For tredje gang i 2020 er det blevet søndag. Ifølge kalenderen er det vinter udenfor, men det mærker man sådan set ikke rigtig noget til. Det ændrer dog ikke på, at søndag aften på Daily Rush er lig med Søndagsspilleren – vintervejr eller ej!

Når man efter en lang session lægger headset, controller og mus fra sig, er der ikke noget bedre end at sætte sig med en god bog – om gaming, selvfølgelig I aften har jeg tre bøger, der alle har med gaming at gøre, som jeg gerne vil anbefale. Bagefter håber jeg at I, kære Daily Rush’ere, også har lyst til at dele jeres anbefalinger i kommentarerne.

Den første bog er Masters of Doom fra 2003 skrevet af David Kushner. Den handler om hvordan id Software startede og om deres banebrydende spil og teknologi, men også i høj grad om John Romero og John Carmack og de tos samarbejde. Bogen er baseret på hundredevis af interviews, og hvis man gerne vil helt tæt på FPS-genrens allertidligste dage, er den en must read.

Bog nummer to er Hackers: Heroes of the Computer Revolution, skrevet af journalisten Steven Levy, som nogle af jer givetvis kender fra Wired. Bogen udkom første gang i 1984, men blev udgivet i en opdateret udgave i 2010. Den handler om computerkultur fra 1950’erne og frem, og spil fylder ikke overraskende rigtig meget. Vi er med fra start i 1962 på Massachusetts Institute of Technology, hvor Spacewar! bliver programmeret, og senere i bogen dækker Levy nogle af de første egentlige spilfirmaer.

En super spændende bog som man skal læse, hvis man interesserer sig for spil, computere og deres historie.

Sidste bog er Ready Player One fra 2011 af Ernest Cline. Modsat de to første bøger er Ready Player One fiktion. I 2045 tilbringer de fleste mennesker deres tid i virtual reality-verdenen OASIS. Hovedpersonen, Wade Watts, deltager i en jagt på Easter eggs, hvis vinder arver OASIS’ grundlæggers enorme formue. Det er en utrolig sjov og underholdende bog, som er proppet til randen med nørdede referencer til spil, film og popkultur.

Er man mere til lydbøger, er Ready Player One læst op af Wil Wheaton, som mange Daily Rush’ere nok kender fra Star Trek: The Next Generation, The Big Bang Theory eller hans serie TableTop på Geek and Sundry. Bogen er også blevet filmatiseret af Steven Spielberg i 2018. Efter undertegnedes mening er filmen okay men heller ikke mere.

Det var mine tre bud på gaming-relaterede bøger. Over til jer: Hvilke bøger bør man som gamer bare ikke gå glip af?

14 KOMMENTARER

  1. #2 Jeg har læst en enkelt af WoW-bøgerne, The Last Guardian. Den var faktisk ganske udmærket – selvfølgelig især hvis man går op i Medivh og Karazhan.

  2. Raymond E. Feist som er kendt for bl.a. The Magician skrev Krondor: The Betrayal på baggrund af spillet Betrayal at Krondor (1993), som han også selv fik prøvet, og hvilkets handling finder sted i hans kendte fantasy univers. Det er ikke hans bedste værk men alligevel underholdende og værd at læse. Spillet er også en ægte RPG klassiker.