Kom ind fra regnen og sæt dig godt til rette. Det er blevet søndag aften og dermed tid til den ugentlige Søndagspiller.

I aften vender vi blikket bagud og ser på hvad vi egentlig skrev og talte om her på Daily Rush for 10 år siden.

Én af nyhederne dengang handlede om, at Apples App Store havde rundet to milliarder downloadede apps. Det var – og er sådan set stadigvæk – et ret imponerende tal, i og med App Store kun havde eksisteret i lidt over et år på det tidspunkt. Siden da er det dog gået endnu stærkere, og allerede i 2015 rundede App Store 100 milliarder downloads, hvilket jo sender de to milliarder lidt i skammekrogen.

Vi skrev også om hvordan investorerne stod i kø for at købe sig ind i OnLive-projektet. Nogle af jer, kære Daily Rush’ere, kan måske ikke huske OnLive, men det var et meget tidligt forsøg på at levere streaming af spil. Det blev dog ikke just nogen succes, og OnLives servere lukkede endegyldigt ned i 2015.

Her 10 år senere har vi sjovt nok mere eller mindre den samme samtale om opløsning og latency, denne gang handler den bare om Googles streamingplatform Stadia, som går i luften senere på året.

På anmeldelsesfronten havde Kimozabi haft fingrene i spillet WET til den gode gamle Xbox 360. Det er et ultravoldeligt third-person actionspil, hvor man træder ind i rollen som en kvindelig lejemorder med voice acting af Eliza Dushku. Det lyder måske egentlig meget godt, men Kimozabi var ikke begejstret. Han gav karakteren 6/10 og kaldte WET “et klichéfyldt spil med kedelige baner og ensformigt gameplay”. Ouch.

Så var BruneBanan mere begejstret for racerspillet Colin McRae: DiRT 2 (også til Xbox 360). Han fremhævede den arkade-agtige styring, den lækre grafik og ikke mindst rewind-funktionen, og spillet landede på en rigtig solid 8,5/10 karakter.

2 KOMMENTARER

  1. Det er alligevel temmelig vildt, at debatten om game streaming ikke har rykket sig så meget.

    Jeg kan ikke lige komme i tanke om noget andet teknologi, som har stået på tærsklen til gennembrud i godt 10 år.

  2. #1 Kan godt se ideen i at streame spil for mange, men jeg er jo af den gamle skole.

    Jeg kan altså bedst lide at EJE et spil og afvikle det på min egen maskine, og selvom det er dyrt så kan jeg virkelig også godt lide hele det der med at bygge sin egen kværn og OC dele og hele det ræs der, for på den måde lige at presse ekstra performance ud.

    Og når man så oven i købet igennem tiden har efterhånden ret stor samling af ejede spil, så kan man også lige hive et frem fra gemmerne som alle andre måske har glemt alt om, forestiller mig ikke streaming tjenester har tænkt sig at holde et bibliotek up to date med samtlige spil nogensinde lavet, det virker urealistisk.

    Det ene udelukker selvfølgelig ikke det andet, men jeg personligt kommer nok aldrig til at hoppe med på streaming af spil med mindre de gør således jeg ikke har noget valg hvis jeg vil prøve en bestemt titel.