsen, ved siden af ny opsatte håndvaske i børnehøjde. Forældrene må ikke komme ind på matriklen for at sige farvel, og står i kø med 2 meters afstand. De aflevere et barn til en af to modtager voksne, og en sort sæk med tøj og madpakke. Børne skal så følge en voksen til sin zone, markeret med rødhvid advarselstape, og garn. Små indhegninger med maks 7 m2.

  Det hele er bare noget lort, har nul faglig stolthed over det her, vi kommer til at kunne lave er minimum af pædagogiske aktiviteter, og der er ingen absolut ingen sikkerhed mod smitte, fordi alt foregår på så lidt plads, uden hjælpemidler, vi får ekstra hænder som starter mandag. Som børnene aldrig har mødt før. Børn som skal afleveres efter at have været hjemme i over en måned.

  De børn som er i nødpasning uden for den planlagte reduceret åbningstid(830-1430)
  Bliver kastet ind i for dem tilfældig grupper skabt ud fra hensyn til vagtplanens sammenhæng, og dens beskatning fra Corona hensyn. Feks vil vi stå med børn som kan se deres bedste venner på den anden side af afspærringen, hvor alle andre i deres gruppe er hentet. Men som ikke må gå over på den anden side og lege med deres bedste ven. Fordi ikke møder ind samtidigt , og der med er i forskellige grupper, og så skal holdes adskilt af smitte hensyn.
  Det hele er bare lort.

  P.s.
  Hvis nogen fornemmer at deres barn skal afsted til sådanne forhold som jeg beskriver her. Så gør alt for at undgå det, og hvis ikke kan undgå det. Så sørg for at genovervej om jeres børn og familie, overholder diverse smitte forbyggende tiltag. Så i ikke ender med at tage livet at jeres forældre og andre ældre i jeres omgangskreds. For hvis forholdene er som i vores kommune, så bliver alle smittet snart.

  Tak for plads til “opkast”
  Hvis nogen har spørgsmål til en pædagog i coronatiden, med svar til eftertiden. Så er der mulighed her.

  - Spil Vanilla, lev drømmen.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 22 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  mengsk
  Bruger
  1.106 indlæg
  Offline

  Også husk at kramme og hyg om jeres børn, når de har fri og stimuler dem. For de har lige oplevet noget i aldrig rigtigt vil kunne sætte jer ind i.

  - Spil Vanilla, lev drømmen.

  #2

  Kraben
  Bruger
  2.049 indlæg
  Offline

  <– Også pædagog, blot i på en skole hvor vi har været tilbage siden onsdag.

  JA! Det ER en skør, skør verden vi er vendt tilbage til. Alt skal sprittes, klare rammer for hygiejne, klasser bliver delt op i 2 grupper, ingen leg på tværs af grupper/årgange/klasser og generelt et ret så rigid og fastlåst system. Det har været som en ny arbejdsplads at vende tilbage til og det har ikke mindst været frustrerende ikke at kunne give en high-five, et kram eller et spark i røven til børnene alt efter hvem som ønsker hvad

  Nå det så er sagt, så er jeg sgu egentlig kommet nogenlunde igennem de første 3 dage. Det samme fornemmer jeg også børnene er. Det ER andre rammer og vilkår vi er sammen på nu og undervisnings niveauet må accepteres at ligge på et relativt lavt niveau. Sådan må det bare være. Jeg er ikke selv læreruddannet (kan da godt dansk og matematik, men den didaktiske del er jeg naturligvis ikke så stærk i som mine lærerkolleger), men har da formodet at få en rimelig 4 timers hverdag op og kører med mine 11 børn, som udgør halvdelen af en af mine to 4.klasser og som jeg har ansvar for.

  Som udgangspunkt skal jeg/vi blot overleve og mest af alt vende os til den nye verden. Få styr på praksis, hygiejne og mest af alt kunne grine lidt af det hele undervejs. Det er lykkes rimeligt synes jeg. At jeg så helt har fravalgt de traditionelle fag og valgt at have klart fokus på trivslen her til at starte med (hey de fleste af dem har ikke set hinanden i en måned) giver også nogle helt nye muligheder og bør være en prioritet her efter vi lige er vendt tilbage. Jeg har så selvfølgelig de subjektive briller på qua min uddannelse som pædagog.

  I dag lavede vi simpelthen bål. Et stort bålfad og vi var udendørs hele dagen, hvor ungerne havde taget soveposer, liggeunderlag og skumfiduser med. Med stadig rimelig mellemrum (nej 2m kan ikke 100% lade sig gøre og det er ren utopi at træ det kan), fik alle lavet snobrød, ristet skum og leget en masse. Det var en skøn dag

  Til #0
  Jeg kan sagtens føle din frustrationer.. Min kæreste er selv på vej tilbage til sin vuggestue fra på mandag og hun glæder sig bestemt ikke. Faktisk har hun lige opsagt sin stilling uden at have et andet arbejde i sigte lige pt. Der ligger mere bag ved opsigelsen, men udsigten til en Corona styret hverdag, var simpelthen blot dråben i det berømte bærger. Jeg støtter 100% op om hendes beslutning.
  Jeg er absolut ikke misundelig på daginstitutionerne, hvilke jeg tror kommer til at være mere spændt op end skolerne. Det rent udviklingspsykologiske helvede som potentielt venter børnene, er ikke noget jeg er stolt af. Alligevel ved jeg også godt, at vi nok desværre ikke kommer udenom. Det bliver en periode vi må og skal igennem om det er daginstitutionen eller skolen.

  Jeg håber det hele ser bedre ud om et par uger

  #3

  VampiricEye
  Bruger
  26.839 indlæg
  Offline

  Som far til en datter på snart 2, der skal tilbage i vuggestue på mandag, så har jeg et spørgsmål: Hvorfor ikke skrive dette i den store corona-tråd?

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #4

  Jacques
  Bruger
  10.464 indlæg
  Offline

  #3, tja, enten vil han vel have særlig opmærksomhed på lige præcis det her (fordi han er bange for, det drukner i den efterhånden overfyldte Coronatråd), eller også vil han bare have opmærksomhed selv. Jeg lader tvivlen komme ham til gode, og siger, at det nok er det første.

  Bye with a warmly hugs

  #5

  mengsk
  Bruger
  1.106 indlæg
  Offline

  Alt drukner i de lange, selvædende tråde. Og var bare in despair det skulle ud, tror ikke helt folk forstå hvor fucked up det her er. 3 uger og måske et halvt år med det her. Ødelægger børnenes hverdag, i de tidlige år. Og hele dagtilbuds konceptet, og to forældre på arbejdsmarkedet(hvilket jo vil være godt for nogen børn, men langt fra alle).

  - Spil Vanilla, lev drømmen.

  #6

  Omnifilm
  Bruger
  5.506 indlæg
  Offline

  Tak fordi du står frem #0…. jeg savner i den grad kommunal ansatte som tør stå frem og sige tingene som de er.

  Vi gik en tur rundt i kvarteret i Allerød idag. Den ene drengs skole og den andens børnehave. Små skønne mini fængsler eller mini apartheids områder pryder arealerne omkring legepladser og plæner.
  I forvejen er normeringerne i Allerød til at lukke og skide i…. vi har en forvaltning og et bystyre som er ekstremt kasse tænkende og det er ikke længe siden at skolesammenlægningerne har fucket vores skoler op, samt banet vejen for den første privat skole (meget Chomsky agtigt).
  De er egentlig pisse ligeglade med borgerne i Allerød for at sige det lige ud.

  Så at se de forhold, læse det fucked op skole skema for næste uge med 8 x håndvask / afspritning og 2 x vaske borde af…. ej men, og så læse det her……..

  Jeg har INGEN tiltro til at det her kan være godt ovenpå alt hvad de har gået igennem de sidste 4 uger.
  Det bliver en fucked up generation vi får ud af det her…. og for hvad.

  Ikke for at afspore debatten her, men jeg checkede lige statistikker for Italien.
  I gennemsnit dør der 55.000 msk i Italien om mdr. De sidste to måneder er der døde 21.600 af corona. MEN… hvor mange er så døde mindre fordi folk har været i lockdown og hvor mange af de corona døde ville have været døde i år alligevel.

  Vi har grebet det her helt forkert an på verdens plan…..

  #7

  VampiricEye
  Bruger
  26.839 indlæg
  Offline

  Jeg er sgu splittet. Vi hygger os rigtig meget med vores datter på knap 2, og jeg tror da også, at hun nyder tiden sammen med os. Men hun har ikke leget med andre børn i over en måned nu. Det tænker jeg da også er noget skidt. Der må gå nogle sociale egenskaber tabt et eller andet sted. Så jeg håber virkelig, at hendes vuggestue ikke er helt så fucked, som det du beskriver her. For så må vi jo bare fortsætte med at holde hende hjemme. Det betyder så også bare, at jeg fortsat ikke har mulighed for at passe mit studie. Men man må jo veje for og imod.

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #8

  Emilsa
  Bruger
  11.484 indlæg
  Offline

  Sig du har fået et angstanfald over det her og meld dig syg…

  EDIT

  … jeg mener det, hvis du er bekymret for din og din families helbred og nogen af jer er i risikogruppen – så skal i ikke ud og arbejde blandt mennesker. Hvis du ikke har anden vej, så fake at du går neden om og hjem med angst og panik.

  Vi har som individer ikke den store indflydelse på de høje herrers beslutninger her og nu, men vi har muligheden for at kortslutte systemerne omkring os og omgå den retning de skubber os – hvis de fucker med os, vores liv, levned og helbred.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  • Denne kommentar blev ændret for 9 måneder, 1 uge siden af  Emilsa.
  #9

  Kasper Kål
  Bruger
  3.340 indlæg
  Offline

  Ja, det er en nederen sygdom. For os alle sammen. Tag din tørn, og pas dit arbejde, så skal det nok gå alt sammen.

  The Profile Formerly Known As kring17a

  #10

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.491 indlæg
  Online

  #0
  Er din arbejdsgiver slet ikke forstående overfor din situation?

  Det er jo ikke en uforklarlig svær astma der lige er opstået som en følge af corona-krisen.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #11

  FIRESTORM
  Bruger
  5.347 indlæg
  Offline

  Jeg er dansker der bor i Sverige og må bare sige situationen bliver virkelig håndteret forskelligt. Både før og efter krisen, men krisen har ikke gjort mig mindre glad for at have valgt Sverige når man ser på det offentliges tilbud til børnefamilier.

  Herover fungerer hverdagen næsten normalt, folk er selvfølgelig mere obs på at holde børn hjemme, og det er 100% frivilligt på børnehaveniveau om du sender dine børn afsted. Det er der åbenbart mange i hvertfald i vores område der ikke gør så der er en håndfuld børn til det normale antal pædagoger. Der er håndsprit og børnene har lært at vaske hænder grundigt, og de er måske ude lidt mere end normalt, men ellers er det business as usual. Pånær at pædagogerne har meget mere tid, da de ikke skal tage sig af så mange.

  I folkeskolen, er der stort set ingen ændringer, her er det den enkelte skoleleder der bestemmer. Så den eneste ændring de har indført er at børnene afleveres og hentes udenfor (hvilket de også tilbød før, bare kun i bestemte tidsrum).
  Og nej smitte udbredelsen er ikke gået amok som følge af den lempelige (jeg vil kalde den fornuftige) tilgang, i kan selv slå tallene op for Malmö. Min personlige holdning er at jeg ikke tror vi skal være bekymret for børnene både konen og jeg har været relativt syge i starten af Corona udbruddet (vi blev ikke testet, så kan have været noget andet), vores børn som helt sikkert er blevet smittet af os, var sløje en dag så var de klar igen, men måtte så blive hjemme til vi var friske igen. Og hvis vi ser globalt på dødsfald blandet folk under < 19 år, så er det meget meget få. Det virkelige issue er hvordan vi beskytter de ældre, og der er den eneste løsning nok at for nu hedder det videochat med bedstefar og bedstemor, ikke fysik kontakt, hverken med børn eller børnebørn intet vi kan få lavet nok antistof test, eller de ældre kan få en vaccine.

  #12

  Emilsa
  Bruger
  11.484 indlæg
  Offline

  Vi sender børnene tilbage til børnehaven på mandag, begge går i den samme special børnehave – hvor der er ca 1 voksen pr. 3 børn. Så jeg er rimelig fortrøstningsfuld med at de kan håndtere situationen.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #13

  Omnifilm
  Bruger
  5.506 indlæg
  Offline

  #12 tænker også der er en anden tilgang til børnene i sådan en børnehave.
  I vores er fordeling ikke så god, men børnene har stadig brug for empatien og opmærksomheden.

  #14

  Emilsa
  Bruger
  11.484 indlæg
  Offline

  #13 – hvis de stadig gik på den lokal underbemandede børnehave, så var det overhovedet ikke kommet på tale at de vendte tilbage før efter 1. august. Jeg er i forvejen meget lidt begejstret for det sted, så det her havde bare været undskyldningen jeg behøvede for at holde dem væk.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #15

  VampiricEye
  Bruger
  26.839 indlæg
  Offline

  #11 Man kan vel godt snakke om, at vi måske har gjort lidt for meget i Danmark. Men ligeledes har de nok gjort lidt for lidt i Sverige (sammenlign dødstal). Så det er vel smag og behag, om man synes det ene eller det andet er bedst.

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 22 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.