lørdag, januar 23, 2021

Ejendomværdi skat og grundskyld

Daily Rush Debat Off-topic Ejendomværdi skat og grundskyld

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  knekker
  Bruger
  2.002 indlæg
  Offline

  Sad lige og drømte lidt, hvor jeg regnede på hvilke faste udgifter man har, hvis man ville bygge et hus til f.eks. 8 millioner. og ifølge videoen på denne bolius side, så ville man skulle betale ca 2.2% af grundens værdi, og ca 1% af husets værdi af de første 3 millioner, og så 3 % af de resterende 5 millioner.
  Lad os sige at grundstykket er 1 million kroner værd, huset er vurderet til 8 millioner, giver det en sammenlagt boligskat på 200.000 kr årligt eller 17.000 kr månedligt.
  Er det mig eller lyder det bare helt forkert? specielt hvis man tager en bolig som denne her der er til salg til over 9 millioner, så står ejerudgifterne til at være 4.223 kr pr måned.
  Der må være noget jeg misser her.

  Jeg ved ikke hvis nogen har erfaring med at have haft skat ude og vurdere deres hus, som kunne fortælle mig lidt om hvilken præmisser de vurdere huset ud fra.
  Udover husets kvm størrelse, hvad lægger de ellers vægt på. Lægger de også vægt på hvilken byggekvalitet og materialer, der er brugt, Hvor mange rum, toiletter der findes i huset, pajs, om det er passiv + hus, husets beliggenhed osv?
  Kan man i teorien blot lave et 200-250 kvm hus, og bruge 8 millioner i materialer, men så få huset vurderet til 3 millioner fordi de objektivt f.eks kun vurdere husets kvm størrelse, antal rum og toiletter?

  Hvis skat vurdere huset ud fra den wow effekt han får når han træder ind i huset, ville det give mening at få personen ud og vurdere huset mens det stadig er under konstruktion? Jeg ved ikke hvilken krav på husets tilstand de har, før de vil komme forbi og lave en vurdering.

  Jeg stiler efter at bygge et nyt hus, hvor jeg har råd til at betale de løbene udgifter, selv under dårlige omstændigheder som f.eks. hvis man skulle gå hen og ryge på A-kasse, samt når jeg går på pension senere engang.

  Jeg er ret ny på dette felt, så jeg kunne godt være interesseret i at høre andre folks erfaring på dette område.

Viser 8 kommentarer - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Fedder
  Bruger
  67 indlæg
  Offline

  Tror ingen kan give dig det rigtige svar. Ejendomsskaterne er ved at blive lavet om. Det bedste du kan gøre at ringe til skat og få dem til at lave en vurdering.

  Tror ikke du skal være bange for deres “wow” vurdering de er til at snakke med

  Født i 1973 og spillet hele mit liv. Håber heller aldrig jeg mister interessen😀

  #2

  knekker
  Bruger
  2.002 indlæg
  Offline

  Jeg ved godt at det ville være bedst at ringe til en egendomsmægler eller skat. Men nu er det hele blot fantasi, jeg syntes bare at 17k i skatteafgift pr måned, lyder meget forkert, så jeg tænkte at det ville interessant at høre folks egne erfaringer omkring dette i første omgang.
  Og ja jeg kan forstå der kommer nye skatteregler snart.

  #3

  Hanga
  Bruger
  458 indlæg
  Offline

  Det hele vil komme an på hvilken offentlig vurdering der sættes på ejendommen og grunden. Det er sjældent, i hvert fald i mit område, at de sættes til det som det har kostet at købe grunden og opføre huset. Samtidig sker der en form for tilbagediskontering til 2001/2002 niveau, hvor “skattestoppet” trådte i kraft.

  Tjek evt. den offentlige vurdering på en sammenlignelig nyopført bolig i dit område. De offentlige vurderinger inkl. 2001/2002 opgørelse er tilgængelig på skat.dk

  http://www.vurdering.skat.dk/Ejendomsvurdering

  Den du linker til, Gyvelvænget 2, bliver beskattet ud fra:
  Ejendomsværdiskatteloftet beregnet på grundlag af 2001 + 5%: 2.572.500 kr

  Derudover skal man, som #1 er inde på, have i baghovedet at der kommer et nyt system for ejendomsværdibeskatning som dog er blevet udskudt af nogle gange.

  • Denne kommentar blev ændret for 6 måneder, 2 uger siden af  Hanga.
  • Denne kommentar blev ændret for 6 måneder, 2 uger siden af  Hanga.
  • Denne kommentar blev ændret for 6 måneder, 2 uger siden af  Hanga.
  #4

  knekker
  Bruger
  2.002 indlæg
  Offline

  #3 tak for dit input, så blev jeg lidt klogere.
  Dette hus blev opført i 2012, når de siger “beregnet på grundlag af 2001 + 5%: 2.572.500 kr” betyder det at den pris på 2.572.500 inklusiv de 5%, er et gæt på hvad huset ville ha’ været vurderet til, hvis det blev opført tilbage i 2001?

  Mhs til de nye regler, så nævner Bolius i en artikel der er fra Januar 2020, hvad man cirka kan forvente af de nye skatteregler på boligmarkedet:

  Hvad betyder de nye skatteregler?
  Et bredt flertal i Folketinget har aftalt et sæt nye skatteregler på boligområdet. Ændringerne træder i kraft fra og med 2024.

  De nye regler betyder, at boligejere fra og med 2024 skal betale cirka 0,55 procent i ejendomsværdiskat op til et beskatningsgrundlag på 6 millioner kr. Al værdi over denne grænse beskattes med 1,4 procent.

  Den såkaldte progressionsgrænse forventes fremover at ligge på 6 millioner kroner mod de nuværende 3,04 millioner. Satserne for ejendomsværdiskat og progressionsgrænsen forventes fastsat i 2020.

  Med de nye regler bliver der indført et ”forsigtighedsprincip”. Det betyder, at beskatningsgrundlaget for ejendomsværdiskat er ejendomsvurderingen fratrukket 20 procent.

  Det sker ifølge forligspartierne for at sikre, at den usikkerhed, der er forbundet med vurderingen af en ejendom, kommer boligejeren til gode.

  #5

  nEmo
  Bruger
  3.772 indlæg
  Offline

  Der er stor ulighed i de offentlige vurdering af ejendomme pt., og den nye boligskattereform er blevet udskudt, og udskudt, og udskudt.

  Den bolig du linker til kommer jf. de oplysninger man har, til at koste 137.392 kr./år i stedet for de nuværende 41.698 kr./år – du kan se en beregning her:

  https://www.boliga.dk/bbrinfo/C797D913-AC51-4C16-8561-C845C6B3D7C6

  Tast salgsprisen på 9.250.000 DKK og så viser den dig før og efter.

  Bemærk at hvis man køber en bolig under nuværende reform, så vil prisen først stige ved salg efter den nye reform er trådt i kraft. Det kan have stor betydning for gensalgsværdien af en bolig, hvis den i dag er sat utroligt lavt, da nye købere efter ny reform kommer til at betale en del mere, og derfor nok ikke vil betale så meget for ny bolig.
  Modsat, hvis ejendomsskatterne er utroligt høje i dag (ser man ikke så tit), så kan det betyde at prisen på boligen pt. er sat lavt, og man måske kan lave en gevinst på boligværdien efter reform, da nye købere skal betale mindre i måneden til skatter.

  And isn't it ironic, don't you think?

  #6

  knekker
  Bruger
  2.002 indlæg
  Offline

  #6 tak for linket og dit input. Kan du fortælle mig hvorfor boliga regner afgifter ud fra den totale salgsværdi, når afgifter bliver vurderet ud fra den offentlige vurdering, som ligger på 6 millioner på huset og 2 millioner for grundsstykkets værdi, altså 8 millioner ialt.

  Ifølge bolius tal for de nye procent satser samt forsigtighedsprincippet, så ser mit regnestykke sådan her ud:
  (den offentlig ejendomsværdi) 6.050.000 *(forsigtighedsprincippet) 80% = 4.840.000 kr
  4.840.000 * 0.55% = 26.620 kr (ejendomsværdiskat)
  (grundværdien) 2.034.600 kr *(forsigtighedsprincippet) 80% = 1.627.680 kr
  1.627.680 * (grundskyld ca.) 2.2% = 35.808 kr
  26.620 + 35.808 = 62.428 kr i egendomskat og grundskyld pr år eller 5.202 kr pr måned.
  Jeg har sikkert lavet en regnefejl et sted, så ret mig endeligt hvis det er.

  Ifølge denne artikel, så vil det nye skatte system ikke træde i kraft før 2024. Men samtidig siger de at de nye skatteregler er gældende fra 2021, hvordan tolker i dette?

  #7

  nEmo
  Bruger
  3.772 indlæg
  Offline

  #6

  Har ikke lige sat mig ind i beregningerne, så vil ikke kloge mig på dem. Har bare brugt deres beregner ifb. med boligsøgning. Så vil ikke kloge mig på den.

  Ift artiklen, så læser jeg den ikke som at de allerede er gældende fra 2021, hvor læser du det? Til min info så er det nu blevet skubbet for 3. eller 4. gang, og vi kører videre med nuværende model indtil 2024. Dog kan man, så vidt jeg ved, søge om at få nedsat sin boligskat, hvis den er ekstremt høj på nuværende tidspunkt.

  And isn't it ironic, don't you think?

  #8

  knekker
  Bruger
  2.002 indlæg
  Offline

  Jeg tror du har ret, jeg læste forkert. I så fald lyder det til at man blot skal sørge for at få vurderet sit hus inden 2024 for at beholde den gamle fordelagtige skatterabat, det er da altid noget.

Viser 8 kommentarer - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.