En uge mere er gået i Danmark i coronavirussens tegn. Nedlukningen fortsætter og blev endda i mandags forlænget frem til den 13. april. Men at mødes virtuelt er heldigvis ikke noget problem, og det er faktisk præcis hvad Søndagsspilleren på Daily Rush handler om. Velkommen!

I aften vil jeg gerne tale om remakes. Det er et fænomen, som spilbranchen har taget til sig fra Hollywood og som i bund og grund handler om at opfriske gamle spil med forbedret grafik, understøttelse af moderne operativsystemer, opdateret brugergrænseflade osv.

Og det er et fænomen, der kun er taget til. Inden for kun omkring et halvt år er udkommet og udkommer Final Fantasy VII Remake, Command & Conquer Remastered Collection, Resident Evil 3 Remake, Age of Empires III: Definitive Edition, Panzer Dragoon: Remake og Warcraft III: Reforged.

Tager man de negative briller på, er remakes bare en måde for spilstudierne at malke et gammelt spil og sælge det en gang mere til fans. Og de er billigere at lave end nye spil, fordi der allerede findes kode, grafik osv. at tage udgangspunkt i.

Men man kan også tage de positive briller på. Fra det perspektiv er remakes en måde at gøre gamle, højtelskede spil relevante igen. Og her mener jeg egentlig, at remakes af spil kan give mere mening end remakes af film. En klassisk film taber ikke af at blive set et halvt århundrede senere, men det samme er ikke helt tilfældet med gamle spil – hvis de da overhovedet kan startes.

Hvis jeg kunne vælge frit på alle hylder, er der et spil, jeg godt kunne tænke mig at se et remake af: Return to Castle Wolfenstein multiplayer. Singleplayer var også rigtig godt, ingen tvivl om det, men multi var altså noget helt særligt. Banerne var super gode og de fire klasser var meget distinkte og ikke mindst sjove at spille på hver deres måde og de gik op i en højere enhed med spillets 2. verdenskrig rammer. Men visuelt er man altså ikke i tvivl om, at spillet snart er 20 år gammelt og af den grund er det min kandidat til et remake.

Hvilket spil så I gerne, der blev lavet et remake af, kære Daily Rush’ere?

20 KOMMENTARER

 1. De seneste par år har vist hvor forskelligt det kan gå med remakes. Warcraft 3 Reforged må være det bedste (værste!) eksempel i nyere tid på, hvordan man ikke skal gribe et remake an. Til gengæld har der bl.a. være utroligt vellykkede remakes som Day of the Tentacle og senest Black Mesa vist vejen for hvordan man laver gode remasters – både uden og med forbedringer af selve spillet i fht originalen (ud over grsfik).

  Jeg tænker også at C&C remastered bliver fantadtisk, fordi det gøres med så meget respekt og kærlighed for originalmaterialet. Og samtidig med små valgfri gameplay forbedringer, der helt sikkert vil gøre det til et mindre bittersødt gensyn.

  Jeg ville allerhelst i hele verden se et fantastisk remake af Total Anihilation + DLC! Det er et af de allerbedste, episke og mest underholdende RTS spil i multiplayer. spillet cille være helt fantastisk i moderne grafik og med det originale soundtrack! Company of Heroes 1 ville jeg også give en arm og et ben for at få i Remaster

 2. Jeg kunne godt tænke mig et remake af decent.. Har ikke VR, men kunne forstille mig det ville være fedt med et par briller på :D.

 3. #5: Jeg tænker ja på den ene side, men så ville jeg også tænke bræk ud over det hele i løbet af 2 minutter 😱 Men ja kunne være utroligt fedt med et egentligt remake af både Decent 1+2!

 4. Jeg er i den heldige situation, at jeg faktisk helst vil se et remake af C&C

  Og hvis man skal se ud over de heldige briller, så ville remakes af Freelancer, eller endda noget så gammelt som Sub Culture, være helt fantastisk. Jeg savner virkelig spil af den type, og jeg forstår faktisk ikke helt, hvorfor der ikke er blevet lavet noget i samme stil siden. Freelancer er vel fra 2003 og Sub Culture fra 1997

 5. Hvorfor starter vi ikke bare en RtCW-server op igen?

  Så galt kan det da ikke være i dag…

  Edit: 5 euro på steam… alle kan være med!

  Jeg synes faktisk, at vi skal have en fast søndagsspiller i et eller andet spil! DR må være ophavsmand for en discord-kanal og opsættelse af en server til et gammelt spil. F.x Half-Life 1 multiplayer (se, det var fede våben!)

 6. Jeg sad lige og fik våde drømme om et remake af klassikeren Archimedean Dynasty (Aquanox spilserien), hvor man spiller Kaptain Flint i en postapokalypisk verden hvor menneskeheden at flygtet under havet. Så man sejler ubåd og kæmper imod underbandspirater – super fedt spil med mange gode gameplay elementer. Må men så finder jeg ud af, at der er et nyt spil på vej!!
  https://youtu.be/NW0qA7k_klU

 7. RTCW havde jeg helt glemt! Den bunker er godt nok blevet invaderet og forsvaret mange mange gange!

  Var der ikke også et lignende map til Day of Defeat, som jeg egentlig også godt gad se et remake af?

 8. Min top 10 remake ønske :
  1. Dune 2
  2. Duke nukem 3D
  3. Indiana Jones – the fate of Atlantis
  4. Quake 1
  5. Diablo 1
  6. Super Mario World
  7. Tie fighter – Star Wars
  8. Mortal Kombat II
  9. Half-life 1
  10. Crysis (selvom det stadigvæk ser pisse godt ud efter alle de år. Lol)