tirsdag, december 1, 2020

Alle hader Feminister

Daily Rush Debat Off-topic Alle hader Feminister

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Uranos
  Bruger
  2.190 indlæg
  Offline

  https://www.dr.dk/nyheder/kultur/test-dig-selv-er-du-feminist
  Ja efter den skal jeg lige af med noget ‘opkast

  Ja jeg hader dem sku !
  Det kan godt være de tager afstand til billedet af det forfærdelige fruentimmer der ikke kan andet end at skabe sig i en alt for høj tone.
  Men bortset fra tonen, så er der altså ikke meget galt, i forhold til hvad jeg oplever.
  De (feministerne) finder jo et eksempel, hiver det frem som om det er et altoverskyggende generelt problem, og altid er det kvinderne der er den uretfærdige part.

  Nu har jeg lige pløjet mig igennem testen ovenfor, og den bekræfter bare mine synspunkter…
  Men fx. spørgsmålet med børne-opdragelse; Ja fandeme opdrager jeg mine børn forskelligt, for jeg vil dem gerne det bedste. DOH !
  Jeg ser helst ikke mine børn falder uden for fælles-skabet fordi de ikke klæder sig nogenlunde inden for normen, eller ikke kender til det der rør sig inden for deres køns OG aldersgruppes samtale emner.

  Lederstillinger: Jeg er bedøvende ligeglad med om jeg har en mand eller kvinde som leder (pt hedder det for mig hr daglig leder, hr afdelingsleder, fru direktør). Og jeg anser generelt ledelser, som nogen der helst vil deres virksomhed det godt, og tror på de tager den bedste kandidat når der skal findes nyt. Som jeg forstår det stiger antallet af kvinder i lederstillinger, og jeg anser det som naturligt, eftersom tiderne åbner mere op for det og der derfor er flere kvinder der går efter sådan en karriere. Men jeg ser det da overhoved ikke som et problem, og slet ikke med tanke på det netop kan argumenteres (ud fra nævnte observation) for at de kan hvis de vil.

  Mænd skal tage en større del af barslen.
  Ja… hvis de har lyst. Hvis ikke det er i orden at tvinge kvinder til at tage et husmor-kurses, hvordan kan det så være i orden at tvinge manden til at tage barsel. Lad det nu bare være en mulighed så folk selv kan bestemme.

  Bør kvinder og mænd bruge lige meget tid på husligt arbejde som rengøring og madlavning?
  Det er da overhovet ikke noget som nogen skal blande sig i. Hvis kvinden føler sig tvunget til det og/eller ikke kan se manden gør noget andet, så er det jo det par der har et problem, og så må hun jo MANDE sig op og fyre manden eller få hjælp til at forstå at hun skal kommunikere for at fordele byrderne anderledes.
  Spørgsmålet kan så nemt vendes, men gør det sjovt nok ikke. Bør kvinder og mænd bruge lige meget tid på vedligehold på hus og bil?

  Ligeløn:

  Bonus: Tal fra Danmarks Statistik i 2019 viser, at løngabet mellem mænd og kvinders gennemsnitsløn i 2018 var på 12,8 procent. Med andre ord tjente kvinder i 2018 87 kroner og 20 ører, hver gang en mand tjente 100 kroner. Årsagen til, at gennemsnitslønnen mellem mænd og kvinder er skæv, er blandt andet, fordi kvinder arbejder i fag med lavere løn.

  Ja noget kunne tyde på de gennem tiden ikke har været gode nok til at forhandle løn, og jeg kan da godt forstå det er nederen for dem, men så må de jo komme væk fra debat–fora og hen til deres chef for at forhandle løn.

  Jeg går ind for ligestilling (selvom det måske ikke lige skinner igennem, i mit opkast her), men vil på ingen måde have ordet feminist tilknyttet mig.

  Alle har deres særheder,,

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 73 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Emilsa
  Bruger
  11.367 indlæg
  Offline

  Jeg hader også dig….

  Imagine explaining to someone with a Che Guevara shirt in 2003 that Britney Spears would end up to the left of Rage Against the Machine

  #2

  Uranos
  Bruger
  2.190 indlæg
  Offline

  #1 Det skal du også være velkommen til, jeg kan da nævne jeg plejer at være enig i alle de udsagn du kommer med

  Alle har deres særheder,,

  #3

  Kasper Kål
  Bruger
  3.284 indlæg
  Offline

  #0: Er du sikker på at du ikke bare har et problem med kvinder?

  The Profile Formerly Known As kring17a

  #4

  Uranos
  Bruger
  2.190 indlæg
  Offline

  #3 mit største problem med kvinder er jeg aldrig har kunne fornemme når de har flirtet med mig, nu er jeg heldigvis gift så det ikke et problem mere.
  Og ja jeg hjælper til både med mad tøj rengøring og oprydning.
  Faktisk skændes jeg mere med mandschauvinister.

  Alle har deres særheder,,

  • Denne kommentar blev ændret for 3 måneder, 1 uge siden af  Uranos.
  #5

  Kolben
  Bruger
  18.854 indlæg
  Offline

  Du er lidt nødt til at definere begrebet feminisme, hvis du vil diskutere det. Der er så mange gradbøjninger af det, at det er umuligt at tale generelt om. Jeg går ind for at mænd og kvinder skal have lige mulighed for at få ca. det samme ud af livet. Det gør mig i nogles øjne til feminist. Til gengæld er jeg stort set uenig i alt hvad Sanne Søndergaard siger. Det gør mig i nogles øjne til kvindehader.

  Jeg er dog modstander af tendensen til familiepatriarker (der oftest er mænd), der kuer hele familien til at følge deres eksempel og antage deres holdning til ting. Et interessant eksempel er den slags mand, der harcelerer mod burkaer og kalder det kvindeundertrykkende, og to minutter efter fortæller sin kone at hendes plads er i køkkenet.

  At opdrage sine børn i kønsroller er jeg ikke belært nok i til at have nogen stærk mening om. Jeg tror at jeg er enig i at det ikke er noget problem, så længe barnet har plads til at finde ud af at det ikke passer til den kasse de er puttet i. Men det er en generelt ting, at jeg synes at det er forældres pligt at hjælpe deres børn finde ud af hvem de er, mere end det er at forme en stereotyp. For det sker for ofte at børn/unge finder ud af at de ikke passer til det billede deres forældre har modelleret dem i og bliver udstødt. Dog er der nogle specifikke ting, jeg har lagt mærke til: Jeg krummer tæer når jeg hører en mand sige til sin søn at han tuder som en tøs. Jeg bliver fornærmet når en lillesøster ikke får lov at gå til fodbold med broderen. Jeg bliver trist på et barns vegne hvis det bliver nægtet harmløse eksperimenter og leg, der ikke passer til deres køn. Man kan let stramme kønsrollerne for meget.

  P=NP?

  #6

  Tbear-Dk
  Bruger
  5.408 indlæg
  Offline

  #0
  Nu er det jo ikke om man har en penis eller vagina der bestemmer ens køn kønsidentitet så bør man jo opdrage børn køns-neutralt indtil de selv kan tage stilling til hvad det vil være, dette kan jo naturlig vis ændre sig igennem hele barndommen, så man må være fleksibel og hjælpe dem bedst på vej til det de føler for. At fastsætte en køns-bestemt opdragelse bare fordi at “det er de de andre gør” holder jo ikke.

  Edit: Det er nok mere rigtigt at bruge udtrykket kønsidentitet frem for køn.

  • Denne kommentar blev ændret for 3 måneder, 1 uge siden af  Tbear-Dk.
  #7

  Guru35
  Bruger
  229 indlæg
  Offline

  Synes kun det er fair at manden har ret til lige så meget barsel som kvinden. Man kan evt. tildele et antal uger som hvert par har til rådighed, og så kan de så slås om indbyrdes hvem der skal holde barsel hvornår. Kan ikke se nogen grund til at kvinden altid har mere barsel til rådighed.

  Mht. Alt det andet omkring flere kvindelige ledere, ligeløn osv. der er jeg fuldstændig neutral. Er sikker på at hvis flere kvinder vælger de rigtige fag og er ambitiøse nok, så kan de opnå ligeså meget som mænd.

  #8

  VampiricEye
  Bruger
  26.408 indlæg
  Offline

  #7 Herhjemme er det ret godt, at det er fruen, der har masser af barsel. Det har nemlig vist sig, at jeg er ret dårlig til at amme vores knejt. Så det er bedst, at det er moren, der er til stede og klarer den opgave.

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #9

  Uranos
  Bruger
  2.190 indlæg
  Offline

  #5 jeg er helt enig i det du skriver om børneopdragelse, jeg prøver ikke at begrænse mit barn, men mere at introducere hvad jeg mener hendes veninder sikkert også bliver introduceret for.
  Fx får hun lov til at gå til taekwondo når hun bliver gammel nok, for hun vil gerne det samme som storebror.

  #6 ens køn sidder mellem benene, at gøre det mere sandsynligt at barnet bliver kastet ud i idensitets problemer fordi man ikke gider støtte op om det køn de er født med syns jeg grænser til mishandling.

  Alle har deres særheder,,

  #10

  Noize
  Bruger
  4.520 indlæg
  Offline

  #6 say what? altså i din verden er der ikke noget der hedder en mand og kvinde dreng og pige han og hun længere?!? det er noget man selv bestemmer i 2020 nu?

  #11

  Tbear-Dk
  Bruger
  5.408 indlæg
  Offline

  #10
  Jo, men det er et spektrum hvor man selv vælger hvor man ligger, det skal ikke bestemmes af forældre eller andre.

  • Denne kommentar blev ændret for 3 måneder, 1 uge siden af  Tbear-Dk.
  #12

  Stavepladen
  Bruger
  207 indlæg
  Offline

  #6

  Jeg er dog modstander af tendensen til familiepatriarker (der oftest er mænd)

  Er vi ude i noget køn som en social konstruktion her?

  Som binær, CIS-kønnet, heteronormativ, privilegieblind, midaldrende hvid mand (læs: det onde selv), vil jeg mene, at en familiepatriark altid er en mand.

  #13

  Kolben
  Bruger
  18.854 indlæg
  Offline

  #12: Nøh, jeg ville bare ikke lukke døren for at der var nogle stærke kvindelige familieoverhoveder, der udfyldte samme rolle.

  P=NP?

  #14

  Stavepladen
  Bruger
  207 indlæg
  Offline

  #13: De må i så fald være familiematriarker

  #15

  Kolben
  Bruger
  18.854 indlæg
  Offline

  #14: Ah, ja. My bad

  P=NP?

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 73 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.