fredag, november 27, 2020

Elektriker hjælp

Daily Rush Debat Off-topic Elektriker hjælp

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Synonymet
  Bruger
  8.196 indlæg
  Offline

  Hey rushere

  Jeg har lidt problemer med en elektriker, som jeg tror prøver at løbe fra sit ansvar i en sag.

  Vi fik udskiftet nogle gamle spots (vist nok halogen) med LED spots under en større omgang el-arbejde i vores nye lejlighed for et års tid siden.

  Det blev gjort på opfordring af elektrikeren (chefen for firmaet), da de her spots sidder meget svært tilgængeligt højt oppe over en hjørnetrappe op til 1. sal, og da vi alligevel havde fjernet trappen for at udskifte den, så kunne de gøre det dér meget nemmere, end når trappen kom op. Så det var altså noget, som han selv foreslog, da han kiggede på de andre ting, vi skulle have lavet.

  Han skiftede 4 ud af 6 spots, da de 2 sidste nemt kunne udskiftes af os selv, så vi blev enige om, at de bare kunne bruges, indtil de sprang.

  Efter et par måneder sprang den først LED spot og relativt kort efter sprang én mere. Vi fik dem byttet uden beregning. Så begyndte nogle af spots’ne at blinke, og det endte med, at vi fik elektrikeren (ikke chefen, men en af hans folk) ud og kigge på det. Han konstaterede, at vi havde et “wireless” udtag i loftet, som ikke kunne klare kombinationen af LED-spots og gamle spots.

  Det var brændt af, og derfor blinkede spots’ne.

  Vi skulle alligevel udskifte det der wireless udtag for at kunne bruge LED spots, så vores udgangspunkt var, at vi ville betale for det samt for de 2 LED spots, der ikke blev udskiftet i første omgang, da vores udgifter så ville tilsvare dét, der skulle betales, hvis det var blevet lavet korrekt til at starte med. De skulle til gengæld montere det hele uden beregning og udskifte de 4 andre LED spots, da det måtte forventes, at de har taget skade.

  Nu siger chefen så, at de jo ikke kunne vide, at der var sådan et wireless udtag med lysdæmper funktion, og at det ikke er hans ansvar at undersøge sådan noget. Han mener, at det er mit ansvar som kunde at beskrive opgaven.

  Han tilbyder at komme ud og lave det, hvor han så fratrækker sin avance (muligvis kun for timerne, ikke delene…den del var lidt uklar), men jeg ved ærligt talt ikke helt, om jeg stadig skal føle mig snydt.

  Hvad tænker I elektrikere her på Daily Rush om hans svar?

  Hellere komme galt afsted, end slet ikke komme afsted.

Viser 14 kommentarer - 1 til 14 (af 14 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Spionas
  Bruger
  1.665 indlæg
  Offline

  Det er da ham der er den professionelle, så hvis ikke han skal undersøge om den installation han foretager nu også kan fungere, så ved jeg ikke hvem der skulle. Hvis hans medarbejder iøvrigt kan konstatere det sådan rimelig hurtigt, så lyder det til rent sjusk fra chefens side og det prøver han så at tørre af på kunden. Det er sgu da ynkeligt.

  Jeg ved ikke om I har ret til at få det hele fikset på hans regning, men rent moralsk synes jeg han er ude på et skråplan.

  #2

  PBT
  Admin
  3.623 indlæg
  Offline

  Hvis I ikke kan blive enige, kan du prøve at tale med Ankenævnet for Tekniske installationer.

  Startede Daily Rush og Quake3.dk sammen med Webster i et andet årtusind

  #3

  Synonymet
  Bruger
  8.196 indlæg
  Offline

  #1: Det var også mit udgangspunkt, og så sagde han, at han jo ikke kunne løbe hele stedet igennem for lysdæmpere osv.

  Jeg er bare slet ikke sikker på, at det er dét, der er problemet.

  #2: Cool. Ved du, om det koster noget?

  EDIT: Never mind, jeg har selv fundet info på http://www.el-vvs-anke.dk/. Tak for tippet.

  Hellere komme galt afsted, end slet ikke komme afsted.

  #4

  hausner
  Moderator
  17.167 indlæg
  Offline

  Enig med #1. Hvis der er nogen der kan må det være ham. Det tog så heller ikke hans makker lang tid at finde ud af der var problemer.

  Planter er fascinerende

  #5

  -Milan-
  Bruger
  55 indlæg
  Offline

  Det er selvfølgelig elektrikeren der skal sikre en test og afprøvning af installationen. Med denne afprøvning ville han have konstateret at der sidder et wireless relæ. Dog er LED noget forfærdeligt kompliceret noget nogle gange, og man kan simpelthen ikke garantere at de virker i alle kombinationer pga. producenternes forskellige måde at lave dem på ( og forskellige indenfor samme mærke & samme type, der er det batchnumrene der definerer om de er identiske eller ej )

  Så derfor mener jeg at elektrikeren burde have gjort opmærksom på problematikken der evt. kunne opstå inden han monterede – og derefter overdrog ansvaret til dig. Men jeg kan egentlig godt forstå han ikke vil betale for et nyt wireless når man tager problematikken, og den beskedne mængde arbejde han har udført, med i regnestykket.

  Næste gang vil jeg foreslå at du for lavet ALT samlet, istedet for det der småtteri, det er på den måde meget nemmere at afgøre hvem der har lavet en fejl – og så er der også dannet grundlag for at minimere fejl, da det er nemmere at lave det hele samlet.

  Men helt ærligt, når du nu har fået lavet en stor ombygning som du siger, er det så ikke lidt voldsomt og brokke sig over at betale en wireless relæ + diverse til omkring 2000kr når man tager hele sagens omfang i betragtning ? jeg har erfaring med at nogle folk forventer alt mellem himmel og jord fordi de har fået lavet nogle småting.

  #6

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.426 indlæg
  Offline

  Enige med andre her. Han skal som fagperson leve op til hans professionsansvar i forbindelse med hans ændring i en eksisterende installation, og det lyder det umiddelbart ikke til at han har gjort.

  Ankenævn som administrativ klagemulighed er genial, og er der yderligere problemer, så vil jeg også klart anbefale at du udnytter den mulighed. Du skal dog være opmærksom på, at den erhvervsdrivende kan vælge ikke at følge nævnets afgørelse.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #7

  HorrorByte
  Bruger
  4.797 indlæg
  Offline

  Det er ganske enkelt, hvis han tager sig betalt som fagmand skal han også udføre jobbet professionelt

  First we poisoned him, then we broke his neck. Then we took his clothes, and we're very sorry.

  #8

  DarkHill
  Bruger
  13.444 indlæg
  Offline

  #5: så hvis en elektriker laver sløsearbejde på et job af to timers varighed står man selv med aben for det han har “ødelagt” – for han har jo ikke tjent en hel masse på det fra starten – er det devisen eller?

  / DarkHill

  #9

  Kejseren
  Bruger
  1.288 indlæg
  Offline

  Skift én af dine spots til en helogenpære, så løser det formentligt problemet.

  Hvis det er IHC wireless er det muligt at få LED pærer det virker dertil. Ellers
  Plejer ovenstående at virke.

  "Jeg har ikke selv trænet noget kvindehold, med det er da bedre, at de beskæftiger sig med sport, end at de hænger på gadehjørnerne" Citat: Richard Møller Nielsen

  #10

  Sven_Bent
  Bruger
  25.928 indlæg
  Offline

  jeg er ikke inde i elektrikekr omraadet men jeg ka ntrakek fral dit erfering og oplaering i alment koebelov./.

  Det er alment set at den erhversv drivende er set som professionel og derfor bedrevidende and kunden. ( det var bla derofr altid djeligt nar kunder fortalte det var oh so profesionelle for det reducer Firmaets ansvar ved tvister). i det tilfaelde er der et almen kendt at saadann en opsaetning er et problme brude elektriker efter min bedste forstand have undersoeget eller tilpuergs til det eller i det mindste advaetom det saa ladeaa at kunden kunne tage et korrekt valg.

  dette er ikke sket og jeg vil derofr mener at elektrikkern har svigtet sin opgave og det maa vaere deres fejl ikke at check/spoerge eller infromeret om problematikken.

  evt tag den op med en branche maessig klage insats og hoer hvad deres generelle holdning er,.

  Sven Bent - Dr. Diagnostic
  www.TechCenter.DK

  #11

  Synonymet
  Bruger
  8.196 indlæg
  Offline

  Tak til jer alle sammen indtil videre

  #5: Vi vil som sagt gerne betale for wireless udtaget, da det burde have været en del af den oprindelige opgave. Vi vil bare ikke betale for de 4 spots og monteringen af dem, som vi allerede har betalt for én gang. Det er som sagt en ret besværlig og derfor dyr montering.

  Vi vil ikke være urimelige, men vi vil heller ikke finde os i, at han er det.

  Hellere komme galt afsted, end slet ikke komme afsted.

  #12

  -Milan-
  Bruger
  55 indlæg
  Offline

  #11 Nej det kan jeg også godt forstå. Men så er det vel også afklaret :). En god handel er kun god, hvis begge parter synes det. Det stil er på sigt han kører, er en dårlig forretning for ham på sigt.

  #8
  Devisen er som #7 siger, og som jeg også indledte min svar med – altså elektrikerens ansvar ligger der, og han skal sikre afprøvning og idriftsætning af installation ( hvor man forventer at de holder mere en en uge )

  Det eneste jeg tilføjede var bare lidt realisme omkring hvad der foregår i praksis, og eftersom jeg kun har hørt #0 side af sagen kunne man jo godt stille sig kritisk overfor om #0 måske havde sin del af skylden …. ikke at jeg tror det, men nogle gange ber folk virkelig selv om det.

  Intet er sort hvidt – det er i hvert fald for nemt at sige “elektriker-fejl-købelov->ankenævn” … det kan alle sq finde ud af – det interessante er om det overhovedet kan betale sig at gøre det ( selverkendelse -> har jeg selv nogen skyld i sagens udfald ).

  #13

  DarkHill
  Bruger
  13.444 indlæg
  Offline

  #12: det er til enhvertid den proffesionelles ansvar at en installation er lovlig og korrekt udført – er vi enige?

  Medmindre OP har vildledt – i så fald er det naturligvis en anden sag. Men hvis en alm medarbejder kan finde årsagen til et problem på en kort fejlsøgnings process har mesteren fejlet oprindligt.

  / DarkHill

  #14

  -Milan-
  Bruger
  55 indlæg
  Offline

  #13 enig

Viser 14 kommentarer - 1 til 14 (af 14 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.