Velkommen til den første Søndagspiller i det nye år! Godt nok skriver vi nu 2020, men Søndagsspilleren er stadigvæk vores faste mødested søndag aften – lige her på Daily Rush.

I aften vil jeg gerne tale om nogle af de spil, film, bøger og TV-serier, jeg ser allermest frem til i 2020.

Spil

 

På spilfronten er jeg ikke i tvivl om hvilket spil, jeg ser mest frem til: Doom Eternal. Efter planen skulle vi allerede have haft spillet i hænderne nu, men som de fleste af jer nok allerede er bevidste om, endte id Software med at udskyde udgivelsen til 20. marts 2020.

Inden da glæder vi os til at dele nogle flere hands-on erfaringer med jer. Den 15. januar drager Chrism nemlig til Stockholm for at deltage i årets eneste hands-on Doom Eternal presse-event. Bagefter kan I selvfølgelig læse om hans oplevelser her på Daily Rush.

Den anden titel, jeg glæder mig enormt meget til, blev faktisk også udskudt fra 2019. Det drejer sig selvfølgelig om CD Projekt Reds Cyberpunk 2077. Spillet er nu sat til udgivelse 16. april i år, og den dato krydser vi fingre for holder.

Cyberpunk-genren passer perfekt til et RPG, og CD Projekt Red har i den grad bevist, at de mestrer RPG’er. Tilføj en knivspids Keanu Reeves og vi har en vinder.

Udover Doom Eternal og Cyberpunk 2077 har jeg en bobler i Ubisofts Skull and Bones. Jeg er ret vild med de søslag, vi indtil videre har set fra spillet, men kunne måske godt have tænkt mig, at vi gameplaymæssigt kom endnu mere over i retning af en moderne version af Sid Meier’s Pirates.

Film

 

På trods af skældud fra Martin Scorsese ruller superheltefilmene ufortrødent videre i biograferne. Jeg er fan, og to af de tre film, jeg vil fremhæve her, hører da også til genren.

Den 4. juni har Wonder Woman 1984 premiere i Danmark. Jeg var ret vild med den første Wonder Woman-film, og jeg er bare generelt en sucker for 80’erne, så kombinationen er noget nær ideel. Holdet bag filmen er det samme, og traileren er yderst lovende, så jeg sidder i den grad klar i biografen til juni.

Den anden film er Black Widows første solofilm i Marvel Cinematic Universe, som får premiere den 29. april. Filmen foregår efter Captain America: Civil War og dykker videre ned i Black Widows fortid.

Den sidste film, jeg vil fremhæve er, er Ghostbusters: Afterlife. Baseret på traileren har den nye film muligvis lidt mindre af de gamle films humor, men jeg synes stadig den har den nødvendige Ghostbusters-faktor og ser ud til at være en fin tilføjelse til serien. Jeg sidder klar 9. juli, hvor filmen får premiere i Danmark.

Bøger

 

De af jer, der besøger Daily Rushs bogforum, er nok ikke i tvivl om, at jeg glæder mig ret meget til William Gibsons Agency. Det er opfølgeren til hans bog The Peripheral fra 2014, og bogen udkommer 21. januar. Men der er rigtig mange andre gode bøger på vej indenfor sci-fi og fantasy.

Network Effect af Martha Wells er den første Murderbot-roman og udkommer 5. maj. Jeg har læst alle fire noveller om cyborgen Murderbot og ser virkelig frem til en længere historie.

Den 2. juni udkommer Tamsyn Muirs Harrow the Ninth. Det er anden bog i serien The Locked Tomb. Den første bog, “Gideon the Ninth”, var én af mine favoritter i 2019, så jeg er 100% klar på en omgang mere.

John Scalzi afslutter sin trilogi The Interdependency den 14. april med The Last Emperox. De to første bøger er solid, underholdende space opera, og jeg ser frem til finalen.

Endelig udkommer The City We Became, N.K. Jemisins nye bog, den 26. marts. Hendes trilogi The Broken Earth, som hun vandt sine tre Hugo-priser i træk for, er virkelig noget særligt, så en ny bog fra hendes hånd er altid værd at holde øje med.

TV-serier

 

Der er ingen tvivl om, at vi stadig er midt i en ny guldalder for TV. Især efter de mange nye streamingtjenester er kommet på banen, bliver der produceret enorme mængder serier af høj kvalitet. Til marts kommer Disney+ til Danmark, og her ser jeg især frem til Star Wars-serien The Mandalorian og senere på året Marvels The Falcon and the Winter Soldier.

Doctor Who er nået til sæson 12, som faktisk startede nytårsdag. Sæsonen kan dog ikke ses udenfor England endnu, så Doctor Who-fans som undertegnede må væbne sig med tålmodighed lidt endnu.

En anden serie, jeg ser frem til, er Star Trek: Picard. Patrick Steward er tilbage som kaptajn Picard, og det jeg har set indtil videre, ser rigtig lovende ud. Serien får premiere senere på måneden i USA og kommer til at streame internationalt gennem Amazon Prime Video.

Den 7. februar har Netflix premiere på serien Locke & Key, som er baseret på tegneserierne af samme navn. Denne serie har vi kun set to ekstremt korte teasere fra, men den kunne godt gå hen at blive rigtig interessant.

Det var mine bud. Hvad ser I mest frem til i 2020, kære Daily Rush’ere? Del meget gerne jeres tips med os andre i kommentarerne.

10 KOMMENTARER

 1. The Last of Us Part II, baby! Skulle blive en smule overrasket hvis dét – eller Cyberpunk 2077 – ikke
  går hen og bliver 2020’s bedste spil.

  En anden jeg virkelig glæder mig til er Ghost of Tsushima fra Sucker Punch. Elsker Sucker Punch’s tidligere arbejde og elsker deres setting, håber at det er lige så godt som det ser ud.

  OH, og Dreams.. skal have købt mig et VR headset

 2. Så ved jeg da hvad det amazon gavekort skal bruges på. Glæder mig til at læse em masse mere sci-fi.

  Vil også lige bruge pladsen til at sige tak for gode indlæg i “Jeg har lige læst”. Skal blive bedre til selv at skrive i den.

  Skrives ved i 2020.

 3. Spil : tlou part 2. Et Af de få spil jeg køber til fuld pris uden at blinke.

  Tv serier: lord of the ring .. tvivler dog på 2020

  Film: Avatar 2 hvis det bliver 2020

  Bøger: ingen

 4. Werewolf: Earthblood
  Darkborn
  Maneater
  Mount & Blade 2: Bannerlord
  Doom Eternal
  Cyberpunk
  Path of Exile 2

  Mere eller mindre i den rækkefølge