tirsdag, maj 26, 2020

Fagforening vil ikke hjælpe (lærer)

Daily Rush Debat Off-topic Fagforening vil ikke hjælpe (lærer)

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Nickell
  Bruger
  4.184 indlæg
  Offline

  Hej alle

  Jeg står med en sag, som plager mig, da jeg er et menneske med en høj retfærdighedssans. Jeg blev offer en hævnaktion til 9. klassernes sidste skoledag 1. juni. Min egen 9. klasse var på plænen til skumbad, og her kommer en elev fra parallelklassen og griber mig bagfra, smører barberskum i mine øjne, næse og mund, så jeg får det i svælget. Jeg får fat i ham, men han løber væk, og seancen gentager sig.

  Da jeg sidder på lærerværelset bagefter, snakker jeg med hans lærer (hun er i øvrigt AMR = arbejdsmiljørepræsentant). Jeg skriver også straks til min leder om forløbet. Reglerne var ganske klare: lærerne skulle ikke røres. Ydermere havde jeg konfiskeret hans cykel dagen før, for han cyklede rundt på den indenfor. Det var fredag.

  Den følgende mandag går jeg til min leder (som ikke har svaret min besked). Han vil snakke med eleven. Da jeg efterfølgende har eksamen med min egen klasse, får jeg ikke fulgt denne til dørs før ferien grundet lidt barsel, selvom jeg hver dag venter at høre fra min leder.

  Jeg har nu fundet nyt arbejde, men jeg vil gerne have, at noget skal ske. Jeg har fået job i nabokommunen, men her vil den lokale afdeling af Danmarks Lærerforening (DLF) ikke hjælpe. De mener dog, at sagen skal anmeldes som arbejdsskade, sådan noget burde min tidligere AMR have fortalt mig (!).

  Hovedorganisationen har i går fortalt mig, at det hele virker uretfærdigt, men grundet at jeg ikke har lidt større overlast og ikke er blevet sygemeldt, så har jeg ringe udsigt til en sag, så det rører de ikke ved. Faktisk vil han heller ikke råde mig til at hyre en advokat, da det er spild af penge.

  Jeg har ikke politianmeldt eleven, men jeg overvejer følgende;
  1) At lave en arbejdsskadeanmeldelse for at få den systemet
  2) Snakke med politiet om sagen
  3) Finde en advokat, som er skør nok til at følge sagen som ledelsessvigt og ignorering af en potentiel voldssag
  4) Skifte fagforening ved førstkommende mulighed

  Hvad er jeres besyv? Bør jeg gøre noget anderledes? Kender I noget til denne del af arbejdslivet med vold på arbejdet/at føre sager mod tidligere arbejdsgiver?

  Familiv uden kemi? Tjek http://gronfamilie.dk/

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 37 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  TormDK
  Bruger
  14.602 indlæg
  Offline

  #0 Walk away.

  Jeg ved godt det ikke er det du vil, men du kommer aldrig til at få noget positivt ud af det. Ikke for dig, ikke for din tidligere leder, og ikke for eleven der gik for langt.

  Det du derimod får, er vreden som kun kommer til at blive værre jo mere du slår hovedet imod muren, samt en helt masse spildt energi, og muligvis penge hvis du ønsker at gå videre.

  Episoden er ikke det her energi tab værd. Walk away.

  #2

  Nickell
  Bruger
  4.184 indlæg
  Offline

  #1: Kloge ord. Desværre er jeg ikke så rationel for tiden…

  Andre?

  Familiv uden kemi? Tjek http://gronfamilie.dk/

  #3

  johbe
  Bruger
  9.484 indlæg
  Offline

  #2

  Enig med #1

  Same shit, different day.

  #4

  VampiricEye
  Bruger
  25.442 indlæg
  Offline

  100% enig med #1. Let it go. Du har (desværre) intet at vinde ved at bruge mere tid og energi på det.

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #5

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.274 indlæg
  Offline

  #0
  For så vidt angår knægten.
  Vi er ude i straffelovens paragraf 244, og meget sandsynligt kun bødestraf, forudsat der er vidner til episoden, så du kan føre bevis for volden. Hvis ikke, så kommer du næppe videre end anmeldelsen og afhøring af knægten, hvorefter anklagemyndigheden nok stopper sagen.

  Hvorfor går der så lang tid. Er det chok? Eller sidder du med en såret stolthed?

  For så vidt angår din leder, så burde han nok være gået videre med sagen, for det er ikke hans opgave at vurdere den strafferetligt. Ligeledes burde den anmeldes som arbejdsskade hvis du får psykiske problemer pga. overfaldet.
  Hans tilbageholdenhed skyldes dog nok din egen passivitet.
  Det samme er sandsynligvis tilfældet ved din faglige organisation. Folk reagere forskelligt, og en anden persons chok kan være svært at sætte sig ind i.

  Jeg havde nok ikke forfulgt det yderligere af de årsager som #1 nævner, men hvis du kan mærke nogen psykisk effekt, ville jeg dog få det anmeldt som arbejdsskade.

  edit
  Jeg har arbejdet ved en offentlig myndighed, hvor du godt kunne få opringninger med dødstrusler, som så heldigvis kunne optages via telefonen, eller gemmes når de kom på skrift. Der var nul-tolerance politik, så alle potentielle sager skulle anmeldes, selvom den enkelte medarbejder ikke følte sig påvirket af episoden – altså at man kunne håndtere den personligt.
  Den første sag er over to et halvt år gammel, og der er fortsat ikke sagsbehandler på hos politiet. De her sager bliver desværre voldsomt nedprioriteret efter egen og tidligere kollegas erfaringer. Så selvom det måske er en ret klar sag står vi med en myndighed på området der er håbløst undermandet, hvilket vores domstole iøvrigt også er. Så du kan komme til at vente længe, selvom du går videre.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 6 måneder siden af  SturmW-Ghost.
  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 6 måneder siden af  SturmW-Ghost.
  #6

  Nickell
  Bruger
  4.184 indlæg
  Offline

  Tak for svarene, særligt Sturm for hans lange skriv.

  Jeg tager til eftertanke, men jeg ender nok med at prøve mine sidste muligheder.
  Såret stolthed er et meget passende udtryk, men der er også mere på spil end som så. Jeg er træt af at leve i et konsekvensløst og eftergivende samfund. Derudover er vold mod mine kolleger et stigende problem, så jeg har svært acceptere mine odds.

  Familiv uden kemi? Tjek http://gronfamilie.dk/

  #7

  VampiricEye
  Bruger
  25.442 indlæg
  Offline

  #6 Har du set The Punisher? Eller noget i stil med Falling Down?

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #8

  kenkari
  Bruger
  5.138 indlæg
  Offline

  Jeg er enig med #1.

  For en, som i otte år, har arbejdet i en branche, hvor trusler er standard, så nytter det ikke noget.

  Jeg er selv blevet truet på livet, og endda opsøgt på min arbejdsplads. Walk away, som de andre siger. Du får kun stresssymptomer ud af det.

  Hvis du er okay, og du mener du kan arbejde videre. Læg det væk. Det er ikke det værd.

  Lad os nu sige, du får en sag ud af det, du får retsforfulgt knægten. Er det dét værd, at ødelægge elevens liv?

  Stay Loyal - Forget Royal

  #9

  Elocon
  Bruger
  1.918 indlæg
  Offline

  Eleven skulle ha været blevet bortvist med det samme !
  Så havde han heller ikke fået sin eksamen,, Haha

  For at blive gammel og klog, bliver man nød til at ha været ung og dum

  #10

  FIRESTORM
  Bruger
  5.154 indlæg
  Online

  Hvorfor gør du det? Hvis det er retsfølelsen, du er på jagt efter så meld ham da til politiet. Ja han vil ikke få nogen voldsom straf, men han vil nok tænke sig en ekstra gang næste gang.

  Personligt har jeg svært ved at forstå du vil gøre så meget ud at det, men jeg kender heller ikke din situation. Jeg lever selv efter princippet er det besværet værd for samfundet som helhed, hvis ikke så må man nogen gange give sig selvom man retten på sin side.

  #11

  Sofacyklen
  Bruger
  221 indlæg
  Offline

  #8:

  Er det dét værd, at ødelægge elevens liv?

  Ødelægge ligefrem? Ahhhh slap nu lige lidt af batman.. Det er sgu på tide snotungerne i dagens Danmark lærer, der er konsekvens for enhver handling de laver og ikke blot bliver mødt med en løftet pegefinger.

  #12

  kamala
  Bruger
  483 indlæg
  Offline

  Og alt imens er der folk der stjæler for over 100 millioner, folk bliver skudt ned osv osv. Og du har fået skum i face. Fakkel optog nu.

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 6 måneder siden af  kamala.
  #13

  Emilsa
  Bruger
  11.093 indlæg
  Offline

  Hvis du ville have politianmeldt det skulle du nok have gjort det umiddelbart efter det skete. Hvis du sætter politiet i gang nu og al sådan noget, så kan du nok godt forvente at din i forvejen bovskudte stolthed lider endnu et knæk.

  Din leder har svigtet ved ikke at køre nogle sanktioner igennem over for ungen (eksempelvis smide ham ud før han kunne færdiggøre sine eksamner) – og hvis du skal noget som helst, så er det det du skal klage over.

  Men jeg tror du er bedst tjent med at slå det hen og komme videre.

  EDIT: hvorfor kørte du ikke bare efterfølgende den konfiskerede cykel ned i den lokale mølle dam og efterfølgende sagde… Ærgeligt, den er sgu blevet væk

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 6 måneder siden af  Emilsa.
  #14

  Sofacyklen
  Bruger
  221 indlæg
  Offline

  #12: LOL!

  #15

  JT
  Bruger
  2.318 indlæg
  Offline

  Du kan altid stjæle elevens cykel som payback

  Men ja, som alle andre siger: “Walk away”.

  Verden er bare pisse uretfærdig. Det er lidt som når man kommer i tanke om “det skulle jeg have sagt i den situation”, og så når man endelig får det sagt, så falder det helt til jorden, fordi det ikke længere er samme situation. Tiden er løbet fra sagen, og du kan ikke længere gøre noget – andet end direkte hævn, hvor det så vil være dig, der vil blive straffet, såfremt eleven gør noget ud af det.

  Just kidding God tirsdag

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 37 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.