Årets syttende uge er ved at være omme. Under coronapandemien er ingen uger normale men da slet ikke den her; det er nemlig ugen, hvor Daily Rush rundede 20 år. Det ændrer dog ikke på, at det er tid til Søndagsspilleren – vores faste mødested hver søndag aften lige her på Daily Rush.

Inspireret af vores fødselsdag i går har jeg gravet lidt tilbage i hukommelsen, for at finde nogle fun facts og tekniske detaljer om Daily Rushs helt tidlige dage. Så sæt dig godt til rette og forbered dig på en en solid gang stream of consciousness

Vidste du for eksempel, at sitet oprindeligt skulle have heddet Rush? Grunden til at det ikke blev det endelige navn, var at vi ikke kunne få domænenavnet… ups. Som alternativ kom Webster aka David op med Daily Rush, som var ledigt. Det var sådan set held i uheld, for i dag er jeg rigtig glad for, at det blev det navn, vi gik videre med.

Som nogle af jer allerede ved, var vores første site quake3.dk. Det gik i luften omkring årsskiftet 1998/1999, og var, som navnet antyder, dedikeret til Quake 3 (som endnu ikke var udkommet på det tidspunkt) og FPS generelt.

David og jeg arbejdede på det tidspunkt hos et webbureau på Østerbro, og quake3.dk kørte på en helt almindelig PC, der stod under et bord Formodentlig med en gul “MÅ IKKE SLUKKES!!!” Post-it. Senere hen kom der ordentligt styr på hostingen, må jeg hellere skynde mig at tilføje

Vi var begge involveret i spilsektionen af ISP’en get2nets portal (jeg som udvikler, David som redaktør), men David havde inden da kørt sitet konsollen.dk. Faktisk var første gang jeg talte med Webster, da han whisperede mig på Battle.net for at pitche konsollen.dk Der findes i øvrigt igen et site, der hedder konsollen.dk, men det er ikke relateret til det gamle.

Første version af quake3.dk var programmeret i det nu hedengangne Microsoft Active Server Pages, men i løbet af 1999 skrev vi koden om i PHP 3, som var et forholdsvis nyt sprog på det tidspunkt. Desværre har vi hverken ASP- eller PHP-koden længere; det kunne ellers være ret underholdende/skræmmende at læse igen.

Dele af samme kodebase blev brugt, da vi byggede Daily Rush. Fra launch i år 2000 frem til 2016, hvor vi lagde Daily Rush om til at køre på platformen WordPress, kom der tre nye versioner af sitet. Utroligt nok var der i 2016 stadig stumper af min og Davids efterhånden meget gamle PHP-kode, der kørte bag kulisserne

13 KOMMENTARER

 1. “David og jeg arbejdede på det tidspunkt hos et webbureau på Østerbro, og quake3.dk kørte på en helt almindelig PC, der stod under et bord Formodentlig med en gul “MÅ IKKE SLUKKES!!!” Post-it. ”

  Hahah, sgu vildt nok. Men minder mig meget om den gang. Ved f.eks at Cybercity`s første også bare noget billigt hardware uden noget større backup.

 2. #0: Det er ikke evt. muligt at trække (dele af) den gamle kode ud fra et arkiv som det #2 linker til? Spørger af ren uvidenhed for aner intet om at lave hjemmesider!

  #2: Gode minder fra dengang

 3. #3 man ser desværre kun outputtet af koden når man ser på en browser ikke det der ligger i asp og php bagved, men man kan se HTMLkoden derinde.

 4. Tyve år! TYVE ÅR! Det er fandme lang tid, men hele lanceringen, vores original logo, og den uendelige strøm af nyheder, anmeldelser, og QUAKE QUAKE QUAKE (og så lidt Counter-Strike og Starcraft!) står stadigvæk knivskarpt I hukommelsen 😄.

  Det var med Daily Rush og php koden jeg selv kom I gang med at programmere. Og det kan jeg jo så være meget godt glad for at det gjorde efter det! Med PBT og Fafner, som de gamle erfarne kodere, til at lære efter. Og så de åbne kontore først hos Neo Ideo og sidenhen Prey4. Selvom jeg kun brugte under 2 år af min tid på Daily Rush, før projektet blev doneret til Jan, var det absolute karakterdannede oplevelser og erfaringer.

  Det var fede tider. Og hvor er det da fantastisk at showet stadigvæk spiller ❤️.

 5. Hey, hvis det funker, så er der ikke noget i vejen med gammel teknologi. Hvis man lurer bag kassen i min lokale Føtex, så er skærmene deromme vist ikke blevet skiftet ud siden 80’erne.:D