søndag, januar 24, 2021

Aktier

Daily Rush Debat Off-topic Aktier

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Noztra
  Bruger
  2.241 indlæg
  Offline

  Jeg er selv begyndt at investere i lidt aktier og ETF’er.

  Har pt aktier i følgende:

  AMD
  GomSpace AB
  Saniona AB
  Zealand Pharma A/S
  iShares Core MSCI World UCITS ETF
  Sparindex INDEX DJSI World KL
  Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL

  Kører pt med plus på alle på nær GomSpace og Saniona, da jeg købte lige inden de styrtede.

  AND ærgrer det mig at jeg ikke købte 6 måneder før jeg gjorde, men var så meget i tvivl at jeg ventede.

  Zealand Pharma er en god højdespringer i år.

  Er der andre herinde der investerer i aktier og hvad har i af tip, tricks, jeres portefølje og evt. nogle aktier i tror på?

  Ligger pt i år med en positiv udvikling på omkring 52%, hvilket jeg er godt tilfreds med.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 331 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  ChiCk_oN-sPeeD
  Bruger
  964 indlæg
  Offline

  Ja, absolut, jeg er dog lidt påpasselig for tiden. Synes ikke de sidste 3-4 måneder har været synderligt rare og alle er enige om en recession indenfor et års tid eller to, så jeg har hevet lidt ud i kontanter.

  Jeg kunne godt tænke mig at høre dine argumenter for de aktier du har handlet?

  Her er min portefølje d.d.
  Rockwool – stort markedspotentiale i Asian, der endnu ikke isolerer deres huse og oplever stor brændfare af den grund
  Nintendo – Gaming er generelt spændende. Gaming vokser hurtigere end nærmest alle andre brancher og Nintendo er vist ikke engang rigtig kommet ind i Kina endnu
  Activition Blizzard – Fordi det er min egen darling og fordi deres aktie faldt latterligt meget efter sidste års Blizzcon
  Alibaba – Fordi Kina kan gøre hvad de vil og dette er den største aktie
  Spotify – Dårlig investering, blev anbefalet forrige år af L2, men er kun faldet
  ChangYou – Mindre kinesisk gamingfirma på vej til opkøb
  Vestas – Min ældste aktie, har ligget i + 20 – 30 % i lang tid. Tror stadig på vindenergi på lang bane
  Walt Disney – Fordi de med deres opkøb og tilkommende medieplatform kommer til at være en møg-stærk konkurrent til Netflix
  LuckCoffee – Kinesisk pendant til Starbucks, føles lidt som en gambling, der flyver op og ned
  Canopy Growth – Fordi de anbefalede cannabis i millionærklubben. Er pt. i minus 46 %

  Ud af 10 aktier, er 8 i minus. Det skal dog nævnes at jeg for nyligt har solgt ud af mine gode investeringer. Amazon blev solgt med 120 % fortjeneste og Roku med 130 %. Derfor ser det lidt rødt ud pt., men det er langsigtede investeringer i et usikkert landskab.

  Friske fisk sælges her

  • Denne kommentar blev ændret for 1 år, 3 måneder siden af  ChiCk_oN-sPeeD.
  #2

  TheAviator
  Bruger
  897 indlæg
  Offline

  Spændende at høre om jeres investeringer. Jeg kunne godt tænke mig at bevæge mig ud i det på et tidspunkt.

  Jeg stødte i min research på Steven Dux, som handler micro stocks, og han er blevet mangemillionær på det.

  https://www.youtube.com/channel/UCQO8KW89UmUxltx8pQPrDRQ

  “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
  ― David Lynch

  #3

  Gyldenglad
  Bruger
  143 indlæg
  Offline

  Jeg må ærlig talt sige, at jeg intet ved om investering sådan rent forretningsmæssigt, men jeg har altid tænkt, at jeg på et tidspunkt gerne ville kigge ind i det..

  Et råd som jeg gerne vil gå med, når jeg engang kommer til det, er at investere i en branche man selv kender. Kender intet til f.eks. Rockwool eller Vestas, udover at jeg kender brandet i sig selv. Jeg ender nok med at investere enten i spillevirksomheder, det kunne f.eks. være:

  CD Projekt (de kører lige nu pga. deres spil)
  Activision (tror den er hårdt ramt lige nu, men værd at holde øje med)
  Bandai Namco Holdings (Har store forventninger til Elden ring)

  Jeg tror bare, at man som “gamer” og generelt interesseret i PC spil har en fordel og kan ofte forudse hype-trains og andet som kan svinge kurser op og ned.

  Udover computerspil, så har jeg en kæmpe viden inden for marketingsteknologi og annonceringsplatforme, hvilket gør at jeg har lidt mere “særlig” indsigt i aktier som f.eks.:

  Google (Alphabet)
  Facebook
  Amazon
  Snapchat
  .. og andre mindre

  Hvis jeg skal sige noget klogt om disse, så er det at man lige nu skal sætte mere ind på Googles aktier, da platformen ikke taber momentum lige i øjeblikket. Facebook er hårdere ramt, både pga. deres konstante kampe med offentligheden omkring privatlivet, samt deres Libra crypto som bare får hug, og folk vælger platformen mere og mere fra. Her ville jeg ikke satse lige nu. På Amazon havde vi forventet at de ville åbne flere lande i 2019, faktisk forventede vi at de ville åbne Amazon “Nordic” her i 2019 hvilket gav vildt meget hype og i markedet var der vildt meget snak om Amazon, men det er tiden vidst ikke til, hvilket også kan ses på aktien, der er ikke sket meget.

  #4

  Schalde
  Bruger
  6.290 indlæg
  Offline

  Betaler man kun skat af sin fortjeneste på de aktier man sælger og er der et gebyr for at sælge??

  I could agree with you, but then we'd both be wrong

  #5

  TormDK
  Bruger
  14.794 indlæg
  Offline

  #4 Her er hvad SKAT har at sige , og dit pengeinstitut har sikkert noget gebyr for at købe og sælge.

  #6

  Steadi
  Bruger
  5.916 indlæg
  Offline

  #3 – udfordringen ved at investere i et marked som gaming kan vel også være, at man ikke vurderer en akties potentiale korrekt, netop fordi man er interesseret i området?

  Risikoen kunne være, at man er røget på hypetrain’et på et spil, og derfor investerer i en virksomhed, fx CD Projekt Red, der objektivt set måske ikke burde være investeret i? (CDPR valgt fordi du selv nævnte dem)

  My fellow Americans, I am pleased to tell you I just signed legislation which outlaws Russia forever. The bombing begins in five minutes.

  #7

  Aben
  Bruger
  1.432 indlæg
  Offline

  AMD’s aktier tror jeg fortsat er en god investering på trods af, at de har haft en opadgående kurs i lang tid. EPYC kommer til at skovle penge ind for AMD, og det lader ikke til at Intel har et svar lige foreløbigt. Hvis jeg ikke skulle bruge 200k på et nyt badeværelse, smed jeg pengene på AMD.

  #8

  knekker
  Bruger
  2.002 indlæg
  Offline

  Hvis man ser bort for mulig recessesion eller handelskrige, så tror jeg at Tesla aktien kommer til at tage fart i 2 kvartal 2020. Aktien er stadig billigt pt.

  #9

  TheAviator
  Bruger
  897 indlæg
  Offline

  #3 Faktisk siger Warren Buffett, at han aldrig investerer uden for sit eget kompetencefelt, altså han skal vide en masse om branchen, firmaet m.m. Så det giver da god mening.

  Steven Dux, derimod, som day trader penny stocks og har dage, hvor han tjener titusinder af USD., bruger matematik og statistik – så vidt jeg har forstået mønstre over aktiebevægelser til at forudse, hvornår han skal købe og sælge.

  #4 Jeg troede det var meget dyrt at komme i gang med at handle, men det er kun sådan cirka en 30 kr. via min bank pr. handel, og ja så SKAT på fortjeneste.

  “I don’t think that people accept the fact that life doesn’t make sense. I think it makes people terribly uncomfortable.”
  ― David Lynch

  #10

  monnok
  Bruger
  2.391 indlæg
  Offline

  Da jeg udelukkende sparer op til pensionen, eller at træde af arbejdsmarkedet når jeg har lyst (i hvert fald før udsigterne som pt. er som 72 årig eller lign.), så holder jeg det meget simpelt og med en meget lang horisont 20-30 år.
  Jeg sætter mine penge i passiv index fond, Sparindex Blandede Fond Høj Risiko, også har jeg 1 lejlighed som jeg udlejer for at sprede min risiko. Min plan er at fortsætte sådan her, akkumulerer i min passiv index fond, samt tilføje minimum 1 lejlighed mere.
  Holder mig generelt fra crowdlending, stock trade og lign.
  Kunne måske godt på sigt overveje at tilføje porteføljen med fysisk guld.

  Forza Rossoneri!

  #11

  Noztra
  Bruger
  2.241 indlæg
  Offline

  #1 Godt indlæg du har lavet. Jeg kan sagtens prøve at sætte nogle tanker på mine beholdning.

  AMD – Købte dem til omkring 11 dollars, lige omkring da første gen Ryzen udkom. Synes deres fremtidsudsigter lød godt dengang og har ikke fortrudt. Eneste jeg ærger mig at jeg ikke sprang på 6 måneder før til 5-6 dollars. Har været en kæmpe vinder indtil videre og tror kun de vokser.

  GomSpace AB – Er en “fremtidsaktie” da potentialet er 5-10 år. Har lavet kæmpe minus indtil videre. da jeg købte på toppen og den styrtede lige bagefter. De laver mikrosatellitter til blandt andet ESA, hvilket da jeg købte den løb som et spændende marked i fremtiden.

  Saniona AB – Købte den efter anbefaling fra en kammerat og har været en stor minus indtil videre, men er de fleste bioaktier i “opstartsfasen”.

  Zealand Pharma A/S – Endnu en bioaktie, men som virkelig har rykket sig i 2019. Jeg købte til omkring 110kr men havde haft kig på den længe, da deres pipeline så rigtig spændende ud, så skulle nok have købt da den var nede at ramme 85kr. De har rigtig mange spændende ting i fase 2 og hvis bare en af de ting rammer markedet ser det rigtig godt ud.

  iShares Core MSCI World UCITS ETF, Sparindex INDEX DJSI World KL, Sparindex INDEX Globale Akt Min Risk KL er alle del af min månedsopsparing hos Nordnet. Alle 3 er ETF som investerer bredt i markedet.

  #3 Altid en god ide at investerer i ting man ved noget om, men der er også nogen brancher man skal holde sig fra. Jeg ved f.eks en del om fodbold, men kunne aldrig finde på at smide penge i en fodboldklub. Kunne lige så godt tage pengene og brænde dem.

  #4 Aktieindkomst beregnes med 27 procent af de første 54.000 kr. og 42 procent af resten

  #6 Enig. Kunne ikke finde på at kaste penge i gaming firma, men for mange har det sikkert været en god forretning.

  #7 AMD’s aktier kommer kun til at gå en vej. Er en solid investering, selvom den er ved at være dyr at komme ind i. Det virker til den pt. sidder fast omkring 30 dollars, men bliver spændende hvad deres regnskab viser her til slut Oktober.

  #8 Jeg tror faktisk Tesla aktien har toppet eller er ved at toppe. Grunden til de steg så meget var pga. de var lagt foran andre bilproducenter og de var first movers på markedet. Nu når alle de store producenter kommer på markedet med alle deres el biler, så tror jeg Tesla får det svært. Når en spiller som VW som sælger 12 mio biler om året (Kun VW) vælger at smide 80 mia euro i el bils produktion og satser på at sælge 3mio elbiler om året i 2025, så kan Tesla ikke være med længere.

  #9 Husk også der kan være gebyr på dit depot. Nordnet er vist de billigste at handle og have aktier stående hos.

  #12

  Noztra
  Bruger
  2.241 indlæg
  Offline

  #1 Hvis du tror på grøn energi, har du så kigget på TerraForm Power?

  #13

  knekker
  Bruger
  2.002 indlæg
  Offline

  #11 jeg kan godt forstå at du begår fejlen, for du er ikke den eneste som har troet at Tesla er first mover der blot viser hvordan det skal gøres og så kommer alle de store bil fabrikater ind, kopier ideen og tromler Tesla og overtager markedet.
  Denne antagelse havde mange Bears og andre tesla shorts også haft i efterhånden over 10 år nu, og det er endnu ikke sket.
  Faktummet er at de 12 millioner producerede biler du taler om er IKKE elbiler, men derimod det som man også kalder for ICE vehicles, altså benzin/diesel biler. Ja de andre store producenter er begyndt at komme ud med el biler, men det du også glemmer er at de på papiret og i reelle tests er langt inferior i forhold til en Tesla bil specielt på kørelængden og softwaren der gør Tesla bilen så fantastisk. Tesla bilerne anses stadigvæk som defakto standarden inden for fremtidens biler, alle bil producenter tester og måler deres biler imod Tesla.
  WV kan ikke bare lige omstille alle deres fabrikker og så begynde at spytte 12 millioner elbiler ud, jo det kan du da godt hvis de skal være uden batterier vel og mærke. De store bil producenter producere en fraktion af elbiler i forhold hvad Tesla pt producere, vi snakker om 5.000-10.000 el biler om året hvorimod tesla åt producere ca 400.000 elbiler pr år. Og det forspring vil Tesla holde indtil de “store” bil producenter, får styr på deres infrastruktur når det kommer til bl.a. at producere batterier. Tesla har deres helt egne batteri fabrikker hvorimod WV som du nævner stadigvæk ikke har nogen fabrik og det kommer de nok ikke til før om et par år ud i fremtiden, hvor de så også skal teste kvaliteten i noget tid før fabrikken kan gå i masse produktion, og indtil da, skal alle de “store” bilproducenter deles om den lille mængde batterier som bl.a LG kan levere.
  Så indtil de andre bil producenter får styr på deres batteri leverance, så vil Tesla være oppe og producere de 5 millioner biler pr år.

  Så nej, WV kommer ikke bare til at spytte 12 millioner elbiler ud her i morgen, heller ikke de næste 2 år. Tesla derimod skal nok komme op på 1 million producerede elbiler her inden for 2 år, og så 5 millioner elbiler omkring 2025.
  Det er ikke for sjov at VW har forsøgt at købe Tesla med begrundelsen at ingen andre bil fabrikanter kan følge med software delen i Tesla bilen, ej heller hvad angår tilgangen til batterier. Og så længe alle de andre bil producenter er afhængig af ekstern køb af batterier fra LG, samsung osv, så vil omkostningerne for batterierne være ca 20% højere end hvad det koster Tesla og som vi alle ved, så er batterierne den dyreste del på en elbil, så alle bil producenterne konkurrere imod Tesla på ulige vilkar, og sammenlagt med at Tesla anses som det bedste produkt på markedet, vil komme til at betyde døden for nogle af de store bil producenter som vi kender dem.

  #14

  Noztra
  Bruger
  2.241 indlæg
  Offline

  #13 Godt synspunkt, selvom jeg er uenig.

  VW satser ikke 80 mia euro for sjov. Og når verdens største bilproducent smider så mange penge efter noget, er det fordi de mener noget med det. VW satser på at sælge 3 mio elbiler i 2025. Hvis Tesla så sælger 5 mio el biler i 2025, så må man sige at VW virkelig har hentet ind på Tesla med det forspring Tesla har haft.

  Og husk jeg snakker kun VW. Så kommer alle deres undermærker som Seat, Skoda, Seat, Audi, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamboghini + flere som alle vil drage fordel af stordriften og også sælge elbiler. Så i 2025 tror jeg personligt at VW koncernen sælger flere elbiler en Tesla.

  Men god diskussion, selvom jeg håber den her tråd kan handle mere om aktier og hvad tanker folk gør sig omkring det.

  #15

  knekker
  Bruger
  2.002 indlæg
  Offline

  Ja de har lagt planer, men for 3 år siden var VW og alle andres plan også at 2019 blive blive året hvor “Tesla-Killers” ville komme og snuppe hele markedet og realisere “Tesla bankwruptcy”, nu er vi snart i 2020 og de elbiler fra konkurrenterne som der er udkommet, kan stadig ikke hamle op med Tesla model S fra 2012, så nu er den næste deadline åbenbart sat til 2023-2025.

  Det som du og mange andre tesla skeptiker antager at Tesla blot er et stille stående mål som venter på at blive indhentet af alle andre producenter . Det langt fra tilfældet, Tesla er i kæmpe og rivende udvikling, hvor batterier bliver bedre og bedre og softwaren ender med full self driving vehicles med forøget masse produktion og markedsandele.
  Snakken keder mig, jeg vil se handling før jeg tror på noget som helst af det du og alle andre Tesla skeptiker påstulere.
  Men ja, jeg skal passe på ikke at deraile denne topic, lad os derimod se hvad der sker.
  Min pointe er blot at Tesla aktien er stadig ret billig i forhold til den potentiale og momentum som Tesla har pt. Det ville være synd at tro at tesla aktien har peaket.
  Jeg vil ikke kunne se hvorfor aktien ikke vil gå ligesom Amazon og google aktien, som ligger på de 1500 dollars+, hvor tesla aktien pt ligger ved 260 dollars. Tesla har kvartals report her d. 23 oktober, det er lidt 50/50 om aktien stiger eller falder på rapporten, men jeg vil anbefale dig at købe lidt tesla aktier, hvis du kan vente med at sælge dem igen mindst 3 år senere, så er jeg ret sikker på at du vil se en god fortjeneste på dem. I så fald, er spørgsmålet om du skal vente til før eller efter d. 23, med at købe.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 331 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.