lørdag, august 8, 2020

Belgien vil gøre Loot Boxes ulovlige

Daily Rush Debat Off-topic Belgien vil gøre Loot Boxes ulovlige

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 32 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  BruneBanan
  Bruger
  36.141 indlæg
  Offline

  Det er FAN-FREAKING-TASTIC!

  For selvfølgelig er det gambling. Du betaler penge for noget, som har et random udfald. Det er gode nyheder. Også selvom det er langsigtet. Signalværdien er klar.

  #2

  VampiricEye
  Bruger
  25.767 indlæg
  Offline

  Good Guy Belgium!

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #3

  kongkim
  Bruger
  16.162 indlæg
  Offline

  Ved nu ikke helt om jeg syntes det er godt eller skidt.
  Det kommer meget an på hvad div. firmaer gør. For vis de bare holder EU uden for så man ikke får adgang til de items mere vil jeg da føle mig snyt.

  Har generelt ikke det store problem med loot boxe. Flertallet kan jo bare lade være med at købe dem. Og vis det er fordi nogen ikke kan styre det. så tving dem til at sætte et max antal på per. måned ved overdrevet brug.

  Men self. vis alle items bliver lavet så de kan få uden at skulle købe loot boxe ville det være bedre. Men tvivler dog stærkt på de vil gøre det.

  Medlem af den religiøse Pc-Religion Konsol hader to the max. PC for ever. - Største ønske på DR: Alle fora på forsiden.

  #4

  VxChemical
  Bruger
  3.349 indlæg
  Offline

  Loot boxes skal bare kun indeholde cosmetics.

  And then he grinned like a fox eating shit from a barbed wire fence

  #5

  BruneBanan
  Bruger
  36.141 indlæg
  Offline

  #4 Helt enig. Og disse cosmetics skal ikke genereres af en RNG (random number generator).

  Jeg vil vide hvad jeg køber. Fx har Ubisoft nogle OK tilkøb i form af disse cosmetics. Man kan se costumet, og så kan du vælge at købe det. Det er en OK måde at gøre det på.

  #6

  MiNo
  Bruger
  2.567 indlæg
  Offline

  Alle samlekort (Magic, Foldboldkort m.m) er jo loot boxe. Skal de så også forbydes?

  Altså, det synes jeg faktisk som far til en søn der i perioder – ligesom alle andre drenge i klassen – rigtigt gerne ville samle alle kort. Men som i sikkert ved, de ‘gode’ kort med de gode spillere, ja de var naturligvis sjældne og drengene købte derfor masser af booster packs, bare for at smide det hele ud da alt var gengangere.

  Virkelig en klam måde at sælge ting på efter min mening.

  Hvis man ikke helt synes det lyder slemt, så forestil dig at det produkt DU ønsker at købe, kun kan anskaffes på den måde. Så når du vil købe en Cocio så skal du i stedet købe en ‘mælke loot crate’ som typsik har 4 minimælk og 1 kærnemælk og kun en ud af 18 gange byder på en Cocio!

  i7-6700K@4.5 Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|GTX1080ti|32GB DDR4|Pro 950 512GB NVMe|2x 850 Evo 1TB SSD|CORSAIR AX 850W|R5|Asus PG279Q

  #7

  Kwanza
  Bruger
  5.466 indlæg
  Offline

  #4 Det gavner dem der ikke køber dem, ja. Men det løser jo ikke gambling problemet, som er det man vil sætte en stopper for. Børn falder stadig i fælden med at gamble alle deres penge væk på kosmetiske items.

  #8

  BruneBanan
  Bruger
  36.141 indlæg
  Offline

  #6 Ja

  #9

  R3CoR
  Bruger
  2.582 indlæg
  Offline

  Vi har haft RNG P2W lootboxes siden 80’erne i form af kort, hvorfor er det et problem nu?

  #10

  Relief
  Bruger
  50 indlæg
  Offline

  Det gælder vel fx også kortpakker i Hearthstone så…

  #11

  Pro_Olaf
  Bruger
  524 indlæg
  Offline

  #10 – Ja, højest sandsynligt, selv om det intet har med gambling at gøre. Samme ting for Loot Boxes i Overwatch.

  #12

  Fisker
  Bruger
  12.239 indlæg
  Offline

  #4 Uenig, Lootboxes med cosmetics er efter min mening værre.

  Det er en slags fanservice som netop er god til at skjule gambling-aspektet for forbrugeren.

  Lootboxes for at “forbedre” gameplay, er langt mere åbenlyse, hvis du som spiller kommer ud i et spil hvor du bliver sablet ned af en som har brugt $1000 på lootboxes, så mister du altså også hurtigt interessen i spillet, og du har ikke samme incitament til at købe lootboxes selv.

  Det er sin helt egen afskrækkende effekt, givet der kan sagtens være ting som også indflyder det positivt (fx. brand loyalitet), men i den store helhed tror jeg at spil som bruger Lootboxes til at give gameplay fordele, også bliver dømt på det aspekt meget mere end Lootboxes som blot giver “cosmetics”.

  Folk opnår en langt mere positiv forbindelse til spillet ved at det er cosmetics, og det hjælper altså til at svække deres dømmekraft når det omhandler lootboxes, og det er netop det som er problemet med “gambling”/lootbox systemet.

  Kombineret med “reminders” om at købe lootboxes (fx. level-up packs fra Overwatch) og tidsbegrænset events (fx. holidays fra Overwatch), så er idéen nemmere at acceptere fra et gameplay-synspunkt, men ikke fra et gambling-synspunkt, der er de langt værre, efter min mening.

  #9 Forventningerne er meget anderledes, ikke at kortspil nødvendigvis er gode, men de er bedre på den facon at kortspil der ved man hvad man går ind til, samtidig kan du faktisk bytte og sælge din samling.

  Digitalt sker dette ikke rigtigt, måske lige på nær digital versionen af Magic og fx Valve’s spil, hvor du kan sælge tingene for penge (omend kun officielt til “Valve” penge, men det kan da bruges til spil produkter.)

  Måske kortspil også indeholder for mange gambling-koncepter, men det er spillene som Overwatch som ikke har ville nøjes med hånden men tog hele armen, så nu er hele industrien under lup. (Selvom det, ironisk nok, er EA’s fortjeneste at det nu bliver kigget på, pga. kosmetiske Lootboxes bliver set som “bedre”, når de efter min mening dækker over noget langt værre).

  #13

  -dut-
  Bruger
  2.772 indlæg
  Offline

  Jeg synes det er et godt tiltag. Man kan sige at hvis det blot er kosmetiske ting i dem kan man bare lade være med at købe dem.

  Men som #12 nævner så er konstant bombardement med “reklame” for at skulle købe dem noget der i sig selv ødelægger spilleglæden (i hvert fald for mig), og er en af grundende til at jeg aldrig købte overwatch efter betaen sluttede. Jeg hader trenden med at “rigtige” spil skal til at ligne det lort der kommer ud på mobile platforme og kalder sig for spil.

  #14

  ice_boy
  Moderator
  13.698 indlæg
  Offline

  Ja det er vel en form for gambling, men det er der jo rigtig mange ting der er.

  Alle CCG spil er gambling i og med at man ikke aner hvad man får i pakkerne.
  Rigtig meget af ungerne legetøj er gambling, da meget er ‘saml dem alle’, men du aner ikke hvad det er for en figur der er i pakken.

  Jeg ser det ikke som et problem, det må sgu være op til folk selv hvad de bruger deres penge på.

  #15

  Lightgard
  Bruger
  722 indlæg
  Offline

  Lige med kortspil som magic og pokemon, der har du dog muligheden for at kunne gå ind på en hjemmeside eller en fysisk butik og købe bestemte kort. Selvfølig afhænger pris så af sjældenhed og hvem man køber af. Eller som andre nævner, at sælge og bytte dem hvis man vil det. Så det er meget mere fair.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 32 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.