tirsdag, maj 26, 2020

Evigt liv?

Daily Rush Debat Off-topic Evigt liv?

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Evv
  Bruger
  803 indlæg
  Offline

  Læste en spændende tråd på andet forum, hvor på en gut siger følgende:

  Vi kan snart printe enhver organ, og hvis det lykkedes, så vil vi kunne leve for evigt? Videnskabsmænd forsker også vandmænd og krabber, der aldrig dør af alderdom. Hvis vi modificerer vores DNA, så kan vi aldrig dø af alderdom. Og kombiner det med organer, vi bare kan skifte ud, hvad ville vi så dø af, ud over mord og ulykker?

  Dette fik mig til at tænke på.. Vil evigt liv mon kunne opnås ved at skifte samtlige organer ud i kroppen? Hvad med blodet?? Ældes det også på samme måde som organer? Er det dét som gør at vi til sidst dør.. vores organer svigter?

  eller..

  .. alt det med om vi har en sjæl eller ej.. Har sjælen nogen rolle i jagten på evigt ungdom? Er det sjælen som bestemmer udfaldet- er det forudbestemt på forhånd og derved kan vi ikke lege gud?

  Det er sgu ret vildt, at tænke de fremskridt menneskeheden har haft igennem de sidste 100 år Holy shit…

  Hvad tror i på?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 75 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  kenkari
  Bruger
  5.138 indlæg
  Offline

  Det er kun religiøse mennesker der tror vi har en sjæl

  Stay Loyal - Forget Royal

  #2

  VampiricEye
  Bruger
  25.439 indlæg
  Offline

  Hvor gode er vi til hjernetransplantationer?

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #3

  Pro_Olaf
  Bruger
  524 indlæg
  Offline

  #1 +100000

  #4

  mOO-iM-AcOW
  Bruger
  1.920 indlæg
  Offline

  på et eller andet tidspunkt er jeg ikke i tvivl om det kan lade sig gøre.

  Dog er der pt mange udfordringer ved alm transplantationer om kroppen vil acceptere den nye kropsdel.

  Dog vil det nok kun være noget for de rigeste i verden der bare aldrig vil dø. Resten må lade levet hvilket jo er fint nok.

  Overbefolkning er jo menneskeste største udfordring netop grundet vores høje levealder mm.

  tror dog ikke at kroppen vil kunne blive ved med at virke. den nedbrydes jo. Og hjernen er ligeledes en muskel som bliver svagere og svagere.

  #5

  Kasper Kål
  Bruger
  3.186 indlæg
  Offline

  Nej, ikke alene. Aldring er en generel proces i cellerne, som transplantationer ikke sætter ud af spil.

  Men når dét er sagt, så vil evigt liv – i en eller anden form – naturligvis blive muligt på et tidspunkt i fremtiden, hvis menneskeheden ikke har udslettet sig selv inden. Men du skal nok ikke lige forvente at det sker lige med det første.

  The Profile Formerly Known As kring17a

  #6

  HorrorByte
  Bruger
  4.763 indlæg
  Offline

  blodet vil ikke være noget problem det bliver jo konstant fornyet/renset

  men knogler og tænder kan man ikke bare skifte

  Det kan forlænge hos en lang række menesker idet mange dør af hjerte/lunge/nyrer/lever problemer

  så evigt liv nej, men længere til en lang række menesker

  BTW

  din sjæl er din bevidsthed….det er mit postulat

  First we poisoned him, then we broke his neck. Then we took his clothes, and we're very sorry.

  #7

  Fox
  Bruger
  3.734 indlæg
  Offline

  For mange år siden – mener det var slut 60’erne – start 70’erne gjorde man i USSR nogle eksperimenter med dyr, eller rettere sagt dyrehoveder. Ved at tilslutte en pumpe til 2 slanger og disse til dyrets hovedet’s blod ind-/blod udgang (pumpen iltede samtidigt blodet) – kom der faktisk reaktioner fra disse døde dyr. Reaktionerne var f.eks. øjne der næsten åbnede sig (its alive !) og bla. tydelige snuse-funktioner fra næsen….og det var 50 år siden ! De kan MEGET mere i dag end du drømmer om. Jeg tror sgu ikke at Futurama’s “hoveder i glas” er helt urealistiske…..desværre.

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #8

  Sjakal
  Bruger
  339 indlæg
  Offline

  Er for mig lidt et mystisks emne, for umiddelbart er der vel ikke noget i vejen at udskifte dele af kroppen med noget nyt og køre videre med samme bevisthed.

  Men når vi når til hjernen er det noget helt andet, for på et eller andet tidspunkt er “din bevisthed” jo udskiftet med en andens i patientens optik, men for alle andre vil der jo nok ikke være nogle forskel.

  Det er vel det samme som hvis man tænker sig at en person A bliver klonet til person B, i det tilfælde kan der vel ikke herske nogle tvivl om at person A både styrer sig selv og person B lyder som noget værre vås. Ville jo ikke give nogle mening, og da det jo nok er tilfældet at person A og person B er 2 selvstændig individer, så vil der vel på et tidspunkt ske det samme med udskiftningen af dele af hjernen.

  #9

  Noztra
  Bruger
  1.834 indlæg
  Offline

  Hvorfor f*ck skulle man gide at leve for evigt?

  #10

  Evv
  Bruger
  803 indlæg
  Offline

  #7: Really?! Holy shiiiit

  #11

  OliverDK
  Bruger
  198 indlæg
  Offline

  Hvis man går den vej vil det imo blive muligt engang i fremtiden at kunne leve evigt med den krop vi har. Jeg tror dog ikke det er lige om hjørnet da der er mange problemer der skal løses, og derfor snakker langt ude i fremtiden i så fald.

  Når det er sagt, så tror jeg ikke det kommer dertil. Jeg formoder mere, at om nogle 100 år så er mennesket, hvis man da kan kalde os det på det tidspunkt, i stedet en blanding af teknologi og biologi og efterhånden som årene går bliver vi mere og mere teknologi end biologi.

  Jeg forestiller mig, at man i fremtiden kan sende sin egen bevidsthed mellem diverse menneskeligende robotkroppe. På den måde vil man med lysets hast kunne sende sig selv rundt omkring i verden.

  #12

  Shodo
  Bruger
  151 indlæg
  Offline

  Spørgsmålet er hvad vi snakker om her. Er det rent faktisk at leve for evigt (som I aldrig dø) eller biologisk udødelighed (ingen korrelation mellem alder og sandsynligheden for at dø af naturlig årsager)
  Tror ikke på nogen personer nogen siden kommer til at leve evigt. Et eller andet vil gå galt undervejs, om så ikke andet vil entropi tag livet af os eller universet som helhed.

  Edit: gut på reddit der har beskrævt problemet med evigt liv uenligt meget bedere end jeg vil være i stand til: https://www.reddit.com/r/changemyview/comments/1dn43v/i_remain_unconvinced_that_my_death_has_a_fixed/c9s173k/

  #13

  Sjakal
  Bruger
  339 indlæg
  Offline

  #11

  Hvordan vil du teste at netop din bevisthed er blevet flyttet og ikke bare kopieret (og det oprindelige er ødelagt)?

  Problemstilling kan udledes udfra det jeg skrev i #8, altså.. hvis 1 person gik ind i en boks, han blev klonet i boksen og 2 kom ud uden at de vidste hvem af de 2 der var den oprindelige person til at starte med.
  Dette dilema vil jo være direkte sidestillet med bevisbyrden om sådan en overførsel af bevisthed er sket korrekt, da hverken personerne direkte involveret kan validere dette eller nogle som helst andre.

  #14

  HorrorByte
  Bruger
  4.763 indlæg
  Offline

  Du blander 2 ting sammen og til dit spørgsmål så er de begge 2 rigtige idet de har hver sin bevidsthed selvom de var ens et kort øjeblik

  First we poisoned him, then we broke his neck. Then we took his clothes, and we're very sorry.

  #15

  Jacques
  Bruger
  10.171 indlæg
  Offline

  Evigt liv er fuldstændigt umuligt pt. Hjernen er alt for kompleks at kopiere. “Sjæl” er et religiøst udtryk, og kan derfor ikke rigtigt bruges til noget i denne sammenhæng.

  Bye with a warmly hugs

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 75 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.