onsdag, oktober 28, 2020

Annullering af bilkøb

Daily Rush Debat Off-topic Annullering af bilkøb

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Omnifilm
  Bruger
  5.477 indlæg
  Offline

  Ja, FDM og andre er helt klart mere oplagte at søge på og har også søgt der. Men jeg kan ikke finde svar på præcis min situation:

  Jeg har været ude og se på bil, blev glad for en bestemt kampagne model, og forhørte om muligheden for levering.
  På stedet går forhandleren i systemet og finder ud af at den model jeg er lun på også er i den farve, og allerede på skibet på vej til tyskland, dog ikke afsat endnu.

  Der bliver ikke udfærdiget slutseddel før dagen efter, hvor den sendes ufærdig på mail, men jeg bliver ikke bedt om at underskrive den og jeg har heller ikke underskrevet nogen lånepapirer eller noget, kun fået fremvist opstillingen.
  Forhandler siger at dem skriver vi under den dag jeg skal afhente bilen.

  Imellemtiden har jeg ligget i forhandling med min egen bank om min samlede økonomi og de var ikke specielt imponeret af min interesse i at få bil.
  Desuden må jeg nok også være ærlig og indrømme overfor mig selv at jeg da heller ikke helt kan retfærdiggøre at have min egen bil med så kort til arbejde.

  Så spørgsmålet er: når nu jeg hverken har underskrevet det ene eller det andet, kan jeg så reelt ikke afbestille min reservation på en bil, som allerede var på vej til DK før jeg udtrykte interesse for den og som der ikke er bestilt noget ekstra til overhovedet?

  • Dette indlæg blev ændret for 11 måneder siden af  Omnifilm.
  • Dette indlæg blev ændret for 11 måneder siden af  Omnifilm.
Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 24 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Deadmeat
  Bruger
  7.426 indlæg
  Offline

  #0: Ikke ekspert her, men med de ting du nævner og ingen underskrevet slutseddel, så må der allerhøjest være risiko for en småtvær sælger?

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #2

  Nass
  Bruger
  2.132 indlæg
  Offline

  Har du på mail aftalt, at du vil købe bilen? Dvs. har du sagt ja til et tilbud? Har du givet udtryk for, at du accepterer slutsedlen?

  Og ren interesse, hvad koster den?

  Hell, it's about time

  #3

  ngin
  Bruger
  2.779 indlæg
  Offline

  Hvis der ikke er underskrevet noget burde der ikke være nogen problemer, andet en surmuleri. Du kan selvfølgelig finde på en god undskyldning, så det ikke bare lyder som om du ikke har styr på din økonomi

  #4

  TormDK
  Bruger
  14.703 indlæg
  Offline

  Selvom du har fået slut seddlen i hånden på dagen, har du stadig 14 dages fortrydelsesret.

  Så no worries, ring til forhandleren, fortæl situationen og skriv derefter på skrift med henvisning til samtalen.

  #5

  StultusX2
  Bruger
  5.752 indlæg
  Offline

  OP! Du er gammel nok til at kende DR!
  Hvad er de fulde specs?
  Det værende Bank såvel som Bil.

  Almenvellet. En god ting

  My TIE! My nimble coffin!
  En snarligt uddøende Single-Player, der "skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen"..

  • Denne kommentar blev ændret for 11 måneder siden af  StultusX2.
  #6

  Spoock
  Bruger
  1.533 indlæg
  Offline

  https://fdm.dk/alt-om-biler/koeb-leasing-salg/find-din-bil/kan-jeg-fortryde-et-bilkoeb

  Man har iflg. Fdm ikke 14 dage returret. Det der dog kan redde det her, er at du ikke har skrevet under, og det virker ikke som om der er lavet en bindende aftale endnu. Forhandler havde nok bedt om en underskrift, hvis bilen skulle laves fra bunden på fabrikken.

  #7

  TheAviator
  Bruger
  799 indlæg
  Offline

  Du har vel ikke købt bilen, hvis du ikke har skrevet under på en købsaftale. Tror, det nok skal gå (men jeg er ikke jurist).

  “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
  ― David Lynch

  #8

  hausner
  Moderator
  17.160 indlæg
  Offline

  #0
  Har du konstateret at sælger har et problem med at du har fortrudt?
  Den var jo på vej allerede inden han fandt den frem. Så de har jo ikke lidt det store tab.

  Planter er fascinerende

  #9

  SturmW-Ghost
  Bruger
  12.351 indlæg
  Offline

  Regel nr. 1.
  Bestil aldrig en bil uden bankforbehold.

  Det er et “get out of jail” kort, hvorved du meget hurtigt kan komme ud af en kattepine, fordi du måske har ladet dig rive med i øjeblikket.
  Sælgeren vil nok kigge lidt, men insister altid på at få tilføjet et bankforbehold på slutsedlen. Hvis han nægter det, så bare løb ud af butikken, for så er der noget galt.

  Når det så er sagt, i forhold til din konkrete situation, så føler jeg enten, at der mangler noget af historien, eller også har vi at gøre med en meget naiv sælger – Sidstnævnte har jeg aldrig hørt om i bilbranchen, for så får de sq ikke pladsen.

  Så med forbehold for, at vi hverken har set indhold i mails, slutseddel m.v., så lyder det som om, at du kan sparke bolden over på deres banehalvdel, fordi de så skal bevise, at I har indgået en mundtlig aftale om køb af bilen, idet at slutsedlen ikke er underskrevet.

  Hvad står der omkring binding på slutsedlen (aftalegrundlaget)? Der burde stå, at den først er bindende, når den er underskrevet.

  At de har sendt en ikke underskrevet slutseddel til dig, lyder mere som at de fisker efter en bekræftelse på bestilling af bilen, og altså dermed accept af tilbuddet, hvilket du så ikke vil/kan give.

  Forsøgte sælgeren evt. at hive dig et særligt sted hen i butikken, og “give hånd på bestillingen”? Her tænker jeg i forhold til kameraovervågning med lyd.

  Hvis du er medlem af FDM, så forelæg sagen for dem, ellers så kontakt en lokal retshjælp/advokat evt.

  #6
  Jeg kan egentlig godt forstå, at #4 nævner fortrydelsesretten, fordi ud fra det som #0 umiddelbart beskriver, så foregår forløbet primært via mail.

  Men da der umiddelbart ikke er indgået en aftale om køb endnu, så er det ikke relevant at tale fortrydelse, for der er ikke noget at fortryde. (Igen sagt med forbehold, jf. ovenstående)

  "In Hoc Signo Vinces" - "What was, What is, Will be once again" - Praise be to your glory, and from your decline a lesson should be learned. ZeroCool: "Jeg skal ikke gøre mig til dommer på andres færden".

  #10

  Omnifilm
  Bruger
  5.477 indlæg
  Offline

  #9 Umiddelbart har jeg ikke udeladt noget. Den slutseddels ting de sendte mig havde deres stempel på, men jeg forhørte mig helt konkret om det var meningen de skulle have den tilbage med det samme, hvortil de svarede at underskrifter var ved afhentning af bilen.

  Det syrede er at da jeg så skrev her i går og fik svar her til morgen skrev han blot:

  “Det er da en mærkelig bank du har.
  Vi har jo taget bilen uden udbetaling og med din nye løn, er det små penge.
  Bilen er kommet og er klar til Dig.”

  Med andre ord, bilen er nået frem og klargjort 5 dage før aftalt tid… så den må i hvert fald have været godt undervejs da jeg snakkede med dem i første omgang.

  #11

  Ghidora
  Bruger
  8.572 indlæg
  Offline

  Hvis det er en “lager” bil, altså en bil der alligevel var på vej til en forhandler som udstillings model eller lign. så burde der intet problem være i at de blot beholder bilen… de har formentlig ikke engang betalt for bilen til deres importør endnu!

  Derved er det kun tiden de har brugt på “salget” de har mistet!

  Du skriver de syntes det er en mærkelig bank du har…. har de ellers ytret sig om at du ikke bare sådan lige kan komme ud af aftalen?

  Ghidora84

  • Denne kommentar blev ændret for 11 måneder siden af  Ghidora.
  #12

  Fox
  Bruger
  3.847 indlæg
  Offline

  #0 – banklån er da for dyre ?! Godt nok er man mere “fanget” hos en forhandler, men renten er jo tit meget lavere end hvad banken kan komme med…

  Sometimes you gotta rise above your morales

  #13

  Omnifilm
  Bruger
  5.477 indlæg
  Offline

  #11 Ikke endnu…

  #12 Ja både og… man som er sådan en som mig som ikke har til udbetaling, så bliver man nødt til at æde en høj rente. Hvis jeg havde haft de 20% udbet. så havde renten heddet 1% eller sådan noget.

  #14

  gumshot
  Bruger
  517 indlæg
  Offline

  Det er intet bindende , så længe din slutseddel ikke har din signatur. Lige meget om du har været meget imødekommende på email, og sagt interessen og at du vil købe hos forhandler.

  En fabriksny bil bestilles først, når slutseddel er underskrevet, og her har du set på en forhandler model, som alle kan købe, så intet binder dig. Du forklarer bare du har fortrudt, og hører på en sur sælger men det er du i dine fulde ret til.

  Har selv købt 10+ nye biler , forhandlermodel,fabriks og custom modeller, så god erfaring. Desværre aldrig brugt eller privat der mangler jeg erfaring , øv!

  Alt du skal vide - 4 8 15 16 23 42

  #15

  Nass
  Bruger
  2.132 indlæg
  Offline

  Det passer ikke, at man ikke kan være bundet hvis man ikke har underskrevet.

  Hvis sælger har sendt dig en slutseddel med alle de relevante dokumenter på mail, og du svarer mailen “OK det er en aftale, jeg godkender, du må gerne få bilen hjem”, så har du indgået aftalen uanset om du har underskrevet eller ej.

  Om sælger så vælger at slæbe dig i retten eller ej, det er jo en anden sag

  Source: jurist

  Hell, it's about time

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 24 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.