En familie i 1950'erne ser Netflix

Godaften og velkommen til Søndagsspilleren – vores faste mødested på Daily Rush søndag aften. Faktisk er aftenens Søndagsspiller nummer 40, siden vi begyndte at have den hver søndag aften tilbage i februar, yay \o/

I aften vil jeg gerne rante lidt om streamingtjenester. Ikke at jeg i princippet har noget imod dem. Tværtimod, faktisk; i 2019 et det vel den oplagte måde at se film og serier. Og det startede sådan set også fint nok. Netflix skiftede deres gamle DVD-udlejningsmodel ud med streaming af film og havde et okay udvalg og et fast månedligt abonnement.

Men i takt med at Netflix begyndte at få flere og flere konkurrenter, ændrede billedet sig. Det gav ikke mening at tilbyde kunderne de samme film og serier som alle de andre; hver spiller blev nødt til at differentiere sig fra de andre. Og hvordan gør de så det? Originalt indhold.

Ifølge Variety brugte Netflix 12 milliarder dollars på originalt indhold i 2018, og forventedes på det tidspunkt at bruge 15 milliarder dollars i 2019. Og det er bare én streamingservice blandt efterhånden mange.

Det er selvfølgelig på den ene side fedt for os forbrugere. I konkurrencens navn bliver der produceret ekstremt mange nye film og serier af høj kvalitet (okay, og nogle af mindre høj kvalitet…), vi ellers ikke ville have set. På den anden side sidder Netflix og co. tungt på deres eget indhold; det er det, der gør deres respektive tjenester unikke i forhold til konkurrenterne.

Det betyder så, at hvis du gerne vil se Good Omens og den kommende Lord of the Rings-serie, skal du abonnere på Amazon Prime Video. The Mandalorian og alle de kommende Star Wars- og Marvel-serier? Disney+. Jason Momoa i See? Apple TV+. Stranger Things og The Witcher? Netflix. Game of Thrones, Watchmen og His Dark Materials? HBO.

Der er simpelthen for meget indhold fordelt på for mange udbydere og for mange abonnementer! Så hvad gør man? Man kunne selvfølgelig bare abonnere på det hele, men udover omkostningen synes jeg ikke der er konsekvent nok godt indhold, til at det giver mening. Alternativt kunne man måske vælge at abonnere på én service ad gangen, og så vælge den næste baseret på hvor der lige nu er noget, man gerne vil se.

Helt ideelt ville det selvfølgelig være, hvis man kunne skrue sin egen service sammen med præcis det indhold, man er interesseret i, men det er desværre nok fri fantasi.

Hvad med jer, kære Daily Rush’ere? Er I også ved at have fået nok af de mange tjenester, eller har I lige abonneret på service nummer otte?

15 KOMMENTARER

 1. Problemet er at konkurrence på streaming er så høj eller retter hård at de forskellige udbyder af tjeneste nærmest pumper endeløse og forskellige content ud i håbet om at det fanger kunderne på en eller andet måde.

  Desværre går det hårdt ud og kvalitet og det ender med at blive til halv dårlige film og div. serie som man går død i efter nogle få sæsoner med det resultat at det bliver lukket ned.

 2. Jeg er godt tilfreds med servicen i f.eks. netflix, en del gode film som man kan se on demand. Derimod står twich og mixer streaming mig langt ud af halsen efterhånden.

 3. Selvfølgelig bliver der pumpet en del bras ud fra alle streaming tjenesterne, men jeg vil påstå at vi vælter os i så meget kvalitets indhold på seriefronten, som aldrig set tidligere. Der er dælme også blevet pumpet mange elendige TV serier ud igenmem tiderne via traditionelle TV kanaler.

  Jeg tænker at de mange streaming tjenester er kommet for at blive. Så længe vi blot har 30 dages opsigelse, så gør det mig ikke så meget. Det er jo en fantastisk frihed at kunne shoppe tjeneste fra måned til måned, kontra i praksis at være låst ned til en monopolistisk kabel TV udbyder (hint det rimer på Juicee 😜)

 4. hov! og selvfølgelig KÆMPE tillykke med de 40 @pbt og stærkt arbejde ind til videre – Det er et fast højdepunkt i ugen med en søndagsspiller 😏

 5. Yup, fyrre runder, men næppe fed og færdig. (vi ved jo heller ikke, hvordan I ser ud…)

  Et abonnement ad gangen. Det fungerer for os. I perioder bruger vi kun DR og filmstriben, men jeg lejer gerne en film til 40,-, hvis det er noget, som jeg har glædet mig til.

 6. Drømmen var vel at få samlet det hele på én tjeneste, men det kommer tydeligvis aldrig til at ske. Nu er det ikke noget, jeg selv gør så meget i mere, men hvis man skal være lidt kynisk, så må man gætte på, at pirateri bliver mere og mere populært igen, efterhånden som der kommer for mange tjenester til. Jeg har eksempelvis ikke snydt mig til musik, siden Spotify slog igennem.

  Jeg har adgang til stor kabel-tv pakke, Viaplay inkl. sport, Netflix, HBO Nordic og TV2 Play. Så jeg mangler ikke personligt noget. Disney+ er interessant, da de har Simpsons, og der kommer nok en del godt indhold til min datter, så det vil jeg da nok prøve.

  Men ja, mit kyniske bud er, at pirateri bliver stort igen.

 7. #1 Selvfølgelig er der dårligt indhold – det er sådan set ikke problemet. Tjenester der kun har dårligt indhold, kan man jo bare ignorere, men det efterlader sandsynligvis stadig for mange.

 8. Selv med abonn. på Disney, Netflix, Apple TV+ , DR og Amazon Prime ender vi her hjemme, stadig med både billigere og bedre løsning end vi fik i den gamle kabel TV pakke.

  Største “problem” er uoverskuelighed, men teknisk set er det ikke værrer end hvad div. TV-Guides dækkede tidligere.

 9. Jeg synes det er uoverskueligt, men det er også begrænset hvor meget tid vi egentlig bruger på at se streaming derhjemme. Der bliver valgt tjenester med rimelig hård hånd, så Netflix blev på et tidspunkt skiftet ud med Viaplay, da der var flere tegnefilm til barnet. Derudover kommer vi nok til at hoppe på Disney+, men til gengæld bliver tv-pakken barberet ned til basis, når nu Discovery Networks kanaler forsvinder.

 10. Kører med Telmore Play og har derigennem HBO Nordic, TV2 Play og CMore. Jeg bruger stort set kun HBO. Derudover er der abonnement på Netflix 4k og Amazon Prime. Har prøvet Apple Plus, men hvis man ikke har nogle Apple produkter, så er det lidt op ad bakke, jeg havde i hvert problemer med at afspille i Chrome og ingen support af Chromecast.

  Generelt så ser jeg ikke egenproduktion fra Netflix som et kvalitetsstempel, der er naturligvis få undtagelser (Dolemite is my name og El Camino), men ud af de 12-15 milliarder som bliver brugt er det meste brugt på noget skrammel og ligegyldigt underholdning. Bagkatalog af film synes jeg dog er hæderligt pt. fx Goodfellas og Terminator 2.

  HBO har historisk set været = kvalitet på seriedelen og udbuddet er også mindre af nyt, tilgengæld er det det som regel kilometer foran Netflix i kvalitet. HBO mangler bare at få indhold 4K og skrue ned for komprimering. For de barnlige sjæle er der overraskende meget indhold fra Disney lige nu fx Toy Story mm.

  Prime har også få, men gode egenproduktioner. Fx The Expanse, Jack Ryan og Good Omans.

  Har ingen TV-pakke, kun kanaler fra det andet DR.

 11. Jeg kommer til at køre det sådan, at jeg venter, til en serie har kørt sit forløb. Derefter køber jeg adgang til den pågældende streaming service og ser hele sæsonen på en uges tid. Så sletter jeg mit abonnement og går videre til næste streaming service, når tiden er til det.

 12. Er lige ved at teste de forskellige streamingtjeneste af istedet for yousee kabel tv.
  Viaplay sport med TV kanaler.. Dplay..

  Men men men. Billedkvaliteten er jo slet ikke på højde med Kabel TV.
  Kunne de bare streame i samme kvalitet som Netflix og apple movies,,, så kunne det måske være interessant. Men indtil da beholder jeg mit kabel tv.