Endnu en uge er ved at være omme og vi er så småt ved at forberede os mentalt på mandag morgen. Weekenden har dog stadig nogle timer i sig og som altid er søndag aften lig med Søndagsspilleren – vores faste mødested lige her på Daily Rush.

I aften handler Søndagsspilleren om de navne, gamer tags og nicks, som mange af os i tidens løb har haft i onlinespil, på netcaféer osv. Fra de seje og sjove over de kiksede til de … *host host* ekstremt kiksede

Jeg synes det kunne være rigtig sjovt at høre nogle af historierne bag de navne og starter gerne med mit eget.

Hvor kommer PBT fra? Mit navn var oprindeligt Paybacktime, men hvor stammer det så fra? Det kan selvfølgelig kun kan komme ét sted fra, nemlig Schwarzenegger-filmen Predator fra 1987

Den film havde jeg set en hel del gange som teen og jeg syntes Blains replik var utroligt badass

(Jeg får i øvrigt virkelig lyst til at se Predator igen nu. Den rigtige, selvfølgelig – ikke den fra 2018!)

Jeg brugte navnet på Battle.net, hvor jeg spillede en del StarCraft sammen med bl.a. Fafner, men det var måske en smule langt. Min gode kammerat Smarallen kom op med løsningen: Forkort det til PBT!

Det blev det navn, jeg brugte på både quake3.dk og Daily Rush og det er blevet hængende lige siden. Det har samtidig den fordel, at det med dets kun tre bogstaver kan bruges på highscorelister på klassiske arkademaskiner

Over til jer, kære Daily Rush’ere! Hvad er historien bag jeres nicks?

44 KOMMENTARER

 1. Shee jeg har haft mange gamer tags, men dem jeg har brugt mest, er Janmanden og Kranos, Janmanden er fordi stort set alle hører mit navn som jan (Hedder Ian), og så blev jeg åbenbart kaldt Janmanden af stort set hele årgangen, så det har bare sat sig.

  Kranos hedder jeg nu da jeg var blevet træt af at blive kaldt noget jeg egentlig ikke helt gad blive kaldt, og så har jeg så taget to af de største badasses ( Kranos og Thanos) ind i et navn.

 2. Jeg er så heldig at dele fornavn med Kenny Nickellman fra Langt fra Las Vegas. Så i gymnasiet blev jeg kaldt Nickellman, senere bare Nickell.

  Det var dog langt bedre end 9. klasse, hvor jeg blev kaldt Polle (fra Snave).

  Jeg prøvede med WhyKing i mine unge gamerår, men det var lidt for søgt…

 3. Kenkari kommer fra Dødens Port af Margaret Weis og Tracy Hickman. Det er en art Elver. Jeg har altid været vild med den bogserie og gennem årense nok læst den en 5-7 gange efterhånden.

 4. Kan faktisk ikke rigtig huske nogen specifikke nicks fra da jeg var mindre, men at dømme fra gamle email-adresser har de ikke været gode.

  De sidste.. 15+ år har jeg brugt Promodion, som egentlig er en af mine venners gamle nick.

  Han introducerede mig til pc gaming, og helt specifikt CS lige omkring år 2000.

  Kan stadig huske første gang jeg prøvede det og var helt hooked. Han var en teenager dengang og jeg var omkring 7-8 år gammel og var egentlig bare med mine forældre på besøg hos nogle af deres venner, utroligt nok havde han ikke noget imod at lade mig se på imens han spillede og lod mig endda prøve flere gange og gav mig tips osv, det var en fantastisk måde at blive introduceret til “rigtig pc gaming”. (selvom jeg elskede at spille doom og pinball på min fars pc var det bare ikke det samme som CS på en hurtig pc med winamp kørende på fuld blæs i baggrunden)

  Han stoppede selv med at spille for maaaaaaange år siden, dengang 1.6 stadig var den nyeste version af CS, så efter et års tid spurgte jeg om han ville have noget imod at jeg brugte hans gamle nick da jeg altid havde tænkt det var nice, og han tænkte heldigvis det kunne være nice at navnet stadig levede videre.

  Nok lidt en utraditionel måde at få et nick på, men det har da hængt ved og der er så mange virkelig gode minder forbundet med det for mig nu at jeg nok aldrig finder på mit eget.

 5. Jeg var håbløst uopfindsom, da Chrism blev taget i brug. Det er blot CHRIStian Madsen slået sammen, og så bildte jeg mig selv ind, at hvis man udtalte det juuust right, så kunne det lyde som en “isme”. I dag havde jeg nok fundet på noget andet, men det hang trods alt ved …

 6. Startede min online karriere som Layer. I RTCW hed man Wolfplayer som default. Efter nogle pivringe runder og, som følge deraf, nogle arrige tryk på delete-knappen, endte navnet på layer. Det var det jeg hed, da jeg blev inviteret i min første klan, så det kom aldrig videre.

  Nogle år efter blev jeg onkel. I samme omgang blev nick opdateret.

 7. Originalt nok har jeg en hel del tid i CS heddet Reaperman. Jeg var faktisk lidt giftig, dengang! Sig552 var klart mit favoritvåben =)

  Gennem 19 somre som frivillig på Grøn Koncert o.m.a. fik jeg nogle forskellige kælenavne, men det der virkelig har siddet fast, er GuitarLars. Så jah, det er ganske enkelt mit tag.

 8. Tilbage til Quake 1. Tilbage til bnc/bcnt netværk. Mine venner kaldet mig “krymmel” hvilket faktisk stadigvæk hænger ved i dag, dog ikke in-game mere Men jeg vil gerne selv give mig et cool nick name, som jeg selv havde valgt.
  En aften sat jeg og hørt en CD med Sash! og der var der et nummer der hed night break. Det lød sgu meget godt, alså navnet, ikke sangen. Jeg tænkt NightBreaker, så kunne folk også skrive NB i mIRC, og det gav også lidt mening. Jeg var tit den sidste oppe og var for det mest stadigvæk igang med at game, når morgen kom frem igen. Så det var sådan jeg fik mit nick name NightBreaker aka NB. Er sgu meget glad for det.

 9. Jeg kan ikke huske, hvad jeg brugte i det forrige årtusinde, men jeg brugte kortvarigt D-Devil (pga. D-Devils), inden jeg landede på VampiricEye. Jeg tror da, at rækkefølgen var sådan.

  VampiricEye kom lidt tilfældigt. Jeg skulle bruge et nyt gamer tag, og så rodede jeg lidt med nogle Magic-kort. Der var en Vampiric Dragon. På en eller anden måde gik jeg fra det til VampiricEye, og det har så hængt ved. Nok mest fordi jeg stadig er herinde.:D Jeg bruger det også nogle få andre steder, men jeg spiller ikke de vilde onlinespil mere, og når jeg gør (Mario Kart eller lignende), så bruger jeg som regel mit rigtige navn (Sonny eller SonnyVagn).

  Så ja, i dag er VampiricEye egentlig primært noget, jeg forbinder med DR, og det er længe for sent at ændre det, selvom det vel er lidt 0’er-/teenage-kikset.:D

 10. Hedder lidt forskelligt efterhånden.

  Hunter kommer dog fra en awesome politi serie, som jeg så tilbage i 90’erne. Hunter “cool” betjent ala Dirty Harry og så hans kvindelige makker Dee Dee.

  Fra Imdb
  “Hunter (1984)
  Rick Hunter is a renegade cop who bends the rules and takes justice into his own hands. Partnered with the equally stunning and rebellious Sgt. McCall, the tough-minded duo set out to crack down on L.A.’s slimiest”

  SEG bruger jeg på arbejdet. Har spillet lidt sammen med dem der.

 11. Jeg så filmen Hot Shots i biografen som 12 årig i 1992 og blev fuldstændig optaget af verdens mest uheldige pilot i filmen, kaldenavn ‘Dead Meat’ https://youtu.be/D_r8YHa3_KI 😀 Det faldt perfekt sammen med at vi lige havde fået PC derhjemme og jeg skulle finde et pilotnavn i spillet Secret Weapons of the Luftwaffe.

  Det har hængt ved lige siden – har aldrig for alvor været ‘utro’ imod mit nick.

 12. Hehe, det er sgu meget hygge at læse folks overvejelser og tanker omkring deres nicks.

  Det første nick jeg kan huske jeg brugte var das_devil. Jeg var vel en 13-14 år på det tidspunkt og jeg syntes bare det var grineren at kombinere tysk og engelsk. Når det skulle være fancy blev bogstaver byttet ud med andre tegn

  Da jeg begyndte at game rigtig meget cs og cs source tog jeg navn efter en ret almindelig fjende i diablo spillene; fiend.
  Det brugte jeg længe. Nogle gange går det jo stærkt på tastaturet, så i lang tid kom jeg til at gå som ifned pga en typo. Jeg bruger det egentlig stadigvæk. Men mit ffa nick i cs har i rigtig lang tid været godsize pga en Pantera sang.

  Mit dr nick er en forkortet variation af Michael, som er mit navn

 13. Mit første var lavet ud fra mine initialer og ikke særligt spændende. Omkring 2000 tænkte jeg det skulle skiftes.

  Det nye – som stadig hænger ved – er taget fra Cancerman i X-files.
  På daværende tidspunkt kæmpede jeg selv med en omgang Cancer, så det var derfor jeg endte der.

  Har mange gange overvejet at skifte det til noget mindre morbid, men bruger det som en reminder om en svær tid men også et bevis for, at jeg kom ud på den anden side.

  Jeg har endda været ude for, at XBox online ville banne mig pga navnet, da de mente det var offensive.
  De fik en pæn mail med forklaringen og derefter undskyldte de, at de havde skrevet og at jeg selvfølgelig godt måtte beholde det.

  Med det i tankerne, så tager jeg lige en skål for vores alle sammens Phonetic.

 14. Hamster kom vel af en eller anden ukendt grund.
  Har haft et par andre.
  De mest anvendte :

  Gylp – Prøv at forklare den til nogle amerikanere.. (Baby barf eller the slit in the front of men’s boxers).

  Spadehat – Pas… Men det er godt…

  Coitus interruptus – Latin for afbrudt samleje/stå af i Roskilde…

  Så alt efter hvor langt det skal være, eller hvor “flot”, så vælger jeg efter det.

 15. Jeg hedder Jonas, så Spionas er bare et ordspil på samme. Jeg kan ikke rigtig huske om det var noget jeg blev kaldt på et tidspunkt som kælenavn eller om det opstod oprindeligt i mit eget hovede.

 16. Er kedelig, har haft 1 Nick altid og det har holdt ved.

  Kommer fra en, ja i dag ville man vel kalde det en meme men dengang fandtes det ikke, jeg kan ikke huske hvad vi gamede men vi gamede et eller andet hvor en person blev ved med at råbe “you gotta have faith”… og så efter vi var døde 5 gange i streg ændrede jeg mit nick til NoFaith og ja så har det bare hængt ved lige siden.

 17. Startede med Freaker. FrEaKeR for at være helt præcis, fordi jeg godt kunne lide at opføre mig tåbeligt da jeg var knægt og så skulle mit nickname selvfølgelig afspejle det.

  Så blev jeg lidt mere voksen og syntes det var et åndsvagt navn, men nu havde det lidt affektionsværdi, så jeg ændrede navnet til friik (freak). Og så har det holdt godt ved efterhånden.

 18. første nick var på Battle.net var Lord22 jeg ville hedde Lord fordi jeg syntes det var sejt men det var taget og så slog jeg i tastaturet og det hang ligesom ved.

  I AQ2 hed jeg Hitler men det forsvandt ret hurtigt da jeg blev banned hele tiden.

  Senere skiftede jeg til nuværende mOO-iM-AcOW det kommer fra tegnefilmen Pinky og Brain hvor de tager til Indien og klæder sig ud som en ko da de er hellige. Der slutter den af med at han er på denne kæmpe ko krop med horn og hans lille hoved og siger. mOO jeg er en ko og så ender de i pakistan og bliver nakket. Det har ligesom hængt siden

 19. “Jacques” opstod i gymnasiet, da to af mine venner kom tilbage fra franskundervisning og var helt oppe at køre over, at de var begyndt at kalde mig “Jacques les Bon”. Aner ikke hvorfor, men de fnes meget af det og det hang ved, så i den vennegruppe hedder jeg udelukkende Jacques. I virkeligheden har jeg et lidt mere eksotisk navn: Jacob.

 20. Jeg mindes at jeg fandt på celerun før celeron processoren udkom og at jeg brugte det til emails og quake på netcafeen i Birkerød, men jeg er ikke helt sikker på, om det bare kom ud af den blå luft i min lille 13-14 årige hjerne eller om celeron processoren var 100% inspiration. :p

 21. Mit online gamer navn er Brave. Jeg var mega wow nørd siden starten og brugte meget tid på at finde det rette navn til hver karakter og class. BE Warlock Azazel, NE Druid Arantir, Tauren Warrior Brave etc.

  Utroligt nok var jeg heldig at få navnet Brave på begge mine servere, og spillede det hardcore i en årrække. Navnet Brave har derfor hængt ved ligesiden, og folk kalder mig det også i LoL og andre spil jeg spiller idag.

  Kommer til at tænke på en bytur i Kbh hvor jeg mødtes for første gang med omkring 15 guildies, og alle kendte kun hinanden som deres ingame nick. Var ret sjovt at have så mange folk stå i en kæmpe brandert og råbe “jeg elsker dig Brave”

 22. Hah – sjov øvelse.

  Mit nick HQX er en sammentrækning af Hanz Qualon Xirrurlur – nogen gange bare Qualon når det skal være simpelt.

  Hanz = Min første “klan/gruppe” hed Hanz Bruders – alle havde Hanz som det første i deres nick.
  Qualon = Lidt en sammentrækning af Quake og så noget “-lon” som lød lidt elveragtigt? Fungerede meget godt imo.
  Xirrurlur = Vidst nok en gud eller noget i den dur fra Dennis Jurgenses – Dystopia. (som jeg læste som 8-9 årig og rigtigt godt kunne lide)

 23. Yggdrasil kom af at jeg elsker tegneserien Valhalla, så jeg tog et navn fra nordisk mytologi jeg godt kan lide – verdenstræet. “Sir” foran er fordi jeg på et tidspunkt ikke kunne bruge Yggdrasil på et site, så blev nødt til at sætte et eller andet foran.

 24. Jeg var 14 år gammel og HELT sikker på at jeg skulle være typen som røg hash og var sådan langhåret hippie-agtig.

  Håret fik jeg da, men det viste sig at jeg simpelthen ikke kan tåle hash, så.. Men navnet var stadig for cool til at smide det dengang. Nu skal jeg med alvorlige voksne øjne forsøge at forklare andre voksne omkring mig hvorfor mit nick er som det er. Man tager dumme beslutninger som teenager.

 25. Jeg har valgt mit gamer nick ud fra mit ynglings MTG kort. Desværre er det så super generisk at jeg de fleste steder må postefixe det med dk. I wow, har jeg for det meste heddet Erif, som er Fire stavet baglæns, desværre troede de fleste at det var Erik stavet forkert

 26. Back in the Days da jeg skulle have min første e-mail havde jeg lige set Godzilla vs. King Ghidorah, så det var nærliggende at sige “Ghidorah” da min bror spurgte mig hvad min mail skulle være da han hjalp mig med at oprette den… Det endte så med at blive uden “h” i enden da der var mere clean 😄

 27. Startede med at spille NHL95 i de gode gamle dage, valgte Chicago Blackhawks, hvor deres stjernespiller hed Jeremy Roenick, deraf mit nick: Roenick, men bruger også JRoenick eller JerRoenick.

 28. Mit stammer fra min tid i RTCW clannen SturmWolf. Mit nick er egentlig Ghost, men alle kalder mig Sturm, eller SturmWolf online, så det har jeg mere eller mindre taget til mig i alle de spil jeg spiller nu

 29. Mit nick har jeg brugt siden de tidlige CS dage. Tror jeg startede omkring 2001. Kan ikke huske hvor det kom fra, men det lød fedt. Bruger ofte forkortelsen ISkull, da det originale er lidt langt.
  For mange år siden, benyttede jeg i en kort periode KimBoKastekniv – kan I kan huske hvor det kommer fra ? De sidste par år har jeg brugt StanDarsh, som selvfølgelig stammer fra South Park. Bruger det dog kun i CS.

 30. Sven Bent er faktisk skabt grundet DR.

  Da jeg arbejde hos IBM i tiden omkring Quake3.dk o og foedslen af DR havde jeg en konkurrence klausul der forboed med at raedgive og vejlede andre mht til computer og IT.
  Min direkte chef og kollegaer kendte mit gamer navn ellers saa jeg havde brug for et nyt navn til at bruge paa DR da det aabnede op..
  Sven Bent blev foedt for at stille sig ud fra alle der andre mere action/fancy praeget navnet saa hvad kunne vaere mere usexet som navn end Sven Bent

  Med tiden skiftede jeg over til Sven Bent i mange andre forums der havde med hardware/it/videnskab at goere. men navnet er stadigvaek kun til den ene side af mig. Jeg bruger det f.eks ikke til gaming kun noerderier

 31. Mit Nick/gamertag stammer helt tilbage fra slut 90’erne.
  Skulle erstatte et online navn på mIRC spm var CyberBob (som jeg ikke kam huske hvor kom fra).
  Hørte en del Bloodhound Gang, og i sangen Mope, hører man Pacman ryge Crack. Det blev inspirationen til Crackman, og senere blev det så fordansket med mand istedetfor man. Derfor CrackMaND (de store bogstaver kom da leet speech blev det nye sort).

  Det har hængt ved lige siden.

 32. Da jeg gik i 8. klasse (1996-1997) fandt nogle venner og jeg ud af at vi skulle have sådan en “clan”. Vi vidste ikke hvad den skulle hedde, men vi vidste at udover clanens navn skulle vi også selv have nogle nicknames.

  Derfor gik vi ned på skolebiblioteket og åbnede forskellige bøger på andre sprog. Jeg bladrede lidt og fandt “Proximus”.

  Det så ikke helt cool nok ud. Derfor kaldte jeg mig “ProXimuS” i starten. Senere blev det til “Proximus”, så til “prox” og nu bare Jeppe :-).

 33. Kaldte mig længe ReCoiL, syntes det var et fedt nick når man nu spillede meget fps.
  Senere har jeg benyttet mig af “Tumult” eller “Pokkers”.

 34. Grayhair kom fra dengang jeg spillede TeamFortress Classic og vi levede en klan der hed OldBoys (og jeg havde allerede fået et par enkelte grå hår), på det tidspunkt hed jeg PangoBill (som jeg ikke aner, hvor kommer fra).

 35. Grinern tråd
  Plejer nærmest aldrig at kommentere herinde på DR, følger med fra sidelinjen.
  Meeen lige på den her tråd bliver jeg sku kommentere
  Har aldrig været kreativ med navne, men da jeg i tidernes morgen skulle finde på et nick, så syns jeg at mit eget navn var før “tør”, så den blev piftet op med 337 bag på BilaL337 (LEET BOYYYZ)

 36. Tja – Mit nick, Maxmotor, har hængt på i _mange_ år – Brugte det f.eks. på Battlenet når jeg spillede Diablo (2?) . Ved sku ikke lige hvorfor – andet end at det selvfølgelig stammer fra Max Motor / Launchpad McQuack. Og så kunne/kan jeg jo godt li’ Andeby universet. Sidenhen er jeg begyndt at samle legetøj – bl.a. Joakim von And figurer (og MEGET andet), så et eller andet trigger det stadig i mig