fredag, maj 25, 2018

DR – Håndværker expertise.

Daily Rush Debat Off-topic DR – Håndværker expertise.

 • Dette indlæg indeholder 25 kommentarer, har 11 deltagere og blev senest opdateret af  StultusX2 for 1 år siden.
 • Forfatter
  Emne
 • #0

  kongkim
  Bruger
  15.386 indlæg
  Offline

  Hej DR ved jo alt så har brug for lidt håndværker expertise

  Lang historie kort. Har været ved at få lavet nyt badeværelse i længer tid, som så er gået noget galt.
  Det er total renovering af et mindre badeværelse inde omkring København.
  Aftalen var at det skulle tage ca. 1 månedstid da jeg så kunne spare lidt på det da jeg har et noget stramt budget til det. Så fik et tilbud noget under mit 100% max beløb. Og så stod der self. at der skulle tages forbehold for div. ting og der var noget der blevet lavet på timeløn osv. som ville blive sendt på en ekstra regning efter projektet.

  badeværelset har nu været ca. 3 måneder undervejs. Samt en massen ballade undervejs, samt nogle små ting der mangler. såsom ordnlig afslutning af fliser og steder der skal fuges ud rundt om rør.

  Problemet er så, som gør mig lidt sur og som jeg har brug for lidt råd omkring.

  Fik den ekstra regning igen som aftalt. problemet er så bare at den er 17600 mere end mit max smerte budget. og der er ikke sat penge af til det.
  Gik så regningerne i gennem som altid, og der står flere ting som jeg finder underligt.

  1: Under EL på regningen står der “El 1. Udført installation til gulvvarme, leveret og installeret gulvvarme. Udlignet rivnet
  Og i tilbudet står der: Udlægning af 1 stk. armerings jern net.

  Er det mig der ikke ved bedre eller er det ikke det samme?
  Nogen der kan forklare mig det.

  2: Da de skulle fjerne mit gamle badekar kunne det ikke komme ud af døren så de måtte skære det op.
  I Tilbudet står der så at: Nedtagning af eks.sanitet/badekaralt, samt at alt affald køres væk. På den nye regning står der så også “Opskæring af badekar, bære det ned og køre det væk 3.000 til renovation.
  Så de har taget 3.000 for at skære badekaret over i 2 dele? Eller er jeg gal på den her?

  3: Havde bestilt en glasdør til ca. 3000 i stark. Håndværkerne sagde så at vis de bestilte den så fik de tilbud. så det var jo en god ide.
  De fik så 500kr. tilbud. Men sendt “2” mand ud og hente den og sætte den op bagefter til en løn. af 4000 noget, samlet. Alt i alt for døren en pris på 8.761,84???
  Er det ikke lidt vildt?

  4: Den sidste regning med alt det her er nu sendt til mig før de har lavet det sidste arbejde. Med en sidste betalings dato, dagen før der går løn ind?
  Er meget utilfreds med den regning og datoen samt at den nu er godt over mit abselut max budget.

  Vil meget gerne ha lidt råd på om jeg er helt gal i forhold til de ting jeg har skrevet oven over. Og hvad jeg kan gøre her fra?
  En på arbejdet snakket om jeg kan blokere regningen så de ikke kan sende rykker ved at gøre en indsigelse mod den? Er det bare at sende en mail til dem?

  For skal siges at efter første slåskamp med dem skrev jeg at frem over ville jeg ha alt på skrift/mail. Og efter det er de stoppet med at svare på næsten alle mails. Og ringer kun når der er noget.

  De er medlem af Byg Garanti ordningen. Men hvad og hvornår kan man bruge dem?

  Når alt det her så er sagt. Så er selve det arbejde håndværkerne har lavet ganske godt og jeg kan bruge badeværelset nu. Det er mere deres Mester og Projektleder og måden de har kørt hele projektet og regningerne på, der er helt i skoven.

  Medlem af den religiøse Pc-Religion Konsol hader to the max. PC for ever. - Største ønske på DR: Alle fora på forsiden.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 25 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  OnePostOnly
  Bruger
  4.882 indlæg
  Offline

  Pkt. 1 – Et rionet skal altid potentialudlignes jf. stærkstrømsbekendtgørelsen.
  Dvs. at man monterer en jordforbindelse til rionettet.

  Pkt. 2 – Den ville jeg klar udfordre. De har givet pris på demontering og bortskaffelse – så er det deres problem at få det gjort til prisen.

  Pkt. 3 – Det er vel fair nok at de sender to mand til at hente den? Jeg antager at man ikke kan bære sådan en alene. Jeg vil også tro at det er en tomandsopgave at montere den. Ud fra prisen ligner det at de har brugt 2 mand I ca. 1 dag for at montere om det er sandsynligt ved jeg ikke.

  Pkt. 4 – Betalingsdagen kan de sætte som de vil, men tag en snak med dem om de ting du er utilfreds med og så kan du sikkert godt få et afslag hvis du argumenterer godt nok.
  Du kan nok også få lov til at betale en dag senere hvis du beder om det.

  "Hummerbestanden i de vestlige farvande har lidt et grumt nederlag som følge af min svaghed for deres überfråderen kød" - Ukendt dansker i Caribien.

  #2

  kongkim
  Bruger
  15.386 indlæg
  Offline

  @onepostonly tak for svaret.
  Så bare for at være sikker. Så er “Udlignet rivnet” og “armerings jern net” ikke det samme? For søger jeg på Google får jeg noget der liner der samme frem.

  Og ang. døren så syntes jeg bare det lyder helt vildt. Gjorde det jo for at spare penge på døren. Og jo den er stor. Men jeg kunne da være det alene. Og jo måske godt at være 2 til at sætte den op. Men kunne noget der ikke kunne ha været gjort alene efter min mening.

  Er bare lidt sur over den store ekstra regning efter den måde hele projektet er kørt på.
  De ville også give mig noget afslag på det hele da de godt ved den er gal. Så de har ikke taget betaling for fliserne. Men ærligtalt så syntes jeg ikke det er godt nok. Det er ikke ret meget i forhold til hele projektet og den tid og de problemer der har været.

  Medlem af den religiøse Pc-Religion Konsol hader to the max. PC for ever. - Største ønske på DR: Alle fora på forsiden.

  #3

  OnePostOnly
  Bruger
  4.882 indlæg
  Offline

  Et rionet og armeringsnet er det samme, udligningen består bare af en ledning man monterer på nettet og nogle samlinger man laver hvis der er flere net.

  Du bør kontakte dem angående døren og ytre dine bekymringer

  – og måske også kontakte byggarantifonden og høre hvad de anbefaler I din situation. Jeg har ingen erfaring med den, så jeg ved ikke hvad de kan hjælpe med.

  "Hummerbestanden i de vestlige farvande har lidt et grumt nederlag som følge af min svaghed for deres überfråderen kød" - Ukendt dansker i Caribien.

  #4

  kongkim
  Bruger
  15.386 indlæg
  Offline

  @onepostonly
  Okay troede det var det samme nemlig.
  Men ja skriver også til dem igen, selv om de har det med ikke at ville svare. Venter dog lige nogen dage og ser om de kommer ud og laver de fuger ved rørne. Bedre at brokke sig efter og ikke før :S

  Og så har skam været en hjælp så takker

  Medlem af den religiøse Pc-Religion Konsol hader to the max. PC for ever. - Største ønske på DR: Alle fora på forsiden.

  #5

  SturmW-Ghost
  Bruger
  11.422 indlæg
  Offline

  Wow.. Hvor er jeg glad for at jeg ikke bor i en storby, og ikke i en etageejendom. Herude på landet havde de risikeret helbredet for sådan et stunt haha
  Det lyder som om du er gået ind i et kompliceret projekt uden nogen form for rådgivning.

  Håndværkerne har som udgangspunkt vidst fra starten, at badeværelset indeholdte et badekar som skulle fjernes – Så nedtagningen af dette, samt bortskaffelse m.m. må være med i prisen på projektet?
  De havde ikke fået en krone ekstra af mig her, men jeg havde også sørget for, at det var med i prisen på projektet – Så der må tages forbehold her, for det er svært at vide, om du har sikret dig, da du indgik din aftale.
  Hvis det er aftalt, at der skal nyt badekar op, eller laves brusher, så ville jeg dog som forbruger forvente, at fjernelsen af den gamle installation er med i prisen.

  Vedr. døren, så er du vel kun blevet lovet en besparelse på selve døren – ikke afhentningen, eller monteringen som jeg læser det.
  Når det er en glasdør, så tænker jeg at 2 mand måske er nødvendigt, for at undgå at noget går i stykker. Men 8k for en glasdør med montering, så håber jeg godt nok at du er glad for din glasdør.
  Det lyder dog som om, at det er en ekstra opgave du har bestilt udover badeværelses projektet? Og at du i den forbindelse, ikke har fået et tilbud, før du har sat håndværkerne igang? Det er umiddelbart ris til egen røv.

  Sørg altid for at få alt på skrift, og hvis de ikke vil det, så anvend nogen andre håndværkere, for så stikker der noget under. Det har du så lært nu.

  Faktum er dog, at der er sket en stor overskridelse i leveringen af projektet. Det er ikke lavet til den aftalte tid. Så du kan jo spørge dem hvad de er villige til at give i afslag for forsinkelsen. For et afslag er du umiddelbart berettiget til vil jeg mene.

  Derudover ville jeg holde betalingen på den sidste regning tilbage, indtil at tingene fra den første regning er udbedret/lavet.
  Når først de har fået pengene, så forsvinder deres incitament for at lave de andre ting korrekte/til tiden.
  Og ja det kan du gøre ved at pointere dine klagepunkter i en indsigelse. Regningen kan ikke gå til inkasso så længe du har lavet en indsigelse, som er uafklaret.
  Sagen kan godt gå til fogedretten, men så snart dommeren bliver klar over din indsigelse, så standser han sagen, og sender den til afklaring i byretten – medmindre I altså selv indgår et forlig.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #6

  kongkim
  Bruger
  15.386 indlæg
  Offline

  @sturmw-ghost Hej

  Der er helt sikkert mangler i tilbudet/kontrakten og noget af det er bestemt dyre lære penge og ris til egen røv. Dog er der også en masse ting som ikke er blevet gjort ordenligt fra deres side af og aftaler der ikke er blevet overholdt.

  Det er første gang jeg får lavet sådan et projekt så helt sikkert lært en masse :S

  Den med badekaret er helt sikkert noget jeg vil holde fast på.
  Glas døren kan du ha ret i. Men som du selv siger. Så er det sindsygt dyrt. Det virker helt latterligt. Så vil da kommentere på det men tvivler da lidt på jeg får noget ud af den.

  Og ang. at få alt på skrift så har jeg bedt om det. Men intet er sket hvad det angår. det blev bare endnu mindre der kom. da de jo godt ved de binder sig op på hvad de skriver.

  Og hvad afslag angår. Så har de jo givet mig afslag på at jeg ikke skal betale for fliserne brugt. Kender dog ikke prisen på dette. Men tvivler på det er meget i forhold til hele projektet.

  Det sidste jeg har hørt fra dem er at de kommer i løbet af ugen og fuger ud og støber op rundt om røret fra toilettet som de mangler. og siger er min skyld da jeg insisteret på at toilettet blev sat på igen efter 2 måneder udne toilet forhold.

  Hvad angår en indsigelse. SAKL den laves inden regningens sidste betalings dato? Eller kan jeg vente med at skrive den til jeg har set om han kommer her i løbet af ugen og laver det de har sagt? Den skal betales senest på Torsdag nemlig.

  Flere gange under projektet. har de været forsvundet en uge hvor jeg intet har hørt fra dem. og ikke har kunne komme i kontakt med dem. Også bla. derfor det hele har taget så længe.

  Ud over det han har sagt han kommer og laver (Nu må vi se) Så er det eneste enlig jeg godt vil ha afsluttet mine fliser ordenligt ud til gang arealet. Der har de bare stoppet og så kan man se noget af det gamle gulv nede under.

  Medlem af den religiøse Pc-Religion Konsol hader to the max. PC for ever. - Største ønske på DR: Alle fora på forsiden.

  #7

  SturmW-Ghost
  Bruger
  11.422 indlæg
  Offline

  #6
  Det er da en herlig håndværker du har fundet dig. Det er ret flabet, at han prøver at skyde skylden for manglende fugning over på dig, når det er dem der er den reelle årsag til manglen/forsinkelsen. 2 mdr. uden et fungerende toilet er en ret stor gene for enhver. Ifølge aftalen skulle du jo også kun undvære det i 1 mdr., så han burde holde sin mund lukket.

  De får tilbud på fliserne også, ligesom døren, så ja det kan være der ikke er tale om ret mange penge. Hvor stort et afslag du vil være berettiget til vil en ekspert på området kunne fortælle dig.

  Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten af arbejdet, så kan du jo få det vurderet af en uvildig part. Hvis han finder fejl/mangler, så kan du påpege dem overfor håndværkeren.
  Derefter kan du så, takket være Byg Garantien, trække håndværkeren i Byggeriets Ankenævn, hvis han nægter at udbedre fejlene. Bemærk dette gælder kun arbejde der ER udført.

  Du kan læse mere om det her: http://www.byggaranti.dk/til-forbrugere/ofte-stillede-spoergsmaal-om-byg-garanti/

  Vedr. indsigelsen til håndværkeren, så er det tidsnok, at du sender den på email f.eks. onsdag aften, hvis de endnu ikke er dukket op.
  Hvis kvaliteten af arbejdet er godt nok, og de faktisk møder op som aftalt, så er der ingen grund til at skabe flere problemer. Du har nok i forvejen lyder det til

  Ved dit næste projekt ved du så til gengæld, at du skal gå udenom dem.
  Som husejer har jeg selv lært det på den hårde måde. Hvis jeg har et større projekt, så bestiller jeg gerne den håndværker jeg påtænker at anvende, til et lille projekt, for så kan jeg vurdere, om jeg er tilfreds med håndværkeren og hans arbejde.
  Så er det ikke så dyrt hvis det skulle være en elendig håndværker, og man spare sig selv for en stor hovedpine.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #8

  knekker
  Bruger
  1.187 indlæg
  Offline

  Er jeg den eneste som holder af denne slags traade? Man kan laere saa meget af dem.

  #9

  johbe
  Bruger
  8.945 indlæg
  Offline

  Har fået bygget 2 huse gennem årene og har, grundet oplevelser i forbindelse med dette, et veludviklet had til håndværkere generelt.

  Har en liste med dem jeg har haft gode oplevelser med, som jeg kun vil benytte fremadrettet. Dem anbefaler jeg også til alle der spørger.

  Der er fandeme langt mellem snapsene, når det kommer til håndværkere. Fisme ærgerligt for dig at du rendte ind i en sådan oplevelse.

  Hold på din ret, og lad dig ikke intimidere på nogen måde. Men er enig med tidligere kommentar om at vente med at tage kampen til EFTER de har lavet de sidste småting, da det ellers ikke kommer til at ske.

  Same shit, different day.

  #10

  Genne
  Bruger
  458 indlæg
  Offline

  Jeg fik lavet køkken i 2014. Aner intet, så bestilte totalentreprise hos en gut jeg fik anbefalet.

  Aldrig i mit liv har jeg oplevet noget så uprofessionelt som den proces. Jeg endte med at rende rundt og lege projektleder på det meste alligevel, fordi nogen håndværkere åbenbart ikke er i stand til at tale sammen, eller tænke en selvstændig tanke. Det værste var, at de konstant fakturerede absurd mange timer for noget man ikke har mulighed for at tjekke. Min kone gik heldigvis hjemme og kunne kalde dem på det værste bullshit, men de kørte totalt en går-den-så-går-den tilgang til alting.

  Et eksempel: Der var blevet flyttet vand- og gasrør fra loftet og ud til en væg. De skulle så beklædes med en trækasse så de kom af vejen. Det prøver de at fakturere mig 37 timer for, til den nette pris af 500 kroner i timen. Jeg var komplet målløs.

  Det der bekræftede mig i, at de ikke var i stand til at tænke selv var, da vi skulle have flyttet et gasrør. Det betød at gasmåleren skulle flyttes, hvilket de gør. Jeg kommer så hjem fra arbejde, og kan konstatere at de har placeret den på den søjle jeg bad dem om som står midt i køkkenet, men istedet for at placere den gigantiske klump af en gasmåler oppe ved loftet, så har de naturligvis placeret den lige i hovedhøjde.

  Jeg har aldrig nogensinde oplevet noget så udueligt som hele den proces. Og hvis man så bare kunne se det på prisen eller noget, men de mennesker render rundt og fakturerer 500 kroner i timen. Jeg var ærlig talt rasende.

  #11

  kongkim
  Bruger
  15.386 indlæg
  Offline

  @sturmw-ghost
  Når nu jeg laver en indsigelse på det. Så kan det ikke gå til inkasso. Men hvad med rykkere? For dem vil han jo sikkert begynde at sende med det samme?

  Når nu jeg får lavet indsigelsen og alt efter hvad de siger til det. Tager jeg nok lige fat i dig igen vis det er okay :D?

  Medlem af den religiøse Pc-Religion Konsol hader to the max. PC for ever. - Største ønske på DR: Alle fora på forsiden.

  #12

  Bergizzle
  Bruger
  438 indlæg
  Offline

  1 og 2 er som du tænker noget fusk.
  Hvordan skal du kunne vide at strømtilslutning eller hvad nu det er skulle laves. Du er jo ikke håndværkeren.

  3 er i princippet ok da du sagde ja til at de stod for det uden at få en fast pris.

  Klag med det samme til højere instans så du ikke bliver taget med bukserne nede

  Resistance c’est inutile. Le temps déstruit tout

  #13

  SturmW-Ghost
  Bruger
  11.422 indlæg
  Offline

  #11
  De vil naturligvis sende rykkere, men hvis din indsigelse er berettiget, så vil rykkerne, gebyrer m.m. jo ikke være gyldige, og de vil blive tilsidesat.
  En rykker må højest være 100 kr., jf. rentelovens § 9b, da du er forbruger. Derudover kan de tage et inkassogebyr på 100 kr., og så lægge renter på beløbet.

  Men det er naturligvis din standpunktsrisiko ikke at betale til tiden. Problemet er bare, at hvis du gør det, så står du rimelig svagt, som andre også har påpeget.
  Og da der ikke er sket levering, jf. første del af jeres aftale, så har jeg svært ved at se rimeligheden i, at du allerede nu betaler for anden del af aftalen.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #14

  kongkim
  Bruger
  15.386 indlæg
  Offline

  @sturmw-ghost
  Ok må se hvad de siger så.

  Medlem af den religiøse Pc-Religion Konsol hader to the max. PC for ever. - Største ønske på DR: Alle fora på forsiden.

  #15

  Uranos
  Bruger
  1.894 indlæg
  Offline

  Lyder fornuftigt det er 2 der henter en stor/tung dør, løft, sikkerhed og garenti er jo noget de skal tage stilling til. men tiden til hentning og montering virker helt galt (med mindre den skulle hentes meget langt væk) !

  Alle har deres særheder,,

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 25 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.