torsdag, juni 27, 2019

Dovne slagtere (nu også med keto/low carb snak)

Daily Rush Debat Off-topic Dovne slagtere (nu også med keto/low carb snak)

  • Dette indlæg indeholder 91 kommentarer, har 25 deltagere og blev senest opdateret af  StultusX2 for 1 uge siden.
  • Forfatter
    Emne
  • #0

    LiberNull
    Bruger
    5.101 indlæg
    Offline

    Har lige brug for at rante lidt.

    Har været rundt i den lorte by jeg bor i ved to “rigtige” slagtere og to “slagtere” i supermarkeder. Og oksefars med 20% fedt er åbenbart en bestilling som er ud over deres arbejdsevne… eller at de bare dovne cunts (det de ihvertfald i min lorteby… Hjørring hvis det skulle have nogen interesse).

    Findes der overhovedet ordentlige slagtere længere… eller er de allesammen bare kopier af supermarkedernes slagter afdelinger.

    Die Hard... an autoerotic asphyxiation thriller.

    • Dette indlæg blev ændret for 9 måneder, 4 uger siden af  LiberNull. Årsag: tilføjelse til emne... så vi holder os til topic
Viser 15 kommentarer - 76 til 90 (af 91 i alt)
  • Forfatter
    Kommentarer
  • #76

    johbe
    Bruger
    9.413 indlæg
    Offline

    #75

    Ja, fik link fra et par stykker af jer. Mange tak for hjælpen med at komme i gang

    Same shit, different day.

    #77

    Emilsa
    Bruger
    10.739 indlæg
    Offline

    nå konen blev kørt ned og alle diet projekter fra nytår har været droppet… så vi ser os om efter næste diet forsøg er det lovligt fra tid til anden at æde brød, for vi kan godt lide at bage brød – især idenfor, og wafler udenfor…

    “The Scandinavian Eddas and Sagas thunder with cosmic horror, and shake with the stark fear of Ymir and his shapeless spawn; whilst our own Anglo-Saxon Beowulf and the later Continental Nibelung tales are full of eldritch weirdness.” — H.P. Lovecraft

    #78

    Nioxic
    Bruger
    17.518 indlæg
    Offline

    #77 altså der er intet der er “ulovligt”?

    men du ryger jo (højst sandsynligt) ud af ketose og kroppen begynder at ville forbrænde kulhydrater igen. Så alternativt kunne i overveje at bage noget low carb brød af en art. fx med hampe-mel eller mandelmel eller lign. det tager 1-3 dage at komme i ketose. det afhænger af en del.

    Hvis det kun er engang hver anden måned, ville jeg nok kunne leve med det. skal det være ugentligt… så ville jeg nok sige det var en fjollet idé

    http://www.reddit.com/r/random/

    • Denne kommentar blev ændret for 3 måneder, 3 uger siden af  Nioxic.
    • Denne kommentar blev ændret for 3 måneder, 3 uger siden af  Nioxic.
    #79

    costanza
    Bruger
    1.664 indlæg
    Offline

    #71 – Jeg afviser slet ikke, at man kan have det godt og leve sundt på keto. Det har jeg selv gjort i perioder, siden jeg startede på paleo i 2012. I de gode perioder fik jeg masser af grøntsager og kun få forarbejdede madvarer som bacon, spegepølse og lignende.

    En keto-diæt, hvor man først og fremmest spiser masser af grøntsager (som så er fattige på kulhydrater) er selvfølgelig langt mere sund end den gængse danskers diæt bestående af hvidt brød, smør og bland selv-slik.

    Men hvis man spiser keto og primært lever af æg, bacon, fedt kød, fløde, forarbejdede ting og ost, så er jeg ikke i tvivl om, at ens kredsløb før eller siden kommer i meget store problemer. Læg dertil en formentlig stærkt forøget risiko for diverse kræfttyper.

    Mit problem var/er, at jeg fik en spiseforstyrelse af at forbyde forskellige madvarer for mig selv. Det blev simpelthen alt eller intet for mig. Så enten spiste jeg helt optimalt, eller også var jeg nede i et hul og proppede mig med slik, kage og andet junk. Så jeg skiftede mellem at tage på og tabe mig i en konstant ond cirkel – ikke ligefrem det jeg ønskede mig, da jeg i sin tid blev optaget af paleo og siden keto.

    Men sådan er det jo heldigvis ikke for alle, og hvis man ikke har problemer med at undgå kulhydrater og en sjælden gang spise dem, så er det jo helt fint.

    Men jeg er nødt til at sige, at det er direkte åndssvagt af dig at skrive ,at det er hvedemarker som udpiner jorden og skaber problemer for miljøet. Der er simpelthen ingen tvivl om, at det er vores voldsomme og fortsat stigende kød- og mælkeforbrug som udpiner jorden, ødelægger kæmpe skovarealer og udleder håbløse mængder af CO2. Det er simpelthen direkte uansvarligt at spise så mange animalske produkter, og så er det lige meget om du kører elbil, dropper flyrejser og pisser under dit brusebad. Vores ekstreme kødforbrug er den største klimasynder for langt de fleste mennesker.

    Og så skal man i øvrigt passe rigtig godt på, når man sidder og læser undersøgelser og artikler. Der er nogle ekstremt tungtvejende interessenter, der arbejder for, at vi skal fortsætte med at spise kød og mælk – også her i Danmark med fx Landbrug & Fødevarer og Arla.

    Der er ikke ret mange penge i, at vi spiser bønner, havregryn og friske æbler fra eget æbletræ, så der bliver spyttet meget få kroner i markedsføringen af dén diæt, selv om det vil være den bedste for både mennesker og kloden, som vi alle lever på.

    Hvis der sidder nogen og læser med, som ikke keto-discipel, så vil jeg klart anbefale den danske bog ‘Den plantebaserede kost’. Skrevet af en cand.scient i ernæring og en læge. Det er en super introduktion til emnet.

    Og JA, jeg spiser også kød og mælk af og til. Mit spiseforstyrelse kom jo netop af at forbyde ting for mig selv, men jeg er færdig med at svælge i det – og jeg har ikke haft det så godt før i mit liv – heller ikke på keto!

    En af de bedste brugere af Daily Rush nogensinde. Oprettet som profil nummer 16 den 25. april 2000. Lowly dog! Bow your head! Kneel and worship at the feet of costanza!

    #80

    Pogel
    Bruger
    620 indlæg
    Offline

    #74 Johbe
    jeg kunne godt tænke mig at vide hvad i sådan spiser til dagligt.. måske har du nogen links du kunne smide i en pb? hvis konen skal med på det, så skal jeg nok have noget konkret på bordet.

    PFT

    #81

    Pogel
    Bruger
    620 indlæg
    Offline

    dobbeltpost

    • Denne kommentar blev ændret for 3 måneder, 3 uger siden af  Pogel.
    #82

    Festival_H
    Bruger
    4.275 indlæg
    Offline

    Det er så fedt at læse alle de gode historier fra jer der prøver keto og har rigtig meget success med det.

    Jeg selv har kørt lazy keto de sidste 3 år og tabt 36 kilo (116 til 80). Det er en sindsyg lettelse for kroppen at tabe så mange kilo og det er blevet sindsygt meget sjovere at gå til sport.

    Her den seneste tid eksperimenter jeg med OMAD (One Meal A Day) og forsøger at gøre det så low carb som mulig (kantine ordning så er ikke helt herre over carb indtaget) og prolonged fasting hen over weekenden. Det er helt åndsvagt så mange penge man kan spare ved ikke at have mad i huset.

    Jeg mangler lige de sidste 10-20 kilo for at nå min mål vægt (Ja, jeg var ret stor da jeg vejede 116) og med OMAD og prolonged fasting føler jeg det inden for rækkevide meget snart.

    Og husk nu: densutterjoikksigselv.dk

    • Denne kommentar blev ændret for 3 måneder, 3 uger siden af  Festival_H.
    #83

    TheAviator
    Bruger
    120 indlæg
    Offline

    Jeg tror på “low carb.”, “moderate fat” i god kvalitet og fedt ikke kun fra dyr. Jeg tror på at inddrage vegetabilske kilder såsom mandler/nødder, frø, avocado, kokosolie, koldpresset olivenolie osv. Og så selvfølgelig heller ikke få sit high fat fra transfedt.

    Et meget stort forbrug af animalske produkter kræver rigtig god mavesyre, den aftager med alderen, og animalsk kød i meget store mængder kan som nogen nævner føre til diverse andre sygdomme, f.eks. øget risiko for tyktarmskræft. Kødet må selvfølgelig heller ikke være forarbejdet og fyldt med nitrit.

    Når I kører keto, så husk også, at alle affaldsstoffer ikke sætter sig i dyrets lever, men i fedtet, så spiser I kød, der er fyldt med pesticider, medicinrester, anti-depressiv medicin/relaxere, så får I det med ind med fedtet. Eric Bergs forslag er økologisk, grass fed beef (som jeg i øvrigt synes er svært at finde) samt vildtfanget fisk for at undgå at få for meget uønsket snask med. Så kan man også spise bittesmå fede fisk for at undgå tungmetaller, dr. Andrew Veil taler om sardiner.

    Så er der mystik omkring hvide ris. Jeg forstår simpelthen ikke, at hvide ris skulle være så helt igennem sukkerholdigt og forbudt og hæve blodsukkeret så meget, når nu ris er en grundpille i mange asiatiske landes kost. Lande, som indtil for nylig, ikke har kæmpet med overvægtige eller diabetiske befolkninger, og som er kendt for longevity. F.eks. befolkningen i Okinawa.

    Thailand, Japan, Kina m.fl. havde ikke diabetes, hjerte-karsygdomme eller overvægt indtil for nylig. Men de har spist hvide ris til hvert et måltid, længe før diabetes gjorde sit indtog. Jeg mener, der må ligge noget uafdækket der. Hører gerne jeres tanker.

    “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
    ― David Lynch

    • Denne kommentar blev ændret for 2 uger, 3 dage siden af  TheAviator.
    #84

    Nioxic
    Bruger
    17.518 indlæg
    Offline

    #83 jeg har endnu ikke læst noget om at kød skulle give tyktarms kræft

    der er nogen undersøgelser der siger, at rødt kød giver kræft.. men så har de givet blodpølse til rotter i det forsøg – og det’ jo ikke rødt kød. det’ blod, sukker og bygmalt. Det’ bare et eksempel…

    ifht medicin, og lign i fedtet… Det har jeg aldrig hørt skulle være et problem. vi har også microplast i vores kroppe – og vi ved ikk om det forsager problemer.

    Ifht nitrater… Der er FLERE nitrater i nogen grøntsager (som folk spiser) end der er i bacon fx Det er ikke nødvendigvis et problem, med mindre din krop håndterer de ting dårligt i forvejen (dvs alm. voksne og børn har intet at bekymre sig om)

    stødte også lige på den her… til dem som altid trækker “kolesterolkortet” når man spiser en middag bestående udelulkkende af kød..

    https://www.nature.com/articles/s41598-018-38461-y

    12+ millioner koreanere får målt deres kolesterol. ingen forbindelse mellem kolesterol og dødelighed. ikke at indtagelse af kød forhøjer kolesterol.. sådan fungerer det ikke :p

    http://www.reddit.com/r/random/

    • Denne kommentar blev ændret for 2 uger, 3 dage siden af  Nioxic.
    • Denne kommentar blev ændret for 2 uger, 3 dage siden af  Nioxic.
    • Denne kommentar blev ændret for 2 uger, 3 dage siden af  Nioxic.
    #85

    TheAviator
    Bruger
    120 indlæg
    Offline

    #84 Nej, det har du ret i, sådan fungerer det ikke.

    Hvis du er interesseret, kan du selv læse & høre hjertelæge Aseem Malhotra. Han skriver rigtigt ja, at fedt ikke gør dig fed, det er en myte, blandt andet fremført af sukkerindustrien, og at hjerteanfald ikke er forbundet med forhøjet kolesteroltal – med mindre dit LDL- niveauet er meget højt.

    De største indikatorer for hjerte-kar-problemer er metabolsk syndrom og diabetes. Denne hjertelæge, jeg nævner her, taler FOR animalsk fedt – men stadig med måde, i hans bog anbefaler han maks 500 gr. pr. uge. Dette indtag skal suppleres op med diverse. F.eks. nødder, moderate mængder motion, faste, rigeligt med grønt.

    Det står dig frit for at spise præcis, hvad du føler for. Men fedt er ikke bare er fedt. Der er mange slags fedt, og nogen fedtformer er mere lødige end andre. Spis du bare løs af burhøns og konventionelt rødt kød. Det står dig fuldstændig frit for. Jeg vælger at kombinere det og gå efter den rette ratio imellem 3-6 og 9.

    At der er mere nitrit i visse grønsager end der er i visse former for kød, er ikke et argument for, at man ikke skal prøve at lade være / undgå det.

    Brug nu lidt tid på selv at lave lidt grundresearch, før du skyder noget ned. Jeg vil gerne udveksle meninger, men ikke, hvis du er doven og ikke gør et forarbejde og bare prøver at dementere på et meget spinkelt grundlag.

    At du ikke har hørt om, at der er sammenhæng imellem store mængder rødt kød og tyktarmskræft, eller at du tror på det, er heller ikke et argument. Der er masser af videnskabelige undersøgelser, der peger i den retning. Tarmens peristaltiske funktion har brug for kostfibre fra grønsager for at fungere, så din rotteundersøgelser er ikke noget argument.

    “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
    ― David Lynch

    #86

    TheAviator
    Bruger
    120 indlæg
    Offline

    #84 Til din anke imod mit indlæg, hvor jeg nævner nitrit og sammenhæng imellem kød og tyktarmskræft.

    “Nitrit (i forarbejdet kød) kan danne nitrosaminer, der er mistænkt for at være årsag til tarmkræft.”

    Dr. Aseem Malhotra & Donal O’Neill. Pioppikuren, s. 36.

    Før en rusher siger: Hvad er han, ham har jeg aldrig hørt om, så jeg gider ikke engang fact tjekke….

    Dr. Aseem Malhortra er førende hjertelæge med speciale i diætbehandling af hjertepatienter og fortaler for low carb., kødbaseret diæt og modstander af koletserolnedsættende medicin.

    Dog nævner han flere gange i bogen, at kød skal suppleres med mikronæringsstoffer og kostfibre blandt andet for at undgå, at fedt ophober sig i leveren, og at tarmfloraen og tarmvæggen forbliver sund (punkter i hans bog s. 34-35, “For få fibre….” og “For få mikronæringsstoffer….”).

    Så venner, det skal altså nuanceres, man kan ikke bare hælde fedt og kød ned. Måske taber man sig, men vejen til sundhed kræver mere end det.

    “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
    ― David Lynch

    • Denne kommentar blev ændret for 2 uger, 3 dage siden af  TheAviator.
    • Denne kommentar blev ændret for 2 uger, 3 dage siden af  TheAviator.
    • Denne kommentar blev ændret for 2 uger, 3 dage siden af  TheAviator.
    #87

    TheAviator
    Bruger
    120 indlæg
    Offline

    Nøjagtig samme budskab hos Kræftens Bekæmpelse….Maks 500 gr. rødt kød, øget risiko for tyktarmskræft, mistanke ved nitrit….

    https://www.cancer.dk/hjaelp-viden/fakta-om-kraeft/aarsager-til-kraeft/kost/

    Seriøst…. Gør nu lidt selv, inden du kaster dig frådende over mit indlæg med dine afvisninger og dementier….

    “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
    ― David Lynch

    • Denne kommentar blev ændret for 2 uger, 3 dage siden af  TheAviator.
    • Denne kommentar blev ændret for 2 uger, 3 dage siden af  TheAviator.
    #88

    StultusX2
    Bruger
    4.731 indlæg
    Offline

    #85-87 Er du blevet smidt ud af en lukket fjæsbog-gruppe, siden du spammer diet-korstog her?

    Denne tråd omhandler hakket ko med 20% fedt!

    My TIE! My nimble coffin!
    En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

    #89

    Mr_Wizard
    Bruger
    1.066 indlæg
    Offline

    #83-87 Ok, slap måske lige lidt af….fint du er passioneret, men hvis du vil have en debat om emnet, må du lige give folk en chance for at svare! Måske du skulle oprette en tråd omhandlende “Keto+andre diæter”!

    Jeg har selv fulgt med i debatten i en lang årerække pga. emnet interesserer mig…..og føler jeg med en vis sikkerhed kan udtale, at problemet på området “Kostvejledning” idag, er at der er alt for mange der prøver at tjene penge på at komme med kostråd idag og der bliver lavet alt for mange useriøse studier eller studier med skjulte agendaer, der hjælper med til at skabe forvirring på området. Derudover er det også et område der stadig er under udvikling mht. viden indsamling….hvilket gør det relativt let for mange at tjene penge ved at komme med “gode råd”, da de ved at de fleste folk(der opsøger dem) har svært ved at modbevise deres påstande.

    Men som jeg har set udviklingen, så det generalle råd stadig koges ned til at man bør forsøge at spise varieret og holde kalorierne på et niveau, der passer med ens daglige fysiske aktivitets niveau(hvis man vil undgå at tage fedt på).

    Min holdning til keto, er at det kan være en mulig løsning til at få styr på sin overvægt, for folk med diabetes type 2 eller evt. til dem som “bare” vil tabe sig nogle kilo hurtigt, for dernæst at vende tilbage til “normale” tilstande igen.

    Men til dem som ikke falder i nogle af de 2 kategorier(dem uden overvægt problemer), vil jeg personligt hellere anbefale at spise varieret og med en mere jævn fordeling mellem fedt/kulhydrat/protein ifht. hvad Keto diæten foreslår. Den nøjagtige anbefalede fordeling er individuel og kommer an på om man dyrker meget sport eller har et fysisk krævende arbejde.
    Men generalt, vil det for de fleste passe med at kulhydraterne skal være dem du får mindst af og protein og fedt fordelingen kommer lidt an på hvor ofte du vil spise om dagen, samt hvilken type fysisk aktivitet du skal optimere kroppen til at være klar til. Det var min egen korte og nede på jorden forklaret, synspunkter til emnet!

    Men det er et emne folk kan bruge meget tid på at diskutere de små detaljer omkring, og det skyldes bl.a. fordi vi ikke lever ens og måske ikke har samme udgangspunkt, når vi evt. starter på en ny diæt. Og derfor ikke oplever helt de samme resultater med de forskellige diæter! Men alle diæter virker som udgangspunkt, hvis man ellers formår at følge dem 100% og det eneste/overordnede succeskriterie er at tabe sig!

    #90

    TheAviator
    Bruger
    120 indlæg
    Offline

    Så er det så jeg må informere jer om, at jeg er selv er på keto. Jeg har dog andre makromål end blot at tage mig, nemlig at være sund. Derfor bør det balanceres på forskellige ledder og kanter. At I straks springer op og tror, at jeg er på diæt-korstog og kødhader, det er underholdende.

    #89. I det mindste siger jeg noget af informationsværdi. Prik prik prik.

    “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
    ― David Lynch

    • Denne kommentar blev ændret for 1 uge siden af  TheAviator.
    • Denne kommentar blev ændret for 1 uge siden af  TheAviator.
    • Denne kommentar blev ændret for 1 uge siden af  TheAviator.
Viser 15 kommentarer - 76 til 90 (af 91 i alt)
  • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.