Rigtig god aften og velkommen til Søndagsspilleren – vores faste mødested søndag aften på Daily Rush!

Tidligere på ugen skrev Wane om sit nye håb for den kommende Uncharted-film. I aften handler Søndagsspilleren om dokumentarfilm om gaming (film baseret på computerspil skal jeg nok samle op en anden gang).

Den første film, jeg gerne vil tale om, er efter min mening en must-see movie for gamere: The King of Kong fra 2007. Den handler om to rivalers indædte kamp om verdensrekorden i Nintendos klassiske arkademaskine Donkey Kong. I det ene ringhjørne den flinke underdog Steve Wiebe, i det andet den noget mindre flinke forretningsmand Billy Mitchell.

Filmen følger de to konkurrenter, og dækker nogle af de mange kontroverser omkring verdensrekorden. Både Wiebe og Mitchells rekorder er faktisk blev slået siden, men det gør ikke filmen mindre seværdig. Billy Mitchell er endda blevet anklaget for snyd, og har fået strøget flere rekorder fra referencen Twin Galaxies og Guinness Rekordbog.

Den anden film, jeg vil nævne, er Atari: Game Over fra 2014. Den handler om de tidlige TV-spil dage, om Ataris kæmpe succes og hvordan den succes vendte. Konkret fortæller den historien om det berygtede “worst video game ever” baseret på Spielberg-filmen E.T.

Atari havde forhandlet licensen til filmen, og ville have spillet ud til julehandlen. Det betød, at der kun var fem (!) uger (!) til at lave spillet. Som I nok kan forestille jer, var resultatet … ikke godt. Et stort antal eksemplarer af spillet kunne ikke sælges og blev i stedet begravet på en losseplads i New Mexico. Parallelt med historien om Atari og spillets udvikling følger filmen udgravningen af nogle af de gamle spil.

Og nu kunne jeg rigtig godt tænke mig at høre jeres anbefalinger, kære Daily Rush’ere. Hvilke dokumentarer om spil bør enhver seriøs gamer have set? Og hvilke bør man springe over?

14 KOMMENTARER