onsdag, juni 20, 2018

Er du medlem af folkekirken?

Daily Rush Debat Off-topic Er du medlem af folkekirken?

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Jacques
  Bruger
  9.533 indlæg
  Offline

  Jeg har i dag meldt mig ud af folkekirken, og i den forbindelse kom jeg til at tænke på, hvordan en såkaldt borgerlig begravelse finder sted (lidt underligt at sidde og tænke over, når man kun er 30). Man kan åbenbart begraves på helt almindelige kirkegårde. Det kan lyde indlysende, men jeg var bare ikke klar over det (jeg har aldrig tænkt over det). Jeg har set, at der nu laves urner til ens aske, der er nedbrydelige i naturen, og som også indeholder et frø til et træ af en art. Det synes jeg egentlig, lyder meget fint så kan man give lidt tilbage til naturen. Det er vitterligt en spøjs ting at sidde at tænk over…! Men det er nok meget godt at gøre sig begreb om, hvordan sådan noget foregår. Har I meldt jer ud af folkekirken og tænkt over nogle af de samme ting? (Det er ikke fordi, vi skal diskutere religiøs overbevisning. Jeg har al respekt for, at tro er en privat ting).

  Link til udmeldelse. Det er meget nemt!

  https://udmeldelse.dk

  Bye with a warmly hugs

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 44 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Omnifilm
  Bruger
  5.087 indlæg
  Offline

  Pudsigt emne…. jeg meldte mig og min kæreste ud her for et år siden.

  Men da min far døde her i februar fik jeg pludselig at føle hvad det indebærer.
  Han meldte sig ud 4 dage efter jeg blev født. Dunno why…

  Men det korte lange er at det koster kr. da han skulle i jorden og vi kunne ikke få en præstelig bisættelse. Ikke at det gjorde noget. Men det er sgi ikke billigt at blive lagt i jorden måtte jeg erfare.
  Mener vi endte med at give 3500 for det lille gravsted på 1×1 meter ca. Det er så uden vedlighold, som koster ekstra.
  Priserne for folkekirke medlemmer er meget billigere, men det afhænger i høj grad også af hvilken kirkegård du vælger.

  Hvis du dør med underskud hænger dine efterladte på regningen. Hvis duhar kroner på kistebunden er det måske nemmere at forholde sig til.

  Husk også at gravsten koster fra 6000 og opaf inkl tekst
  Urnen spiller ingen rolle… de der natururner er fine og koster ikke det vilde. Men det er en bedemandsting og ikke en folkekirketing.

  Personligt har jeg ikke tænkt mig at melde mig ind igen. Men har da tænkt mig at bede mine efterladte om at strø mig ud et sted istedet for at begrave mig.

  En anden ting er at du ikke kan blive gift i kirke hvis både du og kæresten er uden for folkekirken. Men fuck det… så kan du bare få borgemsteren hjem i haven istedet

  #2

  Bunzai
  Bruger
  5.277 indlæg
  Offline

  Jeg har været til to borgerlige begravelser. Den ene blev afholdt i et kapel. Den mindede sådan set meget om en traditionel begravelse, bare hvor forskellige folk holdt taler og med diverse udvalgte sange.

  Den anden var i et kapel med krematorium, hvor vi så kisten ryge ind i ovnen.

  Jeg tror bedemanden ordner alle tingene ud fra ens ønsker.

  #3

  Mr_Wizard
  Bruger
  964 indlæg
  Offline

  Nope, meldte mig ud for en 4-5 år siden. Men det var ene og alene pga. økonomiske omstændigheder(ledighed + sygdom er ikke et godt mix). Jeg havde, med andre ord, brug for hver en krone jeg kunne klemme ud af mit budget og derfor intet at gøre med at jeg havde skiftet mening om kirken(er ikke religiøs på nogen måde, men har dog heller ikke direkte noget imod brylluper og den slags kirkelige aktiviteter. Og kan da osse godt se ideen/værdien ved at have et sted, evt. efterladte kan besøge hvis de føler de har brug for at mindes en afdød nært beslægtet/ven).

  Kan være jeg engang melder mig ind igen, men det er endnu uklart!

  Men det du giver afkald på, så vidt jeg husker, er at kunne blive viet i kirken samt ingen kirkelig begravelses ceremoni får, men ryger direkte i jorden/ovnen. Din evt. gravsten bliver placeret i et mere afsides læggende område…….og du(eller rettere dine efterladte) kommer til at betale ekstra for evt. gravplads og kiste osv.

  Andre kan evt. rette på mig, om dette er korrekt.

  Update: Nå, kan se andre kom før mig!

  #4

  Had
  Bruger
  2.626 indlæg
  Offline

  Religion betyder nada for mig. Det er mange år siden, jeg meldte mig ud af folkekirken. Jeg har hverken behov for et gravsted eller gravsten. Men familien må da gerne smide en dejlig stor fest til min “begravelse”.

  Unlimited tolerance must lead to the disappearance of tolerance

  #5

  Jacques
  Bruger
  9.533 indlæg
  Offline

  #3, ja, som #1 skriver, så må man godt blive gift i kirken, hvis bare den ene part er medlem. Jeg kan sagtens gå med til et kirkeligt bryllup med min fremtidige kone. Hvis det er meget vigtigt for hende, skal jeg ikke står i vejen for det. Jeg har heller ikke noget imod kirker som sådan. De kan være både smukke og hyggelige nok.

  Bye with a warmly hugs

  #6

  Nickell
  Bruger
  3.699 indlæg
  Offline

  Jeg er ikke medlem grundet en manglende tro. Jeg er faktisk ret jaloux på de, som har en tro, men det virker ikke for mig.

  Jeg bilder mig selv ind, at kirkeskatten var min sekundære grund til at forlade kirken, men jeg er faktisk i tvivl om rækkefølgen.

  Familiv uden kemi? Tjek http://gronfamilie.dk/

  #7

  Sven_Bent
  Bruger
  25.182 indlæg
  Offline

  Jeg meldte mig ud for mange aar siden. og kom jeg tilbage til DK ville jeg nok melde mig ind igen.
  Jeg er ret ligeglad med religion, men jeg vil gerne stoette op om at bevare de gamle kirker som jeg ser som en del af danmark kultur/historie.

  Sven Bent - Dr. Diagnostic
  www.TechCenter.DK

  #8

  VampiricEye
  Bruger
  23.179 indlæg
  Offline

  Hvor meget sparer man? Jeg er stadig medlem.

  Jeg ELSKER Mikaas generøsitet!

  #9

  peldrol
  Bruger
  2.622 indlæg
  Offline

  #8 i gennemsnit 1% af din indtægt… så ved ca. 300.000k indtægt om året er det vel 3k om året. Bare tænkt eksempel. Hvis man forventer at skal have et gravsted når man kommer her fra som ens efterladte skal kunne besøge koster et gravsted + legat (25 års pasning) rundt regnet 30-35k plus minus. Nogle steder op til til det dobbelte hvis man ikke er medlem. Dette er er ved gravsted + pasning. Selve gravstedet koster egentlig ikke så meget, men pasningen gør.

  Urne steder koster selvsagt noget mindre, men alle har ret til at blive vegravet på en kirkegård, uanset om man er medlem eller ej, og man bliver ikke lagt i et afsides hjørne, ikke som standard ihvertfald. Nogle gør måske fordi man ser skævt på at man har meldt sig ud. Der er rigtig mange fri kirker hvor medlemmerne ikke er medlem af den danske folkekirke, men af en valgmeninghed eller frikirke. De har 100% samme ret som alle andre, blandt andet pinse kirken, fri kirker, jehovas osv. Alle har samme ret, prisen er noget forskellig:)

  #10

  Jacques
  Bruger
  9.533 indlæg
  Offline

  #8, i gennemsnit 133.000 kr pr. kirkeskatbetaler på et helt liv. I hvert fald ifølge Dansk Ateistisk Selskab. Om det så er 100 % korrekt, skal jeg ikke kunne sige.

  Bye with a warmly hugs

  #11

  Emilsa
  Bruger
  10.043 indlæg
  Offline

  Jeg er medlem af de grunde som #7 hiver frem. Jeg vil gerne passe på bygningerne. Men jeg har hørt en fugl synge om at det gør man anyway over normal skatten?

  "Du rager imod en verdensmand, en person der er dig, ja sågar alle os herinde overlegen på alle tænkelige punkter. En person der skaber resultater, pre og post hans embede som præsident? Who are you bro? Absolut ingenting!" - Env om sit mancrush på Trump

  #12

  Fox
  Bruger
  3.328 indlæg
  Offline

  Jeg er medlem og det ser jeg ikke ændre sig. Jo – hvis de overdriver deres “barmhjertighed” for folk der besætter kirken pga. det ene eller det andet for at få ophold i landet….men ellers ser jeg det som et kontingent. Meldte jeg mig ud ville jeg aldrig sætte min ben i en Kirke igen – det ville være hykleri ! Så måtte jeg sige nej til f.eks. Bryllupper, konfirmationer etc. Enten er man med i klubben eller ikke….

  EDIT – og forlad endelig bare folkekirken – det vil kun gøre det billigere for os medlemmer, da det jo til sidst kommer til at være “rigtigt” skattebetalt…ellers skal de jo lukke 70-80% af kirkerne….og det kommer ikke til at ske.

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #13

  Minox
  Bruger
  1.764 indlæg
  Offline

  Er ikke medlem og har aldrig været. Min familie kan smide mig i vandet eller hvad de føler for. Når jeg dør, håber jeg mine organer kan bruges af andre, og at mine kære holder en fest så langt væk fra religiøse traditioner. Ville have det bedst med at blive plantet i en urne der bliver til er træ eller hældes ud i vandet.

  Just kidding. God Tirsdag.

  #14

  Wiking
  Bruger
  866 indlæg
  Offline

  Selvfølgelig er jeg medlem. Vores samfund bygger på de kristne værdier og det vil jeg gerne støtte. Jeg syndes også at de kirkelig højtider og traditioner er smukke og vil gerne være med til at støtte dem. Vores kirker er også smukke og de vedligeholder ikke sig selv. og ja, så vil jeg gerne begraves (og håber også at min familie og venner vil) i en kirke og af en præst.

  #15

  kenkari
  Bruger
  4.833 indlæg
  Offline

  Nej. Jeg meldte mig ud da min mor døde.

  Det lyder måske lidt bagvendt, men jeg vil ikke i jorden når jeg dør. Jeg har faktisk allerede skrevet ned, hvordan jeg ønsker at gå herfra, og det regner jeg da med bliver overholdt når det engang skal være.

  Stay Loyal - Forget Royal

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 44 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.