Vi er trådt ind i årets sidste sommermåned. Mange af jer har måske fået afholdt den sommerferie I havde brug for, mens andre muligvis er ved at brænde det sidste krudt af, inden hverdagens trummerum atter indfinder sig. Inden vi tager hul på mandagen, skal I dog ikke snydes for vores ugentlige mødested, hvor vi snakker om alt mellem himmel og jord, der har gaming som fællesnævner: Søndagsspilleren.

Denne uge har jeg tilbragt langt væk hjemmefra. Jeg har befundet mig i et sommerhus i det vestlige Jylland, hvor jeg på blot ti minutter kunne vade fra hoveddøren til Vesterhavet. Ruten førte mig igennem klitterne, hvor der nogle af dagene var en vindstyrke på godt 15 m/s. Selvom jeg var travlt optaget af at holde på hat og briller, kunne jeg ikke undgå at blive kastet et par uger tilbage i tiden, til dengang jeg sad og gennemspillede Ghost of Tsushima.

De mange siv blev yndefuldt blæst sidelæns af vinden, og det syn fik mig omgående til at mindes eventyret med Jin. Der er altså en helt særlig følelse, når man befinder sig i nogle omgivelser, som omgående slår tankerne hen på storslåede spiloplevelser. I kan se hvad jeg mener herunder:

Jeg husker desuden tydeligt dengang jeg spillede det fremragende puzzle-spil The Witness. Jeg spillede sideløbende med en kollega, hvor vi hver morgen spurgte hinanden, hvad vi havde opnået af nye ting. En dag skulle han så til fødselsdagsfest, hvor han fandt overskud til at sende mig nedenstående billede; mit hoved var nærmest ved at eksplodere:

Har du oplevet lignende øjeblikke, hvor elementer fra et spil pludselig dukkede op i den virkelig verden?

7 KOMMENTARER

  1. Jeg voldspillede Fallout 3 i sin tid. Spillet foregår som bekendt i et atom-ødeland i/omkring Washington D.C.
    Da jeg nogle år senere besøger byen, er der mange slående detaljer, som Bethesda har fanget i spillet. Specielt metroen, hvor lofts-stenene er fanget så godt, at jeg ikke ville have været overrasket over at møde Super Mutants, Ghouls eller Raiders rundt om hjørnet 😬

  2. Er selv lige vendt hjem fra Vestkysten og det var en ligeså flot (og stormende!) oplevelse som i videoen. Det er så fedt at spil er begyndt at være så naturtro. Glæder mig til at se Flight Simulator som det næste – Det ser i hvert fald helt syret rigtigt ud i mange screenshots og videoer.

  3. Fed sammenligning! Jeg går ofte og dagdrømmer sådan lidt barnligt til trods for, at jeg er en granvoksen mand på 33 med fuldtidsjob 😄 jeg kan snildt gå og drømme et scenarie op, hvor jeg er helten i et af mine yndlingsspil, fx Ghost of Tsushima (ja, det er meget hurtigt gået hen og blevet et af mine yndlingsspil!). Jeg elsker at lade fantasien løbe derudaf! Også en meget fin måde at holde fast i det indre legebarn 😊

  4. #6: Jeg tryglede kæresten om at få lov til at tage min neglekatana med i sommerhuset, men den ide var ikke nær så populær, som jeg troede den ville være. Den havde ellers virkelig pyntet …