I dag kom nyheden om at den amerikanske kæde GameStop vil begynde lukningen af samtlige 34 butikker i Danmark. Det betyder desværre, at 187 ansatte mister deres job. Meldingen kommer efter tilsvarende dårlige nyheder fra GameStop i Sverige og Norge.

GameStop i Svendborg lukker som den første butik dørene allerede i slutningen af december. Derefter følger de resterende lokationer løbende frem til slutningen af februar 2021, hvor GameStop i Lyngby Storcenter og Fields i København lukker som de sidste.

Det er ikke kun i Skandinavien, at tingene ikke flasker sig for GameStop; moderselskabet er også i problemer. I 2018 rapporterede GameStop et underskud på hele 673 millioner dollars. Globalt har GameStop over 5.800 butikker.

At det bliver sværere og sværere at leve af at sælge fysiske spil, er ikke længere nogen nyhed. Men man kan godt ærgre sig over, at de specialiserede butikker forsvinder. Under de rigtige omstændigheder er de en mulighed for at få kvalificeret rådgivning, opdage spil man ellers ikke ville have fundet og ikke mindst møde andre gamere ved f.eks. midnatsåbent ved store releases. Især det sidste er noget, jeg godt kan savne.

3 KOMMENTARER

  1. Synes det er trist om end forventeligt. Har i går været nede og konvertere min TLOU2 forudbestilling til PSN gavekort. Tør ikke satse på at de ikke pludselig lukker før tid plus en evt forsinkelse fra Naughty Dog af.