tirsdag, oktober 27, 2020

Diskutere politik m. Kollega

Daily Rush Debat Off-topic Diskutere politik m. Kollega

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  klingest
  Bruger
  818 indlæg
  Offline

  Hvis en kollega pludselig begynder at tale til dig om sin politiske mening, og du med det samme kan se, at du er rygende uenig. Faktisk så meget, at du kan se en højlydt diskution udvikle sig hvis du begynder at sige din mening. Hvad vil du så gøre? Tager du diskutionen eller hvad gør du? Kollegaen sidder lige over for dig.

  Jeg fandt mig selv i den situation i dag, og jeg har egentlig et ok forhold til personen, selvom vi ikke er tætte på nogen måde. Jeg er stadig ny i jobbet, og jeg vil egentlig helst bare bevare et roligt arbejdsmiljø, så jeg forsøgte lidt at glide af på den, selvom det var tydeligt at personen godt ville høre min mening og helst at jeg gav hende ret.
  Hvad havde i gjort?

  Yoda - "Beware of the dark side... The dark side leads to fear. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suufferiiing!!"

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  kenkari
  Bruger
  5.279 indlæg
  Offline

  Sagt min mening på en sober måde. Du kan jo sagtens sige, hvis du ikke er enig på en god og ordentlig måde

  Stay Loyal - Forget Royal

  #2

  klingest
  Bruger
  818 indlæg
  Offline

  #1 Personen sad og svinede en bekendt til, som havde en anden mening, og jeg er åbenbart enig med denne person.

  Yoda - "Beware of the dark side... The dark side leads to fear. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suufferiiing!!"

  #3

  Fox
  Bruger
  3.848 indlæg
  Offline

  #2 – det ville vel bare være akward for hende ? Altså hvis hun fandt ud af at du var enig med den tilsvinede….:-)

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #4

  Atheist
  Bruger
  4.861 indlæg
  Offline

  Politik og religion – to emner jeg aldrig diskuterer hverken på facebook eller arbejdspladsen.
  Der kommer aldrig noget godt ud af det, medmindre du er politisk kommentator eller præst.

  Jeg ville ha gledet af på det uden at give min mening til kende.

  Growing old is mandatory, groving up is optional.

  #5

  Caulnian
  Bruger
  931 indlæg
  Offline

  #0 Jeg sad overfor en trump-fan tilbage i 2016, da jeg var lønslave, og det gav anledning til nogle gnidninger, da vi begge var mægtigt glade for at diskutere politik og sjældent var særligt kompromissøgende. Det kulminerede i et skænderi en dag, hvor vi lige sank spyttet bagefter, tog en god snak og besluttede at droppe at diskutere politik fremover, og vi er i dag gode venner, selvom vi ikke længere arbejder sammen. Det har hjulpet, at han på et tidspunkt blev træt af Trump, skal det nok siges

  #6

  Koldbrand
  Bruger
  926 indlæg
  Offline

  Du skal ikke diskutere politik på arbejde
  Du skal ikke diskutere politik på arbejde med en du er uenig med
  Du skal ISÆR ikke diskutere politik på arbejde med en kvinde du er uenig med
  Her er hvorforYT-video

  "If he was so smart, how come he's dead?"

  #7

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.357 indlæg
  Offline

  Jeg har et skilt på mit arbejde hvor der står “Brug kondom. Der fødes en socialdemokrat hvert andet minut”.

  Men det er ment i sjov. Folk må stemme på hvad de vil. Og jeg kritisere ikke kollegaer når vi snakker politik, men jeg argumentere gerne for mine holdninger hvis en kollega begynder, men jeg begynder ikke debatten.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #8

  Omnifilm
  Bruger
  5.478 indlæg
  Offline

  Hvis jeg kan høre personen er kogende højreorienteret tangerende til små racist, så plejer jeg bare at smide et knuget smil og lade dem køre linen ud og være solo om den dårlige stemning.
  På den anden side kan det også være sjovt at lave trollbait og få dem til at udpensle deres egen holdning endnu mere.

  Det største problem er hvis man så er blandt folk som deler vedkommendes mening eller hvis personen er generelt “likeable” til dagligt…. sidstnævnte har en tendens til at slippe afsted med ret meget og vinder på karisma.
  Sådan en har jeg arbejdet med…

  #9

  TheAviator
  Bruger
  799 indlæg
  Offline

  Det strategiske ville være at holde mund og glide af på den, som du gjorde. Der er risiko ved at gå i gang med at diskutere. Der er den mulighed, at personen vil fortsætte og fortsætte og fortsætte. Og til sidst vil det blive forstyrrende for dit arbejde, måske endda en pest. Hvad vil du få ud af at ytre din holdning? Sandsynligvis ingenting, for du vil nok ikke komme igennem med dine budskaber. Det kan til gengæld påvirke din position i firmaet, hvis du er den nye, og vedkommende ser sig olm på dig og kan skabe ravage. Så er du den næste, der bliver bagtalt. Så hvis du allerhelst vil bevare roen, så gjorde du da det rette.

  Bare fordi den ene part står og prikker og skubber for at få en reaktion, behøver man jo ikke at give dem den. Det kan virke stærkere at ikke-reagere.

  Jeg ville pænt gøre det klart, at det gider jeg ikke at snakke om og sige noget à la: Åh, du, jeg har ikke så meget at sige om det der (og trække samtalen i anden retning). Og hvis vedkommende fortsætter. Øjeblik, jeg skal lige koncentrere mig nu. Eller tydeligere: Uha, det tør jeg ikke udtale mig om, kunne vi egentlig lade den ligge, for jeg har for længst aftalt med mig selv ikke at diskutere politik på mit arbejde?

  “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
  ― David Lynch

  #10

  kongkim
  Bruger
  16.247 indlæg
  Offline

  Gidder normalt ikke diskutere politik da der ikke er nogen der har ret, da det det jo for det meste er en holdning. Så der vil aldrig komme noget ud af det.

  Så siger normalt bare. At ja sådan er det jo men jeg er ikke enig
  Og så smil til personen. Eller sig at det bliver vi nok ikke enig om.

  Im nobody, and as we all know.. nobody is perfect.

  #11

  Kimozabi
  Bruger
  24.598 indlæg
  Offline

  Udtrykke min generelle uenighed på en høflig måde og ellers vurdere lydniveauet på en evt. debat/diskussion. Jeg ville ikke orke at skændes om politik på jobbet, men jeg ville dog insistere på, at min indstilling til at ville tage debatten eller ej blev respekteret.

  Et par højlydte folk fra min wow-guild er ret langt ude på en af fløjene, men jeg overhører alle deres politik-kommentarer. Det er IMO ikke værd at bryde freden for. De trækker mig heller ikke ind i nogle diskussioner, så det virker for mig.

  "You don't want to see me when I'm angry - because I back up my rage with facts and documented sources." - The Credible Hulk.

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 6 måneder siden af  Kimozabi.
  #12

  Kolben
  Bruger
  18.778 indlæg
  Offline

  Vi diskuterer ofte politik på arbejdet. Men vi holder det for det meste i en konstruktiv kontekst hvor det er let at være enige om noget. I stedet for at tale om hvis skyld det er, så taler vi om hvordan vi fikser det. I stedet for at tale om at nogle er dumme, så taler vi om hvad vi synes de burde have gjort anerledes. Osv. På den måde kan man komme af med sin mening og sine argumenter uden at hele lokalet flipper ud.

  Det er som regel let at finde et fælles holdepunkt, hvor alle er enige, i stort set alle sager. Så kan man så føle sig frem derfra og stoppe når man rammer en konflikt.

  Meld dig ud af diskussionen, hvis nogen forsøger at gøre det til en holdsport, hvor man allierer sig mod de andre. Så er der ingen der får noget ud af det, og det bliver hurtigt svært for folk at komme ud af køjen dagen efter, hvis de har haft et helt hold på nakken.

  P=NP?

  #13

  TheAviator
  Bruger
  799 indlæg
  Offline

  Man kan jo sådan set diskutere alt med personer, som er behagelige at tale med. Men den her kollega skyder jo allerede under bæltestedet, lyder det til, plus #0 er berørt af situationen, før diskussionerne overhovedet er kommet i gang. Så kan man vælge at træde nede i den sticky suppe og spille på kollegaens banehalvdel, eller bare lukke den her.

  Det kommer også an på personligheden. Er man et snakkechatol, så kan man nogen gange ikke holde munden, selv om det ville være det smarteste at gøre, og så må man bare hurtigt tilgive sig selv og komme videre med at skabe en god stemning på anden vis.

  “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
  ― David Lynch

  #14

  Synonymet
  Bruger
  8.204 indlæg
  Offline

  Du kan altid bare spørge ind til deres holdning.

  “Hvorfor synes du det?”

  “Okay, men hvad får dig til at tænke, at det hænger sådan sammen?”

  “Ja, men har du andre kilder end den ene?”

  “Okay, så du bygger den holdning på én kilde (fx DKA eller tilsvarende venstreorienteret side). Ville det måske ikke være en god idé at søge viden lidt flere steder? Selv prøver jeg at holde mig informeret fra mange forskellige kilder for at få et bredere perspektiv.”

  Du siger indirekte, at du er uenig, og at du (såfremt det er sandt) føler dig mere velinformeret, uden at du giver hende noget at skyde på.

  Hellere komme galt afsted, end slet ikke komme afsted.

  #15

  Uranos
  Bruger
  2.167 indlæg
  Offline

  plejer at sige min mening om emnet, uden at kritisere eller forholde mig til deres mening, og uden at argumentere for min….
  Et hint om jeg ikke gider diskutere det som langt de fleste fanger.

  Alle har deres særheder,,

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.