lørdag, maj 30, 2020

Er linkedin en nødvendighed?

Daily Rush Debat Off-topic Er linkedin en nødvendighed?

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Tjaz
  Bruger
  3.893 indlæg
  Offline

  Hej folkens,

  Lad mig starte med at sige at jeg HADER sociale medier. Jeg er på facebook af ren og skær nødvendighed, imens jeg har undgået Linked in ind til videre. Men!…

  Nu står jeg i den situation at jeg nærmere mig afslutningen, på hvad føles som en meget lang uddannelse som maskin ingeniør og skal dermed snart til at tænke på at finde en arbejdsplads igen. Er linked in stedet man skal være synlig i dag eller kan man fint klare sig uden? Er der nogen som har kendskab til dette?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 16 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  goffer
  Bruger
  443 indlæg
  Offline

  jeg kan umiddelbart ikke se det store formål hvis du ikke har en interesse i at bruge det aktivt, eller ihvertfald holde profilen opdateret osv. eller ikke rigtig connecter til nogle.
  Jeg har fundet mine 2 sidste jobs derinde, men det kunne vel lige så godt have været på jobindex, men afhængig af hvad du arbejder med, så kan man ihvertfald blive headhuntet til noget på linkedIn, det tror jeg ikke lige man finder så meget af på face.

  PSN: Goffer-DK

  #2

  Deadmeat
  Bruger
  7.010 indlæg
  Offline

  #0: Jeg er også ingeniør og kommer lige fra en længere periode som ledig. Jeg var ikke særlig flittig med LinkedIn før jeg blev ledig og havde ikke noget mega netværk – specielt ikke forbindelser til folk i andre DK virksomheder. Det lærte jeg ret hurtigt værdien af at have.

  Få lavet en profil og brug det som en moderne visitkort bog. Har du mødt nogen 1 gang/snakket med dem professionelt så link. Du bør desuden under alle omstændigheder holde dit CV opdateret løbende. Så er der ikke lang vej til lige at lægge de vigtigste guldkorn over i LinkedIn profilen.

  Man behøves ikke være aktivt med opslag og forum diskussioner – men det kan da hjælpe hvis man ellers har noget fornuftigt at sige (ellers har det pudsigt nok hurtigt modsatte effekt).

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #3

  TormDK
  Bruger
  14.603 indlæg
  Offline

  Ja, det er en god ting at bruge tid på.

  #4

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.277 indlæg
  Offline

  Helt enig. Det lønner sig i sidste ende.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #5

  Guru35
  Bruger
  156 indlæg
  Offline

  Det kan give pote ja. Ikke altid, men der ligges også lfstillingsopslag op på linkedin, og så giver det mulighed for at finde de virksomheder man ikke anede eksisterede og følge dem. Fx. Ved at se hvor andre personer i ens netværk arbejder.

  #6

  Guru35
  Bruger
  156 indlæg
  Offline

  Jeg vil i hvert fald mene, at det er et værktøj du bør benytte dig af, blandt andre, når du søger job. Jo større netværk du har, jo større er effekten også, så bare se at komme i gang.

  #7

  Tjaz
  Bruger
  3.893 indlæg
  Offline

  OK, tak for svarene. Så må jeg jo bide i det sure æble og få mig oprettet

  #8

  LM
  Bruger
  2.475 indlæg
  Offline

  Det er kun nødvendigt på den måde at hvis man ikke bruger det, så kan man heller ikke få noget igennem det, men det kan jo siges omkring alt.

  Linkedins primære funktion er at lægge ens navn i hatten så headhunternes søge algoritmer kan finde en.

  edit: Hvilket ikke gør det superrelavant for nyuddannede.

  • Denne kommentar blev ændret for 10 måneder, 4 uger siden af  LM.
  #9

  FIRESTORM
  Bruger
  5.155 indlæg
  Offline

  #8 det er rigtigt med headhunterne – men det er nu også relevant for nyuddannede, da det er en fin måde at se hvor ens medstuderende ender, og følge med i deres karriere. Hvis man har haft et godt forhold til dem under studietiden er det noget man sagtens kan trække på mange år senere (hvis man altså stadig kan finde dem, og til det er linkedin ret godt).

  #10

  snowball42
  Bruger
  1.268 indlæg
  Offline

  #0 En ting er i din nuværende situation, men som #9 også er inde på, så kan du få netværket i gang med dine medstuderende, og alle dem du ellers støder på undervejs. Det kan give pote senere. Jeg har i hvert fald også brugt det den anden vej, som når jeg har manglet en der kunne et eller andet, så lige se hvem i ens cirkler der har de skills der mangler og så tage det den vej rundt.

  #11

  klingest
  Bruger
  818 indlæg
  Offline

  Mht. At få et netværk, så behøver det ikke være folk du kender særligt godt, eller lige er venner med. Du behøver i princippet kun at have mødt dem en gang. Hvis du synes de er relevante, arbejder med noget spændende, eller har gode kontakter så tilføj dem. Jeg har fx. En headhunter i mit netværk, som jeg mødte til en jobsamtale, hvor han sad på den anden side af bordet, sammen med chefen. Jeg fik ikke jobbet, men jeg gjorde headhunter opmærksom på min eksistens, og på at han godt måtte kontakte mig, hvis der skulle dukke noget andet op.

  Yoda - "Beware of the dark side... The dark side leads to fear. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suufferiiing!!"

  #12

  xwallah
  Bruger
  345 indlæg
  Offline

  Som andre også skriver, du må ikke se det som facebook. Linkedin er ikke en “venne” platform, men en relation/netværks platform. Det før man starter og det mere aktiv man er kan man nå at opbygge stort netværk.
  Det tager lidt tid at bygge op, men giver bestemt pote på lang sigt.

  For mit vedkommende der arbejder med support og salg, bliver jeg næsten automatisk ansøgt af leverandører og jeg tilføjer også kontaktpersoner ved mine kunder.

  #13

  GrayHair
  Bruger
  2.106 indlæg
  Offline

  LinkedIn er til brug for dit arbejde, Facebook til dit privat liv, men LinkedIn er ikke et social medie som sådan, da meget få poster på det hele tiden – det er mere job relaterede information og firma kampagner der bliver lagt op.

  Hyler med i koret af, at det er et netværk og meget vigtig værktøj til at blive “set” på jobmarkedet.

  PS HUSK et billede og husk et “professionelt” billede – ikke et, hvor du sidder med solbriller på, mens du drikker en drink Personligt “linker” jeg ikke op med folk der ikke har et billede

  Dingleswitch

  #14

  Lucky
  Bruger
  3.303 indlæg
  Offline

  selvfølgelig kan du klare dig uden!

  Jeg fik mit sidste job via Linkedin og får en del ud af det

  Ad nauseam

  #15

  TheAviator
  Bruger
  667 indlæg
  Offline

  #0 Respekter dig selv nok til at ikke at gøre noget, du hader

  LinkedIn er en tidsrøver, og du kan bruge den samme tid med at netværke i den virkelige verden i stedet.

  “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
  ― David Lynch

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 16 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.