onsdag, december 11, 2019

DR nybils ejere – check faktura regafgift og indbetalt regafgift på skat.

Daily Rush Debat Off-topic DR nybils ejere – check faktura regafgift og indbetalt regafgift på skat.

 • Dette indlæg indeholder 6 kommentarer, har 5 deltagere og blev senest opdateret af  gumshot for 7 måneder siden.
 • Forfatter
  Emne
 • #0

  gumshot
  Bruger
  313 indlæg
  Offline

  De seneste par år, har forhandlere tilsyneladende valgt at indbetale mindre registreringsafgift i forhold til den fakturerede omkostning du har betalt.
  Dette betyder for nyere ejere af biler (nok 2 år tilbage), at man kan måske ser ens endelige afgifts beløb på ens faktura (måske slutseddel) , ikke passer beløbet når man checker skat.dk .
  (Dette har INTET med WLTP regulering at gøre, da det jo er faktura beløb og skat.dk som ikke er et match, og ikke en beregning på ens nummerplade, bilmodel)

  Så er du lige så uheldig som jeg, så kan du have betalt 5-20.000 for meget i registreringsafgift på din faktura. Når du så opdager på https://motorregister.skat.dk , at forhandler har indbetalt 10.000 mindre end din faktura siger, så er den gal. Ankenævnet for biler, har fastslået at forhandlere tilbagebetaler dig de mere indbetalte skatte afgifter som forhandler har scoret.

  Mere om historien og referencer på FDM.dk
  https://fdm.dk/nyheder/bilist/2019-05-mange-bilkobere-har-penge-til-gode-hos-forhandlerne

  Alt du skal vide - 4 8 15 16 23 42

  • Dette indlæg blev ændret for 7 måneder siden af  gumshot.
Viser 6 kommentarer - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.116 indlæg
  Offline

  Går den så går det. Det er en svinestreg branchen har haft gang i der.

  De har pligt til at kontakte køber ligeså snart de opdager uoverensstemmelsen. Der fik Ankenævnet nogen billige lette point

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #2

  skdbrg
  Bruger
  647 indlæg
  Offline

  Jeg har lige kigget på slutsedlerne for begge vores biler – i det ene tilfælde er der betalt 4k mere i regafgift, end jeg er blevet faktureret (…!?), og i det andet tilfælde har jeg blot fået en pris inkl. regafgift (smart af forhandleren, tænker jeg)…

  #3

  hunterSEG
  Bruger
  470 indlæg
  Offline

  Tak for heads up. Kontrolleret min slutseddel og den passer.

  #4

  gumshot
  Bruger
  313 indlæg
  Offline

  #2 Jeg har set noget af det samme hos en anden jeg har checket slutseddel hos, jeg mistænker ekstra udstyr som årsag, så du skal have fat i faktura for at bekræfte en endelig reg.afgift som er betalt, slutseddel synes at være lidt misvisende og lavere , når ekstra udstyr er købt.

  Alt du skal vide - 4 8 15 16 23 42

  #5

  TormDK
  Bruger
  14.531 indlæg
  Offline

  Jeg så en mail fra Skoda importøren tilbage i Februar omkring det, hvor Skoda informerede sine forhandlere. Dengang ventede de på at SKAT fik lavet listerne, så det kan være man lige skal høre forhandleren ad igen, min bil blev indregistreret januar 2018, så det kan være der er lidt til gode der.

  #6

  gumshot
  Bruger
  313 indlæg
  Offline

  #5 Du har ret i , at der også er overgange mellem afgifts forskelle som forhandler ikke får ændret på, og så er der en WLTP beregning som er begyndt i jan. 2018, denne har også påvirket reg.afgiften og for nogle forhandlere en grund til man har betalt for meget.

  Jeg har læst en BT artikel relateret til dette, og de har talt med bil brancheforeningen og de siger direkte at forhandlere skulle have styr på dette, og fejlen er ulovlig. hvad end de så mener med dette, udover det er en klar fejl.

  Alt du skal vide - 4 8 15 16 23 42

Viser 6 kommentarer - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.