Det blev en sen en af slagsen, men I skal bestemt ikke snydes for en Søndagsspiller, som jeg i dag har fået æren af at skrive. Dagens emne er multiplayer.

Da jeg var teenager, var der ikke noget sjovere, end at tage på netcafé, som det hed dengang, med klassekammeraterne, med henblik på at tæve hinanden i Counter-Strike, Team Fortress, Unreal Tournament eller lignende. Jeg mindes lykkeligt de sene aftener, hvor parisertoast og Urge var eneste kilde til næring, og vi skreg af grin grundet lige dele adrenalin og overtræthed.

I dag ligger landet dog helt anderledes, da jeg kan mærke på mig selv, at jeg ingen (læs: INGEN) interesse har i multiplayer-spil længere. Om det er Fortnite, Destiny, World of Warcraft, The Division, Apex Legends… ja, udvalget er enormt, men ingen af ovennævnte titler er i dag bare tæt på at overbevise mig om, at jeg bør lægge skyggen af min dyrebare gamingtid hos dem.

Jeg har en masse grunde, og jeg er sikker på at samtlige er yderst horrible grunde. Jeg vil både argumentere at jeg ikke længere har reflekserne til at være kampdygtig, jeg har ikke tid nok i hverdagen til at hægte mig på såkaldte seasons eller timed events, og som prikken over i’et, har jeg slet ikke lyst til at kommunikere med andre spillere.

Jeg er sådan set ikke bleg for at indrømme, at jeg er nået en alder, hvor jeg bruger gaming som afslapning, og med tanke på at multiplayer-spil oftest er konkurrenceprægede, så er det svært at finde et spil der passer til det jeg gerne vil have ud af mediet.

Jeg skal dog overhovedet ikke tage andres glæde ved multiplayer-spil fra dem, men jeg er alligevel nysgerrig på, hvad det er der gør, at andre, f.eks. Rusherne, dedikerer sin tid, til at slå hinanden til plukfisk online. Lad mig derfor formulere det som et spørgsmål:

Hvilke argumenter vil du bruge, for at introducere online multiplayer til en gammel hater?

Rigtig god søndag.

23 KOMMENTARER

 1. Fin lille artikel. Ser frem til dem om søndagen

  Har det på nøjagtig samme måde som du har, er 36 og har endda ingengang fået børn endnu. Men alligevel hælder jeg mere over på at game et hyggeligt spil med en god historie på især konsollen i sofaen. Spiller jeg på PC idag er det mest Hearthstone arena eller mindre indie spil som Slay the spire.

  En anden tring der også har ændret sig meget med alderen er aschievement og andre kosmetiske beløninger. det er sjov nok at få men har slet ikke samme værdi eller interesse for en som det havde for nogle år siden.

  Edit : Vil dog tilføje jeg ser frem til Borderlands 3 med en ven i MP

 2. Det jeg spiller mest pt. er faktisk online multiplayer. Tetris 99, baby.:) Det skyldes så lige så meget, at det er et spil, der kan nydes på 5-10 minutter, og som regel har jeg ikke tid til at spille mere end det.

  Alt hvad der hedder online shooters har jeg holdt mig fra i årevis. Jeg kan ikke dedikere tiden til at blive tilfredsstillende god, og så vil jeg trods alt hellere bruge min sparsomme gamingtid på noget andet end at blive pwned af nogle n00bs.

 3. Jeg har det delvist på samme måde med pvp spil. Men jeg holder meget af at bygge ting op.

  Nok den primære årsag jeg feks har 5k timer i Wurm unlimited, på en server der har kørt i snart 4 år. Man kommer til at kende folk på en hel anden måde.

  Når det så er sagt kan jeg også godt lide at skabe noget med andre samtidigt, hvilket er grunden til jeg render rundt med en hel masse rushere i Conan lige nu 🙂

  Meget skægt når det netop er Gaming når man selv har lyst. Klan kampe mv er jeg også blevet for gammel til som 35 årig, og kan ikke følge med skoleelever der kan game hele dagen, og så logge ind og se man er blevet raidet – det gider jeg ikke længere sådan noget.

  Det jeg bruger tiden på skal give mening, når jeg gamer, og ikke bare være shit and giggles.

 4. Har det helt på samme måde og ligger også på de 36 år… har ikke tid og lyst til alt det konkurrence præget gaming. Nok også fordi jeg bliver så fucking rasende når jeg taber >.<

  Har lidt et tillæg spørgsmål til artiklen:
  Hvad spiller folk så af gode single player spil? Savner godt nok nogle fps spil… f.eks. en campaign i de AAA spil

 5. jeg har det også som #0 – har hverken særlig meget lyst til at spille multiplayer eller tid (far til 1.5 år gammel datter)

  så jeg holder mig primært til singleplayer og lægger min meget sparsomme gaming tid der.

 6. Med undtagelse af WoW Classic, så er jeg helt i samme båd som #0. Jeg bruger og har længe brugt gaming som et medie til at koble fra hverdagen, hvor jeg kan leve mig ind i en anden verden, historie, karakterer o.lign.

  Med en multiplayer only titel bliver der (efter min mening) gået alt for meget på kompromis med netop disse aspekter. Jeg kan til enhver tid godt forstå, hvad der driver folk til den slags titler, men det er mindre og mindre noget jeg selv kan genkende jo ældre jeg bliver.

 7. Jeg er helt samme sted. Har rundet de 40, har barn og kan ikke rigtig finde tiden til multiplayer spil. I særdeleshed ikke dem som SKAL foregå på bestemte tidspunkter. Jeg hyggede mig udmærket i WoW i forrige udvidelse, men det var også på meget casual basis uden guild.

 8. Omg hvad sker der for jer.

  Der er sgu da ikke noget mere fesent end at spille mod AI. Intet slår følelsen af at klaske en 12 årig knægt i fortnite eller et andet online spil. Ja man vinder nok ikke så meget som man gjorde en gang, men så længe det ikke er pay-to-win og spil med lidt strategiske elementer har man da stadig massere muligheder selvom man bliver ældre og spiller mindre.

  Klart nok man bliver ikke nummer 1 i verden ved at spille et par timer her og der. Men hvis man nøjes med et enkelt spil af gangen. Så har man stadig muligheder

 9. Jeg må sige jeg har det helt omvendt. Føler mig for gammel til at spille andet end mp. Jeg vil så også sige det er ikke mange mp spil der er tilbage som giver mig det fix jeg søger. Men en coh2, post scriptum og arma 3, der er god competetive action. Lige nu spiller jeg på en roleplay server i arma 3. Grand theft arma, nok det mest fantastiske mp spil jeg har prøvet længe. Folk tager det satme seriøst. Jeg er lige kommet ind i sygehusvæsnet på baggrund af en application og et “job interview” på deres ts kanal. Så nu kører jeg rundt og redder folk i min ambulance, så der er fuld smæk på rp encounters.

  – nå, det var lige et sidespring. Håber du finder lysten til mp igen. Så kan du spille sp når du bliver gammel…. altså rigtig gammel. Jeg er “kun” 29, men føler da også at jeg er ved at falde helt af på aim og reaktionstid.

 10. Det faldt mig netop ind, at det kunne være værd at oplyse, at jeg er fra september 1985 og hverken er i parforhold eller har børn. Alligevel er det sgu svært for mig at finde tid til mp-gaming … Jeg må gøre noget helt forkert.

 11. Du bliver ikke overtalt af mig. Har droppet MP ca. siden Wolfenstein ET som jeg til gengæld vold-spillede og nød næsten hvert sekund af.

  Jeg orker / gider intet ved MP i dag. Prøvede en smule med SW Battelfront men gik død i dels åbenlys snyd, folk der bare var for gode og mest af alt kedsomheden i at spille efter det samme mål igen og igen.

 12. Er 38 og har det også helt omvendt, store single player med historie spil rpgs osv fanger slet ikke rigtigt mere. RDR2 kan jeg slet ikke komme igang med. Virker lidt kedeligt. Single player shooters er helt nej herfra. Rage 2, Wofl2 osv osv har absolut ingen interesse.
  Nyder lidt casual spil i en time ala Hollow Knight, Dead Cells osv på min switch.

  Men det jeg spiller mest er online spil. OverWatch, DAOC Phoenix RVR osv. Men nej min gyldne tid inden for gaming er forbi og kommer aldrig til at game eller nyde at game så meget som jeg gjorde før i tiden.

 13. Den dag, hvor vi får online spilverdener, hvor man kan forme dem, så de ikke blot resetter efter kort tid, der vil jeg muligvis kaste mig over multiplayer igen.

  Battle Royale var spændende i starten, særligt Apex og Firestorm er kvalitetsspil, men jeg har knap tid til singleplayer, og det er nemmere med børn og arbejde. Pause eller Helle gælder åbenbart ikke online… Folk er blevet sure i Rocket League et par gange!

  Mig: Sorry, my youngest kid woke up!
  Teammakker 1: Thats alright… NP
  Teammakker 2: n00b! Vote 2 kick!

 14. Helt enig. Multiplayer-spil siger også mig absolut intet. Jeg skal have noget med en virkeligt gennemarbejdet historie, ellers gider jeg ikke. ELLER noget med helt let gameplay og som er rigtigt hyggeligt og afslappende, fx Rayman Legends.

 15. Jeg synes, der er lettere umuligt at finde et AAA-spil med multiplayer for tiden, der ikke kaster upsells i hovedet på mig non-stop.
  Jeg orker sgu ikke at skulle glo på utallige “Hey, vil du ikke også bruge flere penge nu????” beskeder, i menuer, loot-boxes osv.

  Ja, det er valgfrit… valgfrit på samme måde som at sidde i biffen og se en film, hvor din sidemand hvert andet minut holder en tændt iPad op ved siden af dit hoved, hvor du kan trykke på en knap og bestille ekstra sodavand.

  Ja, jeg behøver ikke gøre det, men det er fucking distraherende.

 16. Kan kun tilslutte mig Chrism , på nær jeg har fint med tid til gaming faktisk men alligevel så magter jeg ikke at tryharde i et MP spil af nøjagtig samme årsager.

  Vil bestemt ikke betegne mig selv som Casual gamer men jeg må bare sande jeg slet ikke har en chance længere overfor ungdommen i dag som er født med tastatur + mus i hånden, og kan jeg kun opnå middelmådige resultater eller derunder så ryger det morsomme ved det.

  SP all the way for mit vedkommende.

 17. Mistede også lysten til multiplayer for en del år siden. Men får alligevel smidt nogle timer i Division, men primært når vennerne er online. Så går mest efter gode historiespil til single-player, og måske lidt coop spil med venner.

 18. jeg er gammel q3’er
  jeg spillede dengang, primært mod/med personer jeg “kendte” over irc og irl.
  Det gav et kæmpe kick til oplevelsen, men det kræver selvsagt man bruger ubendligt langt tid på et spil – både for at holde niveau, men også for at holde relationerne.
  Da quake3 døde, stoppede jeg med multiplayer på det niveau.
  I dag gamer jeg mp, meget casual med et par gode kammerater nogle gange om året, og med min søn som river mig groft i CS – altid i LAN…

  Men kunne godt savne det at virkelig have niveau – at pulsen banker derudaf og at ens aim er spot on fordi man virkelig er i zonen – jeg tænker tit på, hvor gode reflekser jeg har pga. min gaming tid