søndag, november 29, 2020

DR’s tegnere og kunstnere? [Social]

Daily Rush Debat Off-topic DR’s tegnere og kunstnere? [Social]

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Annony
  Bruger
  44 indlæg
  Offline

  Glædelig vejr, nu hvor solen skinner!
  Vi ved allesammen godt hvad det betyder! (Altså andet, end at de fleste af os ruller vinduerne for og vender skærmen(e) væk fra de dødsens irriterende stråler)
  Det betyder nemlig at vi tager vores sketch-bøgerne med udenfor og tegner, maler, eller lade os blive inspireret! Nogle af os gør, i nogen grad.

  I den anledning vil jeg høre om der også er andre tegnere som på hobby plan interesserer sig for at udfolde sig kreativt og bruge stille stunder på at fordybe sig i linjerne. Denne tråd kan være et start-punkt for at give nogle pointers til hvad du som tegner/kunstner leder går og leder efter, hobby/socialt, oplevelser og erfaringer, mangler: om det er inspiration, kritisk feedback, begynder eller erfaren, specifikke genrer og metodikker?

  Jeg har gået og spekuleret over, om vi ikke havde mulighed for at lave en lille klub eller forsamling, og give hinanden feedback, ideer, collaboration, etc. Discord er nok det værktøj jeg tænkte ville være starten på seje bekendskaber!

  Siden 2005 har jeg brugt meget fritid på at tegne, gået meget op i det, og ment at det var vigtigt for mit personlige velvære. Det gør jeg stadig! Dog har der altid manglede den sociale kreds der kultiverer de kreative individuelle processer. Selvfølgelig er der mennesker og forsamlinger der deler interessen, men de plejer altid at være flere tidszoner og kulturer forskudt.
  Personligt leder jeg efter DK centreret tegnebuddies, helst dem der har personligt drive til at blive bedre. Det behøver ikke at være tegnere specifikt, det kan også være perlemagere, DnD GMs, skribenter, hobby-skræddere, etc., – anything goes. Nogen der kan løfte mit engagement såvel som jeg kan løfte deres!

  Hvis der er nogen der tænker det er mega cool, så add mig via Discord: Eyes#6262

  Og til alle jer andre: Hvis i er i samme situation og leder efter noget kunstner-buddy, så smid gerne jeres historie og bidrag til DR creative communitiet

  /Annony
  #fakeGamerGirl
  Reeeeee

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 18 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  mediumaevum
  Bruger
  501 indlæg
  Offline

  Jeg tegner ikke, men jeg laver 3D-rekonstruktioner af historiske bygninger og ting, som oftes fra middelalderen eller renæssancen. Derudover laver jeg lidt film/fantasy/middelalder-inspireret musik på computeren som underlægning til mine animationer som jeg smider op på min youtube-kanal af samme navn som min bruger.

  Selvom noget af det jeg har lavet er brugt i div. medier og museum samt en naturpark, savner jeg feedback. For det første for at kunne blive bedre til det jeg gør, så jeg ved om jeg rammer min målgruppe rigtig, dvs. i form af konstruktiv kritik. Men andre slags kommentarer er også velkomne.

  Selvom det hele kun foregår på hobbyplan, kunne jeg da godt tænke mig at få skabt nogle flere konktakter.

  #2

  Annony
  Bruger
  44 indlæg
  Offline

  @mediumaevum – Først og fremmest absolut fedt at du både arbejder med 3D og musik (kiggede lige ind på din YT)! 3D er så omfattende i form og teksturer, der er så meget at lære så mange steder! Jeg har lidt erfaring med farveteori, tekstur viden – og arbejder med Interaktions Design, hvorunder Oplevelsesdesign også indbefattes. Hvis du nogensinde har brug for en designers perspektiv på det, så sig endelig til!

  Angående din musik: Jeg taler også med en musik-kunstner fra Sverige der laver Ambient musik, og jeg bruger ofte hans musik til at lade mig inspirere til picture ‘moods’.
  Det kunne være fedt at gøre det samme med din smukke musik!
  Hvad er historien bag din (meget niche) interesse for rekonstruktion af bygnings-modellerne?

  /Annony
  #fakeGamerGirl
  Reeeeee

  #3

  Festival_H
  Bruger
  4.605 indlæg
  Offline

  Jeg er det mindst kreative væsen på denne jord, men elsker at kigge på andres kreativitet. Hvor er der links til jeres porte-folier?

  Og husk nu: densutterjoikksigselv.dk

  #4

  Omnifilm
  Bruger
  5.488 indlæg
  Offline

  God ide Elsker at sidde og stene på Artstation og se hvad folk poster af sindsyge ting. Det tog mig lang tid at tro på ideen om at “du kan alt… du ved det bare ikke endnu.” og synes i den grad det også gælder om tegning.

  At give sig selv lov til at fejle og fejle og prøve ting af osv. At alt ikke kan være perfekt fra første strøg.
  Derfra er det bare øve øve øve, så skal det nok nå et sted hen

  Vil helt vildt gerne lære at beherske koncept art. Mest fordi jeg synes det er fedt den måde man kan skabe verdener på som man ellers ikke kan gå ud og finde.
  Eller lade sig inspirere af noget eksisterende og så bygge oven på det.

  Jeg er stadig ret hooked på dystopi og sci fi, så meget af det jeg sidder med for sjov er i den genre

  #5

  TheAviator
  Bruger
  842 indlæg
  Offline

  Dejlig tråd, vi har her.

  Tænkte også som det allerførste, om det mon var noget for #1.

  Et sted, hvor jeg ofte browser og kigger efter talent, er Behance. Verden er global nu, så man kommer vitterlig hele vejen til Vietnam, Hong Kong, Barcelona, Moskva osv. Man kan også uploade sit eget portfolio på Behance, hvis man har mod på det.

  “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
  ― David Lynch

  #6

  Octo
  Bruger
  1.242 indlæg
  Offline

  #5 Mange fede ting på Behance – tak for heads up

  #7

  mediumaevum
  Bruger
  501 indlæg
  Offline

  @annony

  Hvis du nogensinde har brug for en designers perspektiv på det, så sig endelig til!

  Jo tak, det kunne da være fedt.

  Hvad er historien bag din (meget niche) interesse for rekonstruktion af bygnings-modellerne?

  Jeg har altid interesseret mig for historie, og som 7-årig tegnede jeg middelalderborge. Husker også jeg fordybede mig i en slags “fold-ud-borg” i pap som jeg fik i gave, med mange detaljer som interesserede mig vildt meget. Interessen kom så igen 14 år senere da jeg lærte at modellere i 3D, meget specifikt med henblik på at rekonstruere Spøttrup Borg som jeg også har besøgt mange gange i mit liv. Den første model blev dog ikke så god, som den jeg udgav i 2016 (kan findes på youtube). Siden har jeg fordybet mig endnu mere i middelalder- og renæssancearkitektur, startende med dansk senmiddelalder-arkitektur.

  #3

  Hvor er der links til jeres porte-folier?

  Min kan ses her:

  #8

  Annony
  Bruger
  44 indlæg
  Offline

  #4 Artstation er nok lige over mit niveau! På trods af fuldtidsjob vil jeg dog gerne komme der hen og jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste i den situation!
  Min ‘portfolio’ er her: https://www.instagram.com/ellispebble/

  /Annony
  #fakeGamerGirl
  Reeeeee

  #9

  mediumaevum
  Bruger
  501 indlæg
  Offline

  #8 – Flotte tegninger. Kunne være fedt at se “blueprint”-agtige tegninger af væsner og historisk arkitektur, hvis du har mod på det.

  #10

  Annony
  Bruger
  44 indlæg
  Offline

  #9
  Uddyb gerne på blueprint?

  /Annony
  #fakeGamerGirl
  Reeeeee

  #11

  mediumaevum
  Bruger
  501 indlæg
  Offline

  #10 – F.eks. hvis du tegner et væsen (f.eks. en drage), kunne du lave den i perspektiv, fra siden, top og bund – de sidste tre i ortogonal projektion. Det samme med bygninger.

  Så egner de sig perfekt til at lave til 3D-modeller.

  #12

  Zanmato
  Bruger
  881 indlæg
  Offline

  Fed ide med en Discord gruppe. Jeg begyndte at tegne for 3 år siden. Har gået ledig i et år nu desværre. Så har masser af tid til at øve mig. I øjeblikket har jeg fået et lille freelance job for https://immortalnights.com/tokensite/ hvor jeg maler tokens til DnD.

  Har nogle af mine tegninger her
  https://mathias-johansen.myportfolio.com/drawings

  #13

  Annony
  Bruger
  44 indlæg
  Offline

  #12 – Hvis du har gået fra ingen viden til dit portfolio art på 3 år, så er jeg mægtigt imponeret! Cool skills, og god struktur – har du gået på kunstskole eller design skole eller lignende?
  Og hvad dælen er tokens og hvad bruger man dem til??

  /Annony
  #fakeGamerGirl
  Reeeeee

  #14

  Zanmato
  Bruger
  881 indlæg
  Offline

  Mange tak. Jeg startede i august 2016 med at tegne. Jeg er uddannet bland andet multimediedesigner og er også lidt hobbyfotograf. Så jeg tror at mit øje for farver og komposition nok har hjulpet mig en del. Ellers er jeg bare gået nuts med online kurser og et enkelt kursus i klassisk tegning på FOF i Aalborg.

  https://www.ctrlpaint.com/ var hvor jeg startede for knap 3 år siden.

  Tokens er til de folk der spiller online Dungeon’s and Dragons på https://roll20.net/

  #15

  Annony
  Bruger
  44 indlæg
  Offline

  #14 KUDOS! Og tak for linket til ctrlpaint, jeg arkiverer den til senere brug.
  Hvordan virker principperne fra din Star Wars tråd – skal det kun være digitalt og hvilke omstændigheder skal karakterne være i?
  Nogle tanker til det?

  /Annony
  #fakeGamerGirl
  Reeeeee

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 18 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.