torsdag, december 3, 2020

Bananrepublikken Danmark

Daily Rush Debat Politik Bananrepublikken Danmark

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  mediumaevum
  Bruger
  510 indlæg
  Offline

  Redigeret: Jeg lagde i denne tråd ud med ord som “bananrepublik”, hvilket jo også et titlen på tråden. Det beklager jeg. Det jeg mener er, at disse nedenstående politiske skandaler ikke er en retsstat værdig. Hvad man kalder sådan et land, må være op til debat.

  Ulovlige aflivninger af mink, ulovlige arrestationer af tibet-demonstranter og nu denne sag med en dansk agent dømt for “terror” i Spanien, selvom der er dokumentation for at han var en agent for FET.

  https://www.berlingske.dk/samfund/terrordomt-dansk-agent-er-i-danmark-inden-jul

  Han er nu idømt 6 års fængsel i Danmark efter overførsel fra de spanske myndigheder (han har afsonet 8 år i Spanien) – fordi FET ikke vil vedkende sig den dokumentation der forligger.

  Yderligere dokumentation kan nok findes ved at se TV2-dokumentaren Agent for Danmark (har ikke selv set den i skrivende stund).

  https://play.tv2.dk/programmer/dokumentar/serier/station-2/agent-for-danmark-229176/

  Hvad mener I om, at Danmark begynder at minde mere og mere om Hviderusland og diverse bananrepublikker i sydamerika og asien?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 60 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  -dut-
  Bruger
  2.940 indlæg
  Offline

  Jeg synes især at det er trist, når regering og embedsfolk ikke har styr på sagerne (eller bevidst ignorerer vigtige detaljer).

  Jeg synes dog ikke ligefrem DK er en bananrepublik

  #2

  Jacques
  Bruger
  10.376 indlæg
  Offline

  Aaaarh, sku’ vi nu ik’ liiige…..prøv at lave den sammenligning overfor en, der har boet hele sit liv i en ægte bananrepublik 😂

  Bye with a warmly hugs

  #3

  Kimozabi
  Bruger
  24.680 indlæg
  Offline

  Nej, vi er jo ikke engang tæt på.

  Tror du, lovbrydende ministre ville gå af i en bananrepublik?

  Jeg er bestemt ikke fornøjet med, hvor ligeglade regeringen har været med loven i mink-sagen, men derfra og så til bananrepublik?
  Arrrrh.

  "You don't want to see me when I'm angry - because I back up my rage with facts and documented sources." - The Credible Hulk.

  #4

  kongkim
  Bruger
  16.304 indlæg
  Offline

  Jeg mener du blæser ting ud af proportioner som altid.

  Im nobody, and as we all know.. nobody is perfect.

  #5

  kenkari
  Bruger
  5.330 indlæg
  Offline

  Man behøver ikke engang klikke på titlen, for at vide du er på spil igen…

  Stay Loyal - Forget Royal

  #6

  Rykno
  Bruger
  295 indlæg
  Offline

  #0 Kan du ikke lige forklare hvad en bananrepublik er? Mistænker at du misforstået det på baggrund af din korrelationer.

  En hurtig gennemlæsning af din kilde så har han ikke afsonet 8 år. Han blev dømt tilbage 2017, meget imponerende at have afsonet 8 år på kun 3 år. Han er heller ikke idømt 6 år i Danmark. Aftalen med Spanien er at han skal afsone resten af hans dom i Danmark. Han er dømt af den spanske domstol og den danske domstol kan derfor ikke frifinde ham. Hvis han bliver frikendt i Danmark er der noget som tyder på det vil have alvorlige konsekvenser for relationen mellem Danmark og Spanien.
  Mon ikke FE vurdere at de negative konsekvenser ved at offenligt erkende man har haft en agent i Syrien er alt for høj og vigtigere end én mand. Eller bare der er meget mere som vi eller medierne ikke lige ved? Men her gætter jeg bare. Nej, du har nok ret, vi er ved at få en bananrepublik i Danmark…

  Yderligere dokumentation kan nok findes…? Var det ikke en idé lige at gennemgå dine beviser inden du kommer med sådan en påstand.

  Ser ikke ud til at du selv lever op til dit indlæg omkring videnskabsformidling.

  #7

  Uranos
  Bruger
  2.193 indlæg
  Offline

  Aflivning af mink, syns jeg er ok.. der burde have været meldt ud fra start at der ikke var lovmæssigt beslag for ordren. Men ellers er der fint, man kan ikke forudsige alt, og nogle love virker kun fornuftige inden for de normer de er lavet under.

  De 2 andre sager har jeg ikke sat mig det mindste ind i..

  Alle har deres særheder,,

  #8

  Nass
  Bruger
  2.174 indlæg
  Offline

  Altså nu har jeg været på flere rejser med min familie til Libanon og besøgt flygtningelejre. Jeg har taget elevatorer med skudhuller i, og pillet projektiler ud af ydervæggen af en bygning fra min fasters altan. (Jeg har en liggende som minde, jeg kan finde den frem hvis der er interesse for det).

  #3 rammer hovedet på sømmet. Deres korrupte politkere behøver jo ikke gå af. Man kan læse dybdegående analyser (også på Berlingske) om, hvad der er gået galt i Libanon. Der var behov for en international skandale i form af havneeksplosionen før det kunne rykke en millimeter på korruptionen.

  Vær du bare glad for, at du bor i Danmark. Det er jeg i hvert fald.

  Hell, it's about time

  #9

  mediumaevum
  Bruger
  510 indlæg
  Offline

  Ok, indrømmet, jeg har en tendens til at overdrive – med henblik på at fremme forståelsen.

  Men det sagt, så findes der i min verden ingen ord for, at man kan dømme en uskyldig for terrorisme. Det er fuldstændigt utilstedeligt. Det burde Danmark holde sig for god til!

  I hæfter jer alle ved ét ord (mink), selvom mit indlæg retteligt handler om mange forskellige ting – heriblandt er minksagen blot én lille del af dem. Jeg skrev tilgengæld mange ord om den uskyldigt terrordømte. Men det hæfter næsten ingen her i tråden sig synderligt ved…

  #10

  mediumaevum
  Bruger
  510 indlæg
  Offline

  Denne tråds kommentarer er et alt for godt eksempel på cherry picking…
  https://en.wikipedia.org/wiki/Cherry_picking

  I hæfter jer (næsten) alle ved ét ord, og får drejet al diskussion over på det. Selvom trådens emne handler om det grundlæggende alvorlige ved at regeringerne på skift bryder grundloven og grundlæggende retssikkerhed.

  Om det så er at arrestere tibet-demonstranter eller beordre lovbrud i en minksag, eller dømme en uskyldig for terrorisme.

  • Denne kommentar blev ændret for 1 uge, 5 dage siden af  mediumaevum.
  #11

  Sven_Bent
  Bruger
  25.945 indlæg
  Offline

  #0 jeg hadve egenligt lovet mig sevl at holde mig vaek fra dine debatte efter sidste omgang. men jeg havde nu haaber at du havde laert lidt af de ting jeg var kommet ind paa ( selv om maaden det var bragt paa bane maaske var uoptimalt)

  der er en god lille mundheld
  Kloge folker taler fordi de har noget at sige
  Dumme folk taler fordi de skal sige noget.

  Hvis vi kigge paa dine indlaeg igen og dette indlaeg. hvilkne dle tror du det ser ud som om du ligger I?

  – Du har end ikke gennemlaest dine egne kilder ordenligt
  – du bruger ord i forhold det slet ikker er ment til
  – overdrivelse mh paa at fremme forstaalse daekker ikke over manupulation med defination.
  – manipulation at data og termer virker igen for mig (og mange andre) soom desperate tiltag nar man reelt ikke har rigtige argumenter
  – du fremforer staerke konlkussioner paa meget lidt data dvs igen det virker som om du vil have ret i noget fremfor at finde ud af hvad det rigite
  er

  du spurgte mig i en PM om jeg kaldte dig dum.
  jeg vil gern erklaere at den maade du fremfore dine debatte paa saa virker saaedes, da intet ser ud som om du har brugt bare 5 minutter paa at gennemtaenke og ud loeber med den foerste tanke der falder dig i hovedet.

  I Det hele tager virker disse indlaeg ikke saa meget som et oplaeg til debat men mere som et forseog pa at virker smart paa et forum. isaer ikke nar du ikke stiller et spoegsmaal uden at lade det med at du har ret ti lat begynde med
  Det er ikke “syndes du denmar ker blevet mere en banan republik: dit spoergsmaal er ” hvad syndes du om at danmark er blevet en banbarepuplik” fordi du mener allerede du har ret i at kalde danmark en bananrepulik.

  saa der er intet formaal at deltage i en debat med dig dadu allerede har lukket dig af for ny information og erklaeret en konlussions.

  Sven Bent - Dr. Diagnostic
  www.TechCenter.DK

  #12

  mediumaevum
  Bruger
  510 indlæg
  Offline

  #11 – Jeg har en erfaring på diverse internetfora at komme med forskellige kilder. Seriøse kilder. Kilder til videnskab, kilder til politik og meget andet.

  Men folk ignorerer dem, og begår – som denne tråd også viser – cherry picking i hvad de synes er relevant at tale om. Og somregel finder folk bare én fejl i mine indlæg, og blæser det op til nogle proportioner så hele pointen og det jeg egentlig ville sige – bliver forvansket og drukner i mængden.

  Derfor er jeg konsekvent stoppet med at bruge oceaner af timer på at lede efter kilder. For folk gider jo alligevel ikke læse dem. Derfor finder jeg de lettest tilgængelige, der kan skrives i Twitter-format på ca. 150-200 tegn. For det er hvad folk generelt “formår” (læs: gider) læse.

  Folk er kun ude på cherry picking. Jeg skrev ét ord om mink. Og straks kaster folk sig over mig og siger at jeg kalder Danmark en bananrepublik pga. minksagen alene. Det er bare ikke det jeg gjorde.

  Jeg gider sq’ ikke den debatform, og jeg ville ønske moderationen her på stedet var tydeligere!

  #13

  kenkari
  Bruger
  5.330 indlæg
  Offline

  #12: Svinede du lige DR’s brugere til?

  Du kan jo bare smutte hvis du ikke kan lide debatformen.

  Eller.. som jeg har nævnt før. Du kan jo prøve at deltage i andre tråde end bare lige Politik. Så kunne det være der kom et mere nuanceret billede af hvem og hvad du er. Lige nu er du bare en eller anden politisk tosse der ikke hvem eller hvad du vil med dine tanker. Så er det nemmere at gå efter manden end bolden

  Stay Loyal - Forget Royal

  • Denne kommentar blev ændret for 1 uge, 5 dage siden af  kenkari.
  #14

  kongkim
  Bruger
  16.304 indlæg
  Offline

  #11 #13 +1

  #12 Måke du skulle kikke lidt ind af.
  Folk svare dig jo often som de gør af en grund.

  Im nobody, and as we all know.. nobody is perfect.

  • Denne kommentar blev ændret for 1 uge, 5 dage siden af  kongkim.
  #15

  mediumaevum
  Bruger
  510 indlæg
  Offline

  #13 – Jeg svinede ikke specifikt Dailyrush-brugere til. Jeg sender en sviner til samtlige debatbrugere på samtlige platforme. Ikke Daily Rush specifikt.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 60 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.