onsdag, august 21, 2019

2K/Epic overspiller sin hånd

Daily Rush Debat Off-topic 2K/Epic overspiller sin hånd

 • Forfatter
  Emne
 • #0

  Fisker
  Bruger
  11.832 indlæg
  Offline

  Det viser sig at Borderlands 3 nu er til salg på diverse (ikke-steam) digitale butikker, komplet med minimum samme 30% cut som er Steam’s base cut-rate

  https://twitter.com/HowardOfEridian/status/1119130890951516161

  Kan i øvrigt anbefale at hvis man absolut ikke kan vente 6 måneder, så køb det fra Humble eller GMG, husk at slette Epic Launcheren og tag dig et koldt bad bagefter

  • Dette indlæg blev ændret for 4 måneder siden af  Fisker. Årsag: Tilføjet links
  • Dette indlæg blev ændret for 4 måneder siden af  Fisker.
Viser 13 kommentarer - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • Forfatter
  Kommentarer
 • #1

  Deadmeat
  Bruger
  6.277 indlæg
  Offline

  Jeg ser kun en masse spekulationer og antagelser i det Tweet, og ikke nogen hårde fakta. Der har længe været fakler&høtyve stemning i gaming community imod Epic, så enhver antydning af slet spil bliver jo øjeblikkeligt gjort til absolut sandhed. Hvad der bliver præsenteret i Tweet’et beviser ingenting, eftersom der kan ligge sætaftaler bag spillet, om hvad cuttet skal være.

  Folk glemmer i alt det her, at der skal to parter til at indgå eksklusiv aftaler. Epic kan tilbyde sådan en aftale, men i sidste ende er det jo udgiveren, der siger ja tak.

  Epics metode er ikke ulovlig og jeg kan ikke engang kalde den amoralsk. Det er ren og skær forretning og andre har jo gjort det samme før dem.

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #2

  Harkonnen
  Bruger
  6.833 indlæg
  Offline

  Når man har læst Randy Pitchford udtalelser på Twitter her den eneste tid, så forstå man godt den kaos han selv har skabt.

  Jeg gad ikke sidde i PR afd. hos hverken 2K, EPIC eller Gearbox Software.

  He who controls the Spice, controls the universe!

  #3

  Fisker
  Bruger
  11.832 indlæg
  Offline

  #1 Det er ikke spekulation, GMG’s rater ligger på deres hjemmeside.

  Det er til gengæld spekulation at sige at GMG skulle afvige fra deres offentlig beskrevet revenue splits, især givent at Randy Pitchford selv var ganske overrasket over at andre end EGS havde titlen til salg, og skal vi snakke spekulation kan vi da spekulere om Randy’s efterfølgende ikke-benægtelse ikke alt endet end bekræfter de tal vi allerede kan se.

  Men godt du synes Epic’s opførsel ikke er ulovlig, det siger jo alt

  Epic Games Store – ikke til for gameren, men det de gør er hvert fald(måske) ikke ulovligt og næsten ikke amoralsk

  #2 Tror desværre ikke PR-mareridtet bliver så stort, men kan næsten kun more mig over at det er Randy der bliver kastet under bussen af 2K.

  • Denne kommentar blev ændret for 4 måneder siden af  Fisker.
  • Denne kommentar blev ændret for 4 måneder siden af  Fisker.
  #4

  Deadmeat
  Bruger
  6.277 indlæg
  Offline

  #3: Hvad har Epic gjort som er ulovligt? Du antager at en særaftale om et spil hos GMG indbefatter deres faste cut. Hvad skulle forhindre dem i at tilbyde et lavere cut som en del af en forhandling med en udgiver?

  Personligt forstår jeg ikke hvorfor folk går så banjo over Epic store. Siden hvornår er Valve blevet the good guys. Nu har de haft nær monopol med Steam i 15 år eller så, så hvorfor er det skidt med konkurrence.

  Epic hælder vand ud af ørerne om deres ædle intentioner ja, men har de løjet på en måde så folk er blevet narret eller har mistet deres penge?

  "Whose kitty litter box did I just shit in?"

  #5

  jensern
  Bruger
  53 indlæg
  Offline

  #4, det er jo ikke konkurrence når man kun kan få spillet et sted. Det er monopol.
  Jeg tror ikke folk ville være sure hvis spillet var både hos EGS og Steam. Så kunne forbrugeren endda få glæde af (potentielle) billigere priser hos EGS.

  Det er eksklusiv aftaler der pisser folk af fordi der så er INGEN konkurrence. Det er ikke en skid at gøre med antal launchere og syge CEO’s.

  #6

  Fisker
  Bruger
  11.832 indlæg
  Offline

  #4 Har jeg da sagt at Epic har gjort noget ulovligt? Jeg muntres blot over forsvaret

  Jeg antager ikke en særaftale, men det gør du, har der været nogle annonceringer af særaftaler fra enten GMG eller Humble Bundle? Så viderebring dem da endelig, ellers så tænker jeg nok vi at konkludere det følger deres normale 30/70-split, hvert fald GMG angår, ved ikke hvad Humble’s er.

  Ellers kan vi også køre omvendt bevisførelse på Valve, så siger jeg da bare at ALLE udgivere på Steam har særaftaler med Valve om et 10/90 cut, og historien om 30/70-split bare er løs spekulation, forhåbenligt kan du godt se hvor dumt det ville være hvis vi skulle ud i sådan en diskussion, så skal vi ikke bare holde os til de etablerede fakta?

  En af årsagerne til at folk går banjo nævner du jo selv, er det konkurrence at begrænse brugerens muligheder? Nej, det er det ikke.

  Det er den selv samme opførsel som havde fået Valve i karambolage med myndighederne, hvis de gjorde brug af sådanne taktikker det gør de, til forbrugerens held, dog ikke.

  #7

  Rieder73
  Bruger
  5.830 indlæg
  Offline

  Har Steam aldrig haft eksklusive titler?

  viewreview.podbean.com

  #8

  Fisker
  Bruger
  11.832 indlæg
  Offline

  #7 Valve har, til mit kendskab, på intet tidspunkt restrikteret udgiver/udviklers mulighed for at sælge spil i andre butikker end Steam.

  Faktisk har du, uden forudgående aftale, blot kunne genere en masse Steam keys og tage 100% til dig selv, hvis det var det som du ønskede. De slog dog ned på visse spil som udnyttede dette til at manipulere Trading Card økonomien.

  #9

  kazzi
  Bruger
  234 indlæg
  Offline

  #7 De har jo aldrig haft nogen grund til at gøre det da de sad på 99% af marked af afligevelle, men lad os nu se om vi ikke kommer til at se nogen ligende i fremtiden fra Steam tror ikke de vil bare side på side linjen og gøre intet hvis de taber så mange penge på Epic store.

  #10

  Fisker
  Bruger
  11.832 indlæg
  Offline

  #9 De har jo ikke altid kunne sidde på 99% de har altid haft butikkerne, og havde da også rimelig intens konkurrence fra D2D som så vidt jeg husker også var integreret med den store *planet.com-serie af hjemmesider.

  Selv før EGS var og er GMG og Humble Bundle da formidable konkurrenter.

  #11

  Fisker
  Bruger
  11.832 indlæg
  Offline

  Her er i øvrigt en opfølgende analyse

  Baseret på denne artikel.

  Det sætter tingene i et noget andet perspektiv.

  #12

  NoFaith
  Bruger
  3.883 indlæg
  Offline

  #0 Skal ikke have EGL installeret på min pc overhoved, hvis 2K insistere på at sælge Borderlands 3 på den her måde, så kommer DE til at vente 6 måneder før de får deres velfortjente penge for deres hårde arbejde fra min pung.

  Jeg kommer til at spille Borderlands 3 lige meget hvad, det er blot en skam jeg ikke kan belønne dem på forhånd for denne fantastiske serie.

  Its Funny Because Its True...

  #13

  Fisker
  Bruger
  11.832 indlæg
  Offline

  #12 Heller ikke her, men er i forvejen ikke ret imponeret over Gearbox, så tror heller ikke jeg skal have spillet overhovedet.

  • Denne kommentar blev ændret for 3 måneder, 4 uger siden af  Fisker.
Viser 13 kommentarer - 1 til 13 (af 13 i alt)
 • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.