Det er blevet søndag aften, hvilket betyder at Søndagsspilleren atter har fundet vej til forsiden. Jeg har fået æren af at formulere dagens indlæg, da jeg havde en ganske unik oplevelse i går, som jeg ikke kunne vente med at fortælle jer om. Det vil dog ikke undre mig, om nogle af jer vil måbe i forargelse, eftersom jeg ikke har stiftet bekendtskab med emnet i spilleren før nu, så jeg har mentalt forberedt mig på potentielt at blive lagt for skam. Nogle af jer er i hvert fald allerede bekendte med stedet.

På besøg hos Ruben og Bobby

I går førte vinden mig mod Bjelkes Allé på Nørrebro i København, hvor en højst besynderlig butik/spillehal/frisør-kombination ligger placeret: ”Ruben og Bobby”. Er man ikke på forhånd bekendt med varerne udstillet i butiksvinduet, så kan jeg egentlig godt forstå, hvis man blot fortsætter sin slendren. For en helt særlig del af befolkningen, er det dog et mageløst blikfang, som man ikke kan undgå at slå øjnene op over. Det er dog først når man sætter benene indenfor hoveddøren, at den overvældende følelse af nostalgi virkelig indfinder sig.

På hylderne finder man legetøj, som børn af 70-, 80- og 90’erne utvivlsomt har haft i plastikkasser under sengen. Dino Riders, Power Rangers, Transformers, He-Man, Biker Mice from Mars og endnu flere jeg ikke var bekendt med, står udstillet i et organiseret kaos, der efterlader hvert indtryk mere mindeværdigt end det forrige. Jeg blev i særdeleshed betaget af Turtles-samlingen, hvoraf jeg kunne genkende forbløffende mange plastikfigurer fra min egen barndom. Både varevognsbilen og luftskibet havde indfundet sig i mine barnehænder for 25 år siden, og minsandten om ikke Ruben og Bobby havde eksemplarer af begge fartøjer præsenteret.

Kan du genkende et par stykker fra din egen legetøjssamling?

Skulle det appellerende ved denne type legetøj prelle helt af på dig, så er der dog yderligere et argument, for at lægge din vej forbi: retro-gaming. Det var et betagende syn, at hvile mine øjne på de helt klassiske spillekonsoller, som for alvor fik bluset op for den hobby, som store dele af min fritid bruges på i dag. NES, SNES, Nintendo 64, Sega Master System og Mega Drive, PlayStation 1 og 2 – ja, alle tænkelige konsoller fra mine yngste dage, var ikke blot til salg til en umiddelbart overkommelig pris, men flere eksemplarer var endda sat til et fjernsyn, med henblik på at kunderne kan prøve spil fra en svunden tid; disse spil var naturligvis også til salg. Dertil er der også fundet plads til nogle klassiske arkade- og pinball-maskiner.

Du skal være velkommen til at prøve nogle af de gamle spil af hos Ruben og Bobby.

Var der komplette samlinger af spil? Nej, desværre. Selvom jeg fandt en forbløffende mængde guldkorn, som min egen Sega Mega Drive lystigt afviklede for mig i sin tid, så er det alligevel et sparsomt udvalg. Det er dog ganske nemt at tilgive. Ruben og Bobbys udvalg af varer er nemlig udelukkende baseret på de genstande, som deres kunder kommer forbi med. Har du derfor stadig en kasse liggende med legetøj eller retrospil/–konsoller, som alligevel ikke får lov til at spille med musklerne mere, så kan de altså afsættes i butikken, hvor du enten kan bytte til et tilgodebevis eller kolde kontanter.

Det var bestemt muligt at finde et par guldkorn blandt de gamle spil.

Jeg fik nemt nogle timer til at gå hos Ruben og Bobby, men de har et sidste es i ærmet, til dem der skal have den endegyldige overtalelse til at aflægge et visit: muligheden for en klipning. Inde i de bagerste lokaler er der frisørstole og sakse til rådighed, så man på alle hverdage kan booke sig til en kyndig klipning af husets frisør. Hvor traditionelle frisørsaloner tilbyder muligheden for at læse i et vilkårligt ugeblad, så er der i stedet sat spillekonsoller til små fjernsyn, så man f.eks. kan spille de første par baner af Super Mario, mens man får trimmet lokkerne. Jeg har kun et ord for sådan et koncept: genialt!

Grib fat om NES-controlleren, mens du får en ny flot frisure.

Jeg kan nemt anbefale at besøge Ruben og Bobby, hvis du trænger til at få kildet de nostalgiske muskler. Det er en skjult perle for et voksent publikum, som enten vil mindes deres egen barndom, eller præsentere den for den nye generation af legende sjæle, for at give et indblik i hvor moderne gaming har sine rødder fra.

Ruben og Bobby kan i år fejre butikkens 10 års jubilæum, og det foregår den 27. april fra kl. 11:00 til 21:00. Læs mere om dette arrangement på Facebook.

5 KOMMENTARER

  1. Fedt fedt sted. Har ikke været der i rigtig mange år pga. jeg ikke bor i KBH, men kender godt stedet. Man kan betale med crypto den gange ved ikke om man kan det mere, men sgu sjovt sted.