Selvom dagene nok har tendens til at flyde lidt sammen i øjeblikket, er én ting 100% sikker: Det er søndag aften på Daily Rush og det betyder som altid Søndagsspilleren.

Nedlukningen af Danmark som led i indsatsen mod coronavirussen er nu inde i sin fjerde uge. Det har grebet grundlæggende ind i vores allesammens hverdag og betyder, at vi tilbringer væsentlig mere tid derhjemme.

Som gamer er man måske fra start lidt mere vant til at underholde sig selv foran en skærm. Men jeg tænker, at vi alle godt kunne bruge nogle gode tips til f.eks. serier, der kan streames, bøger, podcasts og lignende man kan slappe af med, mens vi rider stormen af.

Jeg vil gerne lægge ud med to tips i aften, som begge er podcasts. Under nedlukningen har jeg fået lyttet til væsentligt flere podcasts, end jeg plejer. De kan høres lige godt derhjemme og når man går en tur i naturen (alene, selvfølgelig, og med behørig afstand!).

Det første er Troldspejlets podcast. Det udkommer hver anden uge, og dækker alle de emner, vi forbinder med Troldspejlet, dvs. spil, film, tegneserier, bøger og serier. Podcastet er lavet for voksne, så der bliver ikke filtreret i emnerne, som der gjorde i Troldspejlet for børn. Værten er Jakob Stegelmann, selvfølgelig, og hele Troldspejlets redaktion bidrager med indslag.

Jeg er fast lytter, og især indenfor tegneserier og TV har jeg opdaget mange nye, spændende titler gennem podcastet. Og så er det generelt bare rigtig cool, at Troldspejlet er still going strong efter 31 år i luften.

Mit andet tip er The Retro Hour podcastet. Det udkommer hver fredag og dækker retro gaming i alle mulige og umulige afskygninger. Dan, Ravi og Joe, de tre værter som du kan se herover, har en gæst i studiet hver uge, og det er ofte mennesker, der har været direkte involveret i de tidlige spil, computere og konsoller.

Gennem The Retro Hour lærte jeg f.eks. for nylig, at der helt tilbage i 1991 fandtes et grafisk D&D rollespil til PC, Neverwinter Nights (nej, ikke BioWare-spillet af samme navn fra 2002), som kunne spilles med andre mennesker via modem på tjenesten AOL i USA. Den slags historiske godbidder finder man mange af hos The Retro Hour.

Det var mine to tips til lockdown underholdning. Herfra er mikrofonen åben, og jeg vil rigtig gerne høre jeres, kære Daily Rush’ere!

7 KOMMENTARER

 1. Jeg har taget min elbas hjem fra bandets øvelokale, hvor jeg øver mig mere på min “slap”-teknik – så hvis man har haft en tanke om at lære at spille et instrument, eller blive bedre til det man har, så er det da en gylden tid at begynde på det.

  På gamingfronten står den på en blanding af Horizon: Zero Dawn, Control og et blandet udvalg af spil til PSVR. Derudover ligger Resident Evil 2 Remake og venter på at blive startet, og så overvejer jeg voldsomt at smide penge efter Persona 5 Royal og Final Fantasy VII Remake.

 2. Jeg har allerede et udvalg af guitarer hængende herhjemme, så jeg behøvede ikke slæbe noget hjem fra Chrism’s øvelokale
  Dog har min nevø måttet gøre noget nødtørftigt: Hans bas stod på skolen, fordi de var ved at gøre klar til musical. Den blev så låst inde og har været det siden. Heldigvis har både Chrism og jeg undervist ham (og også sammen med vores trommeslager) så han var opmærksom på at han godt kunne bruge en guitar til at lære flere teknikker. Det har han så haft gang i, og kunne med stor glæde berette at han syntes det var fedt at spille Sweet Home Alabama og Nothing Else Matters.
  Jeg indrømmer blankt at jeg er ganske stolt af min næsten 15-årigs nevøs musiksmag =D

  Selv har jeg næsten læst mig igennem en serie på 12 bøger af David & Leigh Eddings (The Belgariad og The Malloreon, samt Belgarath the Sorcerer og Polgara the Sorceress). Dejlige bøger, dejligt gensyn!

  Og så har jeg genoptaget Diablo 3, bare fordi jeg kan.

 3. Jeg skal nok hygge mig med Final Fantasy 7 Remake og “The Outsider” på HBO, det glæder jeg mig til.

  Ja, og så afprøver jeg også nogen nye madopskrifter, fundet på Youtube. Skal have anskaffet mig en lille, firkantet pande, hvorpå man kan “opbygge” en sushiformet ægrulle med diverse fyld.

 4. Det er også vigtigt med noget at grine af i disse tider. Jeg har ikke selv fået set den endnu, da den lige kom i går, men Louis C.K. sælger en ny special på sin hjemmeside til $8.

  Og hvis vi snakker podcasts, så er der grin at hente i Den Grå Side, hvis I ikke allerede har hørt den.:)