Velkommen til Søndagsspilleren, hvor vi hver søndag aften mødes om vores allesammens yndlingshobby lige her på Daily Rush.

Alt for mange spil, alt for lidt tid til at spille dem; det er en ting, de fleste gamere kender til. Om man så spillede 24/7, ville man ikke komme i nærheden af at kunne spille alt. Der kommer løbende nye, spændende titler ud, man gerne vil prøve, og for hvert udsalg på Steam vokser bunken af spil, der ikke har været startet endnu.

Det betyder desværre, at man alt for nemt kan misse et virkelig godt spil i mængden, som man ellers kunne blive rigtig begejstret for. Det skete for mig med Prey.

Siden System Shock 2 og Deus Ex omkring årtusindskiftet har jeg været stor fan af den blanding af first person action, RPG-elementer og sci-fi, som de to spil er eksponenter for. Mange af de samme elementer finder man også i BioShock- og Dishonored-serierne, og selvfølgelig også i de senere Deus Ex-spil.

Af den grund er jeg selvfølgelig også meget interesseret i det kommende System Shock 3. Det var en nyhed her på sitet, da den første teaser fra spillet blev frigivet for en måneds tid siden. I kommentarerne anbefalede to Daily Rush’ere et spil, jeg kun ret perifert var opmærksom på, nemlig Arkane Studios’ Prey fra 2017.

Prey passer perfekt i den genre, jeg talte om før: First person action? Check. Sci-fi? Check. RPG-elementer og skill trees? Check og check. Udviklerne Arkane Studios står endda også bag Dishonored-spillene, som jeg er meget begejstret for, men alligevel var det altså lykkedes mig at misse Prey, da det udkom. Med to års forsinkelse købte jeg spillet, og nu er jeg hooked på at udforske den stemningsfulde rumstation Talos 1 og opdage dens hemmeligheder.

Den slags solide anbefalinger fra inkarnerede gamere er én af de mange kvaliteter ved vores community her på Daily Rush. Har I fundet nogle perler, som I ellers havde misset i første omgang? Eller er der nogle oversete spil, I vil anbefale os andre? Det vil vi rigtig gerne høre om i kommentarerne.

18 KOMMENTARER

 1. Med den her trend med at genudgive ældre spil i en enhanced/HD remaster version er der faktisk en del ældre spil som jeg nu oplever for første gange.

  Yakuza serien, Dragons Dogma og Dying Light har alle været første gangs PS4 spil for mig, og de har virkeligt ikke skuffet

 2. Det er altså lidt forvirrende, at det oprindelige “Prey” deler navn med det nye. For mig vil det altid være det oprindelige spil fra 2006, jeg tænker på, når den titel bliver nævnt. Det spil var rockerfedt og nyskabende! Fra diverse Let’s Play-videoer ligner det slet ikke, at det nye når det gamle til sokkeholderne.

 3. #3 Jeg spillede aldrig det gamle, men som jeg forstår det, har de to spil praktisk taget ikke noget med hinanden at gøre. Så ja, lidt forvirrende.

 4. Er en der er stor fan af skyrim og open world rpg missede jeg i den grad dragons dogma.. nu udkommer det heldigvis på switchen imorgen… og selvom jeg synes grafik og animationer ser en smule skævt ud. Skulle spillet være super godt. Ser frem til det.

 5. #3 Som sagt vidt forskellige spil. Efter min mening er det lige omvendt, og det ‘gamle’ når ikke det ‘nye’ til sokkeholderne. Sådan kan vi jo være forskellige.

  Det nye Prey oser af coolness og stemning, med lækker design af quests hvor man også skal bruge hovedet lidt.

 6. Jeg landede *SPLAT* i Borderlands the Pre-Sequel og fandt ud af at jeg var gået glip af noget!

  Det tog mig da heller ikke længe at investere i et season pass, så jeg kunne få al DLC. Okay, der var noget bras imellem, men ClapTastic Voyage synes jeg faktisk er pænt okay skruet sammen til spillets historie.
  Og så blev jeg selvfølgelig nødt til at kigge på BL1 og 2. BL2 fik jeg også gennemspillet en håndfuld gange, atter med al DLC. Jeg fik dog aldrig BL1 ind under huden, fordi jeg fandt interface vildt irriterende og klunky. Lige dér kunne jeg virkelig godt bruge en remaster, men det kommer jo nok til at tage en del år. Først skal de lige se hvad de kan malke ud af BL3.

 7. Jeg har siddet fast i Pathfinder: Kingmaker i 95 timer nu, og mangler kun det sidste. Må sige at det er udemærket for kun 1 gennemspilning

 8. Må give PBT ret, og kan stadig ik forstå den dag i dag, det had det undergik ved udgivelse. Synes Prey (2017) er et super fedt spil. God stemning, fedt univers og god, men lidt forudsigelig, historie. Helt klart en gennemspilning værd.
  Det skal så siges, at det ikke har noget med det gamle spil, af samme navn, at gøre. Hvilket faktisk også var et super fedt spil.
  Det nye Prey er også lavet af Arkane Studios som fremgår af artiklen, og de har den samme fede design stil på deres karrakter som i Dishonored. Selve den grafiske stil er også i top. Og har hørt fra andre spil designere at Arkane Studios faktisk er lidt af en legende for netop den stil.

 9. #8 Men Borderlands 1 er jo netop lige blevet remastered her i april. Det er ikke en revolution, men jeg gennemførte det for første gang nu her. Det kan godt anbefales! Gameplay er solidt og det er godt at have den første del af Pandora-historien med også. Men måske skal det ikke spilles lige efter at have spillet BL 2 og Pre-Sequel, som stadig føles mere moderne end det originale

 10. Jeg nåede først “rigtigt” med på souls-likebølgen med Bloodborne, som jeg var fuldstændig betaget af. Derfor ærgrer det mig, at jeg aldrig fik Demon’s Souls i hænderne, da det om noget startede hele bølgen. Jeg har prøvet meget lidt Dark Souls 1 og 2, men af en eller anden grund, fangede de mig ikke helt på samme måde. Både Nioh og Sekiro er voldfede, og nu hvor The Surge fulgte med PS Plus, bør jeg også tage kampen op med det.

  I ny og næ slår jeg stadig et slag for de gamle horror-spil, Project Zero, fra PS2-æraen. Dem så jeg MEGET gerne blive remastered, eller endda remade, for det var simpelthen spøgelseshorror i verdensklasse!

 11. #14 The Surge er absolut värdig et forsög. Ser frem imod 2’ern da man kan dualwield ökser. !!!

  Jeg har präcis stiftet bekendtskab til survival strategi spil – såsom Frostpunk og They Are Billions. Man blir sku taget hårdt bag i ved de mindste fejl. Men jeg elsker’t!

 12. Jeg er hoppet af wow vognen, og prøvet at slå mig løs i et andet mmo. Bare fordi jeg savnede et mmo. Vi var nogle venner der så at FFXIV var på bud og købte det. Jeg har nu spillet en lille måneds tid, og jeg er helt skudt i spillet! Det er jo et 10 år gammelt mmo, god historie , gode raids og gode dungeons!

  Vi ses til næste expansion i wow eller hvis classic føles som det skal !

 13. Jeg er virkelig glad for at se, der er andre, der synes Prey er / var fedt. Ikke siden WoW udkom har jeg haft så stor glæde af et spil som Prey.

 14. Nu er jeg begyndt på spillet igen, og tager mig lidt mere tid til at udforske alt og läser alt information! Simpelthen et klokrent spil! Jeg missede helt questen med kokken förste playthough da jeg slog ham ihjel förste gang, så den questline var ret så fed og få opleve!

  Spiller dog dette playthrough uden Typhoon abilities. ER snart igennem og sidder allerede med lysten om at tag en ng+.