Frogger arcade

Mørket er ved at sænke sig, det er koldt udenfor, vinden rusker, regnen trommer mod vinduet, en ulv hyler i det fjerne (too much?), men du sidder heldigvis lunt inden døre, og er klar til søndagsspilleren på Daily Rush.

I aften vil vi gerne høre om hvordan I, kære Daily Rush’ere, opdagede gaming.

Mit eget første gamingminde er fra Rhodos i Grækenland, hvor jeg som 8-årig var på ferie med mine forældre. På hotellet havde de en Frogger-maskine, som jeg efter ganske få spil blev fuldstændig vild med, og endte med at bruge en uforholdsmæssig stor del af ferien ved. Frøer skulle sikkert hjem, og de havde brug for min hjælp

På et tidspunkt gik maskinen i stykker, og der kom en tekniker ud for at reparere den. Han havde nok bemærket mig hænge ud i nærheden af spillet, så da det virkede igen, trykkede han en masse gange på mekanismen ved møntindkastet, så jeg kunne spille gratis resten af dagen. Yessss!

Hjemvendt fra ferie var næste skridt Nintendos Game & Watch-spil, og så de første hjemmecomputere – men det er en historie til en anden søndag.

Hvad er dit første gamingminde? Vi glæder os til at læse din historie i kommentarerne, ligegyldigt om du blev hooked på gaming for tre måneder eller tre årtier siden.

19 KOMMENTARER

 1. Jeg tillader mig at lave en copy+paste fra min anmeldelse af Sonic Mania, da jeg der fik opsummeret et af mine tidligste gamingminder:

  “Året er 1991. Det er juleaften i 2860 Søborg , og den 6 år gamle Christian Madsen har ligget syg hele dagen. Han har døjet med opkast, høj feber og en overvældende utilpashed, som ingen børn bør udsættes for i december. Appetitten er også fraværende, hvorfor han ingen nydelse får ud af den velduftende juleand, hvis dunst har bredt sig i rækkehuset siden tidlig eftermiddag. Christian er grådkvalt, og insisterer ved adskillige lejligheder på, at dette er den værste juleaften nogensinde.

  Men så sker der noget

  Det er blevet tid til at pakke gaver ud, og Christian får en hård og mellemstor pakke i hænderne. Med de sidste kræfter i hans vattede arme, bestræber han sig på entusiastisk at flå papiret af den mystiske kasse. Han gør store øjne, da han nu sidder med et apparat i hænderne, som han aldrig har hørt om før. Hans læseevner er ikke helt faldet på plads endnu, så han spørger sine forældre hvad der står på kassen. Med et kækt smil ser Christians far ned på ham, og ytrer ordene, som Christian i dag betegner som det reelle startskud til et livslangt kærlighedsforhold til gaming: ”SEGA Mega Drive”.

  Christian er dog endnu ikke helt med på hvad en SEGA Mega Drive er, men den næste gave Christian får i hænderne, hjælper en smule på vej. Det er angiveligt et videospil, med et blåt pindsvin som kan løbe meget hurtigt. Pindsvinet hedder Sonic, og Christian er meget nysgerrig efter at finde ud af, hvad det er han egentlig netop er blevet beriget med. Far ser derfor til at vikle kabler ud og tilslutte maskinen til B&O-fjernsynet i stuen.

  På få øjeblikke glemmer Christian alt om sin feber, dagens udtømning af maveindhold og alt hvad der ellers har eksisteret i optakten til dette øjeblik. Sonic fanger Christians opmærksomhed i en sådan grad, at hans sædvanlige sengetid overskrides med flere timer. De kommende år trygler den unge knægt om at få suppleret sit lille spilbibliotek med både Sonic 2, Sonic 3 og den pudsige udvidelse Sonic & Knuckles.”

  Et glimrende startskud for mig, hvis jeg selv skal sige det

 2. Min storebror købte i slutningen af 1989 en Sega Master System (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/88/Sega-Master-System-Set.jpg/1200px-Sega-Master-System-Set.jpg) med et par spil til.

  Nogle af dem var bla. Sonic, Wonder Boy og Kung Fu Kid.

  Nøj hvor blev der brugt mange timer oppe på hemsen på første sal. Der var mørkt, der var klamt, der var indelukket. Der var varmt fordi den eneste lampe vi kunne få derop var elendig, ,og med 2-3 drenge deroppe samtidig.

  Men det var vildt, det var dejligt, det var hyggeligt. Vi var stort set ikke kommet hjem fra skole, før skoletaskerne var kastet i entreen, og vi var fløjet op af trappen. Det var tider dengang.

  Jeg arvede den så da jeg i 93 røg på efterskole, og endte med at leje den ud med 20 spil til. Det var en god indtjening.

 3. Uha, vi skal tilbage til 1988, foråret 1988 for at være helt præcis. 6 måneder efter vi er kommet til Danmark har min far skaffet mig en Sega Master System (jeg ved stadig ikke hvordan eller hvorfor).
  Det eneste spil jeg har til den er Alex Kidd in Miracle World. Damn jeg fik spillet det meget. En aften har jeg siddet og spillet og husker at jeg er nået rigtigt langt. Det er dog blevet sent og jeg får besked om, at jeg skal i seng. Jeg aftaler med mine forældre, at Sega’en står tændt hele natten, så jeg kan spille videre næste dag.

  Klokken må være 6.30 da jeg står op, sprinter ud i stuen og til min store glæde, lyser min Sega stadig grøn. Spillet kører og jeg skal spille videre. Mens jeg er ved at trække min controller ud, får jeg slået til reset-knappen… FML.

 4. Phillips Videopac G7000, 1982. Jeg var 5 år. Spil nr. 14. Gunfighter. En pixeleret cowboy, som skød en pixel efter en anden pixeleret cowboy. Man kunne gemme sig bag kantede træer. Shit det var vildt dengang. En hel ny verden. Vidste ikke engang at sådan noget fandtes, men fik et par papbrødre, som havde det med. Siden gik der C64 og Amiga i den, men Videopac’en var den første.

  https://www.youtube.com/watch?v=4VumqYdy1iU

  https://assets.catawiki.nl/assets/2016/10/10/0/e/1/0e1610ea-8edd-11e6-84df-3ce57a53a26e.jpg

 5. Min far havde en 80er ibm som hvis jeg husker rigtigt faktisk ikke var min første gaming maskine.

  Jeg tror den første maskine jeg gamede på var en Gameboy fra Japan som vi fik af nogle surfere der kørte galt ved vores hus. Vi fik Gameboyen som tak fordi de fik lov at overnatte og fik alt deres surfer grej opmagasineret i min fars garage. Deres varebil var helt smadret. Hvis jeg ikke husker forkert var de på vej til Danmarks mesterskabet, og havde forinden været i Japan hvor de havde haft gameboyen med fra. Vi havde et spil, som indeholdt 30 spil, mange af dem kunne vi dog ikke spille fordi de var på japansk

  Inden da havde jeg ingen interesse i computer og gaming, mit bud er at vi fik Gameboyen i starten af 90erne.

 6. Er ikke sikker hvilket spil det var grundet ung alder, men MENER at det var Test Drive fra 1987 på PC i Cyan, Magenta, Sort farver.
  Kan også huske et Colgate spil hvor man skød baktusser med tandpasta. Derefter tog det fart med Commander Keen, Mortal Kombat.

  #3 Brugte også afskyelig mange timer på Alex Kidd in Miracle World med en kammerat, hvis far havde den med hjem en dag. Vi kom op til flere gange til Janken, men på det tidspunkt sad nerverne så meget uden på tøjet og måske kun 1-2 liv og så fuckede vi op og døde til hans kaste-stjerner Har dog lige fået færdiggjort mit RetroSetup med et B&o MX8000 TV og rpi3+ der outputter RGB via GPiO (Pi2Scart) så har for nylig rendt igennem det (først med save-states)

 7. ^^^^ Omg rediger funktionen sucks…. slettede tekst i stedet for at tilføje🙄

  Nå men kan nu speedrunne Alex Kidd på ~25 mins heheeh… elsker det spil. Dog har det fået meget kritik pga sten saks papir spillet, så kan være det stadig er i høj kurs for mig grundet nostalgiske grunde🤷‍♂️😜

 8. det har ca. været i 1978 min farfar havde et ping pong tv spil. kan huske de 2 kontrollere var aflange (li som wii) og at der var en slide knap man kunne hive op og ned, som så fik de hvide bat i den ene side til at gå op og ned. bolden var hvid og resten sort. og kan huske det tog en krig at få indstillet kanalen til at vise et billede uden alt for meget sne på. kan også huske at jeg ikke var særlig begejstret for at spille, når maskinen blev sat til i nogle weekender.
  kan slet ikke finde billeder af maskinen på google. men mit næste mere succesfulde game minde er en jule aften hvor jeg får Trojan Horse LCD
  https://media.springernature.com/original/springer-static/image/chp%3A10.1007%2F978-3-319-7338

 9. Den tidligste dokumenteret (dvs billede) spil herfra må være Video Pinball til Atari 2600. Kan dog ikke selv huske spillet fra billedet dengang….. Space Invarders eller cirka deromkring må nok være det bedst huskede spil.

 10. Puha, det første jeg spillede kan jeg ikke huske, nok et dårligt spil i DOS. Mine gode minder er dog noget senere, og gerne min far der havde købt spil, som f.eks. Doom, Wolfenstein, Quake, Warcraft 1. Jeg husker dog især da han kom hjem fra en forretningsrejse fra USA med Half-Life. Det spil har jeg efterfølgende gennemført så mange gange at jeg kan det ud og ind

  Havde da også en NES, som mig og min bror spillede på når det var regnvejr i sommerhuset. Det eneste gode spil vi havde var Super Mario Bros. 3, resten var vidst ikke noget særligt

 11. Det var en Commodore 64 med to joysticks og så et kassettebånd med spil som Giana Sisters, Friday 13th og andre gode sager fra den tid. Jeg fik den til min konfirmation så det har nok været omkring 1990.

 12. Min fars gamle computer, da jeg engang var på besøg hos ham (jeg er skilsmissebarn) jeg prøvede Prince of persia og forelskede mig i spillet, han havde fundet hans gamle computer frem den weekend, fordi jeg sagde jeg kedede mig.
  Til min næste fødselsdag, fik jeg N64! Og så gik det ellers for alvor i gang med min gaming “addiction”
  Jeg havde tidligere fået en Sega Master system II – og var glad for Alex the kidd derpå og sonic. Men det bed først alvorligt i mig, efter jeg blev nogenlunde god til Killer instinct gold og goldeneye på N64en Good times.

 13. 1989, computeren i skolebiblioteket, et eller andet plaformspil – jeg har ingen ide on hvad det var, blot at hovedpersonen var i et blåt outfit med noget rødt på. Derefter gik der et par år, hos nogle venner, det har enten været wolfenstein, kommander keen eller populous – for de havde alle 3.

 14. Det var vel i 1984-85 stykker, hvor vi tog hjem til min klassekammerat Rune. Hans far havde noget jeg på daværende tidspunkt ikke anede hvad var : En PC. Nærmere betegnet en 086. Den må ha kostet KASSEN..
  På den spillede vi et sjovt lille spil der hed Xonix. Det holder stadig den dag idag! Prøv det! Ved at pacman har lavet en hybrid mellem Xonix og Pacman. Mener det hedder Xonpac eller sådan noget. Men det minder utroligt meget om det.