lørdag, januar 16, 2021

Chromecast og streaming kvalitet.

Daily Rush Debat Off-topic Chromecast og streaming kvalitet.

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Heschen
  Bruger
  1.908 indlæg
  Offline

  Jeg har altid set mine film på enten DVD/Bluray eller fra min PC via en Boxee box, altså i ret høj kvalitet da film typisk har fyldt 10-15GB, men i takt med at jeg jo har TV i både stue og soveværelse og gerne vil kunne se Twitch, Netflix, HBO og Plex på alle mine TV, tænker jeg på en ChromeCast + Mobil løsning da næsten alle disse kan caste direkte til TV’et fra mobil via Chromecast.

  Grunden til dette er at min TV i soveværelse er ren dumt DVB-C TV uden apps af nogen art, så den kan intet ud over TV, så denne skal have mit inhold eksternt = Mobil via Chromecast.

  TV i stue er et 55″ LG Smart TV, desværre kun med Netflix og en ret forenklet plex app der kun kan vise lokalt indhold og da jeg har adgang til mine venners Plex over nettet og dette kan den ikke vise, derfor mangler jeg ligsom en måde at kunne vise både ALT Plex, HBO og f.eks Twitch på begge TV og her tyder det på at mobil via Chromecast løser ALLE mine problemer.

  Mit spørgsmål er ret simpelt.
  Hvordan bliver kvaliteten af både billede og lyd berørt af at “streame” en film, Netflix, HBO Twitch igennem Chromecast fra en mobil der igen henter fra nettet via Plex eller Netflix/HBO app eller lokal server?

  What LOL champ do you hate the most? - and why is it Teemo?

Viser 10 kommentarer - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  strayogliste
  Bruger
  542 indlæg
  Offline

  Jeg bruger en chromecast 2, som er det eneste vi bruger til at se TV hjemme hos mig. Bruger den til DR,HBO,Netflix, og viaplay. Min kone og jeg synes det er fin kvalitet, men vi har også kun et ældre 720p tv. Jeg er i hvert fald fin tilfreds, vi bruger en gammel Acer tablet til at streame fra og det virker uden problemer.

  Stray

  #2

  kamala
  Bruger
  500 indlæg
  Offline

  Nu streamer jeres tablet eller mobiler altså ingenting mht Chromecast. De fungerer altså udelukkende som remote for chromecast.
  Så bare der er godt hul igennem på forbindelsen, så er alt godt.

  #3

  Deadmeat
  Bruger
  7.622 indlæg
  Offline

  #0: som #2 skriver så streamer Chromecast direkte fra kilden. Jeg har en Chromecast 1 til et 40″ 1080p TV og når jeg streamer fra eks. Youtube eller Netflix så kan videolvaliteten være fremragende. Jeg oplever med andre ord ikke at CC sætter begrænsninger på den kvalitet man kan streame. Derimod vil dit internets båndbredde samt kildens kvalitet naturligvis kunne påvirke resultatet nwgstivt, men det har jo naturligvis ikke noget med CC at gøre.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #4

  Heschen
  Bruger
  1.908 indlæg
  Offline

  Okay så om jeg afspiller en film fra min PC direkte til min boxee Box over lokal netværket eller om jeg “streamer” en film fra min vens Plex over Chromecast er sådan set ligemeget, det er kilden, altså filen jeg ser der bestemmer?

  Eneste forskel er at lokal er det min Boxee Box der “decoder filen og ved Chromecast er det min vens Plex server der decoder den, er dette korrekt?

  What LOL champ do you hate the most? - and why is it Teemo?

  #5

  Deadmeat
  Bruger
  7.622 indlæg
  Offline

  @heschen: Jeg har ingen personlig erfaring med Plex og CC, så hvis ingen andre byder ind her, så foreslår jeg da, at du tager en hurtig søgning med Google. Første hit på listen ser allerede nyttigt ud.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #6

  RageATM
  Bruger
  335 indlæg
  Offline

  Chromecast kan levere indhold i 1080p. Hvis din vens plex server kan levere det hurtigt det nok, så vil CC også vise det tilsvarende – og ellers er det sikkert bare lag spikes.

  Impossible is nothing

  #7

  photon
  Bruger
  943 indlæg
  Offline

  Chromecast er, så vidt jeg husker, ret snæver i forhold til de formater den kan afspille. Forvent transcodning, hvis du ellers har fået original formatet fra din vens Plex. Transcodning kan få diverse NAS til at hakke og hoste. Det er ikke nødvendigvis et problem, men det er nok noget du skal være opmærksom på.

  Chromecast kvaliteten er fin på mit 40″ Sony fjernsyn, men jeg har heller ikke noget der kommer i nærheden af at være hjemmebiograf. Jeg vil tro et til et fjernsyn i soveværelset, så er det alt rigeligt.

  Til stuen kan du måske installere Plex appen på Boxee boxen, hvis det er muligt. Det burde give de samme muligheder for formater osv. Du kan vist også caste til andre Plex klienter, herunder pc udgaven, så dit flow vil være det samme som chromecast.

  De koster ikke så meget, så det er vist bare at afprøve hvad der fungere eller ej.

  #8

  Heschen
  Bruger
  1.908 indlæg
  Offline

  Tak for alle svar…. jeg køber en og ser hvordan det virker

  What LOL champ do you hate the most? - and why is it Teemo?

  #9

  Flaboere
  Bruger
  1.114 indlæg
  Offline

  Nu lyder det til I har ret godt styr på det; jeg vil dog lige tilføje en enkelt erfaring: jeg ser ret meget Twitch, og hvor man på app’en kan tvingen den til at køre i bestemte kvaliteter, virker det ikke til at være tilfældet med Chromecast, som synes at bruge “auto” indstillingen, og vælge den kvalitet der kan køre flydende.

  #10

  Nioxic
  Bruger
  17.982 indlæg
  Offline

  kvaliteten er imo ok… men nej det er ikke det samme som at se en ren bluray..

  til prisen er det til gengæld fantastisk!

  jeg har det selv i mit soveværelse, og jeg er yderst tilfreds.. bruger det også til PLEX, netflix osv.

  http://www.reddit.com/r/random/

Viser 10 kommentarer - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.