Velkommen til en lun søndag aften på Daily Rush, hvor det endnu en gang er blevet tid til Søndagsspilleren. Faktisk den tyvende af slagsen siden vi begyndte at have en ugentlig Søndagsspiller tilbage i februar

Et andet (og indrømmet, vigtigere) jubilæum fandt sted i den forgangne uge. I onsdags var det nemlig præcis 20 år siden, at den første betaversion af Counter-Strike ramte internettet.

Counter-Strike var på det tidspunkt et mod til Valves Half-Life, der udkom i slutningen af 1998. Manden bag mod’et, canadieren Minh Le (aka Gooseman), havde erfaring med modding fra bl.a. Action Quake 2, der ligesom Counter-Strike fokuserede på realistiske våben og baner.

Et par måneder inde i udviklingen kom Jess Cliffe, som Gooseman kendte fra Action Quake 2, ombord på projektet. Sammen fik de to færdiggjort beta 1.0 af Counter-Strike, som blev offentliggjort den 19. juni 1999. Fun fact: De to arbejdede sammen 100% over internettet, og mødte først hinanden i virkeligheden nogle år senere i 2003.

Kernen i gameplayet har ikke ændret sig væsentligt siden de tidlige betaversioner, men Counter-Strike anno 1999 så noget anderledes ud, end det gør i dag. Her er den klassiske cs_mansion bane fra beta 1.0:

Som rigtig mange andre gamere har jeg et væld af gode minder fra de tidlige Counter-Strike dage. Mens Webster og jeg arbejdede på quake3.dk og siden Daily Rush, var det Counter-Strike, der blev startet op efter arbejdstid. Vi havde dog ikke den fjerneste idé om, at Counter-Strike ville blive så stort et fænomen, at Danmarks Radio år senere ville transmittere live Counter-Strike fra turneringer med millioner af kroner i præmier på spil.

Her fra Daily Rush ønsker vi et kæmpe tillykke med jubilæet til Gooseman og co. Hvis I, kære Daily Rush’ere, har nogle Counter-Strike minder eller historier, I har lyst til at dele, hører vi dem meget gerne i kommentarerne.

P.S. You got me; de_dust udkom strengt taget først med beta 4.0, men det er så ikonisk en bane, at jeg tillod mig at bruge billedet alligevel

8 KOMMENTARER

  1. På en eller anden måde, har jeg formået aldrig at spille CS. Jeg så spillet som en konkurrent til Quake og jeg var åbenbart en rigtig fanboy.