onsdag, januar 27, 2021

BASIC

Daily Rush Debat Programmering BASIC

 • Dette indlæg indeholder 11 kommentarer, har 8 deltagere og blev senest opdateret af  hausner for 2 måneder siden.
Viser 11 kommentarer - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  archfrog
  Bruger
  54 indlæg
  Offline

  Samme her, var dog nødt til at lære Z80 assembler for at kunne udholde skidtet

  Husker at den sværeste kommando at forstå, i ZX Spectrum BASIC, var “POKE” kommandoen. Hvad hulen betød det, at man kunne skrive en værdi til en hukommelsescelle? Som 11-årig var den slags store spørgsmål lidt svære, men en dag gik det op for mig og siden da har jeg ikke kigget tilbage

  I was born a small white mouse in a faraway galaxy but was abducted by aliens who made me into what I am now. I miss my tail.

  #2

  Ixnatifual
  Bruger
  2.696 indlæg
  Offline

  Jeg lånte en bog på skolebiblioteket om BASIC. Bogen indeholdt koden til diverse spil, som man så kunne tampe ind. Derefter kunne man spille spillene.

  Det vildeste af dem hed Super Star Trek, men jeg blev aldrig færdig med at indtaste det.

  Til gengæld lærte jeg lidt af al indtastningen og lavede selv nogle meget simple spil.

  #3

  PBT
  Admin
  3.900 indlæg
  Offline

  #1 Hehe jeg fattede ikke maskinkode dengang – og PEEK og POKE var ren mystik.

  Startede Daily Rush og Quake3.dk sammen med Webster i et andet årtusind

  #4

  Fafner
  Bruger
  1.566 indlæg
  Offline

  Lærte Comal 80 på nogle gamle Piccolo-maskiner. Senere hen Basic på en C16. Det stank dog for hårdt. Senere på min Amiga 500 (vidunderlig maskine) fik jeg endelig lært lidt Motorola 68000 maskinkode.

  Fafner SoISuckAtStarcraft

  #5

  archfrog
  Bruger
  54 indlæg
  Offline

  #4, som jeg altid siger: hvis IBM nogensinde havde villet verden noget godt, så havde de valgt Motorola 68000 til PC’en. Så havde vi alle fået en 32-bit klar CPU fra begyndelsen af og var sluppet for DOS, Windows 3.1, Windows 95, Windows 98 og Windows ME. Men, IBM kiggede KUN på bundlinjen og var fløjtende ligeglade med deres kunder, hvilket sikkert har kostet verden en ubegribelig formue i tabte arbejdstimer m.m. Vi lavede en multitasking kerne i 68000 assembler på DIKU, da jeg gik derinde, og jeg husker 68K som det smukkeste maskinkodesprog nogensinde. Til sammenligning er x86+ blot en stor rodebutik af ulogiske ting der er føjet sammen med tape og klister.

  P.S. Fafner, hvis du får lidt Amiga-nostalgi på, så kan jeg varmt anbefale Amiga Forever. Jeg har selv købt den, men mest for at støtte projeket. Jeg købte desværre en ZX Spectrum og gik derfor den “forkerte” vej.

  Nå, det var lidt off-topic, men jeg skulle lige have den klemt ud

  I was born a small white mouse in a faraway galaxy but was abducted by aliens who made me into what I am now. I miss my tail.

  • Denne kommentar blev ændret for 2 måneder siden af  archfrog. Årsag: Rettede quotet fed tekst
  #6

  Jacques
  Bruger
  10.479 indlæg
  Offline

  Shit, jeg er sat til vægs, når I computerkodegutter snakker tryllesprog. Jeg kan kun finde ud af at spille computerspil.

  Bye with a warmly hugs

  #7

  archfrog
  Bruger
  54 indlæg
  Offline

  #6 Det skal du helt seriøst ikke være ked af. En karriere indenfor IT, er ofte et meget ensomt og hårdt job.

  Moralen er, at du slapper af og nyder livet, når du spiller, hvor mange udviklere går ned med stress eller bliver ret underlige på øverste. Den der hårde maskinlogik har det med at sætte sig på rygradden, tror jeg. Jeg har i hvert tilfælde mødt min portion yderst besynderlige størrelser (inkl. mig selv) indenfor IT.

  Kunne jeg gøre mit liv om, så havde jeg aldrig lært at kode, men havde valgt noget humanistisk i stedet. Faktisk ville jeg være arkæolog da jeg var barn, men så købte jeg en ZX Spectrum og blev derefter drevet som vanvittig af nysgerrighed efter at forstå/vide hvordan hulen udviklerne havde lavet The Hobbit. Det var et meget simpelt text adventure spil, hvor man indtastede kommandoer som “look” og “go north”, men jeg ville bare vide hvordan hulen man lavede sådan et spil. I dag kan jeg godt se, at det nærmest er banalt og trivielt at lave lige netop det spil, men dengang var det mig et enormt mysterie.

  I was born a small white mouse in a faraway galaxy but was abducted by aliens who made me into what I am now. I miss my tail.

  • Denne kommentar blev ændret for 2 måneder siden af  archfrog. Årsag: Fjernede et overflødigt "ville" (det var skrevet to gange)
  #8

  Uranos
  Bruger
  2.241 indlæg
  Offline

  Vil give #7 ret langt hen af vejen.

  Alle har deres særheder,,

  #9

  Fafner
  Bruger
  1.566 indlæg
  Offline

  #7 det er godt skrevet. Der er absolut no-way jeg arbejde med IT hvis jeg skulle starte forfra.

  Havde en kollega der fortalte at hans søn havde givet udtryk for at han ville være softwareudvikler som sin far. Men sønnen blev fortalt at han havde at lære at binde et slips for han skulle på CBS og at lade nogle andre om at løse problemerne. Indrømmet at jeg hørte historien i en fredagsbar-brandert af de større, men stadig ret sjovt.

  Fafner SoISuckAtStarcraft

  #10

  SirYggdrasil
  Bruger
  272 indlæg
  Offline

  Jeg har også lært Comal 80 på piccoline i skolen. Og derefter fik jeg en C64, hvor jeg især husker at have god hjælp af en bog af den danske forfatter/filosof Erwin Neutzsky-Wulff som hed “BASIC med Commodore 64”.

  Jeg havde egentlig tænkt mig at studere noget med programmering på universitetet, men livet ville det anderledes. Siden er det kun blevet til at lave et par småspil som hobby. Efter hvad #7 fortæller, er jeg lidt glad for at jeg ikke blev fuldtidsprogrammør.

  #11

  hausner
  Moderator
  17.189 indlæg
  Offline

  Comal80!! OMG, trip down memory lane fra folkeren.
  Jeg sad som bette knægt og forsøgte at bygge min egen football manager på C64. Det endte dog med at være en lige stor nok mundfuld for en knægt i starten af sine teenageår. Men det var der min interesse for udvikling startede som senere blev til min karriere

  Planter er fascinerende

Viser 11 kommentarer - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.