lørdag, november 28, 2020

Arvet Iphone – aktiveringslås

Daily Rush Debat Off-topic Arvet Iphone – aktiveringslås

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Spoock
  Bruger
  1.538 indlæg
  Offline

  Hej alle

  Min søster og jeg har et problem. Vores far døde desværre for 1½ måneds tid siden. Min søster vil gerne arve hans iPhone og jeg har netop fået den udlevet fra sygehuset og har nulstillet den gennem iTunes, så alt data er slettet.

  Nu kræver den så icloud login – og det har jeg ikke. Jeg har mange af mine fars kodeord, men ligepræcis dette har jeg ikke.

  For at gøre situationen værre, har vi heller ingen kvittering på telefonen, men håber at få den ved min fars arbejde, da telefonen var købt gennem en medarbejderordning.

  Hvordan griber vi dette an? Nogen der har erfaringer med at kontakte Apple og i så fald, hvilken dokumentation skal vi finde frem?

  Og nej – jeg har ikke stjålet en iphone og kan sende dødsattest m.v. til Apple – vil bare høre om folks erfaringer.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 23 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Evv
  Bruger
  803 indlæg
  Offline

  #0: Du skal tage kontakt til din fars gamle arbejdsplads og bede IT afdelingen om at hjælpe. De kan 110% hjælpe, da de har ALLE de relevante oplysninger så som købs dato, faktura osv osv.

  Jeg kondolere

  #2

  Grumsen
  Bruger
  156 indlæg
  Offline

  Hvis han har låst den med find my iphone så kan det godt se sort ud uden Apple ID.

  #3

  goffer
  Bruger
  458 indlæg
  Offline

  Medmindre du kan få adgang til den mail som der er knyttet to iCloud så tror jeg ikke det er muligt.

  Jeg tror egentlig det er ligemeget hvad du har af dokumentation, har ihvertfald ikke hørt om at det skulle have lykkedes for andre.

  Men håber da i finder ud af det.

  PSN: Goffer-DK

  #4

  Fendoer
  Bruger
  319 indlæg
  Offline

  Har i prøvet igennem en DFU reset og IPSW-fil til rollback af iOS?

  #5

  Spammer
  Bruger
  104 indlæg
  Offline

  http://dk.wondershare.com/iphone/reset-iphone-without-apple-id.html
  Kan det hjælpe?

  Vi mistede vores MT tilbage i Vanilla fordi han blev forelsket i vores priest og flyttede til italien for at gifte sig med hende. Sikke en douche. Og hun var ikke engang ret god - mutley

  #6

  Sven_Bent
  Bruger
  25.929 indlæg
  Offline

  Omvendt ville jwg sige at hvis jeg doede og hade laast min telefon ville jeg da heller ikke syndes om at den bare bliver laast op fordi jeg er doed.

  altsaa nu havde jeg nok ikke saa mget at skulle sige paa davrende tidspunkt men alligevel finder jeg det vigtiger at beskytte original brugerens data og interesse end at en material ting kan gaa i arv.

  men nu er jeg saa ogsaa lidt paranoia anlagt

  Sven Bent - Dr. Diagnostic
  www.TechCenter.DK

  #7

  Tequilashot
  Bruger
  4.821 indlæg
  Offline

  SB du er stadig i live så lad nu de stakkels mennesker være i fred og gå tilbage til dit arbejde ikke.

  Den første pc jeg havde var en 386sx med 8 mb ram som jeg gamede warcraft 1 på i dos 5.

  #8

  VampiricEye
  Bruger
  26.393 indlæg
  Offline

  #6 Læs nu lige #0. Alt data er slettet.

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #9

  Fisker
  Bruger
  12.517 indlæg
  Offline

  #6 De skal jo ikke have fat i data, telefonen har bare en indbygget anti-tyveri beskyttelse som kræver det er ejeren som har haft fat i den (i form af dit Apple login) før den kan fabriksnulstilles.

  #10

  Spoock
  Bruger
  1.538 indlæg
  Offline

  Har præciseret i indlægget at alt data er slettet. Det tragikomiske er dog, at min havde givet mig alle hans koder, men blot glemt denne – netop fordi vi vidste han var syg (omend hans død stadig kom pludseligt).

  Jeg er helt enig i det principielle omkring databeskyttelse, men situationen er her en anden. Jeg mener det er grotesk, hvis ikke Apple vil hjælpe, da jeg sådan set er telefonens retmæssige ejer nu jf. skifteretten og den danske arvelov (min søster var ikke biologisk og ikke adopteret, men stadig min fars datter fra spæd så at sige).

  Jeg har på min fars mail, som jeg også havde adgang til, fundet noget ordrebekræftelse på telefonen fra Telenor, så håber de måske kan hjælpe mandag med noget dokumentation.

  #11

  anden145
  Bruger
  741 indlæg
  Offline

  Som privat person er der ikke nogen mulighed for at låse en iPhone op, som er aktiveringslåst med iCloud. Det kræver at du får fat i adgangen til den iCloud konto som den er låst med! No exceptions. Apple vil IKKE hjælpe dig.

  Er telefonen købt gennem en virksomhed (og det er virksomheden som har købt den og faktura er registreret i virksomhedens navn) er du en smule bedre stillet.
  Det kræver dog, at virksomheden ringer til Apple og får dem til at sende et dokument, hvor Apple skal have alt muligt af vide omkring personen, ansættelse, virksomheds-detaljer og oplysninger på selve telefonen. Derudover kræver de en kopi af fakturaen medsendt.
  Herefter vil det tage et par dage for dem at låse den op – eller fjerne registreringen på deres server.

  Jeg har gjort det en del gange da jeg sad i support for medarbejdere som stoppede og som bare indleverede telefonen uden at låse den op. Så det kan lade sig gøre – såfremt at det er en virksomhed der har købt telefonen og IKKE en privat person.

  #12

  Fisker
  Bruger
  12.517 indlæg
  Offline

  Som #11 skriver så har Apple det ret svært ved normal anstændighed, der var en anden sag for nogle år siden, som jeg vist mener de prøvede at få for retten, ved dog ikke hvordan det endte.

  #13

  Spoock
  Bruger
  1.538 indlæg
  Offline

  Kan sgu godt være det bliver svært så, da den er købt som privatperson gennem en medarbejderordning. Jeg må dog prøve… hvis ikke jeg med en kvittering og skifteretsdokumenter, må man overveje retshjælp eller medierne – i så fald fortjener Apple en shitstorm.

  #14

  anden145
  Bruger
  741 indlæg
  Offline

  I feel for ya! Du kan prøve at ringe til Apple og forklare situationen. Men de vil (som udgangspunkt) ikke hjælpe privat-personer…
  Der er ikke nogen mulighed for omgåelse. Når du sletter og resetter den (og det er ligemeget om det er gennem iTunes, DFU mode eller noget tredje), så kræver den WiFi adgang under opsætning i begyndelsen og ved dette, kalder den op til Apple.

  Det er en smart tyveri sikring – men en bitch hvis man “låser sig ude”…

  #15

  Spoock
  Bruger
  1.538 indlæg
  Offline

  Nogen der forresten ved om stjernerne og de viste bogstaver ved aktiveringslåsen peger på de rigtige antal tegn? den skriver (l*****@l*****.dk) og i så fald, hvad kan domænet dække over? Hvilke gratis mulige .dk domæner er der med seks tegn, der starter med l? Jeg ved egentlig godt at han oprettede et nyt appleid på et tidspunkt, men fik som skrevet, aldrig bidt mærke i dette. Han har helt sikkert bare benyttet en gratis mailtjeneste til det.

  Hvis jeg for pokker bare kunne komme i tanke om mailadressen – jeg kan alle hans sædvanlige sikkerhedsspørgsmål med mere.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 23 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.