søndag, februar 16, 2020

Domæne til virksomhed

Daily Rush Debat Off-topic Domæne til virksomhed

 • Dette indlæg indeholder 6 kommentarer, har 5 deltagere og blev senest opdateret af  Tumult for 6 måneder siden.
 • Forfatter
  Emne
 • #0

  3nickma
  Bruger
  4.322 indlæg
  Offline

  Jeg har oprettet en enkeltmandsvirksomhed, og har i den forbindelse brug for et .app domæne.

  Hvor skal jeg købe mit .app domæne henne? Det kan vist kun fås et begrænset antal steder, så har kogt listen ned til følgende:

  Jeg ville helst have købt det via Google Domains, da Google ejer .app domænet, men de sælger ikke til Danmark. Er blevet frarådet af en herinde fra, at prøve og snyde dem via en VPN.

  Dernæst faldt tanken på verdens største domæne registrar GoDaddy. Er blevet frarådet af to herinde fra, at benytte mig af dem. Har også Googlet mig frem til en GoDaddy vs. NameCheap artikel, og den var heller ikke alt for positiv overfor GoDaddy, og alle deres upsells.

  Så nu står valget mellem NameCheap og Uniregistry. Sidstnævnte kender jeg kun fordi, at de varetager det domæne, som jeg oprindeligt ville have købt, på vegne af en domæne haj, som vil have 19.000 USD for .com domænet! Syge stodder

  Umiddelbart hælder jeg nok mest til NameCheap, men kan godt lide simpliciteten ved Uniregistry, der virker elegant og no BS agtigt. Prisen er ikke den vigtigste faktor, da det jo generelt er rimeligt billigt for et domæne.

  Hvad med et SSL certifikat? Det er vist påkrævet på et .app domæne.

  Hvad er og hvad med noget Whois beskyttelse? Det tilbyder NameCheap vist for life, hvis man bliver hos dem.

  Jeg er helt blank på dette område, så har virkelig brug for hjælp, for vil bare gerne til at have registreret mit .app domæne, så det ikke lige pludseligt bliver hapset!

Viser 6 kommentarer - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Fisker
  Bruger
  11.975 indlæg
  Offline

  Der er “WhoisGuard” på NameCheap ja, hvad det så end betyder, tager det ikke så tungt da man i forvejen er udstillet på anden vis, men du kan jo fint bestille domænet nu, der er jo ingen som siger det skal være aktivt med det samme og hvis du køber hos forkerte registrant er det typisk forholdsvist simpelt er skifte mellem udbydere.

  Med certifikat vil det afhænge af webhotel og løsning, men kan anbefale at lede efter en løsning som understøtter LetsEncrypt, så har du automatisk og gratis fornyelse af SSL-certifikater.

  Opsætningen afhænger selvfølgelig af hvilket setup du har, men du kan læse mere om hvordan du opsætter det automatisk her jeg kører selv et wildcard certifikat på min load balancer som jeg fornyer med et script der gør brug af Cloudflare’s API til at lave de fornødne DNS challenges.

  #2

  3nickma
  Bruger
  4.322 indlæg
  Offline

  Jamen så ender det sku nok med, at jeg vælger NameCheap og køber mit .app domæne snarest, så jeg kan få lidt ro i sjælen

  Kan altid senere tilknyttet en email og en hjemmeside. NameCheap tilbyder vist også 1 års gratis SSL ved oprettelse så vidt jeg kan se, så kan vel starte med det.

  De sidste to afsnit du skrev kunne lige så godt have stået på russisk, for fatter ikke en meter af alt det der Men behøver jeg vel heller ikke bare for at købe et domæne i første omgang.

  #3

  FIRESTORM
  Bruger
  5.100 indlæg
  Offline

  Jeg har købt massere domæner gennem GoDaddy og ja de forsøger at sælge de ekstra, men du bliver ikke tvunget til det. Kan ikke se hvad folks problem er med dem, man kan jo bare lade være med at købe andet end det man kom efter. Deres udbud af tld fejler ihvertfald ikke noget.

  #4

  Fisker
  Bruger
  11.975 indlæg
  Offline

  #2 Det kan du godt, men vil anbefale at du ikke anser det som et certifikat du beholder året ud, tænk Letsencrypt ind fra starten af, og brug eventuelt det gratis certifikat du får fra Namecheap som en test indtil du har Letsencrypt på plads.

  Det vil være dumt at skulle sidde om 12 måneders tid og bøvle med webservere, dns eller webhoteller for at få letsencrypt til at virke.

  #5

  zim-
  Bruger
  1.666 indlæg
  Offline

  Jeg har et par domæner på Google Domains og bruger blot mit mastercard, har ikke brugt VPN.

  Sometimes, when I'm alone I google myself

  #6

  Tumult
  Bruger
  169 indlæg
  Offline
Viser 6 kommentarer - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.