mandag, marts 30, 2020

Beskatning af bloggere og streamere der modtager donationer m.v.

Daily Rush Debat Off-topic Beskatning af bloggere og streamere der modtager donationer m.v.

 • Dette indlæg indeholder 18 kommentarer, har 13 deltagere og blev senest opdateret af  Mart33N for 1 år siden.
 • Forfatter
  Emne
 • #0

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.245 indlæg
  Offline

  Vi er begyndt at mærke en stigende interesse fra Skattestyrelsen når det kommer til folk der f.eks. erhverver sin indkomst via blogs og/eller streaming m.v.

  Opfordringen herfra er derfor: Brug nu lige et par timer med en fagperson for at få styr på din selvangivelse, evt. undersøg om du har behov for en selskabskonstruktion for at effektivisere beskatningen.
  Så mange dårlige oplevelser med skattevæsnet kunne meget let have været undgået.

  Advokat Torben Bagge rammer egentlig sømmet lige på hovedet efter min mening: https://www.dr.dk/nyheder/penge/skattejurist-bloggere-og-influencere-skal-betale-skat-af-alt

  Jeg forstår heller ikke snakken om en egentlig gråzone, samt at vores Skatteminister mener at disse mennesker skal have en decideret skatterabat, for at lokke dem til at betale skat. Nuvel der kan være enkelte problemstillinger, men de kan løses via praksis efter min mening. Generelt burde det ikke være svært, og det nuværende system burde være dækkende.

  Skattestyrelsen kan f.eks. lave en skønsmæssig ansættelse, bl.a. på baggrund af streaming materiale, manglende selvangivet indkomst i forhold til forventet forbrug m.v.
  Mange streamere har f.eks. donationspuljen afbilledet under streamingen, og derved flyttes bevisbyrden teoretisk set let over på dig som streamer. (Mig bekendt er der endnu ikke set afgørelser fra hverken administrativ eller retlige klageinstans, der ligger vægt på det, men det kunne meget nemt tænkes efter min vurdering)

  Bemærk Skattestyrelsen potentielt kan gå mange år tilbage, så det kan potentielt blive en særdeles dyr fornøjelse. Særligt hvis der er fastsat en skønsmæssig forhøjelse overfor dig, og du reelt ikke kan dokumentere eller sandsynliggøre at indtægten faktisk var lavere.

  Glæder mig til at se hvad Skattelovrådet fremlægger her i ugen: https://www.dr.dk/nyheder/penge/bloggere-og-youtubere-har-ikke-styr-paa-skatten-nu-skal-skatterabat-goere-det-nemt

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 18 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  StultusX2
  Bruger
  5.304 indlæg
  Offline

  Jamen er SÅ enig!
  Små fisk er SÅ meget nemmere, at fange…

  Igen: Selvfølgelig skal “danske fisk” have styr på deres indkomst: Om stor/lille.

  (sigh)
  Savner tiden præ-2007* Bevares! Dét har givet meget af det gode, men…

  ..FÅRK! Jeg er en gammel nar, med buskede øjenbryn, mavesyre og begyndende ‘måne’
  p.s. AMD Phenom X4 FTW (tee-hee)

  My TIE! My nimble coffin!
  En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

  #2

  Cancerman
  Bruger
  1.066 indlæg
  Offline

  De skal da bare betale ved kasse 1. Det er noget formørket sludder at de skulle have en skatterabat for, at få dem til at betale.
  Hvad så med os andre selvstændige? Skal vi så ikke også ha en skatterabat for at huske det?

  #3

  StultusX2
  Bruger
  5.304 indlæg
  Offline

  Der findes dog “artige” – blandt de brodne kar
  https://www.dr.dk/nyheder/indland/bloggeren-signe-viser-sine-gaver-frem-og-betaler-sin-skat

  My TIE! My nimble coffin!
  En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

  #4

  Fox
  Bruger
  3.713 indlæg
  Offline

  Jeg undrer mig gang på gang over hvor mange der lever af det gøgl. Utroligt hvor meget (og lad os nu være ærlige) ligegyldigt gøgl folk kan leve af ?? Små tøser og deres blogg’s og Pewdiepies der sikkert bare bruger platformen for at komme i trusserne på før nævnte. ….jeg er sgu ved at være gammel. Nu er det vist snart til tid til middagsluren…..

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #5

  MaD_MaX
  Bruger
  2.120 indlæg
  Offline

  … så jeg kan bare lade være med at betale skat af penge jeg tjener? Fedt

  don't much care what it is

  #6

  Emilsa
  Bruger
  11.001 indlæg
  Offline

  #4 – Bare for at hælde malurt koncentrat i din kaffe, så har han altså været i fast forhold med en anden youtube personlighed siden tidernes morgen.

  “The Scandinavian Eddas and Sagas thunder with cosmic horror, and shake with the stark fear of Ymir and his shapeless spawn; whilst our own Anglo-Saxon Beowulf and the later Continental Nibelung tales are full of eldritch weirdness.” — H.P. Lovecraft

  #7

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.245 indlæg
  Offline

  #4
  Jeg synes sq det er fedt at typer der nødvendigvis ikke passer ind i det normale arbejdsmarked kan forsørge sig selv trods alt.

  #5
  Nej du skal nok komme til det. Spørgsmålet er nok bare hvornår.

  #6
  Så megen spildt mulighed for bedækning. 😂

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #8

  snowball42
  Bruger
  1.217 indlæg
  Offline

  #7 Jeps, det er i hvert fald ikke noget der stod i “hvad kan du blive” da jeg gik i skole.

  Jeg forstår ikke altid vores offentlige system. Hvorfor skal denne gruppe have skatterabat? Var lige en artikel om Britta sagen, hvor svigersønnen tror jeg det var, havde modtaget tæt ved 500k der ikke kunne redegøres for, lukket sit firma.. og så dropper de at ville indkræve pengene fordi.. “Han ikke havde viljen til at ville betale” WTF..

  De færreste har vel viljen til at betale hvis de kunne slippe for at betale skat eller andet.

  #9

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.245 indlæg
  Offline

  #8
  Jeg forstår heller ikke skatterabatten, men nu vil jeg læse Skattelovrådets forslag når det kommer. Jeg er ret sikker på at det er embedsmændene der har givet Karsten den ide i hovedet og ikke ham selv.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #10

  Caulnian
  Bruger
  891 indlæg
  Offline

  #4 Mon ikke snæversynede mennesker igennem hele vores historie har sagt det om alle slags kunstnere, om det så var malere, billedhuggere, skuespillere eller noget helt andet. Hvis nogen vil købe det, kan det sælges. Og nogle vil meget gerne købe det produkt, som bloggere/vloggere er.

  Som en, der lever af YouTube og dermed også laver den slags arbejde for virksomheder, forstår jeg simpelthen ikke problematikken. Det er virkelig ikke svært at gennemskue, at hvis du modtager en ting til en værdi af 5000 kr., så skal du betale skat af den værdi. Og hvis der er en gråzone om, hvornår noget er en gave eller ej, så er det en meget, meget lille en. Som udgangspunkt skal der svares skat af alt, hvad man modtager, hvis man reklamerer for det.
  Det eneste, der måske kan være lidt svært, er at gennemskue værdien af det, man har modtaget. Er det nyprisen? Eller er det gensalgsværdien? Eller måske det, som genstanden har kostet virksomheden?

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år siden af  Caulnian.
  #11

  Ixnatifual
  Bruger
  2.222 indlæg
  Offline

  #4 Middagslure er bedst, når man er godt og grundigt vred!

  #12

  mediumaevum
  Bruger
  258 indlæg
  Offline

  Jeg forstår ikke artiklen på DR. Hvis man skal betale skat af alt hvad man får i gave, gælder det så ikke også jule- og fødselsdagsgaver, hvis man skal være meget firkantet?

  For hvornår er noget en gave-gave og en “lønnings-gave” (honorar i naturalier)? Hvordan defineres det, og hvordan dokumenterer SKAT i såfald, at det var et honorar for en tjeneste, og ikke en gave for at leve længe nok?

  Der må da være en grænse, men det fremgår af artiklen at det er der IKKE.

  Så inden vi hidser os op over at youtubere ikke svarer skat af deres gaver/honorar i naturalier, så bør resten af befolkningen vel også huske at opgive til skattevæsnet når de har fødselsdag eller fået julegaver. Princippet må da være det samme?

  Eller har jeg helt misforstået artiklen, så forklar mig det gerne.

  #13

  Timberjim
  Bruger
  3.783 indlæg
  Offline

  Hvordan vurderer man, hvilket land de skal betale skat til? Er der ikke noget med, at man skal betale skat i det land, hvor man opholdte sig, da pengene blev tjent, også selv om man har dansk adresse? Hvad nu hvis man også har en bopæl i udlandet? Tænker, at mange bloggere/streamere er i stand til at leve en nomadetilværelse, hvorfor det også må gøre skatteforholdene endnu mere komplekse.

  #14

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.245 indlæg
  Offline

  #12
  Gavebeskatningsreglerne står beskrevet meget overskueligt her: https://skat.dk/SKAT.aspx?oid=2234842

  Folk hidser sig vist ikke op over at youtubere generelt ikke svare skat, men derimod at de åbenbart belønnes med en rabat, fordi nogen af dem ikke gør.

  Lejlighedsgaver såsom fødselsdage m.v. som du selv er inde på skal der som udgangspunkt ikke betales skat af, medmindre vi er ude i noget der er uden for normalen, såsom en bil f.eks. (Her tænker jeg ikke på en gennemkneppet golf 2)

  Se mere her: https://skat.dk/skat.aspx?oID=1947452&chk=215961

  *Edit*
  Jeg tænker i øvrigt at en advokat eller jurist har forklaret det meget specifikt, men visse journalister står helt af når man begynder at snakke jura, og så bliver der generaliseret, eller undtagelserne bliver udelukket.
  Det har jeg selv oplevet når jeg er blevet interviewet til bl.a. lokalavis, Nordjyske osv.

  Det er pisse irriterende, fordi det kan forvirre, ligesom i dit tilfælde hvor du sidder og tænker lejlighedsgaver også, og ikke kun på gaver der er modtaget i sit virke som blogger/youtuber osv.

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år siden af  SturmW-Ghost.
  #15

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.245 indlæg
  Offline

  #13
  Danmark indgår dobbeltbeskatningsoverenskomster med andre lande for bl.a. at finde ud af sådan noget. Formålet er at ingen skatteyder skal dobbeltbeskattes (Medmindre vi snakker aktionærlån, der er det netop formålet hehe)

  Her er en oversigt over de lande vi på nuværende tidspunkt har indgået aftaler med: https://www.skm.dk/love/internationalt/dobbeltbeskatningsoverenskomster

  *Edit*
  Se i øvrigt: https://skat.dk/skat.aspx?oid=2237729

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år siden af  SturmW-Ghost.
Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 18 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.