mandag, august 3, 2020

Efterregning efter bilbytte (Forhandler)

Daily Rush Debat Off-topic Efterregning efter bilbytte (Forhandler)

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Znappi
  Bruger
  992 indlæg
  Offline

  Hej Rushere.

  Har købt en ny bil ved en forhandler og solgt min gamle med i bytte.
  Forhandler har kontaktet mig og sagt at Katalysatoren er defekt og skal skiftes.
  Jeg nævnte først ved afhentning af bil at motorlampen lyser, dette var en forglemmelse fra min side under forhandler osv.

  Ved et tidligerer værksteds besøg sagde mekanikeren (andet værksted), at det højst sandsyneligt var en defekt føler ved udstødning.

  Kan forhandleren tvinge mig til at betale 8.000kr for at få katalysatoren i den gamle bil skiftet?

  Vil bare gerne have det afsluttet og komme videre..

  Tager imod råd med kyshånd

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 21 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  MiNo
  Bruger
  2.567 indlæg
  Online

  Tilbyd at fikse det selv ved at køre til ‘den anden’ mekanikker?

  Klart at forhandleren går efter den mest omfattende løsning når du betaler. Det er jo fedt for ham at få skiftet så meget som muligt “gratis”

  Om din “anden mekanikker” så havde ret eller ej, er jo en helt anden sag.

  Om han kan tvinge dig, som du jo egentligt spørger som, kan du vel læse selv i de papirer i har underskrevet? Står der intet der, så handler det kun om hvor bange du er for ham og hans venner.

  i7-6700K@4.5 Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|GTX1080ti|32GB DDR4|Pro 950 512GB NVMe|2x 850 Evo 1TB SSD|CORSAIR AX 850W|R5|Asus PG279Q

  #2

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.301 indlæg
  Offline

  #1
  “Om han kan tvinge dig, som du jo egentligt spørger som, kan du vel læse selv i de papirer i har underskrevet? Står der intet der, så handler det kun om hvor bange du er for ham og hans venner.”

  Ah rolig nu John Wayne.. Vi har faktisk generelle retsregler vedrørende indgået aftaler her i Danmark, f.eks. aftaleloven, købeloven m.m.

  #0
  Uden at vide noget om indholdet af den aftale som I har indgået med hinanden, bilens stand og hvad I faktisk har talt om mundtligt, så er det svært for enhver at udtale sig konkret.

  Her vil jeg anbefale dig at læse nogen af de tilgængelige afgørelser på http://www.bilklage.dk/Forside

  Det er dog en fornuftig skepsis #1 påpeger vedr. fejlen på bilen, og omkostningerne for at udbedre det.
  Bilforhandleren skal f.eks. huske på, at han er den professionelle part i jeres aftale, derudover er det et brugt køretøj som han har taget i bytte. Så uden at kende til handlen, så vil jeg umiddelbart sige at du står noget bedre end han gør.

  Du kan jo også lige tjekke om han står på branchens “sorte liste”: http://www.bilklage.dk/Udhaengsskab

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #3

  Znappi
  Bruger
  992 indlæg
  Offline

  #1 og #2.

  Der er tale en en større kædeforhandler.

  Det eneste forhandleren gjorde var at gå en tur rundt om bilen, og derefter til forhandlings bordet. Burde han ikke have taget en tur i bilen for at se om bremser osv er ok ?

  Det ender nok ud i at jeg køber en ny Katalysator og sætter den på selv (hvis jeg kan >.<) Men det kunne bare være rart nok at vide hvordan jeg står inden jeg ringer til ham i morgen.

  #4

  Had
  Bruger
  2.778 indlæg
  Offline

  #3 useriøst at køber i det mindste ikke kører en tur i byttebilen. Jeg købte ny bil sidste år, og der kørte vi en fælles tur i den gamle byttebil. Ingen problemer efterfølgende. Men skidt du ikke nævner motorlampen. Bilen kan jo ikke synes med en advarsel. Kun fair du udbedrer manglen – men sig 8000 kr er overkill, kan ske han går ned i pris

  Unlimited tolerance must lead to the disappearance of tolerance

  #5

  Znappi
  Bruger
  992 indlæg
  Offline

  #4

  Jep, det med lampen er også ret træls for mig, vil hellere slå 5-6000kr af det jeg fik for den end at bøvle med det her nu..

  Kan se at en ny katalysator koster ca. 3500.
  Så må lige se hvor langt jeg kan få ham ned for at få det afsluttet.

  #6

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.301 indlæg
  Offline

  #3
  Jeg havde nok påpeget, at det var hans risiko ikke at vælge at undersøge bilen nærmere inden køb.
  Alt efter hvor gammelt køretøjet er, og hvor mange kilometer det har kørt, så kan sådan nogen ting være forventelige, og i såfald skal du ikke af med en krone.

  Det der taler imod din sag er, at du inden salget faktisk var bekendt med, at der muligvis var en defekt på køretøjet, og undlod at oplyse om den lysende lampe – forglemmelse eller ej.
  Omvendt kan man sige, at hvis den professionelle bilforhandler havde undersøgt køretøjet nærmere, så havde han med det samme opdaget den lysende lampe.

  Nu kender jeg ikke praksis på området, men da han ikke er forbruger, så vil jeg umiddelbart sige at det er ris til egen røv.
  Det er desuden ham som skal bevise, at du bevidst tilbageholdte den oplysning ved aftaleindgåelsen.

  *Edit*
  Ifølge praksis bør en erhversdrivende undersøge en byttebil: http://www.bilklage.dk/CMS/Upload/1/Documents/Anonymiserede%20afg%C3%B8relser/12013%20anon.pdf

  Hvor lang tid gik der fra at han fik byttebilen, til at han tog kontakt til dig? Det skal den erhvervsdrivende gøre uden ugrundet ophold.

  Alternativt kan du jo tilbyde ham at betale reservedelen, og så må de selv skifte den for egen regning. Det ville være et fornuftigt løsninsforslag. De kan skifte den utrolig billigt selv, og du slipper for at bruge mere tid på sagen.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #7

  Evv
  Bruger
  803 indlæg
  Offline

  #2: … John Wayne.. ROFL! xDD Klasse kommentar at fyre af! Hahaha

  #8

  Deadmeat
  Bruger
  7.151 indlæg
  Offline

  #0: Det er muligt at FDM kan rådgive sig på sagen og evt. køre den for dig, hvis de vurderer at forhandleren har en dårlig sag. Men så skal du naturligvis være medlem (640 kr/år).

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #9

  Stormtrooper
  Bruger
  876 indlæg
  Offline

  Jeg arbejder som mekaniker ved et af landets største bilhuse og jeg har dælme godt nok aldrig hørt om, at sælgerne kræver penge af kunder som de har købt en bil af. Hvad enten det så er ren handel eller den er indgået i et bytte. Det er bondefangeri du er udsat for.

  Almindelig praksis er, at hvis en bilsælger køber en bil og den så viser sig at være defekt, vil omkostningerne til reparationerne bare bliver modregnet i salgsafdelingens regnskab. Man ringer sgu ikke til en kunde og siger at vedkommende skal hoste op.

  Et medlemskab hos FDM kan vist godt betale sig i denne situation.

  The floor's made for dancin' - you can tell by the lights

  #10

  Fuzzi
  Bruger
  1.090 indlæg
  Offline

  Men man har altså pligt til at oplyse alt der galt med bilen under forhandlinger da vi købte vores nye sidste sommer og gav dem den gamle måtte vi vente på den nye 6mdr da der var leveringstid og der skrev vi under på at bilen bytte bil skulle være i samme tilstand som nu ellers ville handlen ikke blive gennemført på det aftalte. Og vil da mene at man ikke oplyser motorlampen lyder er ret grovt

  #11

  Fuzzi
  Bruger
  1.090 indlæg
  Offline

  Sry sprogspadser sidder med ny mobil

  #12

  Znappi
  Bruger
  992 indlæg
  Offline

  Er godt nok splittet..

  Han ringede idag, og vi byttede biler igår.

  Håber mest af alt på en fredelig aftale, men flere af jer har sagt at jeg ikke har noget at frygte. Mener i også det selvom at jeg glemte at sige at der var en defekt ved bilen ?

  #13

  Noztra
  Bruger
  1.924 indlæg
  Offline

  #0 Ligesom ved privat salg, så har sælger vel købt bilen beset? Jeg kan jo heller købe en bil af dig, også bagefter komme og sige at den trænger til fire nye dæk, da det er mit eget ansvar at “opdage” det. Man kan så argumentere for om du gode det i ond tro eller er reelt var en forglemmelse, men tror ikke forhandleren har noget at komme efter. Hans job er at købe/sælger biler, så må han også vide han skal kigge en bytte bil igennem inden køb.

  #14

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.301 indlæg
  Offline

  #12
  Så har han netop gjort det uden ugrundet ophold vil jeg mene. Det er fornuftigt af ham.

  Jeg henviser stadigvæk til mit førnævnte forslag. Din sag er ikke 100% klar i hverken 100% positiv eller negativ retning. Han har stadigvæk ikke undersøgt byttebilen som ellers er branchekutyme.

  Bemærk iøvrigt at jeg siger ikke at du intet har at frygte, jeg siger kun, at hvis han ikke havde reageret så hurtigt, som han jo så har gjort, så stod han rimelig svagt, jf. administrativ klagepraksis på området.
  Du kan risikere at retlig klagepraksis går i en helt anden retning, eller bedømmer sagen strengere eller mere lempeligt.

  Der kan jo ikke ske noget ved at du lægger ud med, at du mener at 8.000 kr. er fuldstændig hen i vejret når det er en brugt bil han har købt.
  Jeg ville tilbyde ham en ny reservedel, eller at få bilen leveret igen med en brugt reservedel monteret, som naturligvis virker.

  *Edit*
  #13
  “Købt som beset” er et generelt forbehold som ikke har nogen gang på jorden når det kommer til handler imellem en erhvervsdrivende og en forbruger, som i dette tilfælde. Enhver dansk domstol vil tilsidesætte det som udgangspunkt.

  En handel imellem to private er en anden historie.

  http://www.forbrug.dk/Artikler/Test-og-raad/Forbrugerleksikon/forbehold?tc=EC21F44DC3E646B6B4E579B23D871515

  https://taenk.dk/raadgivning-og-rettigheder/koeb-som-beset-og-mist-rettigheder

  https://www.familieadvokaten.dk/breve-600/b600-340.html

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #15

  Noztra
  Bruger
  1.924 indlæg
  Offline

  Og evt foreligger der vel en slutseddel på din gamle bil?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 21 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.