Det lader til at det ikke kun er 2020 der bliver påvirket af coronavirussen. Selvom der er adskillige events, som har trukket stikket for deres aktiviteter i år, så betyder det ikke, at alt vil være som det plejer i 2021.

Særligt med tanke på E3, kan det nu tyde på, at en af de helt store spillere, helt kommer til at gå uden om den store branchemesse. Selvom det er meldt ud, at E3 vil genopstå til næste år, omend i et anderledes format end vi er vant til, så kan det tyde på, at det bliver helt uden Microsoft og Xbox’ tilstedeværelse.

I en mail sendt til deltagere ved Microsofts MVP Summit, fortælles det at alle interne og eksterne events vil blive afviklet digitalt, som udgangspunkt til udgangen af juli 2021:

IGN har gravet en smule i sagen, og fik følgende udmelding fra en talsmand fra Microsoft:

“In light of challenges presented by Covid-19, we are adjusting our event calendar and strategy. For the remainder of 2020 we are embracing the opportunity to experiment with new platforms to provide our partners, customers and developers the highest quality, digital-first experiences.”

Ifølge den udtalelse skal vi derfor ikke sætte næsen op efter storstilede pressekonferencer fra Microsoft i det indeværende år. Skal den plan overholdes, betyder det naturligvis også, at alle potentielle shows i forbindelse med lanceringen af Xbox Series X vil være af samme digitale karakter som nævnt i ovenstående e-mail.

Eurogamer har dog gravet endnu dybere, og har forstået, at der som udgangspunkt blot er tale om events organiseret af Microsoft selv. Tilstedeværelse under andre branchemesser, f.eks. GamesCom, vil i stedet blive vurderet fra gang til gang, og af den grund skal det heller ikke udelukkes, at Microsoft godt kan finde på at vende tilbage til E3 i 2021.

Det er selvfølgelig ikke til at sige, hvad status er på hele coronasituationen om et år fra nu, men jeg håber da personligt, at E3 stadig er relevant til næste juni – om ikke andet bare for traditionens skyld.

3 KOMMENTARER