mandag, november 30, 2020

Er det tid til Valve Index??

Daily Rush Debat Hardware Hardware Er det tid til Valve Index??

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Festival_H
  Bruger
  4.605 indlæg
  Offline

  Jeg har, siden jeg har prøvet PSVR, haft lyst til at kommer over på PCVR for både at have et større udvalg, men også for at prøve et andet system, men der var lidt start up problemer med Index. Kvaliteten af controllers og andre småting.

  Er disse ting blevet rettet?

  Er det tid til at trykke på knappen?

  Oh og så har jeg Mini Display Port. Kan enhver Mini DP til DP adapter bruges eller skal man gå efter noget specielt for at få den bedste kvalitet?

  Og husk nu: densutterjoikksigselv.dk

  • Dette indlæg blev ændret for 1 år, 1 måned siden af  Festival_H.
Viser 12 kommentarer - 1 til 12 (af 12 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  wOOOOt
  Bruger
  1.245 indlæg
  Offline

  Jeg har en af de første Index’es der kom ud.

  Jeg har kun 2 issues med det headset.
  1. Ja controllers har en issue, hvor josticket ikke klikker i nogle positioner.
  Men, de virker stadig, registrerer at man trykker, så funktionen er der. Kun en klik lyd der mangler. Og Jeg har endnu ikke spillet et spil, hvor jeg skulle klikke joysticket, såå ikke reelt et issue der bekymrer mig.

  2. Glare..
  Glare i Valve index er nogen gange synlig. Mest når du spiller mørke spil, eller der lige er en intro skærm med sort baggrund, og så lysende tekst. Der er glare meget tydeligt. Så er du primært til gyser spil, eller andre mørke titler, så vil det være noget som irriterer.
  Lige så snart man spiller “almindelige spil” med masser af grafik, så ser du intet til glare. – Jeg er ikke til gys i VR, puha det har jeg ikke nerver til lol. Men jeg spillede Star Wars Vader Immortal, som er ret mørk, og der var glare et problem 10% af tiden.
  Glare opstår fordi index har 2 linser, og når scenen er mørk, og der er en skarp lyskilde, så kommer der glare. Det betyder ikke at man ikke kan spille, og ikke kan se, det kan du sagtens – men det er lidt ligesom solståle effekt, bare på en unaturlig måde.

  Så når man læser dette, så kan de negative nej-hatte derude godt finde på at sige “så er det noget lort”. Men nej, jeg er vildt glad for min index, og det er en fed oplevelse, da glare og knap problemer næsten aldrig opstår. Vi snakker 5% hvor glare lige er der, og ofte kun kortvarigt.

  Og ja glare er dumt, og ja, det er total latterligt at de ikke lige fik lavet det joystick så det klikker ordentligt. Men jeg vejer det op imod det som er positivt ved index:
  – super comfort
  – super lyd – super mikrofon
  – grafik opløsning hvor jeg ikke ser nogen screendoor effekt
  – fede controllers
  – overall kvalitets produkt, føles godt
  – ingen tekniske problemer, det spiller bare
  – Og JA TAK til bases/lighthouses, noget som folk vælger fra, men jeg vælger til, for det giver perfekt tracking helt ned til 1 mm.

  Jeg ved ikke om nyere versioner har fået fikset noget. Jer kender ikke til Mini DP??
  Men jeg kan godt anbefale Index. Dog kan jeg også anbefale Quest og Rift-S – så det er alt efter din økonomi og trang til højere kvalitet.
  – ps. index kører fint på eks. 1080ti… Men omg, man kan godt mærke ekstra lækkerhed, når man opgraderer til 2080ti..

  #2

  Festival_H
  Bruger
  4.605 indlæg
  Offline

  Cool. Jeg er så tæt på at trykke på knappen…

  Kontroller problemerne skulle være blevet rettet op på, men nogle Redditors siger at Full sets stadig kan indeholde de gamle indtil de får ryddet lageret ud af dem…

  Så tænker på at købe det adskilt… men det gør det jo bare dyrere…

  Og husk nu: densutterjoikksigselv.dk

  #3

  Festival_H
  Bruger
  4.605 indlæg
  Offline

  Tænker at jeg nok lige bør teste min laptop på en Index for at se om der er acceptable performance på de ting jeg gerne vil arbejde med.

  Nogle Index ejere i Århus området der vil lade mig prøve at connecte min laptop til dit headset?

  Det er en Razer Blade 2018 med GTX 1060. Ved godt den ligger lige i bunden af recommended specs hvilket også er derfor jeg lige vil teste den først. Måske det kræver en ny tråd.

  Og husk nu: densutterjoikksigselv.dk

  #4

  wOOOOt
  Bruger
  1.245 indlæg
  Offline

  Mit gæt er at Index er overkill for den PC. Noget af det fede ved index er at køre 120hz, og det vil jeg mener kræver i hvert fald en 1080ti.

  Det var hvad jeg havde på min gamle PC, før jeg købte ny med 2080ti for virkelig at udnytte 120 og 144hz.
  Men hey, du kan købe min gamle stationære, som trækker index fint i 90hz

  #5

  Festival_H
  Bruger
  4.605 indlæg
  Offline

  Jeg er ikke god til stationær! Jeg ved godt jeg betaler overpris for performance, men jeg kan ikke undvære nemt at kunne have den med hvor endte jeg er. Det koster også at have mobiliteten. Det er dog først efter at jeg har fået den (fik den til en fantastisk pris igennem arbejde) at jeg er begyndt rigtig at interessere mig for PCVR.

  Ville den være ok til OG Vive eller måske endda Vive Pro?

  Og husk nu: densutterjoikksigselv.dk

  #6

  wOOOOt
  Bruger
  1.245 indlæg
  Offline

  Efter hvad jeg har set og læst, så ville jeg tro du er bedst stikket med Oculus Rift-S.

  Vive Pro er skod i forhold til prisen.
  Den gamle Vive havde jeg, og den var jo god for 2 år siden. men du får mere VR for pengene med Rift-S.

  #7

  RuneSP
  Bruger
  254 indlæg
  Offline

  Tror også 1060 måske er lige i underkanten til en Index, du får i hvert fald ikke maksimalt udbytte af den. Min kammerat har en Rift S som han bruger på sin laptop med 1060, det fungerer rigtig fint. Rift S er ikke helt på niveau med Index ift display og controllere, men det er nu tæt på og tilgengæld er den super nem at sætte op, der skal bare 2 kabler i computeren, man tegner sit spil område med en controller og så er man kørende. Og så koster den under det halve.

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 1 måned siden af  RuneSP.
  #8

  Shiu
  Bruger
  1.698 indlæg
  Offline

  #6 Rift vil blive udfaset med den succes som Quest har, og det kommende Oculus Link.

  #0 Oculus Quest kommer snart med Oculus Link, så hvis jeg var dig, ville jeg vente. Har selv både Rift, PSVR og en Quest. Rift og PSVR har samlet støv i lang tid, men min Quest bliver brugt dagligt. Eneste problem med Quest har været udvalget af spil, men med Oculus Link vil du være i stand til at afspille selv SteamVR på Quest.
  Du nævner selv muligheden for at have PC med, så Quest lyder oplagt da tracking er i headsettet.

  Esoteric Software

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 1 måned siden af  Shiu.
  #9

  Festival_H
  Bruger
  4.605 indlæg
  Offline

  Tak for input. Det blev en Rift-S.
  Det er ret transportable, men stadig adgang til kæmpe bibliotek.

  Og husk nu: densutterjoikksigselv.dk

  #10

  Festival_H
  Bruger
  4.605 indlæg
  Offline

  Så er kittet ankommet og jeg fik lige lagt et par timer i det igår.

  Sådan lavpraktisk er det bedre end PSVR. Tracking og opløsning og Room Scale. På PS har jeg ofte oplevet en konstant drift frem og tilbage og i siddende spil har det altid gjort det meget skidt at spille. I fx I want you to die. Den slags drift føles helt væk i Riften. Nice. Controllers er rock solid I Beat Saber. På PS driftede de ofte og havde svært ved enten at ramme de nederste eller øverste bokse alt efter hvor meget jeg havde tiltet kameraet.

  Det kan være dette kommer med træning, men hold da op jeg er top forvirret over Oculus Home og SteamVR. Jebus. Købte Beat Saber I Steam, men når jeg starter det fra Steam started også Oculus så jeg ender med at have Oculus Home OG SteamVR der battler om min opmærksomhed. Det er en kende forvirrende. Tænker dog at det er noget jeg bare skal lære at styre og så ender det med at være helt normalt.

  Det er en del nemmere på PSVR med kun een platform!

  Og husk nu: densutterjoikksigselv.dk

  #11

  wOOOOt
  Bruger
  1.245 indlæg
  Offline

  #8
  Quest med link er ikke = samme oplevelse som Rift.
  Linket giver fuld adgang til pc vr spil, men det er i en nedskaleret kvalitet!
  Uanset hvad, så er questen super, men det er en oculus light version.

  #12

  Festival_H
  Bruger
  4.605 indlæg
  Offline

  Nu har jeg haft Rift S en lille uges tid og hold nu kæft det er fedt. Med PSVR har man en ret lille område og skal rette kameraet lidt hvis man hopper fra active gaming (standing) til couch gaming. Det skal man ikke med Rift S. Der er lige lidt med den der Guardian man skal slå fra.

  Findes der en smart måde at gøre det på? Lige nu sætter jeg mig i sofaen og går i menuen for at slå det fra? Tænkte om der findes en anden lille hurtigere knap.

  Og FUCK jeg er helt totalt opslugt når jeg spiller Elite Dangerous i VR. Jeg har aldrig oplevet noget lignende… Jeg har meget bedre fornemmelse af hvordan mit skib flyver når jeg er ude og skyde pirater. Min Vulture mangler lige nogle engineering upgrades for at blive helt perfekt. Har først efter VR købt ind i Horizons så det er lidt nyt det hele.

  Og husk nu: densutterjoikksigselv.dk

Viser 12 kommentarer - 1 til 12 (af 12 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.