Velkommen til den ugentlige Søndagsspiller, vores faste mødested søndag aften lige her på Daily Rush, hvor emnet i aften er en af e-sportens smallere nicher.

E-sport som fænomen er de seneste år bare vokset og vokset, og har uden for gamingkredse fået stor opmærksomhed. Dækning i mainstream medier af internationale turneringer med kæmpe pengepræmier er blevet helt normalt.

De store turneringer er først og fremmest fokuserede på spil som Dota 2, Fortnite, League of Legends og CS:GO. Men der er mange andre spændende events og turneringer, man kan følge med i. F.eks. den årlige Evolution event, hvor verdens bedste spillere inden for fighting games som Street Fighter, Tekken osv. tørner sammen.

Men der findes endnu mere specialiserede nicher inden for e-sport. Vidste I f.eks., at Farming Simulator har sin egen e-sport liga? Det er en ting, der eksisterer, og det synes jeg personligt er utroligt cool.

Men selvom Farming Simulator e-sport uden tvivl er niche, er spillet stadig nyt. E-sport har endnu smallere nicher, og én af dem handler om et spil, der bestemt ikke er nyt længere: Tetris.

Herhjemme har vi faktisk vores eget danmarksmesterskab i Tetris, og ikke nok med at spillet i sig selv er 35 år gammelt, så dyster deltagerne i versionen til Nintendo Entertainment System, og de spiller på den originale 8-bit hardware

DM i Tetris 2019 bliver afholdt den 25. maj i retroarkaden BIP BIP BAR i København. Du kan finde mere information om eventet på Facebook.

Hvad følger I med i inden for e-sport, kære Daily Rush’ere?

6 KOMMENTARER

  1. Altsaa nu er der jo en grund til at det var saadan en succes, det er jo baseret paa et rigtigt godt grundlag og utroligt tidslost . . .

  2. Farming Simulator ser nu meget lækkert ud. Har altid foretrukket spil, hvor man kan hygge sig med at bygge noget. Om jeg kunne komme i gang med det? Nej det gør jeg ikke, for jeg får ikke nok kick ud af at forflytte halmballer. Jeg hører soundtracket fra “The Straight Story” i mit hoved nu, så det rammer under alle omstændigheder en god stemning.