tirsdag, januar 26, 2021

15/20 minutters madlavning – opskrift!

Daily Rush Debat Off-topic 15/20 minutters madlavning – opskrift!

  • Forfatter
    Emne
  • #0

    Kondomet
    Bruger
    286 indlæg
    Offline

    Hej venner,

    Nu skal vi lave mad.

    Her er reglerne:

    1)Det må max tage 15/20min. inkl. tilberedelse.
    2)Det skal smage mega godt!

    Formål:
    En løsning til de lange nætter, når man gamer og bliver så sulten…
    Eller man er kommet hjem fra en travl dag og ikke har overskud til at lave en pizza fra bunden…

    Men man stadigt har lyst til rigtig mad og ikke fastfood!

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 26 i alt)
  • Forfatter
    Kommentarer
  • #1

    Kondomet
    Bruger
    286 indlæg
    Offline

    Trådstarter ligger ud –

    En “dirty” pariser bøf(jeg har selv opfundet navnet). Det er en opskrift som florerer i min familie, som jeg ikke kender navnet på(måske kan i genkende denne opskrift).

    Ingredienser:
    1 løg.
    500gram hakketoskekød.
    2-4 æg.
    ½ spsk. olie.
    ½ spsk. smør.

    Toastbrød ELLER tacos ELLER tortillas/durumbrød.

    Fremgangsmåden:
    1)Varm lidt olie op på en pande.
    2)Hak løg i småstykker og smid det i – steg indtil de er bløde.
    3)Smid kødet i – åben pakken og smid det i.
    4)Brun kødet – hvis man foretrækker kødet pink, er det også lækkert.
    5)Rigeligt med salt og peber(smag på det). Her kan man også tilføje andet krydderi/bouillon efter smag og behag.
    6)Kom smør, æg og rør lidt rundt.
    7)Hvis man ønsker æggeblommen skal være lidt rå, så flyt panden med det samme fra varmen. Den vil passe sig selv og man kan styrer konsistensen af ens æg.

    Afslutning:
    2 skiver toastbrød på en tallerken og hel retten oven på og æd det.

    Jeg foretrækker især med tortillas eller durumbrød, hvor jeg laver en lille rulle.

    Bon Appétit.

    #2

    photon
    Bruger
    943 indlæg
    Offline

    Omelet:
    En fremragende reste-ret

    Før (valgfrit for den franske):
    Steg grønsager / kød i samme pande som du bruge til omeletten. Gode kandidater er: champignon, kartofler, peberfrugt, squash, løg, bacon, hakket oksekød, hakket svin, farsbrød, frikadeller, kødsauce, tomatsauce, adjavar, o.a. rester fra køleskabet.

    Hovedopskrift – fransk:
    2-3 æg, pisk godt
    Hæld på varm pande med smør/olie (det smage bedst med en klat smør)
    Når den har sat sig bunden, putter du fyld på den ene halvdel:
    – Stegte sager fra “før” skridtet
    – Ost, skinke, krydderurter. Gode oste er mozerella, gouda, comte, cheddar og andre god smelteoste.
    Når den er næsten fast klapper du den sammen og flytter den over på en tallerken.

    Hovedopskrift – “spansk”:
    Steg nogen sager i panden. Spansk omelet kræver nogle gode sager der steges først.
    2-3 æg plus lidt vand eller fløde piskes godt sammen.
    Hæld æggemassen over de gode sager.
    Drys med ost.
    skru ned og lad den hygge indtil den lige har sat sig. Færdiggør evt. under grillen.
    Afhængig af pandens størrelse får du enten en rigtig omelet, eller så får de gode sager med æg og ost omkring sig. Uanset, så smager det dejligt.

    For begge typer:
    Spis den som den er, eller pøl den til i Tabasco eller andre gode chilisauce.

    #3

    Kondomet
    Bruger
    286 indlæg
    Offline

    #2 Godt input.

    Har faktisk ikke prøvet og lave en original omelet før. Det skal prøves!:D

    #4

    Kasper Kål
    Bruger
    3.341 indlæg
    Offline

    Spaghetti Carbonara virker hver gang det skal gå hurtigt. Steg bacon, kog spaghetti, riv noget parmesan og mix det i en skål med æg og peber. Bland det hele sammen. Max profit for meget lidt arbejde.

    Kan I øvrigt anbefale at tilføje løg, kartofler og chili til #2s spanske version. Så får man tortilla de patatas, som er en konge spise.

    The Profile Formerly Known As kring17a

    • Denne kommentar blev ændret for 2 år, 5 måneder siden af  Kasper Kål.
    • Denne kommentar blev ændret for 2 år, 5 måneder siden af  Kasper Kål.
    #5

    SapowiTz
    Bruger
    1.883 indlæg
    Offline

    Hiv franskbrødet (Det hvide hvede selvfølgelig) frem og skær 3-4 skiver – gerne mellem til tykke. Smør leverpostej på!

    Bon appetit… tror endda du har tid tilovers!

    Jeg vil hellere spise her!

    #6

    johbe
    Bruger
    9.603 indlæg
    Offline

    Smid noget frossent biksemad på panden og tilbered det.

    Pøs det til med engelsk sovs (og eventuelt Heinz ketchup) bagefter og æd.

    Same shit, different day.

    #7

    SirYggdrasil
    Bruger
    272 indlæg
    Offline

    Bring ½ grydefuld vand i kog.
    Kom tortellini i, det tager nok 2-5 minutter alt efter hvad der står på pakken.
    Hæld vandet fra. Kom lidt (raps)olie ned til tortellinien og rør rundt. Hæld det på en tallerken.
    For at give det smag, har jeg fundet ud af at man kan hælde sød chilisauce over(!)
    Spis det sammen med noget for-snittet blandet salat købt i pose.

    #8

    OnePostOnly
    Bruger
    4.964 indlæg
    Offline

    Hurtige tarteletter:

    Steg kyllingebryst
    Varm en Mou aspargessuppe i en gryde mens kyllingen steger.
    Skær kylling i snitter / riv den fra hinanden hvis muligt.
    Jævn suppen en smule
    Varm ovnen
    Smid evt lidt snittet gulerod, ærter, ekstra asparges i suppen.
    Smid kylling i suppen
    Tarteletter varmes i ovnen.
    Spis.

    "Hummerbestanden i de vestlige farvande har lidt et grumt nederlag som følge af min svaghed for deres überfråderen kød" - Ukendt dansker i Caribien.

    #9

    Kondomet
    Bruger
    286 indlæg
    Offline

    Ser godt ud boys!

    #10

    wOOOOt
    Bruger
    1.271 indlæg
    Offline

    Pizza fra bunden tager kun 15-20 min.

    Medmindre man ælter sin egen dej.
    Men færdig rul-ud dej, så er der go pizza på 20 min.

    #11

    Kolben
    Bruger
    18.940 indlæg
    Offline

    Denneher opskrift (krabbedeller) rocker max. Jeg har ikke prøvet at lave det, men præsentationen fejler ikke noget

    P=NP?

    #12

    Urnefar
    Bruger
    1.510 indlæg
    Offline

    Pasta med pesto. Lettere bliver det ikke, og ingredienserne har lang hyldetid og kan købes stort ind på tilbud.
    Det bliver endda mere lækkert hvis du smutter forbi en butik og køber frisk pasta – så skal den også kun koge 3 minutter.
    De grønne pestoer kan godt blive lidt kras, men f.eks. dem med peberfrugt er for det meste meget fine.

    Pep gerne op med revet parmasan eller anden hård ost (køb en hel trekant, opbevar den ordenligt på køl, og riv efter behov, så holder den længe).
    En dåse tun passer også med de fleste pestoer, hvis der skal mere gods i. Evt. en færdigpose salat

    • Denne kommentar blev ændret for 2 år, 5 måneder siden af  Urnefar.
    #13

    Fizk
    Bruger
    219 indlæg
    Offline

    Falsk “risotto” på den gode måde – har flere gange fået ros for denne opskrift, selvom jeg ikke kan tage æren for den!

    1) Kog en stak ris med tilsvarende boullon i vandet
    2) Damp lidt grofthakket spinat mens risene koger
    3) Steg et eller andet stykke kød mens risene koger
    4) Når risene er kogt, blandes ris, spinat og lidt flødeost (uden smag) sammen.

    Man skal lige kunne ane den svagt syrlige smag fra flødeosten, så er den rigtig god!

    https://www.youtube.com/user/esbenboye/videos
    Min YouTube kanel - Med lidt af hvert for friluftsmennesker!

    #14

    Fizk
    Bruger
    219 indlæg
    Offline

    Indbagte peberfrugt

    1) Lav en pakke Knorr Risret (fåes vist nok i to varianter)
    2) Flæk to røde/grønne/gule (alt efter smag – Plejer at bruge rød) på langs og fjern kerne. Alternativ kan toppen pilles af i stedet for at flække.
    3) Når risretten er færdig, hældes den i peberfrugterne og drysses med lidt ost.
    4) Giv det hele et par minutter i ovnen til osten er smeltet

    Det bedste er, at der ikke er nogen, der nogensinde vil gætte at der er brugt Knorr, når det er pakket lidt ekstra lækkert ind

    https://www.youtube.com/user/esbenboye/videos
    Min YouTube kanel - Med lidt af hvert for friluftsmennesker!

    #15

    HQX
    Bruger
    1.218 indlæg
    Offline

    Verdens simplest pasta ret. Desto bedre råvare du bruger, desto bedre bliver det, brug en god pasta, en god oliven olie og en god 24~30 måneders parmasan.

    Ingredienser –

    Pasta
    Parmasan
    Chili (tørret eller frisk alt efter smag, jeg bruger altid frisk fra en af mine planter)
    Hvidløg hakket fint
    Oliven olie
    Salt+peber

    Kog pasta al dente (let underkogt).
    Svits hvidløg og chili let, det skal bare lige steges, det skal ikke rigtigt tage farve.
    Bland hvidløg, chili, oliven olie og den kogtepasta på panden som du har slukket.
    Server og drys godt med parmasan, salt og peber.

Viser 15 kommentarer - 1 til 15 (af 26 i alt)
  • Du skal være logget ind for at kommentere på dette indlæg.