fredag, februar 22, 2019

Ansøgning til stilling, men stiling slået op igen.

Daily Rush Debat Off-topic Ansøgning til stilling, men stiling slået op igen.

 • Dette indlæg indeholder 35 kommentarer, har 18 deltagere og blev senest opdateret af  CDM for 1 år siden.
 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Guru35
  Bruger
  60 indlæg
  Offline

  Jeg sendte for et par uger siden en ansøgning til et job, som jeg mente måtte være helt perfekt til mig. Jeg synes selv det var en ret god ansøgning og fik god feedback på den fra familie og venner som mente, at jeg burde blive ansat på stedet. Men det hjælper jo ikke meget når man end ikke får svar fra virksomheden, selvom man er blevet lovet, at de ville vende tilbage efter, at den er blevet vurderet. Nu har de så genopslået stillingen, hvilket jeg umiddelbart tolker som, at min ansøgning ikke er blevet læst. I værste tilfælde så er den blevet kasseret, men det ville være virkelig dårlig stil af dem ikke at svare inden et genopslag, så det vælger jeg ikke at tro på.

  Hvad tror i? Er jeg blevet kasseret og udelukket, eller skal jeg sende en ny ansøgning? Eller måske ringe ind og høre hvorfor jeg ikke er kommet i betragtning i første omgang?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 35 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Evv
  Bruger
  809 indlæg
  Offline

  Tag kontakt til firmaet og bed om en status på din ansøgning?

  #2

  StultusX2
  Bruger
  4.606 indlæg
  Offline

  1: Prøv igen med samme ansøgning? Hmmm
  ..eftersom de slår stillingen op igen, går jeg ud fra, de har været hele bunken igennem.

  2: Få input, vedrørende din tidligere ansøgning, fra ANDRE end venner og familie? Måske endda fra en med en vis viden/ekspertise inden for det felt, du søger?
  Prøv derpå igen.
  HVIS du stadig er sikker på, at det bare LIGE er dig.

  Nu skal jeg passe lidt på, men du lyder lidt “grøn”?
  Det bliver nok hverken første eller sidste gang, at du vil opleve dette.
  Ja selv for StultusX2 er den slags “misforståelser” sket!??

  Op på krikken. Og velkommen til den virkelige verden

  ( Håber SÅ meget, det ikke var en ansøgning som frivillig i en kirkens korshærs butik ;-D )

  My TIE! My nimble coffin!
  En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

  #3

  Fisker
  Bruger
  11.658 indlæg
  Offline

  Så ring til dem og spørg.

  At der er et genopslag betyder ikke at du er vraget, det kan også betyde at de måske kun fandt et par enkelte personer at have til samtale og de måske vil have et andet tal, fx. 5, før de tager stilling.

  #4

  Guru35
  Bruger
  60 indlæg
  Offline

  #2 Ja, du har ret i jeg er “grøn”. jeg er relativ nyuddannet og har kun haft mit nuværende job i lidt over et år og syv måneder. Jeg søger videre fordi jeg gerne vil have et mere spændende job i et større firma. Jeg arbejder i en mindre rådgivende ingeniør virksomhed.

  Det var egentlig min far som syntes min ansøgning var rigtig god, og han arbejder selv inden for sammen branche. Han er dog uddannet arkitekt, og jeg er ingeniør, men han ved da lidt om hvilket kvalitets niveau der skal til, når man søger en stilling inden for den branche, skulle jeg mene.

  Det var en ansøgning som civilingeniør i et rådgivende ingeniør firma.

  #5

  StultusX2
  Bruger
  4.606 indlæg
  Offline

  MEN, han er jo stadig din far! Går ud fra din familiære forhold er i +

  Et andet MEN. 1 år og 7 måneder på første job(?) og du vil nu have mere..?
  Vudden’ går det, der hvor du er? Har du præsteret noget, noget du kan “sælge” dig selv med eller på grund af. Er du en af mange?(nu ved jeg så ikke hvad “mindre” rådgivningsvirksomheder er i antal: 1,2,mange?)

  Igen, er nok lidt gammeldags. 2 år er såmænd ok i min bog – 1½+ år er iik’ helt… Virker flyvsk på mig. In for the ‘Long Haul’ og lign. retorik er stadig populært!

  My TIE! My nimble coffin!
  En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

  #6

  Guru35
  Bruger
  60 indlæg
  Offline

  #5 Jo Jo, han er stadig min far, men han holder sig heller ikke tilbage for at kritisere, hvis han synes jeg skal gøre det bedre. Forældre kan også være ens værste kritikere.

  Det går sådan, at jeg er træt af at arbejde alene med alting. Opgaverne er til tider udfordrende, men andre gange keder jeg mig en hel del, men der er altid et enormt stort pres på, og det kan virke stressende og deprimerende, især når man samtidig synes det er lidt kedeligt, og aldrig rigtig synes det er sjovt at tage på arbejde. Jeg bruger desuden ca. 1 time hver vej, for at komme frem og tilbage til arbejde. Stillingen jeg søger, vil kunne nedbringe tiden jeg bruger på transport rigtig meget. Jeg savner flere folk man kan sparre med, og rent socialt kunne det også blive bedre. Vi er 5 medarbejdere. Jeg har i langt tid følt at jeg ikke var det rette sted.

  #7

  ice_boy
  Moderator
  13.527 indlæg
  Offline

  Det er desværre ikke unormalt at virksomheder ikke altid vender tilbage nu til dags.
  Dårlig stil?, ja det kan vi sagtens blive enige om.

  Ofte skyldes den manglende tilbagemelding at de simpelthen får sindssygt mange ansøgninger og derfor kun koncentrerer sig om dem de reelt vil have til samtale.

  I forhold til at venner og familie synes din ansøgning er god osv., så ville disse personer nok sjældent sige hvis den var dårlig.
  Hvis du er i en fagforening, så få dem til at kigge på din ansøgning, de skal i hvert nok komme med input i forhold til hvad du evt. kan gøre bedre.

  #8

  anders-cold
  Bruger
  4.460 indlæg
  Offline

  #7: Den der med sindssygt mange ansøgninger er en dårlig undskyldning. Det kræver utroligt lidt manpower at sende et standardsvar ud til de afviste inklusive en henvisning til, at man kan få sin afvisning uddybet personligt, hvis man ønsker det. Og så er man ude over problemet, at man efterlader folk hængende uden svar. Jeg sidder et sted, hvor de faste stillinger, vi slår op typisk får ~400 ansøgninger, og hende, der typisk har taget sig af det HR-mæssige har endda taget sig tid til at svare hver enkelt afvist kort, men personligt.

  Kill the headlights and put it in neutral!

  #9

  Steadi
  Bruger
  5.027 indlæg
  Offline

  #8 – enig. Hvis søgningen endda er foregået gennem et it-system andet end Outlook, så kan der sandsynligvis også sendes en standard-afvisning ud til de personer, der ikke klarede cuttet.

  #0 – et par profesionelle øjne på ansøgningen er et godt forslag. Din a-kasse kan muligvis hjælpe dig med det.

  Hvis der er tale om et større firma med egen HR-afdeling, så skal ansøgningen måske ikke være helt så “nørdet”, som hvis det var en ingeniør der stod for første gennemlæsning.

  My fellow Americans, I am pleased to tell you I just signed legislation which outlaws Russia forever. The bombing begins in five minutes.

  #10

  BraXiz
  Bruger
  4.183 indlæg
  Offline

  Et godt råd til ansøgninger vil være, at få din a-kasse til at læse den igennem. Hvis du da er medlem af en. Det er typisk HR-folk der har siddet på den anden side og modtaget ansøgninger.

  At få familie og lign. til at læse den igennem kan være fint, hvis det er til korrekturlæsning, men de har meget naturligt ikke samme viden på området, som HR-medarbejdere.

  Du kan altid prøve at sende en ny ansøgning, og se om den fanger deres interesse denne gang.

  #11

  Stormtrooper
  Bruger
  764 indlæg
  Offline

  Det mest sandsynlige svar er, at du er blevet vraget ligesom alle andre, der har sendt en ansøgning på den første annonce og at virksomheden nu genopslår for at finde mere egnede kandidater. Det kan dog være, at du er så heldig at du ligger i ‘Måske’-bunken og bliver taget op til genovervejelse når de heller ikke rigtigt finder dem de gerne vil have i næste omgang.

  Dårlig stil eller ej, så er det sådan det foregår i 80% af tilfældene. Jeg har selv siddet med ansættelser i en ekstremt travl stilling og det var absolut ikke afslag der blev prioriteret højst. Sorry to say.

  The floor's made for dancin' - you can tell by the lights

  #12

  martin_shadow
  Bruger
  920 indlæg
  Offline

  Jeg ville sige at du skulle give dem et ring og høre dem ad. Det tager 3 min. og så har du vished.

  Det er ærgerligt at bruge en masse tid på at gå og spekulere over noget, som du så let kan få svar på.

  Og så er der en lille sandsynlighed for at din ansøgning bliver læst igen, fordi du rækker ud og følger op. Der er meget få der gør det, i betragtning af hvor let det er.

  Held og lykke med jobsøgningen.

  DR's (hidtil) uskrevne regler

  #13

  ice_boy
  Moderator
  13.527 indlæg
  Offline

  #8 Ja det er en dårlig undskyldning, det kan vi sagtens blive enige om.

  Nu skrev jeg det heller ikke i #7 fordi det er en metode jeg synes om, jeg skrev det for at fortælle #0 at det desværre ofte er sådan det forgår.

  #14

  Guru35
  Bruger
  60 indlæg
  Offline

  Ahh okay… Jeg havde glemt at jeg også skal igennem HR muren før min ansøgning bliver læst af dem der ved noget. Men jeg ringer ind til dem, og hører hvorfor jeg ikke har fået svar.

  #15

  Bullit
  Bruger
  889 indlæg
  Offline

  Opfylder du de krav som der opsat? På mit nye arbejde skal vi stoppe med at læse en ansøgning og kassere den, når vi når til det første krav som ikke er opfyldt. En simpel stilling med simple krav, skal alle kriterierne være i orden og vi læser derfor ikke flere tusinde ansøgninger igennem, kun dem som opfylder det hele, får lov til at gå videre.

  Don't say motherfucker, motherfucker.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 35 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.