Det har været en begivenhedsrig uge i Danmark, hvor indsatsen mod coronavirus for alvor er begyndt at påvirke vores daglige liv. Der er dog heldigvis også ting, der kører uændrede videre og Søndagsspilleren – vores faste mødested på Daily Rush hver søndag aften – er én af dem.

I aften kunne jeg godt tænke mig at tale om opgradering af hardware. Som PC-gamer er løbende opgraderinger mere eller mindre et fact of life. Teknologien marcherer ubønhørligt fremad og producerer hurtigere diske, billigere RAM og ikke mindst hurtigere og bedre grafikkort.

I takt med at spillene benytter mere og mere af den nye hardwares performance, sakker ens maskine lige så stille bagud, og pludselig er det tid til opgradering. Men hvornår skal man så pull the trigger? Her tror jeg faktisk, at mange gamere har det ligesom mig; de har et bestemt spil i kikkerten, som maskinen bare skal være klar til.

Lige nu og her har vi set det i forbindelse med Doom Eternal, som udkommer fredag i den kommende uge. Der er helt klart Daily Rush’ere, der har tunet deres maskine til en tur mere til helvede. Men selvom jeg glæder mig enormt meget til Doom Eternal, er det faktisk ikke det spil, jeg laver næste opgradering til.

For mit vedkommende er spillet The Elder Scrolls VI; næste gang jeg vender tilbage til Tamriel, skal det være på en funklende ny maskine med kick-ass hardware tunet til langt ud på de mindste marginaler. Nu tyder alt så desværre på, at der stadig er lang tid til spillet udkommer, så det er da ikke umuligt, at jeg opgraderer enkelte stumper inden da. Men den helt store big bang opgradering? The Elder Scrolls VI, jo tak.

Hvilke spil skal jeres maskiner være 100% klar til, kære Daily Rush’ere? Og er der nogle særlige opgraderinger I planlægger i den forbindelse? Lad os høre om dem i kommentarerne.

19 KOMMENTARER

 1. Havde egentlig planlagt at vente med at udskifte mit GTX 1070 til Cyberpunk 2077. Men så fik min kæreste akut behov for nyt grafikkort. Bedste løsning: hun fik mit gamle kort og jeg købte et 2070S 😀 Det var i høj grad pga. RDR2, som jeg stadig er i gang med, at jeg endte med den beslutning. Det gode gamle 1070 kunne ikke sådan rigtig følge med.

 2. Jeg sidder i skrivende stund og er ved at/har kigget på rigtig meget hardware på det sidste. Synes så småt jeg begynder at kunne mærke bottle- necken.
  Cpu nu: i5 4670k skal blive til Ryzen 5 3600
  Mobo skal blive til x570
  Ram skal blive til noget Corsair Vengance, tror jeg.
  Mit GFX er RX 580 hvilket skulle være ok – håber jeg.

  Doom Eternal er uden tvivl det jeg har set frem til og det må gerne køre smooth!

 3. Indenfor konsolverden findes begrebet system seller. For mit vedkommende har det været spil som GoldenEye, Halo og Forza Motorsport.

  Men den fragmenterede konsolcyklus betyder, at jeg overvejer at opgradere til en One X, da den oprindelige Xbox One trækker Apex Legends ret sløvt. Jeg kan aldrig nyde mine få spilsessioner til fulde velvidende, at andre har en fordel.

  Konsolfolket er ikke skånet for opgraderinger. For en uge siden investerede jeg i en Razer Wolverine, som har forbedret mit spil.

 4. #5: @swinecandy ah yes, lidt kontekst havde nok hjulpet på min udtalelse Jeg har en ultrawide skærm, og de 3440×1440 er lige stramt nok til GTX 1070 i en del spil efterhånden. Uden at ville tale det virkeligt fantastiske grafikkort ned (har brugt det i 3.5 år), så tror jeg det får svært ved at trække Cyberpunk 2077 med high settings selv i 1080p – det er ren mavefornemmelse dog, ud fra den viste grafik i videoer indtil videre.

 5. Jeg har lige bestilt et RX 5500XT og en PSU. Så bliver kontor kassen opgraderet til mini-gamer.

  Jeg har brugt min bærbare til at game – 900p Low Settings ! Så jeg glæder mig til at komme op på 1080p High eller måske endda 1440p Medium/High i nogle spil.

  Jeg ser frem til Elden Ring, men jeg har ikke som sådan tænkt “Der skal min PC være klar!”

 6. Er blevet voldsom glad for min PlayStation 4 så tror bare det hedder ps5. Skal dog helst have en brugbar PC hele tiden til Hs, heroes, se stream etc

 7. Sgu lækkert det her køre endnu.

  Topic: Elsker hardware, men synes der er mindre grund til at købe nyt hvert år end der var for bare 5 år siden. Hardware er bare kommet langt, og ny software teknologier er ikke helt kommet der op nu, plus det tager tid at lave et så nyt spil der har mulighed for at udnyttet ens hardware fra top hylden, til det yder.

 8. Jeg er stadig rigtig fint kørende med min rig, men jeg mistænker så småt at motherboardet godt kunne trænge til en udskiftning.
  Et eller andet nyt med en dejlig processor og enten et godt onboard lydkort, eller muligheden for at udvide. Som det er nu, er det fysisk umuligt at finde plads til flere ting på motherboardet, fordi mit GTX 1080 fylder så skide meget =D

  Eller måske er det hele så grelt, at jeg skal skifte hele tårnet ud, så der bliver plads nok. Det kan nok ske at jeg kan beholde det meste af indmaden, meeeeeeeen… det kan også være det ville være smartere kun at beholde harddisk og grafikkort.

  Hvornår jeg så skulle bruge tid og penge på det, aner jeg ikke. Jeg er dog glad for at min computer fint kan køre hvad jeg spiller, i disse Corona-tider!
  En gennemført gamer er sgu det sikreste menneske under en lockdown =P

 9. #12: @jaques kigger altså også nogen gange som PC gamer misundeligt på nogen af eksklusiv titlerne til PS. Og altid en dejligt ligetil løsning med en konsol

  #10: @nightbreaker har samme oplevelse. Mit motherboard er fra 2011, CPU er fra 2012, og mit sidste grafikkort holdt i 3.5 år. Før i tiden var det jo nærmest udskriftning hvert 2. år. Men nu er priserne så også liiidt højere på specielt GPU nu til dags.

  #11: @guitarlars måske er det bare ved at være tid til PC nr. 2?

 10. Efterhånden som jeg er blevet mere og mere magelig magter jeg ikke løbende udskiftning – også fordi jeg synes opgraderingen typisk giver minimal merydelse i forhold til prisen.

  Min nuværende spand er fra 2013-2014 og er i øjeblikket forvist til kælderen på grund af pladsmangel – så det er bestemt planen at købe en helt ny spand, når der igen er plads.

  Indtil da håber jeg at prøve kræfter med Google Stadia :]

 11. Sidder pt. med et ret fornuftigt setup med et 1080 TI kort, og en 1440p opløsning. Investerede en del mønter tilbage i 2018, og nyder netop, at jeg ikke behøver at tænke på opgraderinger.

  Imidlertid er der én serie, og kun én spilserie som virkelig får mig til ikke blot at vende tilbage til PC gaming, men som også bare er ubarmhjertig mod ens hardware; Total War! Kæft jeg elsker den serie, men nøj hvor viser den også bare det bedste og mest frustrerende (læs; dyre!) aspekt ved PC gaming.

 12. Ja jeg er så (midlertidigt) hoppet af vognen mht. opgraderingsræset og bruger cloud-gaming nu når jeg skal spille highend spil. Jeg synes egentligt det fungerer ret godt, desværre er det bare ikke alle spil der er tilgængelige. Håber cyberpunk kommer i skyen dog…..

 13. #2: @nobzy Det minder sq meget om det jeg er ude i lige pt. 4670k, dog er det gamle GFX blevet til 1080TI siden den blev købt, men Ryzen 5 3600 med dertilhørende x570 og ram, ville være smukt, men er ikke rigtig nået til at tage den endelige beslutning endnu