lørdag, september 23, 2017

bedre til at køre bil

Daily Rush Debat Off-topic bedre til at køre bil

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  buzz1
  Bruger
  442 indlæg
  Offline

  Mig og en af mine venner er ved at lave et projekt, hvor vi skal bruge noget dokumentation, som viser at man bliver bedre til at køre bil, hvis man spiller bilspil på computeren/PS3 etc. Jeg har googlet lidt, men langt de fleste posts er anmelderlser om bilspil, og ikke noget med at man bliver en bedre køre af at spille dem.

  på forhånd tak

  Special Edd, my very best friend :=)

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 33 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Basil
  Bruger
  277 indlæg
  Offline

  hehehe..

  Hvem siger lige sådan noget dokumentation eksisterer?

  Et bud kunne være universiteternes artikeldatabaser?

  #2

  Bams
  Bruger
  1.973 indlæg
  Offline

  Hvis du ikke har nogen dokumentation, hvordan kan du så være sikker på, at man bliver bedre til at køre bil?

  Jeg hoster når jeg kysser

  #3

  Montezuma
  Bruger
  2.656 indlæg
  Offline

  Tror at det projekt er dødsfødt…

  #4

  theblaznee
  Bruger
  115 indlæg
  Offline

  Kig lidt på magasinet Autosimsport på http://www.autosimsport.net/.. Det er helt gratis, bare rolig.. Der er mange interviews med professionelle kørere der benytter diverse computerspil til at træne på.. Det kan godt være de ikke bliver bedre til at køre bilen, men de bliver hurtigere på den bane de øver sig på.
  Som modbevis burde du kunne finde et klip somewhere fra Top Gear hvor Jeremy Clarkson først sætter en tid i en Honda NSX på Laguna Seca på sin PS2 i Gran Turismo, og så prøver han derefter at matche tiden i samme bil irl på banen.. Så vidt jeg husker er han 10-15 sekunder langsommere irl pr. omgang..

  Fight hard, die well!

  #5

  eXeel
  Bruger
  4.028 indlæg
  Offline

  Nu ved jeg ikke om det er folkeskole eller Universitetet, din ven og dig skal lave et projekt i…
  Men tror endnu ikke der er nogle undersøgelser, der beviser det. Ved godt hvor I vil hen af, der er bestemt en del færdigheder man kan træne, ved nogle bilspil. Fx:

  – Forståelsen for hvordan styringen er anderledes når man bakker.
  – Kontrastyring når man får et dæk ud i rabatten, ud over asfalten fx.
  – Vigtigheden af at køre efter forholdene, fx grusvej, mudder, regn, is osv.

  Det er naturligvis ikke alle spil, man kan lære noget af (Mario Kart og de mere simple), men jeg er af den overbevisning, at mange af de mere realistiske simulatorspil er nyttige (Colin McRae Dirt, GRID og andre spil).

  I kan nok ikke finde nogle beviser, men I kan lave jeres egen undersøgelse (hvis Universitet og I har god tid) eller I kan baserer projektet på folks meninger og erfaringer, altså ikke på dokumentation.
  Via interviews og sådan kunne I fornemme hvad folk selv følte, de lærte.

  Den er tricky, men alt efter målet med projektet, så kan I godt få noget ud af det

  #6

  Evrae
  Bruger
  736 indlæg
  Offline

  50% af DK’s unge folk, bliver lige pludselig bedre til at køre bil, efter GTA4 er udkommet ..

  Det skal være vildere :D!

  #7

  sYnCHAoZ
  Bruger
  11.861 indlæg
  Offline

  Altså, der er noget om snakken. Man får en ret god føling med kørelinjer og timing rundt i sving, den slags.

  Der er slet ingen tvivl, overhovedet, at hvis man stiller to personer op – som aldrig har sat i en bil før – men den ene har spillet bilspil i årevis, og den anden ikke har, så vil ham, der har spillet, med det samme udvise betydeligt mere kompetence i den rigtig bil.

  #8

  Unkie
  Bruger
  1.135 indlæg
  Offline

  heh, gl med det… tror det bliver svært at finde noget på – i hvert fald må det siges at være et noget niche-præget forskningsfelt.

  I forhold til, hvad #1 siger, så er jeg ikke umiddelbart sikker på, at i vil have adgang til databaserne uden at være tilknyttet universitetet – måske kan i oprette jer som brugere på statsbiblioteket (http://www.statsbiblioteket.dk) og få adgang den vej, men jeg er langt fra sikker. Dernæst findes der en million databaser, men i kan evt. starte med JSTOR, da den er ret bred og vist også er ret stor. Hvis i forsøger dette, skal i nok også være forberedte på, at det kan være pisse svært at finde noget godt.

  #9

  Knuspar
  Bruger
  6.425 indlæg
  Offline

  #6 lol ..

  så skal jeg satme have købt skudsikker vest også da !

  Knuspar.dk - Steam Profil

  #10

  Evrae
  Bruger
  736 indlæg
  Offline

  #9: haha ja Chancen for at blive stukket ned, dødskørsel i byerne,bande opgør, samt alarm opklad til 112 / 911 stiger kraftigt

  Det skal være vildere :D!

  #11

  Radiohead
  Bruger
  2.920 indlæg
  Offline

  Kom ikke og sig, at man bliver bedre til at køre bil irl fordi man spiller NFS, GTA, Grand Turismo eller noget i den stil.

  Hvis man sidder med rat og pedaler og spiller en race-simulation/bil-simulation, så ja måske… Men dem findes der ufattelig få af, fordi markedet for den slags spil ikke er stor. Det er simpelthen for svært.

  Vil man dø af kedsomhed eller af at spise sorte pølser?

  #12

  navnetrold
  Bruger
  2.366 indlæg
  Offline

  Der et afsnit af top-gear hvor de øver sig på Laguna Seca banen i GT4 for så bagefter at køre den IRL i samme bil som i spillet. Det er nu meget sjovt, men dokumentation er det jo nok ikke ligefrem.

  Bacon er den nye salat

  #13

  NoFaith
  Bruger
  3.734 indlæg
  Offline

  INGEN køre bedre end mig! så det er et pedistal i aldrig kommer op på…. og for lige og vende tilbage til emnet, så køre jeg væsenlig ringere i spil end i virkeligheden pga. i spil der bliver jeg ALT for tit overtalt af min hjerne til og bruge mine konkurenter som støtte bande rundt i sving, og jeg tager chancer som jeg normalt aldrig ville tage i min egen bil, og tit går det galt

  Det kan lyde nok så godt, og se nok så flot ud, men der er INTET som slår the real thing… Dødkørsel FTW!

  Its Funny Because Its True...

  #14

  TormDK
  Bruger
  13.697 indlæg
  Offline

  #7

  Jeg tror ikke helt på at man kan sætte det sådan op. Der findes ikke sådan nogle rigtige bil simulatorer som på ordentlig vis kan undervise unge bilister i at køre ordentligt. Et rally spil er jo ikke helt hvad de unge har brug for nu til dags

  Ideen er dog ok, men jeg tror personligt ikke man bliver en bedre bilist af at spille bilspil inden man skal til køre prøve, ihvertfalg ikke uden speciel designet udstyr som kan simulere på fornuftig vis motoren i bilen og alle de andre ting vi bliver udsat for i trafikken.

  #15

  eXeel
  Bruger
  4.028 indlæg
  Offline

  #11 og #14 Der er bestemt mange spil, som er “tilpas realistiske” til at give en fornemmelse af bilens vægt, fart, underlaget og lignende.
  Sammen kan det lære en en hel del!

  At påstå man intet kan lære uden et rat i hænderne, vil være ligesom at påstå man intet om håndbold kan lære uden en bold i hænderne. Det er jo så forkert, som det kan siges.

  Nej, man kan ikke lære alt gennem teori eller simulation og nej, man kan ikke fuldende et billede af, hvordan man kører bil på den måde. Men man kan bestemt bidrage med en del!

  Som nævnt længere oppe kan forståelsen for kørelinier erfares, for hvilke forholdsregler man bl.a. skal tage når man kører på glat underlag fremfor tørt, grus fremfor asfalt osv.

  Der er MANGE ting du kan få en bedre forståelse for og få sat lidt på ryggraden, så man husker at tænke over det når man står i situationen.

  Jeg vil godt vædde med, at en person der er trænet i at køre gennem et bilspil som simulerede en glatbane (selv ved brug af tastatur bare) ville klare sig klart bedre under sit obligatoriske glatbane besøg under kørekortstagningen, end dem der intet har af forhåndserfaringer.

  Kan jeg bevise det? Nej, der er vist ingen tests lavet. Men jeg vil æde min gamle hat på det der. Påstår I andet, så er I bare blanke og stædige.

  Jeg har kørt mange bilspil, deriblandt også rally, diverse NFS kør-vildt-i-byen og Carmageddon slagt-flest-mulige-fodgængere osv spil. Alligevel har jeg ikke begået disse forseelser! Jeg kører ansvarligt og har primært sjov ud af at spille disse spil, og ved siden af den underholdning får jeg en fornemmelse og en bevidsthed omkring nogle aspekter af bilkørsel, som jeg ikke ville kunne tilegne mig uden selv at opleve det.
  Hvilket kan være fatalt, hvis du ikke har forståelse for fx bremselinien inden du står i situationen og resultatet er mellem liv og død.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 33 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.