Hardwareproducenten SteelSeries, én af de største succeshistorier inden for dansk gaming, er blevet solgt for anden gang. Første gang var i 2012, hvor den amerikanske kapitalfond Catterton Partners overtog 70% af aktierne. De har nu solgt selskabet videre, og SteelSeries vender så at sige hjem til Danmark, da det er danske Axcel, der er køberne (men SteelSeries’ hovedkvarter forbliver dog i Chicago).

Prisen er ikke blevet offentliggjort af parterne, men ifølge Børsen anslås den at være omkring to milliarder kr. Du kan læse den fulde pressemeddelelse på Axcels hjemmeside.

SteelSeries blev grundlagt i 2001 af Jacob Wolff-Petersen under det knapt så mindeværdige navn Soft Trading. Det første produkt var musemåtten Icemat, som var fremstillet af glas. Musemåtter af glas forsvandt sidenhen fra sortimentet, som til gengæld blev udvidet med de produkter, SteelSeries er kendte for i dag, nemlig mus, keyboards, headsets og musemåtter af stof.

6 KOMMENTARER

  1. Sikke en udvikling. Jeg husker dengang jeg havde købt en af de første SteelSeries musemåtter, dengang det hed SteelPad. Der var problemer med at bruge den sammen med min mus og jeg fandt stifteren på IRC. Han var så flink at sende mig en helt ny udgave af SteelPad gratis med tilhørende teflon tape. Det var vist endda en som ikke engang var kommet i handlen endnu, på det tidspunkt.

  2. Det er da for vildt. Har stadigvæk min gamle første version Icemat på mit hjemme kontor – må hellere beholde den, den er sikkert mange penge værd om 30-40 år