torsdag, juli 16, 2020

Arveafgift

Daily Rush Debat Politik Arveafgift

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  MiNo
  Bruger
  2.560 indlæg
  Offline

  Jeg synes at der burde være almindelig indkomstskat på arv på beløb over 60.000

  Undtagelser skulle være på arv af virksomheder hvor afgiften skulle være 0kr for ikke at ødelægge virksomheden. Men så indkomstskat på hvad det end trækkes ud efterfølgende.

  Den merindtægt dette giver, skal bruges 100% på at nedsætte skatten på alm. lønindkomst.

  Jeg er så lidt i tvivl om arv af en bolig – omend jeg nok mest hælder til fuld beskatning (igen, som nedsætter skat på arbejde). Det vil betyder man stort set altid må sælge, men det vil nok tage toppen af boligpriserne når alle selv skal betale og skattemæssigt er det jo enorme beløb vi taler om.

  Alt dette vil i øvrigt også modvirke den sociale arv – altså på formuessiden

  Og selv med fuld skat, så ville man stadig få pænt meget hvis der landede et hus til 2 mill. 800-900.000 lige i lommen.

  Jeg kan slet ikke følge argumentationen om at det er en dødsskat eller dobbelt beskattet penge. Det som er vigtigt er da om JEG som arving har betalt skat af dem eller ej. Og penge man “får” bør ikke være beskattet mindre end penge man har arbejdet for. Synes jeg.

  Tror jeg står ret alene her … eller hvad?

  i7-6700K@4.5 Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|GTX1080ti|32GB DDR4|Pro 950 512GB NVMe|2x 850 Evo 1TB SSD|CORSAIR AX 850W|R5|Asus PG279Q

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 81 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  TormDK
  Bruger
  14.637 indlæg
  Offline

  Efter jeg har læst og forstået “Capital in the 21st Century” af Thomas Piketty, så har jeg haft den mening at arve afgiften skal OP, ikke ned.

  Det er ikke i den almindelige borgers interesse at afgiften fjernes.

  #2

  -dut-
  Bruger
  2.750 indlæg
  Offline

  #0 jeg synes der er en vis uretfærdighed over at penge bliver dobbeltbeskattiget. Når en person allerede har betalt skat, så bør det være op til dem hvad der sker med pengene. Hvis de ønsker at disse penge skal komme deres efterkommere til gode, hvorfor skal staten gøre krav på dette?

  Tænk at arve forældres hus, muligvis det hjem man er vokset op i, men er tvunget til at videresælge det fordi man ikke har råd til det efter en eller anden arbitrær skat. Ja, det lyder virkelig retfærdigt.

  #3

  snotskovlen
  Bruger
  99 indlæg
  Offline

  Jeg kan slet ikke følge jeres tankegang her – for at bruge mig selv som eksempel. Jeg er erhvervsuddannet, fruen arbejder på kommunen – vi har en gennemsnitlig indkomst og kommer aldrig til at tjene fyrsteligt.

  Min far er 70+, har arbejdet fuldtid siden han var 13 og lagt 70+ timer om ugen hele livet (landmand). Når han engang går på pension ender han med at have 7 cifre på kontoen når banken har fået hvad de skal og alt er afregnet. I og med han er godt slidt op og for at være realistisk er det aldrig til at vide hvornår hans krop giver op. Hvorhenne synes I at det bliver rimeligt staten skal have fingrene i den arv som er tilbage til mig og mine søskende? – Hvorfor skal det liv og de timer min far har arbejdet komme hele befolkningen til gode, når de undervejs har fået alle de penge som de så rigeligt havde krav på? (Det danske landbrug er et vanvid af regulativer og beskatninger)

  … jeg i er øvrigt ikke fan af nogen folk fra den politiske højrefløj og kan kun finde logik på yderste venstrefløj ift. menneske- og miljøsyn, så mine politiske holdninger har ikke påvirket den tankegang.

  Ift. virksomheder har jeg ikke sat mig ind i det, så det vil jeg ikke forholde mig til, men jeg er stik imod din tankegang #0 – jeg forstår den simpelthen ikke. Især fordi de familier som vitterligt kunne spytte gevaldigt i statskassen har gemt formuen godt og grundig væk i alverdens skattely og andre lyssky steder hvor de kan hæves kvit og frit.

  #4

  hardcore_gamer
  Bruger
  5.276 indlæg
  Offline

  #3
  Jeg sidder med samme tanke som dig, min far er selv landmand, og har gennem de sidste 35 år bidraget med mange millioner i statskassen, men har bestemt ikke levet fyrsteligt, tvært imod. Sælger han gården i dag (han skylder omkring 24 millioner i skrivende stund mener jeg ) står han med under en million i formue, dvs kradser han af, skal den arv som er beskattet en gang, beskattes igen, det er egentligt noget pjat.

  Men de tusindvis af timer han har lagt i det hvert år, og mange af dem uden løn, det betyder absolut ingenting for venstrefløjen, de går mere op i, hvad de har mulighed for at få fingre i.

  Jeg er ikke god til banko

  #5

  Kasper Kål
  Bruger
  3.213 indlæg
  Offline

  #3: Jeg kan sagtens forstå dine tanker, men det handler om, at arv er den måske allerstørste motor til at ophobe mere og mere kapital på færre og færre hænder, og derved er en væsentlig faktor til at øge uligheden i samfundet.

  The Profile Formerly Known As kring17a

  #6

  traCe
  Bruger
  2.483 indlæg
  Offline

  #3 jeg er venstrefløj, og jeg “går ikke mere op i, hvad jeg har mulighed for at få fingre i”.

  Hvis du vil have en saglig debat, så drop ideen om at DU ved hvad JEG tænker, og hvorfor. tak.

  CAPS LOCK IS LIKE CRUISE CONTROL FOR AWESOME

  #7

  Tjaldfeen
  Bruger
  1.105 indlæg
  Offline

  #3

  Hvorhenne synes I at det bliver rimeligt staten skal have fingrene i den arv som er tilbage til mig og mine søskende?

  For mig at se, så er der tale om en transaktion. Det er jo ikke jeres penge, det er jeres fars penge. Han må bruge dem på det han vil, og (næsten) uanset hvilken form for transaktion han vil bruge dem på, så kommer der til at være skat/moms involveret. Selv hvis han vil give dem i gave til jer nu, imens han er i live, så vil der blive betalt afgift.
  Jeg er med på at der er lidt flere følelser med i regnestykket, når der er tale om arv efter en afdød forælder, men jeg mener ikke at vi bør have skatte-undragelse baseret så meget på følelser.
  Hvis jeres far vitterlig mener at de penge skal ende i jeres hænder, så må han jo gerne give hver af jer unger en skattefri pengegave på omkring 65k årligt – også eventuelle børnebørn. Så tænker jeg da at der ikke skal mange år til, før de 7 cifre har fået ben at gå på?

  Og ja, jeg er også med på at jeg nok aldrig når til komplet enighed med en person som er imod arveafgiften, men jeg håber da at mit bidrag gav lidt mere indsigt i et synspunkt der er for arveafgiften

  – God søndag!

  "Coffee and bras are basically the same.. 3 cups is 1 too many!" -Demetri Martin

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 1 måned siden af  Tjaldfeen. Årsag: Typo
  #8

  snotskovlen
  Bruger
  99 indlæg
  Offline

  #6 – Ro på, jeg kan godt se min formulering ikke er helt on point. Jeg mente at jeg ikke er fan af nogen politikere på højrefløjen – men er selv venstre-orienteret pga. deres mennesky- og miljøsyn. Det skulle gerne rette op på hvorfor du tydeligvis følte dig angrebet – og når det er sagt, så kan jeg helt regne ud hvad du vil sige, men jeg formoder det bunder i mindre heldig formulering fra min side.

  #9

  snotskovlen
  Bruger
  99 indlæg
  Offline

  #7 Enighed opnår man nok aldrig nej, men så længe man har have en dialog på saglige grundlag og fornuftig argumentation, så kan man vel i det mindste prikke til nogen så de ser det fra andre sider.

  Mit problem bunder i at jeg ikke forstår hvorfor man kan være for arveafgifter – for især at nævne klassikeren, pengene har været igennem møllen, jeg ser ikke logikken i at det skal trækkes den vej en gang mere. Nuvel, jeg har heller ikke set noget regnestykke for hvor meget staten tjener på afgiften, så jeg ved ikke hvor meget staten reelt set tjener på det.

  Personligt ser jeg langt større problemer ved fortjeneste på bolighandel, forældrekøb og andet der skævvrider boligmarkedet og tvinger de mindre heldigt stillede, i situationer hvor de ikke kan bosætte sig bare i nærheden af deres job.

  #10

  Kasper Kål
  Bruger
  3.213 indlæg
  Offline

  #9: Som allerede nævnt i tråden, kan det anbefales at læse denne her, hvis man vil forstå hvorfor arv er et problem:

  The Profile Formerly Known As kring17a

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 1 måned siden af  Kasper Kål.
  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 1 måned siden af  Kasper Kål.
  #11

  MiNo
  Bruger
  2.560 indlæg
  Offline

  Flere nævner dobbeltbeskatningen som et problem, men du som modtager vil ikke blive dobbelt beskattet. Blot almindeligt beskattet og så måske få en lidt mindre skat af din løn. Alle andre penge beskattes når de skifter ejer og det bør også ske her.

  Det er måske også nemmere at være for en meget høj skat på arv, når man ikke selv har udsigt til (næste skattefri) millioner….

  Dog, Jeg er boligejer men også modstander af at gevinst her er “skattefri”. Dvs jeg så langt hellere at man betalte skat af reel gevinst frem for det bizarre system vi har nu hvor man betaler skat af en forventet gevinst selv hvis man faktisk ender med et tab. Rendyrket galskab – både for dem som taber men sguda også for dem der ender med millioner i hånden som der kun er betalt småpenge af i skat.

  Alle steder hvor man slipper for skat bør afskaffes – og pengene skal gå til mindre skat på arbejde.

  i7-6700K@4.5 Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|GTX1080ti|32GB DDR4|Pro 950 512GB NVMe|2x 850 Evo 1TB SSD|CORSAIR AX 850W|R5|Asus PG279Q

  #12

  Tjaldfeen
  Bruger
  1.105 indlæg
  Offline

  #9
  Nu kommer jeg med en grov overdrivelse – det ved jeg godt – men mit problem med “pengene har allerede været igennem møllen” er at alle penge har jo allerede været igennem møllen. Næsten alle, i hvert fald. De penge jeg tjente i løn på mit arbejde, dem har jeg jo allerede betalt skat af, ikke? Så når jeg bruger de penge på at hyre en håndværker til at lave noget på huset, hvorfor skal håndværkeren så betale skat af pengene når vedkommende skal have sin løn? De penge har jo allerede været igennem møllen, ikke?
  – Bevares, så har vi håndværkerfradraget, men så lad os sige en psykolog? Pizzeriaet?

  Som sagt er det en grov overdrivelse

  Mit argument for hvorfor håndværkeren (eller en af de andre) her skal betale skat er at pengene går fra mine hænder og til håndværkeren (en transaktion). På samme måde som at de penge man vil skulle arve fra ikke er ens egne penge. Det er afdødes penge, og nu skal de skifte hænder, aka en transaktion (som endda er meget “billigere” end hvis det blev udbetalt som løn et eller andet sted).

  Håber det giver mening

  "Coffee and bras are basically the same.. 3 cups is 1 too many!" -Demetri Martin

  #13

  costanza
  Bruger
  1.659 indlæg
  Offline

  Det er helt fair, at man skal beskattes massivt af arv. Det er jo ikke arvingen som har tjent pengene. Du har ikke gjort noget andet end at være barn af folk med noget på kistebunden. Hvis ikke vi havde beskatning af arv, ville formuerne blive ved med at være på de samme hænder, uanset hvor meget du dummer dig i dit eget liv. Det er da en fin måde at sprede værdierne ud i resten af samfundet til glæde for os alle. Og ja, sådan ville jeg nok også have det, hvis jeg havde 50 mio. stående på kontoen og skulle dø om en uge. Mine børn skulle jo nok få, så de havde rigeligt til en god begyndelse i livet, men samtidig skulle de også ud og skabe deres egne liv alligevel.

  Så brandbeskat bare arv, kære politikere.

  En af de bedste brugere af Daily Rush nogensinde. Oprettet som profil nummer 16 den 25. april 2000. Lowly dog! Bow your head! Kneel and worship at the feet of costanza!

  #14

  Yonasder
  Bruger
  44 indlæg
  Offline

  DK. har et af verdens højeste skattetryk. Vi ligger i aboslut top og betaler rigeligt med skat i det her land allerede.

  Ulighed er ikke et kæmpe problem herhjemme heller.

  Jeg hører, at “rønnebærrene er sure”, lidt som om, man ikke kan unde andre at være lidt heldigere stillet pga. deres forældre. Så er du måske højere, stærkere, sundere, hvad fanden ved jeg. Lad være med at være misundelig.

  Til jeres information: Jeg har frasagt mig en arv fra den ene side og intet arvet fra den anden, så jeg har arvet præcis nul kroner. Jeg ser ingen grund til at blive bitter over det, det var ikke mine penge til at begynde med, det forhindrer mig ikke i at unde andre at arve mere. Jeg ser det bare som motivation for selv at skaffe mig det, jeg har brug for i livet. Staten kan ikke være barnepige på alt. Kom videre af egen kraft.

  Nei, jeg har ikke været til numerolog!

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 1 måned siden af  Yonasder.
  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 1 måned siden af  Yonasder.
  #15

  Ghidora
  Bruger
  8.448 indlæg
  Offline

  #12 Men håndværkeren tager højde for skatter, moms mm. når han giver dig en pris… Det kan ikke sammenlignes med at arve!

  Jeg kan på ingen måde se retfærdighed i at opkræve skat på arv.

  Når arven bruges skal staten nok få del i pengene!

  Ghidora84

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 81 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.