torsdag, juli 9, 2020

Bore hul i væg til Ethernet kabel!

Daily Rush Debat Off-topic Bore hul i væg til Ethernet kabel!

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Lusingando
  Bruger
  625 indlæg
  Offline

  Godaften kære DR!

  Den 29. februar 2020 kommer der en ny DR’er til verden. I den forbindelse er min kæreste gået lidt banzai herhjemme, og vi er ved at få malet stue, slebet gulve og fanden og hans pumpestok. Jeg går bare og drømmer om at spille WoW Classic, men det er der ikke tid til nu. Suk!

  Sagen er den, at min router står i soveværelset, PC’en står i stuen.. Og livsnerven er et 10 meter langt netværkskabel der går under soveværelsesdøren, snor sig ind i stuen, ind under sofaen og driver mit kraftværk af en computer.

  Det har det gjort i 5 år, men nu er det åbenbart blevet et problem (?). Et endnu større problem ér, at jeg er totalt mongol til ALT håndværk og har 14-tommelfingre. PÅ HVER HÅND.

  Er der en verdensmand af en DR’er derude, der kan fatte sympati for jeg arme menneske, og hjælpe mig med at bore et hul i vægen? Jeg tror den er lavet af mursten, og et enkelt sted har der muligvis siddet en dør. Det siger ihvertfald en anderledes lyd når jeg banker med knoen.

  Jeg skal gerne betale i kongens møns, en velsignelse, eller hvad pokker du derude kræver for at hjælpe. Man kan jo ikke game på et trådløst netværk!

  Jeg bor på Christianshavn, København K.

  Hjælp!

  Mvh. JP.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 21 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Deadmeat
  Bruger
  7.119 indlæg
  Offline

  #0: Jeg kan ikke lige hjælpe dig med at bore, men en mindre brutal løsning kan være at føre kablet igennem dørpanelet i højde med fodpanelerne på væggen. Så kan du føre netkablet langs fodpaneler hen til dørkarmen og nøjes med at lave et mindre hul i dørpanelet på hver side af døren.

  Blot alternativ til at skulle til at lave jumbo huller i din mursten væg for at få et helt netkabel stik igennem.

  Og ellers hvis du kan finde nogen, der også lige kan finde ud af at montere netstik på et netkabel, så kan du lave et meget mindre hul, uanset hvor du borer

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #2

  Emilsa
  Bruger
  11.155 indlæg
  Offline

  der findes vel et tons guides til hvordan man samler et netstik?

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #3

  ZeroSeven
  Bruger
  2.155 indlæg
  Offline

  En RJ-45 Krimpetang koster kun 50,- hos AV-connection

  https://www.av-connection.dk/?PGr=9408

  og selve stikkene koster ikke mange kroner stykket

  #4

  Kallekun
  Bruger
  3.905 indlæg
  Offline

  Jeg bor i Frederikssund og vil gerne hjælpe, men der er fandens langt ind til dig 😔

  Ved Osiris og ved Apis, du er et vildsvind, jaaa et vildsvin. Kig godt på mig....

  #5

  Fizk
  Bruger
  208 indlæg
  Offline

  Hvis du ikke er den store håndværker type, så kan internat gennem din stikkontakt måske være en mulighed.
  Man kan få et startsæt ved Elgiganten for ~500,-

  https://www.elgiganten.dk/product/pc-tablets/netvark-router/DHP601AV/d-link-dhp-601av-powerline-startsat

  Hvis du ikke er så meget for lige netop Elgiganten, eller hellere vil afsøge markedet, så giv google en tur; “lan gennem stikkontakt”

  https://www.youtube.com/user/esbenboye/videos
  Min YouTube kanel - Med lidt af hvert for friluftsmennesker!

  #6

  hunterSEG
  Bruger
  567 indlæg
  Offline

  Ville gerne hjælpe, men bor i Jylland.

  Hvis I ejer lejligheden, ser jeg ingen problemer i at bore et lille hul i væggen. Vi snakker max 15 mm i diameter.

  Vildt overkill at begynde med internet over el-nette, er min holdning, og risikoen for det er lige så dårligt som trådløst er til stede.

  #7

  pixel
  Bruger
  368 indlæg
  Offline

  Netværk via lysleder kan være vejen frem som #5 nævner, hastigheden afhænger dog af om det strømmen sidder på samme fase, hvor gammel din kobner er, og om guderne er sure den pågændene dag det bliver sat op.

  #8

  Cuco
  Bruger
  2.123 indlæg
  Offline

  #7 Håber du mener lysnettet og ikke en lysleder

  #9

  HQX
  Bruger
  1.181 indlæg
  Offline

  #0 har været igennem 100% det samme som dig

  Min løsning var lige præcis Power Line adapter som andre her også skriver, netop fordi jeg også skulle bore igennem en armeret beton væg.

  https://www.dailyrush.dk/debat/emne/problem-med-home-wifi/

  #10

  Fox
  Bruger
  3.752 indlæg
  Offline

  Jeg bor i det mørke Sdr. Jylland så kan desværre ikke hjælpe dig – havde dog gerne gjort det hvis jeg var tættere på. Har nemlig gjort nøjagtigt det samme herhjemme i mit hus. Go’ vind !

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #11

  Mr_Wizard
  Bruger
  1.150 indlæg
  Offline

  …samt boreløsningen, der ikke kræver du skal krimpe LAN stikket:

  1 stk bor = https://www.jemogfix.dk/irwin-installationsbor-14-x-160-mm/3110/9914219/

  1 stk boremaskine m. slagbor funktion(hvis du evt. ikke allerede har) = https://www.jemogfix.dk/slagboremaskine-500-w/3101/9048121/

  Totalpris = 211,-

  • Denne kommentar blev ændret for 9 måneder, 2 uger siden af  Mr_Wizard.
  #12

  Lusingando
  Bruger
  625 indlæg
  Offline

  Halløj alle sammen, og tusinde tak for jeres svar! Har lige malet stuen 2 gang. Jeg tror ikke der er gået en maler tabt i mig jævnfør fruen… Men lidt farve er der da kommet på vægene!

  #1 Det lyder ikke som en dum løsning, igen det er slet ikke noget jeg har erfaring med, så til det skal jeg nok også have hjælp fra en som har hænderne skruet ordentligt på.

  #2+3 Der findes helt sikkert tusindevis af guides på nettet. Geniet her skal også bare lige kunne følge dem, og med min tekniske snilde så har jeg ikke den store tiltro til et vellykket resultat. .. Det er også en rigtig fin tang, jeg er bare utroligt lidt gør det selv agtig. Lidt alá Mr. Bean med en stiksav.

  #4 Jeg beklager! Tilgengæld kan vi gå en tur hånd-i-hånd op i Frejserens kirke bagefter! .. Eller slå smut med el-løbehjul i kanalen. Væk med det skidt!

  #5 Jeg har godt læst om det. Det er bare lidt ligesom trådløst, en halvhjertet løsning. En god PING-tid har lidt at sige engang imellem. Desuden er den bygning jeg bor i fra starten af 1900-tallet, så ledningerne er sikkert også piv-ringe.

  #6 Det er en ejerlejlighed, så det er ikke fordi at jeg ikke må bore et kodylt hul i vægen. Er der strømførende ledninger i sådan en væg? Kunne levende forestille mig at jeg borede ind i en sådan…

  #7 Lige præcis gudernes vrede frygter jeg. Derudover er bygningen over 100 år gammel. Alt kan gå galt.

  #9 Jeg bor bare i noget gammelt lort af et byggeri i en gade som turister af uransagelige årsager altid skal tage billeder af. Det kan være en nødløsning!

  #10 Borede du et maxi-hul i vægen, eller skildte du netværkstikket fra hinanden?

  #11 Jeg har faktisk en gammel Bosch slagboremaskine “made in West Germany”. Måske skal jeg bare have et bor og gå amok….

  #13

  HQX
  Bruger
  1.181 indlæg
  Offline

  #12 Bor i en lejlighed fra 1967, absolut heller ikke verdens bedste ledninger som er brugt.

  Ligger på 5-6 ms latency til Google.com – meget stabilt (nogen gange spikes op til 15 ms, selvom opvaskemaskine/vaskemaskine køre)

  #14

  Spoock
  Bruger
  1.463 indlæg
  Offline

  Jeg ville altså også først prøve en løsning gennem lysnettet (hvis jeg ikke kunne få folk til at hjælpe med at bore). Jeg har også tidligere haft det, og for mig var det ligesom normalt netkabel.

  #15

  Emilsa
  Bruger
  11.155 indlæg
  Offline

  #12

  Der findes helt sikkert tusindevis af guides på nettet. Geniet her skal også bare lige kunne følge dem, og med min tekniske snilde så har jeg ikke den store tiltro til et vellykket resultat.

  Stikket koster jo ingenting, så det er vel bare at prøve til det lykkes. Det er også en god undslyldining for at opbygge lidt fingersnilde, de slags er en mangelvare hos de unge mennesker nu til dags.

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 21 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.